HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás II. Értékeld a témát: -----

#2161 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 13. 07:35

Idézet: Avicularia - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 6:17

ha annyira vétlen volt a rendőr ,akkor miért rendelt el fegyelmi eljárást a parancsnoka? :think:

Mo-n anno amikor volt halálbüntetés, akkor akasztás után a hóhért automatikusan eljárás alá vonták gyilkosság gyanújával.
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#2162 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 08:05

Idézet: Avicularia - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 7:17

ha annyira vétlen volt a rendőr ,akkor miért rendelt el fegyelmi eljárást a parancsnoka? :think:

Nem ismerjük a körülményeket, de azon elgondolkodhatsz, hogy a szirénát a város másik feléről is hallani lehet, ilyenkor talán körültekintőbben kéne átmenni az úttesten.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#2163 Felhasználó inaktív   Avicularia 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 14:13

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 8:05

Nem ismerjük a körülményeket, de azon elgondolkodhatsz, hogy a szirénát a város másik feléről is hallani lehet, ilyenkor talán körültekintőbben kéne átmenni az úttesten.

és azon elgondolkodtál már,hogy a megkülönböztető jelzés használata nem jelent automatikusan elsőbbséget,meg kell győzödnie a vezetőnek ,hogy meg tudják adni neki?
és mi van ha az illető rosszul hallott ,vagy walkmant hallgatott és ezért nem hallotta a szirénát

csak azért dühített fel a dolog ,mert valamelyik nap a Róna utcában állok a Thököly sarkánál ,a lámpa piros nekem
jött egy civil asszem astra ,megkülönböztető jelzéssel,úgy rongyolt be a kereszteződésbe,hogy szinte egyáltalán nem nézte meg mi van,csak középen kénytelen volt megállni ,mert jobbról jött neki a piros hetes
ha akkor ott valaki szalad át a zebrán a zöldön ,mondjuk hogy a buszt elérje simán elcsapja

lehet hogy az emlitett esetben a gyalogos volt a hibás,de számomra elég irritáló,hogy a rendörök legtöbbször szarnak a kreszre és úgy közlekednek és mostanaában elég sok ilyen gyalogosgázolás volt
HP Pavilion DV-5 1160eh

#2164 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 14:15

Idézet: Avicularia - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 15:13

és azon elgondolkodtál már,hogy a megkülönböztető jelzés használata nem jelent automatikusan elsőbbséget,meg kell győzödnie a vezetőnek ,hogy meg tudják adni neki?
és mi van ha az illető rosszul hallott ,vagy walkmant hallgatott és ezért nem hallotta a szirénát

csak azért dühített fel a dolog ,mert valamelyik nap a Róna utcában állok a Thököly sarkánál ,a lámpa piros nekem
jött egy civil asszem astra ,megkülönböztető jelzéssel,úgy rongyolt be a kereszteződésbe,hogy szinte egyáltalán nem nézte meg mi van,csak középen kénytelen volt megállni ,mert jobbról jött neki a piros hetes
ha akkor ott valaki szalad át a zebrán a zöldön ,mondjuk hogy a buszt elérje simán elcsapja

lehet hogy az emlitett esetben a gyalogos volt a hibás,de számomra elég irritáló,hogy a rendörök legtöbbször szarnak a kreszre és úgy közlekednek és mostanaában elég sok ilyen gyalogosgázolás volt

Na. Ne hogy már a nyúl vigye a puskát. Kijelölt gyalogátkelő helyen ment át? Nem. Volt a közelben? Volt. Nagyon el vagy tévedve, ha azt gondolod, hogy ugyan annyira észre lehet venni minden tényezőt ha végigrobogsz a városon, mintha szépen 50-el végigtotyogsz. Tudod, nem szeretném, ha az én családomhoz egyszer egy ilyen b*rom miatt nem érne oda időben a rohammentő, mert 5 méterenként meg kell  adnia az "elsőbbséget" az úttesten össze-vissza átrohangáló gyalogosoknak.

#2165 Felhasználó inaktív   Avicularia 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 14:57

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 14:15

Na. Ne hogy már a nyúl vigye a puskát. Kijelölt gyalogátkelő helyen ment át? Nem. Volt a közelben? Volt. Nagyon el vagy tévedve, ha azt gondolod, hogy ugyan annyira észre lehet venni minden tényezőt ha végigrobogsz a városon, mintha szépen 50-el végigtotyogsz. Tudod, nem szeretném, ha az én családomhoz egyszer egy ilyen b*rom miatt nem érne oda időben a rohammentő, mert 5 méterenként meg kell  adnia az "elsőbbséget" az úttesten össze-vissza átrohangáló gyalogosoknak.

az hogy te mit szeretnél,az a magánügyed,de a megkülönböztető jelzést használó jármű vezetőjének meg kell győzödnie arról ,hogy meg tudják adni neki az elsőbbséget
tehát nem rongyolhat át lassítás nélkül a piroson
HP Pavilion DV-5 1160eh

#2166 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 15:05

Idézet: Avicularia - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 15:57

az hogy te mit szeretnél,az a magánügyed,de a megkülönböztető jelzést használó jármű vezetőjének meg kell győzödnie arról ,hogy meg tudják adni neki az elsőbbséget
tehát nem rongyolhat át lassítás nélkül a piroson

Ugye tudod, hogy itt nem erről van szó?  :omg:  :rolleyes:

#2167 Felhasználó inaktív   Avicularia 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 15:10

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 15:05

Ugye tudod, hogy itt nem erről van szó?  :omg:  :rolleyes:

de erről van szó,a konkrét esetről már leirtam ,hogy lehet a nő hibázott ,de nem ez volt az egyetlen ilyen eset mostanában
de forditsuk meg a dolgot ,akkkor hogy állna a szád,ha kényelmesen haladsz a föúton,zöld a lámpa neked,odaérsz a kereszteződéshez és oldalról belédrohan egy megkülönböztetett jármű,aki az általad helyesnek vélt taktikát követte,nehogy már 5 méterenként elsőbbséget adjon  :omg:

azért is a nagyfokú ellenszenv a rendőrök ilyetén magatartása miatt nálam,mert a 70es évek elején apám taxizott ,és ugyanígy szenvedett balesetet,főútvonalon haladt,mikor oldalról belerohant egy rendőrkocsi
apámnak eltört a medencecsontja és majdnem megvakult a betört szélvédőtől,az utasa egy fiatal lány rosszabbúl járt ,mivel akkor még nem nagyon volt biztonsági öv a kocsikban,kiesett az autóból és ki kellett venni az egyik veséjét
a végén még az volt a szép ,hogy apámat hozták ki hibásnak ,jó ideig vonták a fizetése egy részét,valami ilyen büntetést kapott

Szerkesztette: Avicularia 2005. 07. 13. 15:19 -kor

HP Pavilion DV-5 1160eh

#2168 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 15:18

Idézet: Avicularia - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 14:13

Attól hogy TE úgy láttad nem lassított még nem jelenti hogy az igaz is amit érzel, ha a Thökölyn jött és a Bosnyák felől akkor ráadásul elég szépen lehet már messziről látni hogy áll a forgalom. Persze mindig az adott körülmények döntenek.  Állhat ott a kereszteződésben egy teherautó (ahogy reggel mindig szokott egy ott lebaxva lenni  :reklamacio: stb.)

Ennél a hölgyes esetnél is el kellene gondolkozni, hogy ott ahol semmi keresnivalója nem volt miért kellene a megkülönböztető jelzést használónak lassítania?  :confused:  Ez baromság.

#2169 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 15:20

Idézet: Avicularia - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 15:10

de erről van szó,a konkrét esetről már leirtam ,hogy lehet a nő hibázott ,de nem ez volt az egyetlen ilyen eset mostanában
de forditsuk meg a dolgot ,akkkor hogy állna a szád,ha kényelmesen haladsz a föúton,zöld a lámpa neked,odaérsz a kereszteződéshez és oldalról belédrohan egy megkülönböztetett jármű,aki az általad helyesnek vélt taktikát követte,nehogy már 5 méterenként elsőbbséget adjon  :omg:

azért is a nagyfokú ellenszenv a rendőrök ilyetén magatartása miatt nálam,mert a 70es évek elején apám taxizott ,és ugyanígy szenvedett balesetet,főútvonalon haladt,mikor oldalról belerohant egy rendőrkocsi
apámnak eltört a medencecsontja és majdnem megvakult a betört szélvédőtől,az utasa egy fiatal lány rosszabbúl járt ,mivel akkor még nem nagyon volt biztonsági öv a kocsikban,kiesett az autóból és ki kellett venni az egyik veséjét
a végén még az volt a szép ,hogy apámat hozták ki hibásnak ,jó ideig vonták a fizetése egy részét,valami ilyen büntetést kapott

Gyerek koromban láttam, hogy Janika beleütötte a könyökét a padba, azóta minden padot utálok. ;)

#2170 Felhasználó inaktív   Avicularia 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 15:21

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 15:18

Attól hogy TE úgy láttad nem lassított még nem jelenti hogy az igaz is amit érzel, ha a Thökölyn jött és a Bosnyák felől akkor ráadásul elég szépen lehet már messziről látni hogy áll a forgalom. Persze mindig az adott körülmények döntenek.  Állhat ott a kereszteződésben egy teherautó (ahogy reggel mindig szokott egy ott lebaxva lenni  :reklamacio: stb.)

Ennél a hölgyes esetnél is el kellene gondolkozni, hogy ott ahol semmi keresnivalója nem volt miért kellene a megkülönböztető jelzést használónak lassítania?  :confused:  Ez baromság.

nem a thökölyn jött a rendőrautó hanem a rónán ,de ha el is olvasnád amit irok ,akkor látnád ,hogy neki jobbról jött a hetes busz ,ami nem lehet,ha ö is a thökölyn jött
HP Pavilion DV-5 1160eh

#2171 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 07. 13. 15:31

Szőke nő a szegedi gyorson:
- Mikor érünk Szombathelyre?
- Hölgyem, ez a szegedi gyors!
- Naaaaaa, léccci, léccci, léccccci!

#2172 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 15:31

Idézet: Avicularia - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 15:21

nem a thökölyn jött a rendőrautó hanem a rónán ,de ha el is olvasnád amit irok ,akkor látnád ,hogy neki jobbról jött a hetes busz ,ami nem lehet,ha ö is a thökölyn jött

Amikor az epeköpködés miatti vérnyomásod lenyugszik, átgondolhatod, hogy mi van akkor ha úgy értelmezem, hogy a piros 7 netalán eléje hajtott, mert mondjuk kikerült a sávjából valakit, ilyenkor néha simán átlógnak akár a szembe sávba is a szerencsétlenek. Na mind1, elvakult haragban vagy a rendőrök ellen  :think: , pont mint a VW fiú :D

Megjegyzem nem vagyok rendőr, nincs rendőr rokonom, sőt bevallom, hogy már vettélk el jogsimat gyorshajtásért, zaklattak többször is illuminált állapotomban  :reszeg: , sőt egy éjszaka beszedtem két feljelentést a négy igazoltatásból mindezt 25 perc alatt :D :D

Szerkesztette: mocsi 2005. 07. 13. 15:33 -kor

#2173 Felhasználó inaktív   Avicularia 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 15:36

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 15:31

Amikor az epeköpködés miatti vérnyomásod lenyugszik, átgondolhatod, hogy mi van akkor ha úgy értelmezem, hogy a piros 7 netalán eléje hajtott, mert mondjuk kikerült a sávjából valakit, ilyenkor néha simán átlógnak akár a szembe sávba is a szerencsétlenek. Na mind1, elvakult haragban vagy a rendőrök ellen  :think: , pont mint a VW fiú :D

Megjegyzem nem vagyok rendőr, nincs rendőr rokonom, sőt bevallom, hogy már vettélk el jogsimat gyorshajtásért, zaklattak többször is illuminált állapotomban  :reszeg: , sőt egy éjszaka beszedtem két feljelentést a négy igazoltatásból mindezt 25 perc alatt :D :D

egyáltalán nem vagyok ideges,igaz nem szeretem a rendőröket
a másik dolog ,amit nem értek, hogy miért nem lehet belegondolni a másik oldal helyébe is,mivel az éremnek mindig 2 oldala van
azzal gondolom egyetértesz ha pesten közlekedsz,hogy a rendőrök elég sokszor áthágják a kresz szabályokat úgy ,hogy nem használják a megkülönböztető jelzést?
vagy ezzel sem?

Szerkesztette: Avicularia 2005. 07. 13. 15:37 -kor

HP Pavilion DV-5 1160eh

#2174 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 15:54

Idézet: Avicularia - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 15:36

egyáltalán nem vagyok ideges,igaz nem szeretem a rendőröket
a másik dolog ,amit nem értek, hogy miért nem lehet belegondolni a másik oldal helyébe is,mivel az éremnek mindig 2 oldala van
azzal gondolom egyetértesz ha pesten közlekedsz,hogy a rendőrök elég sokszor áthágják a kresz szabályokat úgy ,hogy nem használják a megkülönböztető jelzést?
vagy ezzel sem?

A kötsög renőröket én is rühellem, mint minden kötsög embert. de köztük is van normális ember, sőt szerintem ma már az utóbbiak vannak többen.
Szabálytalankodnak is, de sokkal több "pórautóst" látok szabálytalankodni, amik között kirí a Buzuki, Ódi, Merci,taxi és valamilyen kisbusz/kistherautó ha már stereotípiázunk ;)

#2175 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 16:07

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 16:18

:respect: :up: Ráadásul amit írtam, úgy írtam, hogy utálom a rendőröket. De ha konrétan igazuk van, ne áztassuk már őket. ;)

#2176 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 16:09

Idézet: Avicularia - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 16:36

vagy ezzel sem?

Nem nekem írtad de: Teljesen jogos, én is utálom, hogy baromi sok szabálytalanságot csinálnak (pl övet ők sem kötnek stb), de attól még ha valaki annyira korlátolt idióta hogy a szirénára sem néz körbe, hát bazz, arra nem lehet mit mondani.

#2177 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 16:10

Idézet: Avicularia - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 16:10

Na most, amiért 35 évvel ezelött édesapádat baleset érte, talán nem biztos, hogy a szabálytalanul úttesten futkosó nőnek van 2005-ben igaza ugye?

#2178 Felhasználó inaktív   Avicularia 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 17:15

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 16:10

Na most, amiért 35 évvel ezelött édesapádat baleset érte, talán nem biztos, hogy a szabálytalanul úttesten futkosó nőnek van 2005-ben igaza ugye?

nem ,a két esetnek semmi köze egymáshoz,fentebb irtam ,hogy elképzelhető ,hogy adott esetben nem a rendőr a vétkes
de a cikk nekem civil személynek azt sugalmazza, hogy mivel fegyelmit inditottak a rendőr ellen,hibás ö is
honnan kellene nekem tudni ,hogy a rendőrségnél minden esetben fegyelmit indítanak a résztvevő ellen?
HP Pavilion DV-5 1160eh

#2179 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 17:17

Idézet: Avicularia - Dátum: 2005. júl. 13., szerda - 18:15

nem ,a két esetnek semmi köze egymáshoz,fentebb irtam ,hogy elképzelhető ,hogy adott esetben nem a rendőr a vétkes
de a cikk nekem civil személynek azt sugalmazza, hogy mivel fegyelmit inditottak a rendőr ellen,hibás ö is
honnan kellene nekem tudni ,hogy a rendőrségnél minden esetben fegyelmit indítanak a résztvevő ellen?

Igen, pl önvédelemből lelő valakit, akkor is fegyelmi vizsgálat van egyből. Egyébként nálunk volt olyan eset pár éve, hogy a rendőr a zebrán ütött el gyereket (nem hasznlált a rendőr megkülönböztető jelzést), aki már majdnem átért...  :omg: De pár barom miatt ne általánosítsunk.
Plusz még megemlíthetjük a tragikus körülmények között elhunyt rendőröket is, akik miatt mentették fel Császár Elődöt, mivel a rendőrök nem voltak bekötve a rendőrautóban (sajnos) :(

#2180 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 13. 17:22

Egy kérdésem lenne, ma fordult velő velem egy eset, és nem tudom, hogy ha ebből baleset lett volna, akkor ki a hibás.

Egy utcán mentem egyenesen. És egy idő után az utca egyirányúsodott szemből.

Csináltam egy kis rajzot, hogy érthetőbb legyen. A nagy fekete nyíl irányából jöttem én.

Annyi volt a különbség, hogy ahol a kék autó van ott állt egy teherautó, amikor már közelítettem ott volt, és annyira kinnt állt, hogy eltakarta a behajtani tilos táblát, így én nem is láthattam, csak akkor vettem észre, amikor már benn voltam az egyirányú utcában.

Szóval ilyenkor ha valami baleset történik, akkor mi van? Elmeszelnek?

Csatolt fájl:

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.