HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#1541 Felhasználó inaktív   therapy!? 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 20. 10:59

Idézet: Drkazmer - Dátum: 2008. szept. 19., péntek - 22:47

Hát igen, én is ide kerültem...

Egy Amilo Pi1556-os laptopról van szó, Core2 Duo 2GHz, 1 GB RAM, 120 GB HDD, NVidia Geforce 7600-as videókártya, Windows XP SP3.
Nos, most netezés közben kifagyott, nem akart magához térni, ezért manuálisan kikapcsoltam. Ezután nem akart már beindulni, hanem ezt a kékhalálos lemezellenőrzést próbálja elkezdeni, de nem megy, mert egy pillanat múlva újraindul. Most már csökkentett módban elindul, végigcsináltam vírusellenőrzést (AVG8), spyware ellenőrzést (Lavasoft), lefuttattam lemez töredezettségmentesítést, lemezkarbantartót és még a C: hibaellenőrzését is a Sajátgép menüből. Nem buheráltam a gépet, nem telepítettem semmi izgalmast mostanság, az SP3 is már pár hete fut rendesen.
Szóval nem megy.  :(

Ötletek?

es most megy v nem megy?
lehet van egy badsec a winyón.
10 print "nagyárpi"
20 goto 10
Logika: Vas Ördögöm: Van ♪♫♪♫♪♫
nekem mindegy hogy 50 vagy 53 fokos :)
cuki vagyok
Nyiss Új Topicot mielőtt a keresőt használod

#1542 Felhasználó inaktív   Drkazmer 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 20. 18:35

Idézet: therapy!? - Dátum: 2008. szept. 20., szombat - 10:59

es most megy v nem megy?
lehet van egy badsec a winyón.

Szia!

Ez az nv4_disp probléma van, sikerült rájönnöm, amikor letiltottam az újraindítást a kékhalál után, így el tudtam olvasni a hibüzenetet. Most próbálok új drivert felrakni, viszont az Eszközkezelőmnél is tök üres minden csökkentett módban. De ugye ez egy nVidia Geforce 7600 Go, és a Fujitsu-Siemensnek egy marha régi drivere van. Szerencsére az nVidia helpdeskje most küldött egy tippet, most azon próbálkozom.
Ötleteket tovább is várom (egy pöttyet kevesebb szakzsargonnal, nézd el nekem, közgazdász-hallgató vagyok  ;) )

#1543 Felhasználó inaktív   Akibard 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 20. 19:05

Idézet: Otis75 - Dátum: 2008. szept. 19., péntek - 20:52

Helló!
Segítségeteket kérném az alábbi ügyben: vettem egy Fujitsu-siemens Amilo PA2510-es Notebookot. Itthon feltelepítettem rá az xp-t és szembesültem vele, hogy hiányzik a video, audio és a hálókártya drivere is. Utánaolvastam, kiderült, hogy ez már vistára van tervezve. Felmentem a gyártó honlapjára és megadom a szériaszámot meg mindent de az istenért nem engedi, hogy letöltsem a fenti drivereket. Ha valaki tud megoldást a gondomra dobjon meg egy üzenettel!

Idézet

vettem egy Fujitsu-siemens Amilo PA2510-es Notebookot. Itthon feltelepítettem rá az xp-t és szembesültem vele, hogy hiányzik a video, audio és a hálókártya drivere is.

Hello!

Első körben gratulálok!  ;) Ugyanazzal a problémával szívunk... :( Én addig eljutottam, hogy összemazsolázzam hozzá az összes szükséges drivert (ha adsz mélcínet, elküldöm  drabikadam [kukkac]vasutbaratzrt.hu) de van egy nagy problémám:

Az atheros wifi meghajtót mindig megjeleníti úgy, mintha egy pendrive lenne, ugye dupla kattintással el lehet távolítani biztonságosan... Nos, ez így elég idegesítő, és zavaró...
Erre tud valaki valami megoldást? :(
Próbáltam már más meghajtókkal korábbi verziókkal, vagy nem megy (nem tudja a hardvert elinditani) vagy ugyanazt csinálja... :(

WinXP legál wersion.

Előre is köszi mindenkinek!

#1544 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 09. 22. 12:28

Idézet: Akibard - Dátum: 2008. szept. 20., szombat - 20:05

Hello!

Első körben gratulálok!  ;) Ugyanazzal a problémával szívunk... :( Én addig eljutottam, hogy összemazsolázzam hozzá az összes szükséges drivert (ha adsz mélcínet, elküldöm  drabikadam [kukkac]vasutbaratzrt.hu) de van egy nagy problémám:

Az atheros wifi meghajtót mindig megjeleníti úgy, mintha egy pendrive lenne, ugye dupla kattintással el lehet távolítani biztonságosan... Nos, ez így elég idegesítő, és zavaró...
Erre tud valaki valami megoldást? :(
Próbáltam már más meghajtókkal korábbi verziókkal, vagy nem megy (nem tudja a hardvert elinditani) vagy ugyanazt csinálja... :(

WinXP legál wersion.

Előre is köszi mindenkinek!

Nahát, egy nagyrabecsült ismerős :respect:
Registry turkálásában mennyire vagy otthon? A HKLM/system/currentcontrolset/enum helyen keress rá a kártyád eszközkezelőben is látott nevére. Remélhetőleg gond nélkül meglesz. Az eszközleírók között kell lennie egy capabilities mezőnek: Ennek értékére vagyok kíváncsi.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1545 Felhasználó inaktív   Akibard 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 15:53

Nahát, egy nagyrabecsült ismerős :respect:
Hehe :) Kikkel nem fut össze az ember :)

Registry turkálásában mennyire vagy otthon?
Hát, ha mondod, mit kell tenni, csinálom :)
Pl, ezek közül melyikre vagy kíváncsi? (A kódokból meg nem mondom, melyik a wifi...:-s)
http://kepfeltoltes.hu/080922/registry_www...ltoltes.hu_.jpg

#1546 Felhasználó inaktív   Akibard 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 15:53

Mondjuk van egy tippem, de nem biztos... :s (...WANIP?)

#1547 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 17:07

Idézet: Akibard - Dátum: 2008. szept. 22., hétfő - 16:53

Mondjuk van egy tippem, de nem biztos... :s (...WANIP?)

Kép remek, ott a tettes, az enum/pci/ven_168c.. (a vendor, azaz gyártó azonosítója a 168C, mögötte az eszköz típusazonosítója, majd az egyedi) kezdetű eszköz az atheros vezérlő, azt nyisd ki és lássuk, mi van benne :D
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1548 Felhasználó inaktív   Akibard 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 17:15

Idézet: didyman - Dátum: 2008. szept. 22., hétfő - 17:07

Kép remek, ott a tettes, az enum/pci/ven_168c.. (a vendor, azaz gyártó azonosítója a 168C, mögötte az eszköz típusazonosítója, majd az egyedi) kezdetű eszköz az atheros vezérlő, azt nyisd ki és lássuk, mi van benne :D

Ezt találtam benne:
(Nomeg az összesben is...)
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

#1549 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 17:20

Idézet: Akibard - Dátum: 2008. szept. 22., hétfő - 18:15

Ezt találtam benne:
(Nomeg az összesben is...)
http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

A VEN_.. kulcsba lapozz bele, azon belül ne menj :)

#1550 Felhasználó inaktív   Akibard 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 17:43

Idézet: didyman - Dátum: 2008. szept. 22., hétfő - 17:20

A VEN_.. kulcsba lapozz bele, azon belül ne menj :)

Amikor megnyitom a ven kulcsot akkor is ugyanaz jelenik meg jobboldalt. (Alapértelmezett, REG_SZ, nem beállított érték)

#1551 Felhasználó inaktív   Beeboy78 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 17:49

Sziasztok!

Minap vettem egy HP Pavilion DV5-1020 Home Entertainment PC elnevezésű notebookot.
Az a bajom vele, hogy nagyon zavaró a hűtőventije. 1. nagyon hangos 2. állandóan megy, megállás nélkül.
Hát így nem igazán "Home Entertainment PC"  :(
Mi a megoldás erre?

#1552 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 17:58

Idézet: Akibard - Dátum: 2008. szept. 22., hétfő - 18:43

Amikor megnyitom a ven kulcsot akkor is ugyanaz jelenik meg jobboldalt. (Alapértelmezett, REG_SZ, nem beállított érték)

Máshol sincs ilyen ven_168C kezdetű  kulcs? Valahol lennie kell függő beállításnak az eltávolíthatóság kapcsán.  Próbálj meg keresni rá ezen a területen.
Az eszközkezelőben, a hálóhártya tulajdonságainál, a részletek fülön keresd ki a lehetőségeket. Ide lesz felsorolva, ami a registry-ben is be van állítva: Az eltávolítható eszköz itt CM_DEVCAP_REMOVABLE bejegyzéssel bír.

#1553 Felhasználó inaktív   Akibard 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 19:34

Idézet: didyman - Dátum: 2008. szept. 22., hétfő - 17:58

Máshol sincs ilyen ven_168C kezdetű  kulcs? Valahol lennie kell függő beállításnak az eltávolíthatóság kapcsán.  Próbálj meg keresni rá ezen a területen.
Az eszközkezelőben, a hálóhártya tulajdonságainál, a részletek fülön keresd ki a lehetőségeket. Ide lesz felsorolva, ami a registry-ben is be van állítva: Az eltávolítható eszköz itt CM_DEVCAP_REMOVABLE bejegyzéssel bír.

Nincs siker...:( Az eszközkezelőben az van, amit Te mondtál, de a Registryben nem lelem... A kereső sem volt segítségemre ezügyben :(

#1554 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 22. 19:55

Idézet: Akibard - Dátum: 2008. szept. 22., hétfő - 20:34

Nincs siker...:( Az eszközkezelőben az van, amit Te mondtál, de a Registryben nem lelem... A kereső sem volt segítségemre ezügyben :(

Na, csak gondolkozni felejtek el. A registry-ben hexa érték van rögzítve, ez pedig a capabilities-re 14 USB eszközöknél, nem tudom, hogy ennél mi szerepelhet.
Így néz ki egy eszköz a registry-ben: valami ilyesmit kéne lelni arról a fránya atheros-ról. A devicedesc lesz az eszköz "kanonikus" neve, míg a hardwareid a PCI_168C..kezdetű sor. Keresésnél a kereső pozíciótól előre és hátra egyszerre nem keres, célszerű egy gyökérbe visszalépni (HKLM) és onnan indítani.

Csatolt fájl:

#1555 Felhasználó inaktív   Beeboy78 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 10:03

ziasztok!

Minap vettem egy HP Pavilion DV5-1020 Home Entertainment PC elnevezésű notebookot.
Az a bajom vele, hogy nagyon zavaró a hűtőventije. 1. nagyon hangos 2. állandóan megy, megállás nélkül.
Hát így nem igazán "Home Entertainment PC"  frown.gif
Mi a megoldás erre?

#1556 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 11:45

Idézet: Beeboy78 - Dátum: 2008. szept. 23., kedd - 11:03

ziasztok!

Hát így nem igazán "Home Entertainment PC"  frown.gif
Mi a megoldás erre?

CPU szenzor mekkora meleget jelent? BIOS frissítés elképzelhető, hogy van ilyen problémára.

#1557 Felhasználó inaktív   Beeboy78 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 12:10

CPU szenzor 65-68C, BIOS frissítve. Lehet, h a QL-60-as proci olyan mint mondjuk az Intelnél a Celeron M, nem lehet szabályozni?

#1558 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 12:23

Idézet: Beeboy78 - Dátum: 2008. szept. 23., kedd - 13:10

CPU szenzor 65-68C, BIOS frissítve. Lehet, h a QL-60-as proci olyan mint mondjuk az Intelnél a Celeron M, nem lehet szabályozni?

Az sok, nem csoda, hogy teker... CNQ aktív?

#1559 Felhasználó inaktív   Beeboy78 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 13:09

Idézet: didyman - Dátum: 2008. szept. 23., kedd - 12:23

Az sok, nem csoda, hogy teker... CNQ aktív?

Az mi? Hol tudom megnézni? Kérlek segíts!

#1560 Felhasználó inaktív   Beeboy78 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 23. 14:03

CnQ nincs, pontosabban nem támogatja az alaplapom.
Igazán gagyi Gép ez a HP Pavilion...

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.