HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás II. Értékeld a témát: -----

#201 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 04. 17:48

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 10:34

ha láttad is hogy jön, akkor nem értem miért mész ki elé, és miért nem tudsz várni fél percet, hogy elmenjen.

szerintem nagyobb tahóság kimenni a gyorsabb elé, mint hogy az villog...

Tavaly nyár, M7 hazafelé jövet Keszthelyről.
Haladok a külső sávban, siettem volna, ezért úgy gondoltam, hogy a 120-125 körül haladó sort megelőzöm (kamion, "lassabb" személyautó vegyesen, mintegy 2-300 m-es egybefüggő konvojban). Irányjelzés előtt természetesen tükör, nem jön semmi. Odaléptem, de mivel óvatos duhaj vagyok, nem ér meg 1 perc előny egy 160-170-es trafi-fotót, ezért olyan 140 körül előztem végig őket. Ahogy haladok el mellettük, a semmiből feltűnik a tükrömben egy xenon-lámpapár. 2-3 mp múlva már rajtam volt. Én nagyjából félúton járhattam, ahhoz, hogy elengedjem, vagy be kellett volna kapcsolni a nem létező turbófeltöltőmet, vagy kitolakodni, megvárva, hogy csináljanak nekem helyet a külső sávban.
Úgy döntöttem, hogy a 140-es sebesség egy 130-as úton fél percig kibírható, direkt nem hagytam feltolni magam 180 fölé.
Olyan közel jött mögöttem villogva/dudálva az állatja, hogy felkészültem rá, hogy direkt nekemkoccan 140-es tempó felett, csak amúgy viccből.
Szűk fél perc múlva túl voltam az előzésen, húztam is kifelé. Ekkor nem az történt, amire számítottam - hogy padlóra nyomja és 200 felett otthagy, mint egy kellemetlen emléket - hanem beállt mellém és elkezdett középső ujjat mutogatni, meg valamit üvölteni. Én direkt nem néztem oda, nem is tekertem le az abalkomat, csak mereven előre az útra figyeltem, ami úgy látszik, olaj volt a tűzre. A következő pillantban kihúzott elém a külső sávba és a hátul ülő két fiatal (az egyik lány!) kezdett el mutogatni hátrafelé. Amikor nem reagáltam, elkezdett (szerencsére csak óvatosan) fékezgetni.

Ekkor szabályosan, körültekintés után behúzódtam a belső sávba és elkezdtem padlóra gyorsítani.
Ez megtette végre a hatást, ő is odalépett és pillanatok alatt otthagyott. A rendszámát azért felírattam a nejemmel (aki mindvégig mellettem ült), még mindig benne van a sebváltó boxában a kis cetli.
Gondolkoztál már ma?

#202 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 18:22

Macika: te azt írod, hogy benéztél tükörbe, nem jön semmi, hajrá. ez oké.

de Bástya elvtárs írásából az jött le nekem, hogy ő már akkor is látta, amikor megkezdte az előzést...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#203 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 18:37

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 19:22

Macika: te azt írod, hogy benéztél tükörbe, nem jön semmi, hajrá. ez oké.

de Bástya elvtárs írásából az jött le nekem, hogy ő már akkor is látta, amikor megkezdte az előzést...

Azon derülök, hogy teljesen függetlenül írtuk egymástól, 2 perc volt a különbség a 2 post között. :)
Gondolkoztál már ma?

#204 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 20:02

Nem értem, nem értem... Sosem jutott eszembe szivatni senkit az autópályán, mert utolért. Gyorsabb, hadd menjen. Nem az én feladatom megnevelni. Bevallom, sokszor még a gázra is rálépek, ha látom, hogy közelednek mögöttem, ennyit kibírok. Ha meg fordított a helyzet, akkor kivárom, amíg befejezi a manővert. Ha villogok, attól nem fog felgyorsulni, max elkezd szopatni. Az autósok 99%-a rendesen lehúzódik, ha befejezte az előzést. Utána resume gomb és kész. Hol a probléma?

#205 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 20:25

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 17:48

A következő pillantban kihúzott elém a külső sávba és a hátul ülő két fiatal (az egyik lány!) kezdett el mutogatni hátrafelé. Amikor nem reagáltam, elkezdett (szerencsére csak óvatosan) fékezgetni.

Hogy megraktam volna őket, ha hajlandóak lennének megállni... Komolyan 2-3 atyai pofon talán még jót is tenne nekik. :)
Az nevet utoljára, aki először üt.

#206 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 20:27

Idézet: Konor - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 10:04

nekem is volt de nem bírta a villógó sofőr a 220at :Đ

No, egy rendesebb Kadett is megy többet. :)

#207 Felhasználó inaktív   leslie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 20:31

Amúgy félreértések elkerülése végett:
-Mielött kimegyek pályán előzni, belenézegetek a tükörbe, sőt, balra hátra is nézek, hátha a holttérben van vki. Nem megyek ki egy gyorsabb elé, hadd menjen, nekem olyan 140-150 a tempóm, annyit szépen visz az autó. Viszont nem is padlózom le, ha a semmiből feltünik egy idióta. Itthon 130 a megengedett, csókolom, ő is kibir fél percet, amíg előzök.
-Ha elöttem előz egy még nálam is lassabb kocsi, akkor nem villogok, nem tolom, nem indexelek, hanem megvárom, míg végez. Ennyi, nem haltam bele.

#208 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 04. 22:06

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 18:04

Elolvastam, de még mindig nem értem.

Szerinted a Puntoval nem szabad 140-nel közlekedni a belső sávban, mert akadályozom a Mercit?
Mert kb. eddig jutottam, a többit nem értettem.

BTW heti 500-1000km-t vezetek (mielőtt lebaszol, hogy hülye vasárnapi puntovezető), és ilyen tirpákot, mint az adott mercis, évente 1-2-t ha látok.

A gyorsabb autós izét ugye nem rám értetted?

Majd én...

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2005. máj. 3., kedd - 20:15

Egyetlen gond, hogy egy Puntoval voltam. Amikor a Boxerrel megyek, mindig sikerül padlófékeznem, mert én egy ilyen genya vagyok. Csak a Puntoban félek

Erre írta tolvaly, hogy ez a magatartás nem éppen finom, úri és kultúrlényre valló. Gyorsabb helyett nehezebbet is mondhatott volna, a lényeg ugyanaz.

Szóval ha csak azért nem satuzol, amikor levillognak, mert félted a s****d a kis autóban, de a teherautóval minden további nélkül megtennéd, hát... nem folytatom.

#209 Felhasználó inaktív   hobizoli 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 05. 05:37

Eppen az elobb ertem haza. Az M0-M5 raforduloban eszrevettem, hogy az elottem halado szgk elotti emelohatfalas tgk hatfala a lenti helyzetben van, nosza ahogy kiertunk az M5-re a fordulobol, melle mentem es mutogattam neki, hogy Hee, lent a hatfal, erre O meg csak legyintett egy olyan Jol van tudom, de szarok ra szerut :rolleyes: Nooooormalis?

hobizoli
Powered by:
intel Core i3-7350K (4.2GHz), Gigabyte GA-Z270M-D3H, Corsair Vengeance 16GB DDR4-3200, Asus Radeon RX580-8GB OC, Samsung 830 120GB SSD, WD Green 0.5TB HDD, Samsung M3 Portable 0.5TB USB, SoundBlaster Tactic THX USB, Enermax MaxPro 700W PSU
intel Pentium G4560 (3.5GHz), Gigabyte GA-B250M-D3H, Corsair Vengeance 8GB DDR4-3000, Asus GT730SL-2GB, Kingston HyperX 120GB SSD, WD Blue 1TB HDD, WD Green 3TB HDD, Asus Xonar DG PCI, Gigabyte 620W PSU
Dell D630, intel Core2Duo T7250 (2GHz), 4GB DDR2-800, Kingston HyperX 120GB SSD
VEMS standalone EFI, www.diyautotune.com

"Jópofa dolog a pörgős szívómotor, de ami üt, az a turbó"

#210 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 07:28

Idézet: Kory - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 18:46

Ehhez kapcsolódik egy sztori. Előbb nem is akartam leírni, mert elég "ciki" az ügy, de mindenképp tanulságos.

A kedvessel mentünk M7-esen, ő vezetett, Suzukit.

Viszonylag ritkán vezet autópályán, inkább csak városban, országúton, de ott már kb. 40-50 ezret vezetett, így "nyugodtan" hagytam hadd szokja a dolgokat, egyszer el kell kezdeni a pályát is.

Nem is volt gond, egy ideig. Kb. 120-140 között haladtunk szépen, ez a sebesség bőven elég arra hogy a Swift nem forog és fogyaszt őrülten, de a buszokat és kamionokat, meg egy két régi nyugati kocsit meg lehessen előzni.

Egy hasonló manőver esetén (egy kamiont előztünk kb. 130 körül), a kamion előtt nem sokkal ment egy Seat Cordoba is. A bnőm úgy döntött még azt is megelőzi a kamion után, mert a Cordobás is kb. 110-120-al ment. Mire mellé-elé értünk már kb. 140-150 -et ment a Swift (közben végig maxon gyorsított, hogy ahogy tanulta, minél hamarabb befejezhesse az előzést), de ebben a pillanatban előidéztek egy veszélyhezetet (és ő maga is).

Egy 1.6-os(!!) Audi A3-as csávó bedurrant mögénk vagy 170-180-al a manőver közben, de úgy, hogy közben a barátnőm nem nézte a tükröt (mielőtt a kamiont elkezdtük előzni az Audi nem volt sehol), hanem csak akkor nézett bele, amikor már épp 1-2 méterre elhagytuk a Cordobát is.

Ettől az eseménytől (közben villogott a csávó rendesen, cirka 1 méterre a kocsitól 150-nél) szegény annyira megijedt (kb. 150 km vezetés és fülledt meleg után), hogy egy durva mozdulattal átrántotta a Suzit a külső sávba.   :o

Ez önmagában se volt jó döntés (nem részletezem az útfogást 150-nél egy Swiftben), de a másik meg hogy kb. 1,5 méterre vágtunk be a Cordobás elé.

Mindez tulajdonképpen egy hülye "gyorshajtó, villogó" miatt. Persze a barátnőm is hibás valamilyen szinten... De megijedt, ismeretlen volt  számára az eset, a kialakult helyzet.

Más: Utána a Cordobás mellénk állt, és mind a három bennt ülő, amúgy roma származású ember, kb. 1 percig mutogatott egyezményes jeleket, és "hülye buzi"-t artikulált a szájával.

Más 2: utána megálltunk egy parkolóban és helyet cseréltünk (nem is akart már vezetni többet), utána magyaráztam a magyar autópályák tulajdonságait.

:think:

Már ne is haragudj, de én nagyon nem szeretném, ha egyszer valaki rámrántaná, vagy teszemazt velem szembe rántaná a kormányt, mert "megijedt "!

Szerkesztette: Mikeee 2005. 05. 05. 07:30 -kor

#211 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 07:35

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 8:28

Már ne is haragudj, de én nagyon nem szeretném, ha egyszer valaki rámrántaná, vagy teszemazt velem szembe rántaná a kormányt, mert "megijedt "!

Ki szeretné? El is ismerte, hogy hibázott a sofőr.

Viszont tény, hogy számolni kell vele, hogy vannak ilyenek az úton. Még egy ok, amiért nem kell villogni eszement módon. :p

#212 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 07:37

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 8:35

Ki szeretné? El is ismerte, hogy hibázott a sofőr.

Viszont tény, hogy számolni kell vele, hogy vannak ilyenek az úton. Még egy ok, amiért nem kell villogni eszement módon. :p

Jó, csak nekem az jött le a postból, hogy együttérzést vár, belőlem pont az ellenkezője "váltódott ki" sokkal jobban félek az ijedezőktől, mint attól, aki 180-al dönget a pályán!

#213 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 07:40

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 8:37

Jó, csak nekem az jött le a postból, hogy együttérzést vár, belőlem pont az ellenkezője "váltódott ki" sokkal jobban félek az ijedezőktől, mint attól, aki 180-al dönget a pályán!

Naja...

Első körben nem kell ijesztgetni senkit. :)

Második körben: akár még te is megijedhetsz valamit, úgyhogy csínján ezekkel a kijelentésekkel...

#214 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 07:44

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 8:40

Naja...

Első körben nem kell ijesztgetni senkit. :)

Második körben: akár még te is megijedhetsz valamit, úgyhogy csínján ezekkel a kijelentésekkel...

Persze majd egy nagy táblát teszek a hűtőmaszk helyére, hogy ne ijedj meg csak egy kocsi vagyok!  :D

#215 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 07:55

Így alakult, mindenki tanulhatott belőle.

:)

#216 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 08:20

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 8:37

...sokkal jobban félek az ijedezőktől, mint attól, aki 180-al dönget a pályán!

Az ijedező meg a 180-nal döngető, villogó, dudáló barmoktól fél, nélkülük nem fog bajt csinálni.

#217 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 08:26

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 9:20

Az ijedező meg a 180-nal döngető, villogó, dudáló barmoktól fél, nélkülük nem fog bajt csinálni.

Hát ezt nem mondanám, fölsoroljak pár dolgot amitől az "ijedezők" kiszámíthatatlan balesetveszélyes dolgokat fognak csinálni?

- egy állat átszalad az úton
- egy gyalogos lelép
- valaki megelőzi
- valaki elékanyarodik
- valaki rádudál
- erős szél megfújja a kocsit
...
stb!

#218 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 08:27

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 7:20

az ijedező attól megijed ha lámpa zöldre vált :)
aki fél inkább taxival járjon :) kevesebb baj lenne :)

meg amit Mikeee írt az is mind

Szerkesztette: Konor 2005. 05. 05. 08:28 -kor

BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#219 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 08:40

Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 9:26

Hát ezt nem mondanám, fölsoroljak pár dolgot amitől az "ijedezők" kiszámíthatatlan balesetveszélyes dolgokat fognak csinálni?

- egy állat átszalad az úton
- egy gyalogos lelép

Aláírom. (Még akkor is, ha autópályáról volt szó, és ott a gyalogos nem jellemzően fordul elő.)

No és mit gondolsz, egy ilyen "A6-osom van 300 lóerővel" gyerek ezekben az esetekben mit csinál? :) Elszáll ő is, mint a győzelmi zászló. A különbség annyi, hogy az ijedős városban 50-nel, sztrádán 130-cal száll el, a villogós-sietős pedig sztrádán 200-zal, városban 80-130 közötti sebességgel. Sokkal jobb, ugye ;)

Amit kitöröltem, azzal nem értek egyet. Vannak persze olyan sofőrök, akik abszolút rutintalanok, és egy arra repülő madár is megijeszti őket, de ezek száma elenyésző, alig látok ilyet. Sokkal kevesebb ilyennel találkozok, mint villogós-sietős sofőrrel.

Lehet, hogy nekem is villognom kéne, és akkor több "mazsolával" találkoznék?

#220 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 08:42

Idézet: Konor - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 9:27

aki fél inkább taxival járjon :) kevesebb baj lenne :)

Aki siet, induljon el időben :) Aki agresszív, szedjen bogyót, menjen el orvoshoz, dugjon egyet, akassza fel magát :)

Kevesebb baj lenne.

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.