HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#1901 Felhasználó inaktív   Ronin76 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 28. 08:08

Idézet: Hamrad - Dátum: 2009. febr. 28., szombat - 2:05

Előfordulhat, hogy van egy partíció, amin rajta van ghostban (tömörítve fájlban) a Windows egy gyári belőtt XP-hez.

Milyen gép? Hány partíciód van? Milyen méretű a nem törölhető partíció? Lemezről telepíted az XP-t, vagy a Vinyón lévő képfájlból állítasz helyre?

fujitsu-siemens.2 partricio 26gb-n winxp. 14gb üres
a 26gb partricio nem törölhetö.Azaz  az xp.lemezröl telepíteném ha engedné törölni.

thx

#1902 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 02. 28. 09:08

Idézet: Ronin76 - Dátum: 2009. febr. 28., szombat - 8:08

fujitsu-siemens.2 partricio 26gb-n winxp. 14gb üres
a 26gb partricio nem törölhetö.Azaz  az xp.lemezröl telepíteném ha engedné törölni.

thx

Sose hallottam ilyenről, hogy az XP txt setup képernyőről nem törölhető partíció, de biztos van ilyen is. Én windows PE-vel, vagy valami linux live cédével darálnám le, meg Hirens lemezén is vannak alkalmas dolgok erre.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1903 Felhasználó inaktív   toupe 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 02. 09:36

Hello,

laptop bütyköléshez kérnék segítséget: zajos a cpu venti, ki szerettem volna cserélni, de mikor szétszedtem, rá kellett jönnöm, hogy nem csavarozva van, hanem más módon rögzítették az alaplaphoz, és nem tudom leszedni.
Lehet ezzel valamit csinálni, pl. megolajozni (milyen olajjal?), vagy tudja valaki, hogy hogyan lehet kicserélni, vagy tud olyanról, aki egy napon belül megcsinálja? A csereventi már megvan... (fusi s7010d)

#1904 Felhasználó inaktív   XC-biker 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 09:53

Idézet: toupe - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 8:36

Hello,

laptop bütyköléshez kérnék segítséget: zajos a cpu venti, ki szerettem volna cserélni, de mikor szétszedtem, rá kellett jönnöm, hogy nem csavarozva van, hanem más módon rögzítették az alaplaphoz, és nem tudom leszedni.
Lehet ezzel valamit csinálni, pl. megolajozni (milyen olajjal?), vagy tudja valaki, hogy hogyan lehet kicserélni, vagy tud olyanról, aki egy napon belül megcsinálja? A csereventi már megvan... (fusi s7010d)

Én szoktam vállalni, de egyik napról a másikra általában.
Adatmentés Fizikailag és Logikailag Sérült Merevlemezekről. Bevizsgálási Díj Nincs! Veszek Rossz HDD-ket is.- Notebook, PC és PDA Javítás. MSN, Mail: adatmentes@hotmail.com

#1905 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 10:22

Idézet: toupe - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 9:36

Hello,

Holnap hívj fel napközben, pesten leszek és kocsival talán, miniszervíz lesz nálam, egy asztal fog kelleni.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1906 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 13:35

Az milyen, amikor egy aker tm5320 paneljén a tapipad kivezetéséhez az van írva: "tauchpad"? :lol:

#1907 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 15:21

Idézet: didyman - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 13:35

Az milyen, amikor egy aker tm5320 paneljén a tapipad kivezetéséhez az van írva: "tauchpad"? :lol:

Az német anyanyelvű szerelőnek készült... :)
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#1908 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 20:32

Idézet: StSanya - Dátum: 2009. márc. 2., hétfő - 15:21

Az német anyanyelvű szerelőnek készült...   :)

Tényleg, hiszen a gyártó a Hannstar :Đ

#1909 Felhasználó inaktív   hszt 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 02. 23:21

Üdv  mindenkinek.
Hozzámkerült néhány, Compaq laptop odd és fdd.
Ismeretlen volt számomra a keret, de a netes keresgélés után rájöttem mind multibay I keretben van.
Van hozzá külső kábel is, amivel a nyomtató portra csatlakoztathatóak.
Természetesen, semmi életjelet nem adnak az összekötéskor. :(
Próbáltam asztali gépen és laptopon is.Az egyik oddt a keretből kiszedtem, laptopba behelyezve, működik.
A kérdésem, hogy tudnám ezeket életre kelteni, mint külső eszközöket? :confused:
Valami speciális driverrel?
Compaq laptop nincs amivel kipróbálhatnám, plusz ott a kábel amivel gondolom, külsőként üzemeltethetők, bármilyen notiról.
Elég sok fórumot végignéztem, de nem találtam választ. Lehet én voltam ügyetlen. Tehát ha valaki tudja a megoldást, kérem, ne tartsa magában.
Köszönöm. :respect:

#1910 Felhasználó inaktív   eszab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 03. 19:18

Udv!

Van egy regi P3-as laptopom, HP Pavilion N5310 (szinte ugyanaz, mint az Xe3, ha igy ismerosebb). A kijelzoje elkezdett hunyorogni, nem mindig csinalja, de neha eleg zavaro. Mi okozhatja? Egyszer-ketszer mar szet lett szedve bovites miatt, de ez a hiba csak mostanaban jelentkezett. Remelem javithato!

A valaszokat elore is koszonom.

Szerkesztette: bazse 2009. 03. 03. 19:19 -kor

#1911 Felhasználó inaktív   dani007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 05. 00:12

Sziasztok!

Sajnos véletlenül kihúztam a laptopomat a konnektorból és nem volt bent az aksi. A következő kérdéseim lennének:

Ebben az esetben lehet badsectoros a merevlemez?
Hardver szenvedhet e vmilyen kárt?

Válaszokat előre is kösz!

#1912 Felhasználó inaktív   rgeorge 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 03. 05. 08:14

Sziasztok!
Van egy szép problémám, illetve nem szép, de van. Egy ASUS A6000 A6U-5040 notebookon vacakol az ACPI. XP telepítő lefagy a felismerési fázisban, csak Standard PC-ként lehet telepíteni. Ubuntu LiveCD szintén fagy, csak az ACPI off esetén indul el, telepíteni lehet, de fagyogat akkor is, . XP persze így használhatatlan, energiagazdálkodás semmi stb.  Vista-t nem próbáltam, csak Windows 7 bétát, az is lefagy. Meg a Norton Ghost rescue disk is, ami vista-szerű keretrendszert használ.
Még a BIOS frissítés is nagy akció volt, az alaplapi flash nem ismerte fel a meglévőt, a DOS-os flashprogram induláskor lefagyott. A windows-os pedig hiányolta az ATK drivert. Aztán az AMI saját windows-os flashprogramja végül csak frissítette a BIOS-t, most már egyébként az alaplapi és a DOS-os flashprogram is működ. CMOS törlést is próbáltam, de semmi sem változott.
Látszólag az ACPI él és virul, pl. az everest minden infót megtalál, de valami mégse kerek.
Szervizben persze alaplaphibát mondtak (hogy ez állítólag típushiba), és cserélnék.
Ötletek?

#1913 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 05. 20:42

Toshiba satellit pro 300 notikra milyen pixelhiba gari van?

#1914 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 06. 08:44

Idézet: rgeorge - Dátum: 2009. márc. 5., csütörtök - 8:14

Sziasztok!
Van egy szép problémám, illetve nem szép, de van. Egy ASUS A6000 A6U-5040 notebookon vacakol az ACPI. XP telepítő lefagy a felismerési fázisban, csak Standard PC-ként lehet telepíteni. Ubuntu LiveCD szintén fagy, csak az ACPI off esetén indul el, telepíteni lehet, de fagyogat akkor is, . XP persze így használhatatlan, energiagazdálkodás semmi stb.  Vista-t nem próbáltam, csak Windows 7 bétát, az is lefagy. Meg a Norton Ghost rescue disk is, ami vista-szerű keretrendszert használ.
Még a BIOS frissítés is nagy akció volt, az alaplapi flash nem ismerte fel a meglévőt, a DOS-os flashprogram induláskor lefagyott. A windows-os pedig hiányolta az ATK drivert. Aztán az AMI saját windows-os flashprogramja végül csak frissítette a BIOS-t, most már egyébként az alaplapi és a DOS-os flashprogram is működ. CMOS törlést is próbáltam, de semmi sem változott.
Látszólag az ACPI él és virul, pl. az everest minden infót megtalál, de valami mégse kerek.
Szervizben persze alaplaphibát mondtak (hogy ez állítólag típushiba), és cserélnék.
Ötletek?

Nem ismerem konkrétan a hibát és most csak felszínesen tudtam utánajárni, csak tippelem, hogy az LPC van meghülyülve, esetleg forraszhiba következtében, vagy az Asus ATK-t kezelő területtel van valami gebasz. Szerintem HW-es probléma. Biztosan alaplaphiba (más mi lehetne még? Ezért egyszerű márkaszervizben dolgozni :-D ), ha forraszbaj, az jól javítható, ha valami eszközhiba, akkor donort kell keríteni alá, A6U van a pincében végülis.

#1915 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 06. 08:49

Idézet: pgyafi - Dátum: 2009. márc. 5., csütörtök - 20:42

Toshiba satellit pro 300 notikra milyen pixelhiba gari van?

Nekem régről 10 vagy 20 halott pixel rémlik xga kijelzőkre, de nem hiszem, hogy manapság is ennyi lenne.

#1916 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 06. 08:52

Idézet: dani007 - Dátum: 2009. márc. 5., csütörtök - 0:12

Sziasztok!

Sajnos véletlenül kihúztam a laptopomat a konnektorból és nem volt bent az aksi. A következő kérdéseim lennének:

Ebben az esetben lehet badsectoros a merevlemez?
Hardver szenvedhet e vmilyen kárt?

Válaszokat előre is kösz!

Nem várt áramkimaradástól bármi tönkremehet akár, de nyilván ilyesmire fel van készítve a hw. A merevlemez akkor szenvedhet kárt, ha éppen írási művelet folyt és ekkor keletkezhet olyan hibás szektor, ami nem jelent valóban sérült területet, hanem "logikailag" hibás, részben írt szektort. Ha ilyen esemény történt, egy lemezellenőrzést érdemes megejteni, hibajavítással.

#1917 Felhasználó inaktív   dani007 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 06. 10:10

Idézet: didyman - Dátum: 2009. márc. 6., péntek - 9:52

Nem várt áramkimaradástól bármi tönkremehet akár, de nyilván ilyesmire fel van készítve a hw. A merevlemez akkor szenvedhet kárt, ha éppen írási művelet folyt és ekkor keletkezhet olyan hibás szektor, ami nem jelent valóban sérült területet, hanem "logikailag" hibás, részben írt szektort. Ha ilyen esemény történt, egy lemezellenőrzést érdemes megejteni, hibajavítással.

Köszönöm!

Term. azonnal lefuttattam bekapcs. után a scandisket, hogy ne legyen filerendszer hiba (ezt havonta 1x amúgy is célszerű).
Inkább visszatettem az aksit, habár a boltban azt modták, hogy nem tesz neki jót... Ahol lakom amúgy is sok a pár mp-es áramszünet :-(

#1918 Felhasználó inaktív   atiti9 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 03. 06. 10:44

Idézet: Cornel - Dátum: 2007. máj. 2., szerda - 19:33

Sziasztok!
Nem tudja valaki, hol és hogyan kell ramot tenni egy Asus A2500L notiba?
Előre is köszi.

Hahó

1.A hangszórók fölött lévő műanyag lapot toldd el balra
2.Felhajtod a klaviatúrát
3.Lecsavarozod a nagyobbik takarólemezt és ott vannak a memóriafoglalatok...

Sok sikert! Atiti9 :cool:

#1919 Felhasználó inaktív   rgeorge 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2009. 03. 06. 13:13

Idézet: didyman - Dátum: 2009. márc. 6., péntek - 8:44

Nem ismerem konkrétan a hibát és most csak felszínesen tudtam utánajárni, csak tippelem, hogy az LPC van meghülyülve, esetleg forraszhiba következtében, vagy az Asus ATK-t kezelő területtel van valami gebasz. Szerintem HW-es probléma. Biztosan alaplaphiba (más mi lehetne még? Ezért egyszerű márkaszervizben dolgozni :-D ), ha forraszbaj, az jól javítható, ha valami eszközhiba, akkor donort kell keríteni alá, A6U van a pincében végülis.

Köszönöm. Az LPC pontosan micsoda? Majd valamikor kevésbé felszinesen utánajárni is lesz időd?

#1920 Felhasználó inaktív   sonykor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 07. 16:58

Asus F5Z notebookot asztali gépként használnám, de a becsukott monitor miatt nem tudom bekacsolni a gépet mert belül van a start gomb. Van erre valamilyen megoldás, hogy a becsukott laptopot el lehessen indítani kívülről?

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • 98
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.