HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás II. Értékeld a témát: -----

#621 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 18. 13:12

Idézet

Egy ideje, volt idő (nem is oly régen) amikor egyáltalán nem volt kötelező, most pedig "akcióhelyzetben" nem kötelező.

Idézet

Bő 10 éve van jogsim, amikor tanultam, akkor nem volt kötelező. Amikor a balhé volt ('97-'98 körül), még valószínűleg nem volt kötelező. A mostani szabályozást bevallom, nem ismerem pontosan.

Csak azt tudom, hogy 40 ezerig büntethető a zseka, ha nincs bekapcsolva az öve.
Most hogy aztán ez mióta van, és hogy "akcióhelyzetben" kötelező-e vagy nem ezt én sem tudom.
Ez elég gennyes, mert kérdés az, hogy mi számít akcióhelyzetnek?

Na mindegy, ha érdekel titeket szombaton meg tudom kérdezni pontosan. :)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#622 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 13:50

Ha nem használja a megkülönböztető jelzéseit, akkor jelenleg kötelező a rendőrnek is az öv. Én így tudom. S őszintén szólva elég sok rendőrt látok, és be is vannak kötve kb. 70%-ban.

#623 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 14:25

Idézet: Kory - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 14:50

Ha nem használja a megkülönböztető jelzéseit, akkor jelenleg kötelező a rendőrnek is az öv. Én így tudom. S őszintén szólva elég sok rendőrt látok, és be is vannak kötve kb. 70%-ban.

Ok. ;)

Egyébként elég hülye szabály ez akkor. Szerintem pont fordítva lenne értelme, ha már így szabályozták. :confused:

SZERK: mondjuk én 100-ből talán 2 rendőr előtt látok övet, persze lehet, hogy szelektív a látásom. :D

Szerkesztette: Lauda 2005. 05. 18. 14:27 -kor

A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#624 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 16:15

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 13:25

Cserében nem csak az a 4 kerékpár fékezi. ;)

[nyelvtantopic]Ez valahogy nem stimmel. :Đ [/nyelvtantopic]

#625 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 16:17

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 15:25

Ok. ;)

Egyébként elég hülye szabály ez akkor. Szerintem pont fordítva lenne értelme, ha már így szabályozták. :confused:

SZERK: mondjuk én 100-ből talán 2 rendőr előtt látok övet, persze lehet, hogy szelektív a látásom. :D

...mert a többség azért köt övet, hogy nehogy megbüntessék. A rendőrt ki büntetné meg? :Đ

(Ő saját magát, ha egy üldözés közben meghal...)

#626 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 16:44

Idézet: Omega - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 11:53

A "Végső állomás" c. filmet láttad? Érdemes megnézni...

Igen, csak ott repülőgép, meg hallucináció, én meg csak simán be voltam szarva a fogorvostól (bedurrant egy fogam, és be kellett volna menjek a tábor 2 kis-tanárával fogorvoshoz - akik más miatt úgyis mentek be -, majd velük jöttem volna vissza.
Én túléltem, azzal hogy beszari voltam.
Gondolkoztál már ma?

#627 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 17:23

Idézet: Kory - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 12:39

Mindenesetre érdekes, mert "ahhoz képest" azért a Ford Mondeo elég böszme autó, és igazán csak az eleje van megtörve (mondjuk az igen durván), jó lenne tudni, pontosan hol ült az a nő aki életét vesztette. Meg persze hogy ezek mennyivel csapódtak bele...

Az utolsó kép hátterében, bal oldalt áll egy kék Brava, elég furán keresztbe az úton, lehet az is kapott belőle...

A Brava az - ha jól tudom - a Polgárőrök autója, valószínűleg útzárás miatt álltak oda, hogy nehogy beleszaladjon valaki a roncsokba (volt már rá példa :()

A TV2 híradása számomra a hitelesebb, mert az utolsó előtti képen látni az újraélesztőgépet hátulról. Ha az (így szétszedve) előkerült, akkor használni is kell(ett). Valamint ott tartják a tűzoltók (több képen is látszik) a barna színű pokrócot paraván gyanánt. A tapasztalatom azt mondatja, hogy csak a legsúlyosabb állapotú sérültet szokták így eltakarni.
Az is azt jelzi, hogy komoly (belső) sérülése lehet a fiatal hölgynek, hogy ott hagyták a sárban feküdni, még csak egy pokrócra sem rakták fel (talán nem merték mozdítani?). Ott van mellette a fehér lepedővel borított hordágy, de ahelyett, hogy arra tették volna, csak a nyakát rögzítették. (Kicsit félve mondom, hogy talán arra számítottak, hogy nem kell kórházba szállítani, csak letakarni? :( De szerencsére idővel sikerült újraéleszteni.)
A többi két - súlyos - sérültet (első kép) legalább a szokásos szürke pokrócra fektették rá.

Amiatt érdekes a Porsche jobb 1-ben ülő hölgy komoly sérülése, mert a Porsche oldallégzsákkal is fel volt szerelve (ha az az, ami jobb oldali könyöklőből kinyílt). Az is lehetséges, hogy talán nem volt bekötve a fiatal hölgy, és emiatt esetleg pont a légzsák berobbanása okán (is) sérülhetett meg.
Érdekes még a képen, hogy a fiatal hölgyet a tűzoltóság orvosa menti.

De mondom, nem voltam ott, ezek csak foszlányok.

A Ford egyébként majdnem egészen biztosan - jelentősen - túllépte a megengedett sebességet. Mert ahogy összetört az eleje, az nem egyszerű. Az A oszlop deformációja olyan mértékű, hogy ilyet igazán szinte csak frontális ütközéseknél szokás látni. Még akkor is furcsa ekkora gyűrődés, ha tudjuk, hogy a Porsche azért elég kemény anyagból van.

Szerkesztette: *Macika* 2005. 05. 18. 17:24 -kor

Gondolkoztál már ma?

#628 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 18:34

Idézet: Omega - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 17:17

...mert a többség azért köt övet, hogy nehogy megbüntessék. A rendőrt ki büntetné meg? :Đ

(Ő saját magát, ha egy üldözés közben meghal...)

A rendőröket is ellenőrzik, most nem jut eszembe kik.
Bár az is nagy nulla. Sokszor nem is értem, mi a f&sznak vannak. Néha ők maguk is olyan szabálytalanságokat művelnek, hogy azért min. 3 feljelentést írnának, ha más követi el. Rengetegszer látom, hogy olyan dolgok mellett elmennek, ami fokozottan veszélyes a többi közlekedőre, gyalogosokra, de mégsem törődnek vele. Inkább leállnak valahol és b&sztatják az öv miatt a többi, lehet, hogy egyébként szabályosan közlekedőket. :D

#629 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 18:46

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 19:34

A rendőröket is ellenőrzik, most nem jut eszembe kik.

Hát ez így elég szubjektív és sarkalatos vélemény :)

#630 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 18:47

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 19:34

Inkább leállnak valahol és b&sztatják az öv miatt a többi, lehet, hogy egyébként szabályosan közlekedőket. :D

Ilyenkor meg elvileg nem vagy szabályos. :think:

#631 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 18:50

Idézet: mefi - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 19:46

Hát ez így elég szubjektív és sarkalatos vélemény   :)

Nincs ebben semmi szubjektivitás, csupán nem jut eszembe a hivatalos neve a szervnek, akik ellenőrzik a rendőröket munka közben.

#632 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 18:54

Idézet: mefi - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 19:47

Ilyenkor meg elvileg nem vagy szabályos.   :think:

Szerintem olvasd el, mire is írtam ezt.
Ha nem használod az övet, akkor maximum saját magadra nem vagy tekintettel, attól még kárt nem okozol a többinek és veszélybe sem sodrod őket. Inkább a komolyabb szabálysértésekkel foglalkoznának nem ilyen szarságokkal, mint az öv. Én személy szerint nem is tenném kötelezővé. Aki használja, az használja, aki nem az nem. Döntse el mindenki saját maga.
Az USA-ban több államban nem is kötelező, gondolom még sincs sokkal több súlyos baleset, különben ott is kötelezővé tennék.

#633 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 19:05

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 19:54

Ha nem használod az övet, akkor maximum saját magadra nem vagy tekintettel, attól még kárt nem okozol a többinek és veszélybe sem sodrod őket. Inkább a komolyabb szabálysértésekkel foglalkoznának nem ilyen szarságokkal, mint az öv. Én személy szerint nem is tenném kötelezővé. Aki használja, az használja, aki nem az nem. Döntse el mindenki saját maga.
Az USA-ban több államban nem is kötelező, gondolom még sincs sokkal több súlyos baleset, különben ott is kötelezővé tennék.

Azért egy kicsit csak szubjektív vagy  :)  :respect:

1992 óta van jogosítványom. Egyetlen balesetem volt 2 éve, fáradtság okozta kikerülhetetlenség miatt. Sacc / kb 40-nel egymásba toltam kettő, háromsávos út külső sávjában megálló autót. Akkorát még nem fejeltem életemben  :)
Az öv kötelezővé tétele sok minden más irányban is el lehet indulni, tekintve kórházi ápolási költség, temetési költség, stb.
2002-03 környékén még az Audi gyárt is felkeresték ( megpróbálom előkeríteni ), amikor volt egy ráfutásos baleset az M5-n. A cég képviselői kifejtették, hogy a be nem kötött öv miatt nem aktiválódtak az autó egyéb biztonsági berendezései ( megjegyzem, egy "szutykos" Opel Astra is piktogrammal figyelmeztet a motorindításnál, ha nem kötöd be az öved ).

Egyébként, meg a be nem kötött öv - lehet így látod - nem okoz másnak kárt, de a családtagok számára, akik hazavárnak, hidd el, nagyon sokat számít, hogy a szerettük, ( pl. Te ), hazaérsz e aznap ( emlékeimbe felidézvén nejem könnyes szemeit, amikor az autót nem, csak engem látott odahaza ... )

#634 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 19:06

Idézet: mefi - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 20:05

( emlékeimbe felidézvén nejem könnyes szemeit, amikor az autót nem, csak engem látott odahaza ... )

:)

... és nem az autót sajnálta ...

#635 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 19:25

[QUOTE]Azért egy kicsit csak szubjektív vagy [/QUOTE]
A világon minden és mindenki szubjektív, de ennek semmi köze ahhoz, amit írtam.

[QUOTE]1992 óta van jogosítványom. Egyetlen balesetem volt 2 éve, fáradtság okozta kikerülhetetlenség miatt. Sacc / kb 40-nel egymásba toltam kettő, háromsávos út külső sávjában megálló autót. Akkorát még nem fejeltem életemben  
Az öv kötelezővé tétele sok minden más irányban is el lehet indulni, tekintve kórházi ápolási költség, temetési költség, stb. [/QUOTE]

A jogosítvány megléte és a levezetett kilóméterek két különböző dolog. Muternak 25 éve van, de egy héten többet vezetek, mint ő a 25 év alatt. De ez nem lényeges. A kórházi költségek meg nem azért növekednek, mert használod/nem használod az övet, hanem a sok vadbarom közlekedő által okozott balesetek miatt. Pont erről beszélek, hogy ezeket kellene megelőzni, tehát megpróbálni már csírájában elfojtani a dolgot, nem az övet erőltetni, hogy hátha baleset lesz. Erre írtam, hogy a fokozottan veszélyes dolgokat kellene előtérbe venni. A temetést meg nem az állam fizeti.

[QUOTE]2002-03 környékén még az Audi gyárt is felkeresték ( megpróbálom előkeríteni ), amikor volt egy ráfutásos baleset az M5-n. A cég képviselői kifejtették, hogy a be nem kötött öv miatt nem aktiválódtak az autó egyéb biztonsági berendezései ( megjegyzem, egy "szutykos" Opel Astra is piktogrammal figyelmeztet a motorindításnál, ha nem kötöd be az öved ). [/QUOTE]
Rengeteg autóban van már ilyen jelző berendezés. Azért nem aktiválódtak, mert lehet, hogy úgy nagyobb lett volna a sérülés. A légzsák 240km/h-s sebességgel jön feléd, mikor aktiválódik. Ha nincs bekötve az öved, pont abba fejelsz bele.

[/QUOTE]Egyébként, meg a be nem kötött öv - lehet így látod - nem okoz másnak kárt, de a családtagok számára, akik hazavárnak, hidd el, nagyon sokat számít, hogy a szerettük, ( pl. Te ), hazaérsz e aznap ( emlékeimbe felidézvén nejem könnyes szemeit, amikor az autót nem, csak engem látott odahaza ... ) [QUOTE]
Olvass vissza egy kicsit. Pont a be nem kötött övnek köszönheti tesóm, hogy még egészséges, és nem lett maradandó sérülése.

Most nem azt akarom mondani, hogy baromság az öv használata, de talán nem ez az első dolog, amivel foglalkozni kellene, és feltétel nélkül büntetni érte. :)

Mi a fuckingér nem működik az idézés........ :omg:  :omg:  :rolleyes:

Szerkesztette: Lauda 2005. 05. 18. 19:32 -kor

#636 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 19:28

Egyébként még egy apróság, ami ezzel kapcsolatban eszembe jutott, kérlek ne haragudj, de most kiugrott. Bár nem(csak) USA kapcsán.

Valahogy olyan érzésem van ( szubjektív  :)  ), hogy régebben le lett nálunk vetítve egy francia film, nevezetesen: TAXI.

:think:

mintha azóta elszaporodtak volna az ennek a filmnek egyik kulcsmondatát magukévá tévő, de a magyar közlekedeési helyzetet egyáltalán figyelembe nem vevő vezetők: jó kocsi, jó sofőr, nincs kockázat. 

Hangsúlyozom, ez az ÉN szubjektív véleményem, mert más a kamerák előtt, időzített forgalomban száguldozni, meg megint más a Hungárián dugóban "száguldozni" :)

Egyébiránt, viszont, filmünk fölmhőse áűmokfutását a biztonsági öv bekapcsolásával kezdte. :)

Nem vagyok se ellene, se mellette, csupán bekötöm. Méréseim szerint se a f*rkam, se egyéb méreteim nem szenvedtek csorbát emiatt.

:smoker:

:respect:

#637 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 19:39

Idézet

A kórházi költségek meg nem azért növekednek, mert használod/nem használod az övet, hanem a sok vadbarom közlekedő által okozott balesetek miatt. Pont erről beszélek, hogy ezeket kellene megelőzni, tehát megpróbálni már csírájában elfojtani a dolgot, nem az övet erőltetni, hogy hátha baleset lesz.

Ezek egyik megelőzésére szolgáló sok egyéb autós biztonsági eszköz mellett az ÖV

Idézet

Erre írtam, hogy a fokozottan veszélyes dolgokat kellene előtérbe venni. A temetést meg nem az állam fizeti.
:think:  , ide inkább semmit ... :p    :)

Idézet

Rengeteg autóban van már ilyen jelző berendezés. Azért nem aktiválódtak, mert lehet, hogy úgy nagyobb lett volna a sérülés. A légzsák 240km/h-s sebességgel jön feléd, mikor aktiválódik. Ha nincs bekötve az öved, pont abba fejelsz bele.

Egy teherautó max 100 km/h sebességre képes, mondom, próbálom előkeríteni az esetet, de a média ( és az AUDI szerint ) a be nem kapcsolt öv és az ezáltal aktivizálatlan biztonsági berendezések miatt maradtak ott az utasok és a vezető.

Idézet

Most nem azt akarom mondani, hogy baromság az öv használata, de talán nem ez az első dolog, amivel foglalkozni kellene, és feltétel nélkül büntetni érte. :)

Mi a fuckingér nem működik az idézés......

Kössük be, ahogy nem kívánt gyerek miatt is beköti az ember magát, vagy max nem megy olyan gyorsan  :cool:    :p , aláhúzandó a megfelelő

#638 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 19:41

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 20:25

Mi a fuckingér nem működik az idézés........ :omg:  :omg:  :rolleyes:

Nyomuljunk egy kicsit a visszapofázok a modoknak forumban is ...

:)  :cool:  :smoker:    :think:  :cool:

#639 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 19:47

Mondok egy példát, miért jó az öv.

1.
Vezetsz és hibázol, mert ember vagy. Ütközés. A másik autóban ülő be van kötve, sérülés nincs, legrosszabb esetben kapsz egy csekket az éppen arra járó rendőrtől. Ha nem jár arra akkor kitöltitek a biztosító felé a papírt és kész. (nem külföldi, nem nagyértékű gk. stb)
2.
Vezetsz és hibázol, mert ember vagy. Ütközés. A másik autóban ülő nincs bekötve, ha nyolc napon túl gyógyuló a sérülése akkor már bíróság. Könnyű sérülésnél is helyszínelés, azt meg vidéken is a szabálysértési előadók úgy 40-50000-rel kezdik.

Szerintem így már érdeked, hogy mindenki bekösse. És visszafelé is  ;)

Szerkesztette: tolvaly 2005. 05. 18. 19:48 -kor

Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#640 Felhasználó inaktív   mefi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 18. 19:56

Idézet: tolvaly - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 20:47

Mondok egy példát, miért jó az öv.

...

Szerintem így már érdeked, hogy mindenki bekösse. És visszafelé is  ;)

Eljutottunk oda, hogy már egy szimpla övbekötésnél is az anyagi haszonszerzést tartjuk szem előtt ....    :think:

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.