HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#1801 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 02. 15:44

Abban a lapban is a chipset korlátozta a maximális memóriát, az i815 csak 512 MB-ot kezel.

Az i945 chipsettel kapcsolatban úgy emlékszem, hogy 4 giga RAM-ból csak 3 körülit fog látni, oprendszertől függetlenül. A típusra rákeresve több helyen is írják, hogy olcsóbban kijössz egy 2 GB+1GB felállással, de inkább keress rá a pontos típusszámra, mert ezt a DV5000-et gyártották mindenféle kiszerelésben, inteles és AMD-s verzióban egyaránt.

(De didyman vagy 2-More napokon belül szabadul a detoxból  :Đ , várd meg az ő véleményüket is. :) )

Szerkesztette: debaj 2009. 01. 02. 15:46 -kor

#1802 Felhasználó inaktív   We3Re3 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 02. 15:57

Idézet: hobizoli - Dátum: 2008. dec. 31., szerda - 14:05

Na plz input, mert hajam kitepem mar

Adott a hugom notija,

Ez még tavaly volt, kezd tiszta lappal az új évet:
add nekem a húgod laptopját, mert az én gépem döglött és használjátok a te laptopodat, mindannyian jól járunk.  ;)
(Nektek nem kell idegeskednetek, van egy jó laptopotok, nekem pedig lesz egy játékszerem, amit használhatok. )

Szerkesztette: We3Re3 2009. 01. 02. 16:00 -kor

--
WeRe

Sürgősen keresek Budapesten könyvek tárolására alkalmas helyet.
Minden ajánlat érdekel, emilen, privátban várom.

#1803 Felhasználó inaktív   therapy!? 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 02. 16:40

okay akkor még várok a vásárlással, köszi...
10 print "nagyárpi"
20 goto 10
Logika: Vas Ördögöm: Van ♪♫♪♫♪♫
nekem mindegy hogy 50 vagy 53 fokos :)
cuki vagyok
Nyiss Új Topicot mielőtt a keresőt használod

#1804 Felhasználó inaktív   speedfreak 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 02. 22:44

Neke megy olyan bajom lenne amiről már volt szó,de ne mtaláltam még mindig megoldást.
Hp530am van és a rendszer újrahúzása után nem fogadta el az audio drivert.Sokfélét próbáltam már,a hp oldalról is,de az sem ment.Volt 1 ,ami fél napig bírta aztán hibaüzenet és bekrepált megint.A legutolsó fél órája tettem fel,1 szám erejéig bírta,aztán amikor játszani akartam,megint megjelent a szokásos üzenet és azóta "kussol" megint a gép.Nem tom már,h mit csináljak!!!
Segítsetek!

#1805 Felhasználó inaktív   speedfreak 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 01. 02. 22:47

Oppsz kicsit bajos lett a helyesírás :)

Szerkesztette: speedfreak 2009. 01. 02. 22:53 -kor

#1806 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 03. 01:56

Idézet: speedfreak - Dátum: 2009. jan. 2., péntek - 21:44

Neke megy olyan bajom lenne amiről már volt szó,de ne mtaláltam még mindig megoldást.
Hp530am van és a rendszer újrahúzása után nem fogadta el az audio drivert.Sokfélét próbáltam már,a hp oldalról is,de az sem ment.Volt 1 ,ami fél napig bírta aztán hibaüzenet és bekrepált megint.A legutolsó fél órája tettem fel,1 szám erejéig bírta,aztán amikor játszani akartam,megint megjelent a szokásos üzenet és azóta "kussol" megint a gép.Nem tom már,h mit csináljak!!!
Segítsetek!

érdekes dolog... a hp gyári driverével menni kellene neki elsőre folyamatosan.
Gondolom a MS HDAudio Driverét feltetted...
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#1807 Felhasználó inaktív   speedfreak 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 01. 03. 11:27

Idézet: XC-biker - Dátum: 2009. jan. 3., szombat - 1:56

érdekes dolog... a hp gyári driverével menni kellene neki elsőre folyamatosan.
Gondolom a MS HDAudio Driverét feltetted...

Akkor végülis legelőször ezt tegyem fel: "Microsoft Universal Audio Architecture (UAA) Bus Driver for High Definition Audio (sp33867)"
És utána kezdjek telepíteni minden drivert vagy ez csak az audio témára vonatkozik?Mert amikor felrakom,újra talál modemet,amit már telepítettem és az legalább normálisan működik.

#1808 Felhasználó inaktív   vazze5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 06. 17:41

Sziasztok!
Adott egy Asus F3KA noti, ami egyik napról a másikra nem hajlandó elindulni. Illetve elindul, eljut a betöltő képernyőig ahonnan nincs tovább. Újraindítás nincs, csak akksi kivevés segít. Viszont akksi visszatétel után ugyanez, viszont ha akku nélkül megy semmi gondja...
Látott már vki hasonló jelenséget, illetve szoftveres vagy hardveres hiba ez? Esetleg megoldás?  :confused:
Válaszokat köszi előre is!

#1809 Felhasználó inaktív   Hamrad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 07. 12:20

Idézet

Asus F3KA

Volt ilyen gondom nekem is többször különféle HP Notival, volt amelyiknél csak akkut kellett cserélni, volt amelyik alaplapos lett. Próbáld első körben a BIOS frissítést, akku kivezetések tisztítását.

Ha nem akarsz próba céljából másik akkut vásárolni, akkor sétálj be a Marker Informatikába, ott belepróbálják neked az utángyártottat. Mindig van nekik készleten.  Ha elindul új akksival, akkor azért illik náluk megvenni :)
Acer Aspire 5310

Mindent ki kell próbálnom az életben, kivéve a vérfertőzést és a népitáncot. - "Belenéztem az internetbe!"

#1810 Felhasználó inaktív   vazze5 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 07. 15:51

Rendben köszönöm a tanácsot!
Első verziót ki is próbálom. Ez az akksi próbálgatás viszont ki fog maradni, mert még garis, ha nem lesz jó sehogy megy vissza, csak ki tudja mire kapnám vissza...

#1811 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 08. 07:52

Idézet: Mészike - Dátum: 2008. dec. 30., kedd - 14:20

Adott egy IBM R50e noti.
Hogyha elindul a gép, akkor menne órákon keresztül hiba nélkül. Viszont, ha meg van mozdítva, akkor lekapcsol a monitor, 2 led világít. Kikapcsolom, de be már nem kapcsol. Meg kell tekergetni a házat, vagy a billentyűzet közepét nyomkodni, tápot kihúzni, majd be és akkor elindul egyszercsak :)
Az akku jó volt, múlt hónapban vettem pont, viszont eljutottam arra az állapotra vele, hogy aksiról már egyáltalán nem megy.
Behoztam a munkahelyemre, itt megnézték röntgennel, és látható repedést nem találtak, de nem volt teljesen kiszedve az alaplap.

Az egyik gond megoldódott.
Mégpedig az újraindulás. Röntgen alatt látszódott az egyik chip lába, mintha nem érintkezne rendesen. Hőlégfúvó -> most akárhogy mozgatom a gépet, nem indul újra :)

Viszont az mitől lehet, hogy aksiról nem megy? Merre kell keresni a hibát?
Ezt írja a Battery Information progi:

Status Charging
Remaining Percentage 82%
Charge Completion Time -
Remaining Capacity 29.62 Wh
Full Charge Capacity 36.49 Wh
Current 0.00 A
Voltage 11.99 V
Wattage 0.00 W
Temperature 14 C
Cycle Count 59

Se ezzel, se az eredeti aksijával nem megy. Ha benne van az aksi, és kihúzom a kábelt, akkor azonnal lekapcsol a gép.
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#1812 Felhasználó inaktív   sn4ke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 08. 12:17

csókolom. kaptam a laptophoz gyári vista-t. ezt most felraktam az asztali gépemre. kód nélkül felment. lesz ebből utólag gondom? nem akarom keresni a bajt azért kérdem :)

#1813 Felhasználó inaktív   Mészike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 08. 12:57

Idézet: sn4ke - Dátum: 2009. jan. 8., csütörtök - 12:17

csókolom. kaptam a laptophoz gyári vista-t. ezt most felraktam az asztali gépemre. kód nélkül felment. lesz ebből utólag gondom? nem akarom keresni a bajt azért kérdem :)

Lesz :)
Nem legális legalábbis az így feltelepített oprendszer.
Intel DP43TF - Intel C2Q Q6600@2.4GHz - 4x1 GB Kingston - 320 GB WD Raid Edition - Nvidia 9600GT - DELL 19" TFT
IBM/Lenovo T400
MSI Wind

#1814 Felhasználó inaktív   R5TL 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 08. 13:59

Sziasztok! A HP Pavilion-okban lévő integrált DVB-T tunerrel lehet fogni a december elején beindított magyarországi földfelszíni digitális adásokat? Előre is köszi.

#1815 Felhasználó inaktív   sn4ke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 08. 14:47

Idézet: Mészike - Dátum: 2009. jan. 8., csütörtök - 12:57

Lesz :)
Nem legális legalábbis az így feltelepített oprendszer.

tény ,hogy nem az de működni fog gond nélkül? nem aggódik majd ezért azért?

#1816 Felhasználó inaktív   sn4ke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 08. 15:48

másik kérdés: itt van nálam egy laptop újratelepítéshez mivel az xp kidobta hogy nem felelt meg az érvényesítési eljáráson stb stb de most nem eza lényeg hanem hogy nem jelenik meg a cd meghajtó tehát gépből láthatatlan. bootolni sem hajlandó, ráadásul a biosban sem tudom kiválasztani mint boot eszközt. ha rakok bele cd-t akkor viszont pörgeti meg olvassa, csak sehol nem jelenik ez meg a gépben. ilyenkor mi a teendő?

#1817 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 08. 15:50

Ki kell cserélni a meghajtót. :) Esetleg USB-s CD játékos.

#1818 Felhasználó inaktív   sn4ke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 08. 16:17

Idézet: debaj - Dátum: 2009. jan. 8., csütörtök - 15:50

Ki kell cserélni a meghajtót. :) Esetleg USB-s CD játékos.

ez akkor mindenképpen a végét jelenti a meghajtónak?
biosból eltünik ilyenkor vagy mi van? :(

#1819 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 08. 16:30

Idézet: sn4ke - Dátum: 2009. jan. 8., csütörtök - 16:17

biosból eltünik ilyenkor vagy mi van? :(

Nem, ez a meghajtó öregedésének a jele. Ha felpörgeti a CD-t, viszont nem egyenletes a hangja, hanem krepeg, el-elakad, az annak a jele, hogy az olvasófej nem tudja olvasni a lemezt. Aztán mivel már arra sem képes, hogy azonosítsa a behelyezett médiát, így felcsatolni sem tudja a meghajtót, ezért nem látja a rendszer a behelyezett lemezt. Ha BIOS-ban sem látod, akkor komolyabb probléma van.

Sajnos ezeket a meghajtókat nem a legjobb minőségű alapanyagokból építik, van, amelyik több évet is kibír, de általában három-négy évnél nem húzzák tovább. Mindenesetre javítani nem érdemes, egyrészt azért, mert a cserealkatrészt is nagyjából hasonló korú, megegyező típusú meghajtóból tudnál szerezni, aztán ki tudja, hogy az meddig húzza.

#1820 Felhasználó inaktív   sn4ke 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 08. 16:35

Idézet: debaj - Dátum: 2009. jan. 8., csütörtök - 16:30

Nem, ez a meghajtó öregedésének a jele. Ha felpörgeti a CD-t, viszont nem egyenletes a hangja, hanem krepeg, el-elakad, az annak a jele, hogy az olvasófej nem tudja olvasni a lemezt. Aztán mivel már arra sem képes, hogy azonosítsa a behelyezett médiát, így felcsatolni sem tudja a meghajtót, ezért nem látja a rendszer a behelyezett lemezt. Ha BIOS-ban sem látod, akkor komolyabb probléma van.

Sajnos ezeket a meghajtókat nem a legjobb minőségű alapanyagokból építik, van, amelyik több évet is kibír, de általában három-négy évnél nem húzzák tovább. Mindenesetre javítani nem érdemes, egyrészt azért, mert a cserealkatrészt is nagyjából hasonló korú, megegyező típusú meghajtóból tudnál szerezni, aztán ki tudja, hogy az meddig húzza.

köszönöm a segítséget, akkor szólok a tulajnak hogy nyenyó drive :(

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 89
  • 90
  • 91
  • 92
  • 93
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.