HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#1521 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 09. 03. 21:18

Idézet: MC Pite - Dátum: 2008. szept. 3., szerda - 8:59

Miért, nem lehet nativ módba kapcsolni a biosban? Idáig amiket láttam mindet lehetett... (mégha elötte másik hülyeséget dekativálni is kellettt hozzá)

Hogyne. van vista meg XP bios ezekre a gépekre és egyike ltérésük pont a sata port kezelésének alapértelmezett állása...Nem tudom megérteni, hoyg a BIOS setup-ot miért kell megfoszatni eredeti, jól bevált funkcióitól. Nem tuningopciókat hiányolok, hanem alapvetőket, hogy példának okán az analóg modemet említsem, hát legalább az legyen letiltható, ha az embernek nincs rá szüksége...De nem.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1522 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 09. 03. 21:19

Idézet: eryca - Dátum: 2008. szept. 3., szerda - 22:09

Jajj,köszönöm! :)
És mindegy,hogy milyen? Mindegyikbe jók ezek a kütyük? Vagy esetleg vezeték nélküli?:D

Ez vezeték nélküli :) . picimaci lehet kétféle verzió, de itt úgyis legegyszerűbb kipróbálni, amit venni szándékozol.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1523 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 04. 14:58

Idézet: eryca - Dátum: 2008. szept. 3., szerda - 21:56

Sziasztok!
Van egy hp omnibook 900-as notebookom. Kérlek segítsetek,nem tudok netre csatlakozni mert nincs benne wifi vagy mi :D lehet hozzá kapni? nagyon fontos lenne :rolleyes:  :confused:

A legjobb a miniPCIos lenne, ha olyat akarnak adni, ott helyben rakják is be, mert HPban csak a saját, a biosában benne lévő tipusu megy......vaaaaagy, meghekkelem én a biosát :D Ha tudom. Van amelyikkel sikerül, van amelyikkel nem. Meg ha nincs benne előkészités, akkor felesleges.
PCMCIA vs USB, mindenképp PCMCIAsat vegyél, az USBs csak letörni meg szopni jó.

#1524 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 04. 17:15

Átsiklottam e fölött a topic fölött, ideje ide is írni :)

Van egy Acer Aspire 3630-as notim. A gondom vele, hogy ha kiveszem az akksit, és lehúzom a tápról, akkor elvesznek a bios beállítások (CMOS checksum erroral indít). Megtaláltam benne az elemet és rámértem multiméterrel, 3,1V-ot ad le, szóval jónak tűnik. A csatlakozókkal sincs gond.

Mi lehet itt a gond? Gondoltam, hogy veszek bele másik elemet, de rájöttem, hogy ez újratölthető elem, fene tudja, hol találok ilyet Magyarországon (Gugli nem sokat segített).

Annyira nem vészes a dolog, csak szeretném úgy használni a laptopot, hogy ha hálózatra van kötve, akkor kiveszem az akksit, mert ahogy hallottam (meg ismerős tapasztalta) nem igazán tesz jót az akksinak az állandó rátöltögetés. És ilyenkor ha netán kihúzom, akkor lehet újra állítgatni a dátumot, bosszantó.

#1525 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 04. 17:47

?? ujratoltheto?
biztos vagy Te ebben?
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1526 Felhasználó inaktív   szucsati 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 04. 18:04

Idézet: bogdan - Dátum: 2008. szept. 4., csütörtök - 18:47

?? ujratoltheto?
biztos vagy Te ebben?

Bizony, ilyen, rá van írva, hogy újratölthető: http://www.lenrun.co...16155610608.jpg

Innen pl lehetne rendelni, de valahogy nincs kedvem :)
http://www.notebookparts.com/products/desc...on.php?II=25106

#1527 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 10. 08:25

nyilván evidens, de:
dell d630-ban cserélnék ramot, viszont alul csak egy van, meg egy matrica, miszerint a másik valahol felül bontható. kiszedtem minden csavart, de nem tudtam megbontani.
kérdés: mit csinálok rosszul. és miért nem találok a neten képeket arról, hogy hogy lehet bontani? :D
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#1528 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 10. 09:39

Idézet: gemini - Dátum: 2008. szept. 10., szerda - 9:25

nyilván evidens, de:
dell d630-ban cserélnék ramot, viszont alul csak egy van, meg egy matrica, miszerint a másik valahol felül bontható. kiszedtem minden csavart, de nem tudtam megbontani.
kérdés: mit csinálok rosszul. és miért nem találok a neten képeket arról, hogy hogy lehet bontani? :D

Itt találsz szétszedési útmutatót. Ebben is a billentyűzet alatt van a másik.

Szerkesztette: desiderius 2008. 09. 10. 09:40 -kor

#1529 Felhasználó inaktív   uno 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 12. 06:28

Sziasztok!

Kérdésem lenne illetve tapasztalatgyüjtés tekintetéből nyitottam a témát!

Adott egy Acer Aspire 3055 notebook

gyárilag Sempron procival

elvileg cserélhető a procija AMD Athlon 64 TK-53as kétmagos vagy TL-50 es procira ami ugyancsak 2 magos.

Mit tudtok erről ez tényleg megvalósítható esetleg van valakinek konkrét tapasztalata?

valamint merre beszerezhető ez a proci fajta? miről ismerem meg külsőleg?

Azért kérdezem ezeket ilyen alapvetően bénán mert csak hallotam erről másfele és hát a szakértők ITT vannak!!! :respect:

üdv!
A cmabrigde-i etegyemen kéüszlt eikgy tnuamálny aítllsáa sznreit a
szvkaaon bleül nincs jlneestőgée annak mkénit rdeeözndenk el a btűek: eyeüdl az a fntoos, hgoy az eslő és az uolstó betű a hlyéen lygeen; ha a tböbrie a lgnoeyabb özeássivsazsg a jleezmlő, a sövzeg aokkr is tleejs mrtébéekn ovasalthó mraad. A jnleeésg mgáayzrataa az, hgoy az erbemi agy nem eyedgi btüeket, hneam tleejs sazakvat ovals.
Íme a bzonytéik.
Úhygoyg tnseseek mkneit bkébeén hyagni a hleysesáíi fmonisáokgkal

#1530 Felhasználó inaktív   a3vap 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 13. 08:15

Sziasztok!

Lenne egy Fujitsu Siemens Lifebook e7110-em (kb 4 éve van nálam), ami kb fél éve látványos dölgődésbe kezdett. A jelenség: aktív használat közben kb véletlenszerűen, de inkább a gép mozgatásához kötődően teljes fagyás. Ha kitettem az órát a win desktopra, és otthagytam estére még másnap reggel is ment. A fagyást képes POST alattt is produkálni, amit néha egy karakter szívárványszínűvé állításával színesít.

A helyi szerelő srácok rávágták, hogy alaplap hiba, nem érdemes küzdeni. Az mondat elejét az ebben a fórumban olvasottak is megerősítik, de az utóbbival (még) nem értek egyet (pontsabban nem én, a pénztárcám).

A: Van esélyem emberi áron javíttatásra/cserére?
B: Láttam ebay.de-n baseunitot (eladó szerint: alaplap+gépház nagy része) eladót, ami az eladó szerint raktárfelszámolásból származik, használat nyomai láthatóak rajta, "bizonytalan állapotú, rosszként eladó". Csak a remény kérdezteti velem: lehet ez használható?

#1531 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 13. 09:02

Idézet: a3vap - Dátum: 2008. szept. 13., szombat - 7:15

Sziasztok!

Lenne egy Fujitsu Siemens Lifebook e7110-em (kb 4 éve van nálam), ami kb fél éve látványos dölgődésbe kezdett. A jelenség: aktív használat közben kb véletlenszerűen, de inkább a gép mozgatásához kötődően teljes fagyás. Ha kitettem az órát a win desktopra, és otthagytam estére még másnap reggel is ment. A fagyást képes POST alattt is produkálni, amit néha egy karakter szívárványszínűvé állításával színesít.

A helyi szerelő srácok rávágták, hogy alaplap hiba, nem érdemes küzdeni. Az mondat elejét az ebben a fórumban olvasottak is megerősítik, de az utóbbival (még) nem értek egyet (pontsabban nem én, a pénztárcám).

A: Van esélyem emberi áron javíttatásra/cserére?
B: Láttam ebay.de-n baseunitot (eladó szerint: alaplap+gépház nagy része) eladót, ami az eladó szerint raktárfelszámolásból származik, használat nyomai láthatóak rajta, "bizonytalan állapotú, rosszként eladó". Csak a remény kérdezteti velem: lehet ez használható?

alaplapok javitását meg tudom olédani. Ha a chipset vagy a videoIC halott akkor is.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#1532 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 13:01

Van egy Fuji-Siemes Amilo 1556-os laptop.
Már a BIOS logo megjelenésekor ronda, csíkos képernyő látszik.
Xp elindul és az ikonok szabályosak,hibátlanok,de a zöld háttérkép  fekete hullámos csíkokkal tarkított.
Néha kék halál képernyő is jelentkezik, még rondább képernyővel, de néha meg teljesen hibátlan szép képernyő jelenik meg...
Mi lehet ez szerintetek?
Memória hibára gyanakszom,de attól tartok,hogy a VGA vezérlő lesz a vétkes.
Megyek RAM tesztre,majd jelentkezem.

#1533 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 14:11

:( sajnos nem a memória a vétkes :(
Maga a VGA vezérlő a hibás,de annak nem 5 forint a javítása...

#1534 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 19:17

Idézet: Prometheus - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 15:11

A vga-nak külön, saját memóriája van, nem?

#1535 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 21:02

Nem jellemző.

#1536 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 22:02

precizebben: attol fugg, hogy diszkret vagy integralt. ;)
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#1537 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 22:06

Ja, ennek diszkrét.

Szerkesztette: debaj 2008. 09. 16. 22:07 -kor

#1538 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 22:12

Idézet: Prometheus - Dátum: 2008. szept. 16., kedd - 13:11

hát kb 30eFt
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#1539 Felhasználó inaktív   Otis75 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 19. 20:52

Helló!
Segítségeteket kérném az alábbi ügyben: vettem egy Fujitsu-siemens Amilo PA2510-es Notebookot. Itthon feltelepítettem rá az xp-t és szembesültem vele, hogy hiányzik a video, audio és a hálókártya drivere is. Utánaolvastam, kiderült, hogy ez már vistára van tervezve. Felmentem a gyártó honlapjára és megadom a szériaszámot meg mindent de az istenért nem engedi, hogy letöltsem a fenti drivereket. Ha valaki tud megoldást a gondomra dobjon meg egy üzenettel!

#1540 Felhasználó inaktív   Drkazmer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 19. 21:47

Hát igen, én is ide kerültem...

Egy Amilo Pi1556-os laptopról van szó, Core2 Duo 2GHz, 1 GB RAM, 120 GB HDD, NVidia Geforce 7600-as videókártya, Windows XP SP3.
Nos, most netezés közben kifagyott, nem akart magához térni, ezért manuálisan kikapcsoltam. Ezután nem akart már beindulni, hanem ezt a kékhalálos lemezellenőrzést próbálja elkezdeni, de nem megy, mert egy pillanat múlva újraindul. Most már csökkentett módban elindul, végigcsináltam vírusellenőrzést (AVG8), spyware ellenőrzést (Lavasoft), lefuttattam lemez töredezettségmentesítést, lemezkarbantartót és még a C: hibaellenőrzését is a Sajátgép menüből. Nem buheráltam a gépet, nem telepítettem semmi izgalmast mostanság, az SP3 is már pár hete fut rendesen.
Szóval nem megy.  :(

Ötletek?

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »