Idézet: Mikeee - Dátum: 2005. júl. 11., hétfő - 14:39
... mondjuk akit megbüntetnek valamiért a fakabátok az kap egy ilyen mellényt! Máris jobb szájízzel jött volna el a delikvens és ott a mellény a kocsijába! A büntipénzből meg kijön az a mellény az államnak!
Baszki, Te még mindig azon a 700 Ft-on vagy kiakadva...
Ha elküldöd priviben a számlaszámodat, elküldök egy mellényre valót, hogy ne döntsön anyagi romlásba.
Ugye azt nem sokallod, hogy egy (szintén valakinek az "úri hóbortja" miatt kötelezővé tett) műszaki vizsga xx.xxx Ft-ba kerül, egy környezetvédelmi felülvizsgálat x.xxx Ft-ba. Pedig ugye - a hozzád hasonló - önkéntes jogkövető embert TELJESEN fölösleges ilyenre kötelezni, hiszen MAGÁTÓL is rendszeresen ellenőrizteti az emisszóértékeket az autóján, folyamatosan felügyeli a gumik állapotát, elő nem fordul, hogy a közelgő műszaki vizsga miatt cserél ki valamilyen alkatrész újra (mert azzal már nem engednék át), ugye?
És azt sem ugye, hogy egy autó ablakainak körbefóliázása (ami bizonyos esetben ráadásul szabálytalan is, SŐT - ami érdekesebb - balesetveszélyes is lehet, az szintén 5számjegyű összegbe kerül.
Neeem, ezek nem drága és főleg nem értelmetlen kiadások. A 700 Ft-os sárga mellény, na az értelmetlen és horribilis kiadás.
Gratulálok, igen fejlett empatikus képességed van már ilyen fiatalon.
Tudod én (de nagyon sokan így vannak rajtam kívül is ezzel) örömmel fizetem ki a (majdan) kötelezővé váló sárga mellény árát (bár valószínűleg Te kicsit jobban vagy nálam elengedve anyagilag), ha azzal egyetlen honfitársunk életét megmenthetjük.
Te erre azt mondod, hogy nem érdekel más élete. A baj, hogy ezt komolyan is gondolod.
Macika, a rendőr-fetisiszta.