HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#2001 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 29. 19:39

701-es? Próbáld azt, hogy az F9 billentyűt nyomva tartva kapcsolod be a gépet, majd a megjelenő menüből kiválasztod a Restore opciót.

#2002 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 29. 19:53

Semmi ugyanúgy fekete képernyő a bootscreen után.

Nemtudom hogy 701-e, az Anusz feliratok kívül szinte minden kínaiul van rajta :)

Siliconmotion a vinyó benne

----atyuska----

#2003 Felhasználó inaktív   Capri 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 29. 20:34

Ha jól tudom, akkor tud usbről bootolni az EEEpc. Ebben az esetben akkor csak egy pendriveot kell átalakítani :)

Egyébként a gép megy tovább, csak kép nincs? Esetleg próbáld meg külső monitorra kötve.

#2004 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 29. 20:42

Idézet: caratyuska - Dátum: 2009. márc. 29., vasárnap - 19:53

Nemtudom hogy 701-e, az Anusz feliratok kívül szinte minden kínaiul van rajta :)

Akkor az 701, a későbbi modelleken már csak EeePC brand van.

Hardverhibára még nem kell gyanakodni, akkor szokott ilyen előfordulni, ha alaposan teletömik a meghajtót. Ha van a géphez rescue DVD, akkor egy bootolhatóvá varázsolt USB-ről vissza tudod állítani a rendszert (BIOS-ban az USB meghajtót elsődleges booteszköznek állítva vagy induláskor az Esc gombot nyomogatva szorgalmasan), ha nincs lemez, meg kell próbálni valami USB-s linuz disztróval belépni, hátha tudsz törölgetni.

#2005 Felhasználó inaktív   Ashen 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 29. 20:44

Idézet: didyman - Dátum: 2009. márc. 29., vasárnap - 15:01

Esetleg a jelenlegi Vista rendberakása nem volna okosabb út? Egy rendszer nagyrészt nem magától lassul meg, hanem a klf feltelepített programok automattikusan induló kellékeitől, nagy adatforgalom miatti lemeztöredezéstől, de akár az eltömődő hűtés miatt forrongó CPU-tól is. Úgyhogy első körben msconfig-gal és telepített programok listájában nézz körül, mi nem kell, ellenőrizd a CPU hőmérsékletét, merevlemez SMART állapotát, majd az átmeneti könyvtárakat ürítsd ki és töredezettségmentesíts, aztán menjünk tovább.

Köszömöm szépen. :)

#2006 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 03. 29. 21:49

Idézet: Haladó - Dátum: 2009. márc. 29., vasárnap - 16:04

Pontos tipus C-6155, C-6355 egy házi épitésü tápegységgel próbáltam kb 20V trafó egy tip tranzisztor meg egy kis szabályozó elektronika hozzá. V kijelzéssel. Nem jön szóba a mozgatás be sem kapcsol szinte ventik felpörögnek majd leállnak. Egyszer a windows is bejött. Bekapcsolási kisérlet után akksi ki táp ki majd vissza  akkor megint megindul. Vagy csak akksiról próbálva többször is indul. Tápról próbálva semmi.

Kapcsrajz van arról az elektronikáról? A notesz tápmenedzsmentje alulfesz és túlfesz esetén is letilt tápmegszűnésig, a noti meg egy elég szélsőséges jószág a tápegység felé mutatott terhelését figyelve, egy sima tranzisztor+"valami" nem nagyon elegendő hozzá. Minimum műveleti erősítővel támogatott vezérlés, áramgenerátoros referenciával.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2007 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 10:15

http://www.pendrivelinux.com/  leszedtem egy pendrive-s linuxot

ez látja is hogy 32mb van szabadon, valszeg ezért nem indul, csak sajnos a fájlokat nem érem el ez alól a disztribució alól, keresek valami mást

Köszönmö szépen a segítséget

----atyuska----

#2008 Felhasználó inaktív   Haladó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 14:09

Idézet: didyman - Dátum: 2009. márc. 29., vasárnap - 22:49

Kapcsrajz van arról az elektronikáról? A notesz tápmenedzsmentje alulfesz és túlfesz esetén is letilt tápmegszűnésig, a noti meg egy elég szélsőséges jószág a tápegység felé mutatott terhelését figyelve, egy sima tranzisztor+"valami" nem nagyon elegendő hozzá. Minimum műveleti erősítővel támogatott vezérlés, áramgenerátoros referenciával.

hello! Milyen elektronikaáról a tápfesz?? van de nagyon egyszerü semmi áramgenerátor meg nyalánkságok van egy 20V-os trafó az egyenirányitva greatz hiddal meg egy kondi, az innen jövő egyenfesz megy egy LM317 és egy TIP35C alkatrészre LM317-t szabályozom egy potival az meg a TIP35C-t enyi a tápegység. Egy külön trafóról meg megy egy voltmérő kis panelkészülék.
Elképzelhető hogy müködik a noti?? végülis az eladó azt mondta hogy müködik kivéve a kijelzőt azt sikrült megcsinálni egy tekercs forrasztása az inverterben volt elgyengülve.
Meg kéne próbálnom egy rendes noti táppal.

#2009 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 30. 18:19

ERD Commander megoldotta, valóban szabadhely probléma volt, Köszönöm szépen még1x a segítséget.

----atyuska----

#2010 Felhasználó inaktív   KSzasza 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 04. 15:42

Sziasztok,

Van egy Dell Latitude D600 notebookom, aminek fedlapjáról elkezdett kopni a festék. A nyitó karjának tetejénél már lassan 10cm2 helyen hiányzik ez a vékony festékréteg (úgy jön le mint a fóliatapéta)
illetve már elkezdett a festés repedezni a képernyő széleken (nem súlyosan de a fedlapon is hasnonlóan kezdődött)

Van e valami megoldás az ujrafestésre, matricására stb.. ki mit javasol hogyan lehetne plasztikáztatni a kicsikét?
Desktop: Casetek 1018-1A, Ultra Power 550W, ASUS P5KC, Core 2 Duo 2,33Mhz (E6550), 2GB DDR2 800Mhz, MSI NX6800GT 256MB, WD 250GB, Maxtor 250GB, IBM 180GB, Maxtor 160GB, SB Audigy 2, Hauppage PVR 250, Plextor PX-130A, NEC 3540A, Dell 2005FPW monitor, HP 3500C, HP 930C, Cambridge SW 5.1, Logitech LX700, Logitech QuickCam Pro 9000, ASUS WL-500G Premium
Laptop: Dell Latitude D600 + WD 250GB external
PDA: Fujitsu-Siemens N560
Phone: Sony Ericsson K800i

#2011 Felhasználó inaktív   Hamrad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 06. 16:18

Idézet: KSzasza - Dátum: 2009. ápr. 4., szombat - 16:42

Sziasztok,

Van egy Dell Latitude D600 notebookom, aminek fedlapjáról elkezdett kopni a festék. A nyitó karjának tetejénél már lassan 10cm2 helyen hiányzik ez a vékony festékréteg (úgy jön le mint a fóliatapéta)
illetve már elkezdett a festés repedezni a képernyő széleken (nem súlyosan de a fedlapon is hasnonlóan kezdődött)

Van e valami megoldás az ujrafestésre, matricására stb.. ki mit javasol hogyan lehetne plasztikáztatni a kicsikét?

Vannak cégek akik Mobilteló előlapok újrapolírozását, festését vállalják, talán ez megoldás lehet.

Vagy van pár "IGEN IGEN" felíratú megmaradt matricám, szívesen rendelkezésére bocsájtom bárkinek :D
Acer Aspire 5310

Mindent ki kell próbálnom az életben, kivéve a vérfertőzést és a népitáncot. - "Belenéztem az internetbe!"

#2012 Felhasználó inaktív   kibic 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 07. 19:50

Sziasztok! Van egy HP nx9030-as laptopunk, ami eddig teljesen jól ment, aksiról is, de most valamiért nem tölti az akkuját. Bedugom hálózatra, a töltést jelző sárga led kigyullad, majd elalszik. Vége. Kivettem az akkuját, a jelenség ugyan ez. Viszont, ami érdekes, hogy ezen az aksin van teszter, meg kell nyomni egy gombot, és led-sor jelzi az állapotát. Ez gyönyörű zölden 100%-ra felmegy. Gondoltam, elszállt az adapter, de nem, nyomja a 18V-ot, ami rá van írva. Mégis az akku halt el, váratlanul? Nem örülnék, mert akkor valami elektronikus hibája lehet, és 20-30e. körül van. És akkor mit mér a tesztelő? Mit lehetne még ezzel megnézni? Lehet, hogy a cellák jók, csak valamiért nem jön ki a kimenetére a fesz? Minden tippet örömmel veszek.  :respect:

#2013 Felhasználó inaktív   iday 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 07. 23:08

Hali.

Lenne egy problémás gépezet: packard bell e4710.

Beadta az unalmast a NEC dvd iró, csak cd-t kezel el.

A fúzió óta ugye Nec-PB, ezáltal NEC irókon kivül kérdés hogy elkezel e valamilyen más márkát.

Ha valakinek van/volt hasonlo problémája, vagy tudja hogy milyen sorozatszamu irot kezel el, akkor jelezzen vissza.

Köszönöm

#2014 Felhasználó inaktív   Hamrad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 14. 20:38

Idézet: iday - Dátum: 2009. ápr. 8., szerda - 0:08

Hali.

Lenne egy problémás gépezet: packard bell e4710.

Beadta az unalmast a NEC dvd iró, csak cd-t kezel el.

A fúzió óta ugye Nec-PB, ezáltal NEC irókon kivül kérdés hogy elkezel e valamilyen más márkát.

Ha valakinek van/volt hasonlo problémája, vagy tudja hogy milyen sorozatszamu irot kezel el, akkor jelezzen vissza.

Köszönöm

Nálam még Pbell-nél nem volt kompatibilitási probléma, de jobb számtech boltokban ingyen belepróbálják neked az írót. Ha pedig olcsóbban akarod, megnézed mit próbáltak bele :D
Acer Aspire 5310

Mindent ki kell próbálnom az életben, kivéve a vérfertőzést és a népitáncot. - "Belenéztem az internetbe!"

#2015 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 04. 24. 08:58

Adott egy Dell D400-as laptop. Nem tölti az akksit. Sajnos Dell-ből rosszul állok csere alkatrésszel, a tippem a táp, de inkább csak remélem, hogy nem az alaplapi töltő.
Kérdésem az lenne, hogy az ilyen:
Kép
típusú csatlakozók táp felőli részén a data szálon kell tudnom mérni valamit, szerintem az a szakadt.
HP azonos tápon mérek 18V körüli értéket, ezért sejtem, hogy kellene a Dell-nél is életnek lenni benne.
Mi a pontos funkciója ennek a szálnak? (Keresem, de eddig nem találtam leírást).
Lehetséges, hogy ezért nem tölt?
Paramétereiben azonos HP tápot rá merjek dugni nem ölik meg egymást? Gondolok itt a data szál esetleges eltérésére.

#2016 Felhasználó inaktív   mlala56 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 26. 10:54

Üdv
SOS
segitség kellene .Van egy amilo k7600 moti egy 30g vincsi ,de amoti 7845mb lát belőle ,
másik gepben rendesen múködik 30g latja .Milehet a baja ? Valaminnt hogyan lehet meg csinálni hogy usb-ről induljon .

Köszi

#2017 Felhasználó inaktív   Oscee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 04. 30. 15:40

Segítséget/tanácsot kérnék én is laptop táppal kapcsolatban.

Egy Acer Extensa az alany, nem működik hálózatról és az akksit se tölti - a töltőn a státuszled világít, szóval az adapterig elméletileg minden rendben. A csatit megnéztem (multiméter híján), egy LED-et képes "felkapcsolni", szóval feszültség van benn, sőt ha kiszedem az akksit, akkor az abba bemenő csatik/fémlapokon is van (kisebb feszültség, ahogy szemre egy pislákoló LEDről meg tudtam állapítani :))
A töltést jelző LED meg néha-néha felvillan pár millisec-re, ha be van dugva a tápcsati, de persze ennyi idő alatt semmit nem tölt rajt.

Szóval nekem úgy tűnik, hogy az akksiig eljut az áram, nem értem mi lehet a gond, viszont szétrobban az agyam. Működni működik, mert használtam ma, csak ugye lemerült az akksi, és azóta nem vagyok képes életet lehelni bele (pedig életbevágóan fontos lenne :s).
Ilyenkor kuka/szervíz/buherálás? (talán a középső lenne a leggázabb, acer-nek amúgy se a legjobb a szervízhálózata, plusz még nem is az én nevemen van a cucc)

előre is kösz
24 & ReGenesis & Prison Break addict

#2018 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 04. 30. 20:30

Jó eséllyel javíható.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2019 Felhasználó inaktív   Hamrad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 07. 00:45

Idézet: Oscee - Dátum: 2009. ápr. 30., csütörtök - 16:40

acer-nek amúgy se a legjobb a szervízhálózata, plusz még nem is az én nevemen van a cucc)

előre is kösz

Semmi gond vele. Lehet szlovákba megy ki az ingyenfutáros cuccos, de legalább egy-két hét múlva visszajön.

Lehet a FUSI-t csak Székesfehérvárra kell elvinned, vagy Pesten kell leadni, de csesszintheted, ha egy hónapig ül a cucc :)

Szerintem semmi hiba a tótok Acer szervízével, és ha nagy a gáz, zokszó nélkül újra cserélik a cuccost.

Csak lestem, mikor a cégnél időnként vibráló 15"-os  2,99 éves moncsi helyett küldték cserébe a 17"-os csúcsmodellt dobozban 3 évre szóló új garral, na meg az alaplapos Acer 3104 Noti helyett egy zsír dobozos 5715-öt.  :eek:
Acer Aspire 5310

#2020 Felhasználó inaktív   coscom 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 05. 07. 09:27

Idézet: XC-biker - Dátum: 2008. jan. 10., csütörtök - 23:18

bill csere, esetleg tisztítás, de sokat ne várj tőle. - a vége töbnyire komplett csere szokott lenni.

Nem muszáj cserélni. Én is jártam így. Kivettem a billentyűpanelt és be a csap alá. (A végén esetleg érdemes desztillált vízzel átöblíteni, hogy biztosan ne maradjon benne vízkő a száradás után sem.)
Nem kell sikálni, csak hagyni, hogy alaposan átfolyjon rajta a víz. Ha kész, ki kell rázni, amennyire lehet, és valami meleg helyre (pl. nem túl forró radiátor) tenni száradni. Pár óra múlva 99%, hogy gond nélkül működni fog.

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.