Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely
Elküldve: 2009. 03. 29. 19:39
Elküldve: 2009. 03. 29. 19:53
Nemtudom hogy 701-e, az Anusz feliratok kívül szinte minden kínaiul van rajta
Siliconmotion a vinyó benne
----atyuska----
Elküldve: 2009. 03. 29. 20:34
Egyébként a gép megy tovább, csak kép nincs? Esetleg próbáld meg külső monitorra kötve.
Elküldve: 2009. 03. 29. 20:42
Idézet: caratyuska - Dátum: 2009. márc. 29., vasárnap - 19:53
Akkor az 701, a későbbi modelleken már csak EeePC brand van.
Hardverhibára még nem kell gyanakodni, akkor szokott ilyen előfordulni, ha alaposan teletömik a meghajtót. Ha van a géphez rescue DVD, akkor egy bootolhatóvá varázsolt USB-ről vissza tudod állítani a rendszert (BIOS-ban az USB meghajtót elsődleges booteszköznek állítva vagy induláskor az Esc gombot nyomogatva szorgalmasan), ha nincs lemez, meg kell próbálni valami USB-s linuz disztróval belépni, hátha tudsz törölgetni.
Elküldve: 2009. 03. 29. 20:44
Idézet: didyman - Dátum: 2009. márc. 29., vasárnap - 15:01
Köszömöm szépen.
Elküldve: 2009. 03. 29. 21:49
Idézet: Haladó - Dátum: 2009. márc. 29., vasárnap - 16:04
Kapcsrajz van arról az elektronikáról? A notesz tápmenedzsmentje alulfesz és túlfesz esetén is letilt tápmegszűnésig, a noti meg egy elég szélsőséges jószág a tápegység felé mutatott terhelését figyelve, egy sima tranzisztor+"valami" nem nagyon elegendő hozzá. Minimum műveleti erősítővel támogatott vezérlés, áramgenerátoros referenciával.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2009. 03. 30. 10:15
ez látja is hogy 32mb van szabadon, valszeg ezért nem indul, csak sajnos a fájlokat nem érem el ez alól a disztribució alól, keresek valami mást
Köszönmö szépen a segítséget
----atyuska----
Elküldve: 2009. 03. 30. 14:09
Idézet: didyman - Dátum: 2009. márc. 29., vasárnap - 22:49
hello! Milyen elektronikaáról a tápfesz?? van de nagyon egyszerü semmi áramgenerátor meg nyalánkságok van egy 20V-os trafó az egyenirányitva greatz hiddal meg egy kondi, az innen jövő egyenfesz megy egy LM317 és egy TIP35C alkatrészre LM317-t szabályozom egy potival az meg a TIP35C-t enyi a tápegység. Egy külön trafóról meg megy egy voltmérő kis panelkészülék.
Elképzelhető hogy müködik a noti?? végülis az eladó azt mondta hogy müködik kivéve a kijelzőt azt sikrült megcsinálni egy tekercs forrasztása az inverterben volt elgyengülve.
Meg kéne próbálnom egy rendes noti táppal.
Elküldve: 2009. 03. 30. 18:19
----atyuska----
Elküldve: 2009. 04. 04. 15:42
Van egy Dell Latitude D600 notebookom, aminek fedlapjáról elkezdett kopni a festék. A nyitó karjának tetejénél már lassan 10cm2 helyen hiányzik ez a vékony festékréteg (úgy jön le mint a fóliatapéta)
illetve már elkezdett a festés repedezni a képernyő széleken (nem súlyosan de a fedlapon is hasnonlóan kezdődött)
Van e valami megoldás az ujrafestésre, matricására stb.. ki mit javasol hogyan lehetne plasztikáztatni a kicsikét?
Laptop: Dell Latitude D600 + WD 250GB external
PDA: Fujitsu-Siemens N560
Phone: Sony Ericsson K800i
Elküldve: 2009. 04. 06. 16:18
Idézet: KSzasza - Dátum: 2009. ápr. 4., szombat - 16:42
Van egy Dell Latitude D600 notebookom, aminek fedlapjáról elkezdett kopni a festék. A nyitó karjának tetejénél már lassan 10cm2 helyen hiányzik ez a vékony festékréteg (úgy jön le mint a fóliatapéta)
illetve már elkezdett a festés repedezni a képernyő széleken (nem súlyosan de a fedlapon is hasnonlóan kezdődött)
Van e valami megoldás az ujrafestésre, matricására stb.. ki mit javasol hogyan lehetne plasztikáztatni a kicsikét?
Vannak cégek akik Mobilteló előlapok újrapolírozását, festését vállalják, talán ez megoldás lehet.
Vagy van pár "IGEN IGEN" felíratú megmaradt matricám, szívesen rendelkezésére bocsájtom bárkinek
Mindent ki kell próbálnom az életben, kivéve a vérfertőzést és a népitáncot. - "Belenéztem az internetbe!"
Elküldve: 2009. 04. 07. 19:50
Elküldve: 2009. 04. 07. 23:08
Lenne egy problémás gépezet: packard bell e4710.
Beadta az unalmast a NEC dvd iró, csak cd-t kezel el.
A fúzió óta ugye Nec-PB, ezáltal NEC irókon kivül kérdés hogy elkezel e valamilyen más márkát.
Ha valakinek van/volt hasonlo problémája, vagy tudja hogy milyen sorozatszamu irot kezel el, akkor jelezzen vissza.
Köszönöm
Elküldve: 2009. 04. 14. 20:38
Idézet: iday - Dátum: 2009. ápr. 8., szerda - 0:08
Lenne egy problémás gépezet: packard bell e4710.
Beadta az unalmast a NEC dvd iró, csak cd-t kezel el.
A fúzió óta ugye Nec-PB, ezáltal NEC irókon kivül kérdés hogy elkezel e valamilyen más márkát.
Ha valakinek van/volt hasonlo problémája, vagy tudja hogy milyen sorozatszamu irot kezel el, akkor jelezzen vissza.
Köszönöm
Nálam még Pbell-nél nem volt kompatibilitási probléma, de jobb számtech boltokban ingyen belepróbálják neked az írót. Ha pedig olcsóbban akarod, megnézed mit próbáltak bele
Mindent ki kell próbálnom az életben, kivéve a vérfertőzést és a népitáncot. - "Belenéztem az internetbe!"
Elküldve: 2009. 04. 24. 08:58
Kérdésem az lenne, hogy az ilyen:
típusú csatlakozók táp felőli részén a data szálon kell tudnom mérni valamit, szerintem az a szakadt.
HP azonos tápon mérek 18V körüli értéket, ezért sejtem, hogy kellene a Dell-nél is életnek lenni benne.
Mi a pontos funkciója ennek a szálnak? (Keresem, de eddig nem találtam leírást).
Lehetséges, hogy ezért nem tölt?
Paramétereiben azonos HP tápot rá merjek dugni nem ölik meg egymást? Gondolok itt a data szál esetleges eltérésére.
Elküldve: 2009. 04. 26. 10:54
SOS
segitség kellene .Van egy amilo k7600 moti egy 30g vincsi ,de amoti 7845mb lát belőle ,
másik gepben rendesen múködik 30g latja .Milehet a baja ? Valaminnt hogyan lehet meg csinálni hogy usb-ről induljon .
Köszi
Elküldve: 2009. 04. 30. 15:40
Egy Acer Extensa az alany, nem működik hálózatról és az akksit se tölti - a töltőn a státuszled világít, szóval az adapterig elméletileg minden rendben. A csatit megnéztem (multiméter híján), egy LED-et képes "felkapcsolni", szóval feszültség van benn, sőt ha kiszedem az akksit, akkor az abba bemenő csatik/fémlapokon is van (kisebb feszültség, ahogy szemre egy pislákoló LEDről meg tudtam állapítani
A töltést jelző LED meg néha-néha felvillan pár millisec-re, ha be van dugva a tápcsati, de persze ennyi idő alatt semmit nem tölt rajt.
Szóval nekem úgy tűnik, hogy az akksiig eljut az áram, nem értem mi lehet a gond, viszont szétrobban az agyam. Működni működik, mert használtam ma, csak ugye lemerült az akksi, és azóta nem vagyok képes életet lehelni bele (pedig életbevágóan fontos lenne
Ilyenkor kuka/szervíz/buherálás? (talán a középső lenne a leggázabb, acer-nek amúgy se a legjobb a szervízhálózata, plusz még nem is az én nevemen van a cucc)
előre is kösz
Elküldve: 2009. 04. 30. 20:30
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2009. 05. 07. 00:45
Idézet: Oscee - Dátum: 2009. ápr. 30., csütörtök - 16:40
előre is kösz
Semmi gond vele. Lehet szlovákba megy ki az ingyenfutáros cuccos, de legalább egy-két hét múlva visszajön.
Lehet a FUSI-t csak Székesfehérvárra kell elvinned, vagy Pesten kell leadni, de csesszintheted, ha egy hónapig ül a cucc
Szerintem semmi hiba a tótok Acer szervízével, és ha nagy a gáz, zokszó nélkül újra cserélik a cuccost.
Csak lestem, mikor a cégnél időnként vibráló 15"-os 2,99 éves moncsi helyett küldték cserébe a 17"-os csúcsmodellt dobozban 3 évre szóló új garral, na meg az alaplapos Acer 3104 Noti helyett egy zsír dobozos 5715-öt.
Elküldve: 2009. 05. 07. 09:27
Idézet: XC-biker - Dátum: 2008. jan. 10., csütörtök - 23:18
Nem muszáj cserélni. Én is jártam így. Kivettem a billentyűpanelt és be a csap alá. (A végén esetleg érdemes desztillált vízzel átöblíteni, hogy biztosan ne maradjon benne vízkő a száradás után sem.)
Nem kell sikálni, csak hagyni, hogy alaposan átfolyjon rajta a víz. Ha kész, ki kell rázni, amennyire lehet, és valami meleg helyre (pl. nem túl forró radiátor) tenni száradni. Pár óra múlva 99%, hogy gond nélkül működni fog.

Súgó
A téma zárva.