HWSW Informatikai Kerekasztal: Barkács/hibaelhárító központ - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Barkács/hibaelhárító központ Hordozható szervizközpont, sufniműhely Értékeld a témát: -----

#2601 Felhasználó inaktív   Bull-d0zer 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 02. 14. 17:54

Sziasztok.

Van egy HP Compaq 615 NX560EA notebookom, pár hónapos. Egy olyan problémám van vele, hogy néha, látszólag ok nélkül a kijelzőn a kép elsötétül egy pillanatra, majd rögtön visszajön. Nem rendszeres időközönként, nem fix tevékenységeknél, hanem úgy tűnik teljesen véletlenszerűen és mindig csak egy pillanatra sötétül el. Keresgéltem, de sem okot, sem megoldást nem találtam, bár máshol is írtak ilyen gondról.

Esetleg tudnátok segíteni, hogy mi lehet a probléma?

Előre is köszönöm a segítséget!

#2602 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2010. 02. 14. 19:58

Idézet: Bull-d0zer - Dátum: 2010. febr. 14., vasárnap - 17:54

Van egy HP Compaq 615 NX560EA notebookom, pár hónapos. Egy olyan problémám van vele, hogy néha, látszólag ok nélkül a kijelzőn a kép elsötétül egy pillanatra, majd rögtön visszajön.

Volt ilyen driverbajos notesz is, de háttérvilágítás, vagy hasonló hiba. Kérdezd a szervizt.
Make love not Wor.

#2603 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 15. 08:27

Idézet: StSanya - Dátum: 2010. febr. 14., vasárnap - 11:54

Hoztak ide nekem egy Acer Travelmate 4062WLMi-t. Érdekes hibát produkál, látszólag megy szépen a WinXP, de se a billentyűzet, se a touchpad nem reagál semmire, mintha lefagyott volna, de nem... Ha kap külső egeret vagy billentyűt, akkor azokat felismeri, s működnek is. Rendszernaplóban semmilyen hiba sincs. Annyi tűnt fel rövid idő alatt, hogy üres (5 % alatti) vagy kivett aksival nem jelentkezik a hiba (!), csak ha bent a telep, vagy az feltöltött... Meg a HDD-jén van egy vagon áthelyezett szektor, 20%-os HDD Sentinel szerint...

Szerintetek érdemes-e telep beszerzésén gondolkodni? Megoldaná-e a dolgot? Ugyanis kicsit drágállom, 35k körül lenne, HDD csere meg amúgy is lesz, s az se olcsó...

Rémlik valami erről a hibáról, de nem jut eszembe, egy BIOS-t frissíts még mielőtt az akkunak nekiállsz, de azt hiszem, az akku miatt van egyértelműen (csak az összefüggés finoman szólva homályos). Akkut mindenesetre próbáld felújíttatni (cellacsere), az sem olcsó, de mégsem 35k.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2604 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 15. 08:32

Idézet: Bull-d0zer - Dátum: 2010. febr. 14., vasárnap - 17:54

Sziasztok.

Van egy HP Compaq 615 NX560EA notebookom, pár hónapos. Egy olyan problémám van vele, hogy néha, látszólag ok nélkül a kijelzőn a kép elsötétül egy pillanatra, majd rögtön visszajön. Nem rendszeres időközönként, nem fix tevékenységeknél, hanem úgy tűnik teljesen véletlenszerűen és mindig csak egy pillanatra sötétül el. Keresgéltem, de sem okot, sem megoldást nem találtam, bár máshol is írtak ilyen gondról.

Esetleg tudnátok segíteni, hogy mi lehet a probléma?

Előre is köszönöm a segítséget!

Nem garis még?
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2605 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 15. 08:47

Idézet: didyman - Dátum: 2010. febr. 15., hétfő - 9:27

Rémlik valami erről a hibáról, de nem jut eszembe, egy BIOS-t frissíts még mielőtt az akkunak nekiállsz, de azt hiszem, az akku miatt van egyértelműen (csak az összefüggés finoman szólva homályos). Akkut mindenesetre próbáld felújíttatni (cellacsere), az sem olcsó, de mégsem 35k.

Köszi, BIOS-t természetesen frissítettem... Honnan érdemes cellát rendelni? Mert közben találtam a http://www.notebookakku.hu -t, ahol 20 500,-Ft lenne. Amúgy nagyon szimpatikus keresőjük is van...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2606 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 15. 09:37

Idézet: StSanya - Dátum: 2010. febr. 15., hétfő - 8:47

Köszi, BIOS-t természetesen frissítettem... Honnan érdemes cellát rendelni? Mert közben találtam a http://www.notebookakku.hu -t, ahol 20 500,-Ft lenne. Amúgy nagyon szimpatikus keresőjük is van...

Én az akkuk.hu-t ajánlom, olcsó volt a cucc, hamar megjött, és sokáig bírta. :)

#2607 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 15. 09:59

Idézet: debaj - Dátum: 2010. febr. 15., hétfő - 10:37

Én az akkuk.hu-t ajánlom, olcsó volt a cucc, hamar megjött, és sokáig bírta. :)

Meglestem, thx, de sajna 28.470 ,- Ft lenne...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#2608 Felhasználó inaktív   John Black 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 15. 10:33

Idézet: didyman - Dátum: 2010. febr. 7., vasárnap - 14:17

Meg kell lesni, egy BGA rework 15-25k között van,. Fontos, hogy reflow nem feltétlen oldja meg a dolgot, rendes újragolyózás kell. Ha MXM-es a modul, esetleg ennél olcsóbban kapható bele másik.

Szia,
te hol és mikor tudnád bevállalni? Pesten van a gép.
(Próbáltalak keresni ezügyben priviben másfél hete.)

#2609 Felhasználó inaktív   Bull-d0zer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 15. 12:33

Idézet: didyman - Dátum: 2010. febr. 15., hétfő - 7:32

Nem garis még?

Garanciás még, csak az érdekelne, hogy valami általam is megoldható beállítás/driver probléma, vagy szervízbe kell küldenem. Meg hogy egyáltalán miért van ez?

#2610 Felhasználó inaktív   McMester21 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 15. 16:03

Sziasztok!

Érdemes Notebook-ba új dvd írót venni? Mivel a régi elromlott, vagy szerintetek jó ha veszek egy külsö meghajtót hozzá, használni csak arra használja hogy képeket, és zenéket irok cd-dvd-re.
Köszi a Választ előre is. :)  Még annyi hogy IDE-s a csatija

Szerkesztette: McMester21 2010. 02. 15. 16:16 -kor

Asus P5L-wm alaplap, Intel E2160 Processor, Sapphire HD2600XT DDR3 256Mb videókártya, 2gb Kingmax ddr2-es memória, 160GB-os Samsung winchester, 500GB-os WD winchester, Pioneer 110D DVD író, LG W2242 Monitor

#2611 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 15. 20:46

Idézet: McMester21 - Dátum: 2010. febr. 15., hétfő - 16:03

Sziasztok!

Érdemes Notebook-ba új dvd írót venni? Mivel a régi elromlott, vagy szerintetek jó ha veszek egy külsö meghajtót hozzá, használni csak arra használja hogy képeket, és zenéket irok cd-dvd-re.
Köszi a Választ előre is. :)  Még annyi hogy IDE-s a csatija

Egy külső író nagy, külön dugó kell neki és drága. Aminek nem kell külön dugó és kicsi, mégdrágább. Egy notiba való DVD-író meg 6-7k. Ha régi a gép, gyakrabban lehet gond kompatibilitással, célszerű olyan helyen venni, ahol ki lehet próbálni.

#2612 Felhasználó inaktív   zsuszi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 16. 18:28

üdv mindenkinek

szervizelésben vagy alkatrészekben jártas emberek segítségét kérném a következő tragédiám elhárításához

van egy Clevo M57A tipusú notebook-om amiben ha minden igaz/szervizes/ szerint elszállt az alaplap, ha valaki tudna nekem segíteni abban hogy a gépembe újra életet lehessen lehelni örökre hálás lennék

előre is köszönöm a segítséget.

#2613 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 19. 09:12

Idézet: zsuszi - Dátum: 2010. febr. 16., kedd - 18:28

üdv mindenkinek

szervizelésben vagy alkatrészekben jártas emberek segítségét kérném a következő tragédiám elhárításához

van egy Clevo M57A tipusú notebook-om amiben ha minden igaz/szervizes/ szerint elszállt az alaplap, ha valaki tudna nekem segíteni abban hogy a gépembe újra életet lehessen lehelni örökre hálás lennék

előre is köszönöm a segítséget.

Privátban keress meg.

#2614 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2010. 02. 19. 13:07

didyman, volt valahol valami oldalas elérhetőségetek szerviz ügyileg, ami szekszárdi, a jól emlékszem... csak az istennek sem találom...
r61e-be kellene a celeroncs helyett valami dual megoldás, a típus: IBM ThinkPad R61e 7649W42
tokkal-vonóval kéne... egyszerűbb, mint az aprón vadászni valamit, amivel beszophatok, és azt elvinni. az ilyen hozott anyagos dolgaim ritkán sültek el jól.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2615 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 19. 19:06

Idézet: avman - Dátum: 2010. febr. 19., péntek - 13:07

didyman, volt valahol valami oldalas elérhetőségetek szerviz ügyileg, ami szekszárdi, a jól emlékszem... csak az istennek sem találom...
r61e-be kellene a celeroncs helyett valami dual megoldás, a típus: IBM ThinkPad R61e 7649W42
tokkal-vonóval kéne... egyszerűbb, mint az aprón vadászni valamit, amivel beszophatok, és azt elvinni. az ilyen hozott anyagos dolgaim ritkán sültek el jól.

Adatlapomon van :) . Közel vagy Szekszárdhoz? Akkor elviszed, belepróbáljátok, metál ®.

#2616 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2010. 02. 19. 20:24

Idézet: didyman - Dátum: 2010. febr. 19., péntek - 19:06

Adatlapomon van :)

:respect:
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#2617 Felhasználó inaktív   zsuszi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 20. 09:41

Idézet: didyman - Dátum: 2010. febr. 19., péntek - 9:12

Privátban keress meg.

szia

ment pü

#2618 Felhasználó inaktív   Sullyavan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 21. 22:00

Üdv!

Van egy ASUS X59SL laptopom, meghalt benne a DVD író (olvasni még olvas, de az írást már el se kezdi...).

Az író típusa: HL-DT-ST DVDRAM GSA-T40N
Több helyen láttam a neten, hogy ide csatlakozása van, viszont az LG-éknél kutakodva találtam utalást arra, hogy SATA-sat is gyártottak ebből a típusból.
A kérdésem az lenne, hogy lehet kinyomozni, hogy milyen DVD írót vegyek (IDE/SATA, melyiket támogatja a rendszer)?
Az Everest azt mondja az alaplapra, hogy ismeretlen, ASUS-ék, meg nem adnak ilyen jellegű technikai leírást.
Az íróról sem sikerült kétségtelenül eldönteni, hogy milyen.

Valamint néha elég hangos a hűtőventillátor a laptopban, próbáltam portalanítani, de nem vált be. Ránézésre összetettebbnek tűnik a mint a PC-s hűtőrendszerek, van a ventillátor cserének valami trükkje (ajánlott, hogy a szerviz csinálja), vagy simán (házilag is) cserélhetem, mint a PC-knél?

Előrre is köszi a válaszokat.

#2619 Felhasználó inaktív   desiderius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 13:42

Didyman: Volt egy ilyen hibám, azt írtad rá, hogy jó esélyjel kontakthiba akku érintkezőknél. Ez változatlanul megvan, de mostanság már nem is csak bevillan, hanem durván vibrál random időközönként cca. egy másodpercig. Lehet ez kijelzőhiba? Ugyanis előző kijelzővel nem csinálta... (Gar. van még a gépen, biztos javítanák is, ha tudom reprodukálni a hibát, de annyira random, hogy tippem sincs, hogy dokumentáljam...)

#2620 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 22. 18:58

Csecsember! HP Compaq NX6310-ben kellene DVD játékost cserélni, a honlapotokon levő árak mennyire kurrensek ilyen szempontból? Illetve szintén fenti típusban LCD cserét vállaltok-é?

Téma megosztása:

• (185 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.