HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás II. Értékeld a témát: -----

#861 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 31. 10:10

És ha nem közlekedési rendőr volt? Szerintem sehol a világon nem száll ki egy nyomozó, hogy megbírságoljon egy iyet  :think:

#862 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 10:25

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 11:10

És ha nem közlekedési rendőr volt? Szerintem sehol a világon nem száll ki egy nyomozó, hogy megbírságoljon egy iyet  :think:

Ezt sokan nem értik meg.
A rendőr az rendőr a szemükben.

Ha ellenem teszi a dolgát, akkor a k. anyját, ha más ellen nem, akkor meg mocsok, szemét, korrupt, ráadásul utál dolgozni.
Meg kell tanulni ezzel együttélni.

Egyébként teljesen igazad van. Amit tehetne, hogy értesíti a közlekedésieket, esetleg a kerületieket, na de addig tartsa vissza a hölgyet? Meg vele együtt fel az amúgy is dugós egész Nagykörutat?

Szerkesztette: *Macika* 2005. 05. 31. 10:26 -kor

Gondolkoztál már ma?

#863 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 10:27

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 11:25

Ezt sokan nem értik meg.
A rendőr az rendőr a szemükben.

Ha ellenem teszi a dolgát, akkor a k. anyját, ha más ellen nem, akkor meg mocsok, szemét, korrupt, ráadásul utál dolgozni.
Meg kell tanulni ezzel együttélni.

Egyébként teljesen igazad van. Amit tehetne, hogy értesíti a közlekedésieket, esetleg a kerületieket, na de addig tartsa vissza a hölgyet? Meg vele együtt fel az amúgy is dugós egész Nagykörutat?

Persze. De csak ha szemből jövök... :rolleyes:

#864 Felhasználó inaktív   tildy 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 31. 23:32

Idézet: hobizoli - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 16:52

Jo, de ennyi erovel mindegyik elott megallhatnal, vagy legalabbis egyre jobban lassithatnal, mert mi van akkor ha vki hirtelen atfut a zebran, mert pl egy haz sarkatol erkezik futva, azaz nem latod elore Ot, a zebrahoz kozelitve az utolso 10-15m-n latod csak meg, es ezt a 2-3m-s tavolsagot kevesebb, mint 1sec alatt megteszi O is, az autovezeto reakcioidoje 1sec, azaz eppen fekezel amikor elutod, es nem tehecc semmit, eppen kialakul a fekhatas, es mar csattant a gepteton.

hobizoli

Régi hozzászólásra válaszolok  tudom. Igen, kicsit nyugattabra, jobban mondva északabbra a skandináv népek meg is állnak.  Sőt még kiszállnaka  kocsiból elnézést kérve, ha véletlenül mégsem álltak volna meg.
Ott ha nem áll meg a zebra előtt, miközben látja , hogy egy gyalogos át akar kelni, akkor kb 30000Ft büntire számíthat ha ilyet meglát a rendőr.

#865 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 01:05

Idézet: tildy - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 0:32

Régi hozzászólásra válaszolok  tudom. Igen, kicsit nyugattabra, jobban mondva északabbra a skandináv népek meg is állnak.  Sőt még kiszállnaka  kocsiból elnézést kérve, ha véletlenül mégsem álltak volna meg.
Ott ha nem áll meg a zebra előtt, miközben látja , hogy egy gyalogos át akar kelni, akkor kb 30000Ft büntire számíthat ha ilyet meglát a rendőr.

Nem a büntetés összege a lényeg. Hanem a behajtás szigorúsága. Ez az, amiben itthon óriási hiányosságok vannak.
A sok sógorság/komaság/rendőrismerős, stb.
Na de örüljünk, mert mától megint eggyel kevesebb korrumpálható rendőr van az állományban.

Csak aggódok, hogy a keményen rendet csinálni akaró Gergényit nehogy egyszer véletlen baleset érje.
Ennél kevesebbért is küldtek már bérgyilkost emberre.
Olyan jó lenne, ha ő lenne az első ember, akinek hagyják végigcsinálni az elképzelését.
Hátha összeütne valami használható, netalán igazságos rendőrséget nekünk.
Gondolkoztál már ma?

#866 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 05:32

Idézet: tildy - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 0:32

Azért az sem mindegy, hol áll az a gyalogos. Mert ha fent áll a járdán egyetlen gyalogos, ő meg megáll és elengedi, hát az az ő baja. Csak gondolj bele, hogy minden egyes gyalogos előtt megállnánk, hogy őkelme legyenszíves keljen már átt. Bár itthon a gyalogosok inkább átfutnak ahol sikerül, mert ezzel is nyernek 3 másodpercet. Nem törődnek a biztonsággal, a saját biztonságukkal és a gyermekei biztonságával sem, sajnos. :)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#867 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 06:43

Idézet: *Macika* - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 2:05

Hátha összeütne valami használható, netalán igazságos rendőrséget nekünk.

Azé ütni ne üssön semmit ;)

Igazságos alatt mit értesz pontosan?

Például azt, h nem a bicikliseket baszogatják, ha a járdán bicikliznek és nem az úttesten?

Ne érts félre, nem kötözködni akarok, csak ahány ember, annyi igazság.

Szerintem :)
Ciciman is on borda

#868 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 01. 06:46

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 6:32

Azért az sem mindegy, hol áll az a gyalogos. Mert ha fent áll a járdán egyetlen gyalogos, ő meg megáll és elengedi, hát az az ő baja. Csak gondolj bele, hogy minden egyes gyalogos előtt megállnánk, hogy őkelme legyenszíves keljen már átt. Bár itthon a gyalogosok inkább átfutnak ahol sikerül, mert ezzel is nyernek 3 másodpercet. Nem törődnek a biztonsággal, a saját biztonságukkal és a gyermekei biztonságával sem, sajnos. :)

Belegondoltam. Máig borzongok, mi is történne, ha egyetlen gyalogost is átengednének szabályosan. :)

#869 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 07:53

Idézet: joe39 - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 7:46

Belegondoltam. Máig borzongok, mi is történne, ha egyetlen gyalogost is átengednének szabályosan. :)

Én tegnap előtt a Hősök terénél átengedtem 3 túristát, pedig ha akarok átmegyek a zebrán úgy, h még a járda széléhez sem érnek és már nem vagyok ott. Cserébe 15 másodpercel később egy biciklis jött velem szembe az Andrássyn, az én sávomban, kivilágítatnanul. Valszeg elhagyott vmit a bicikliről és azért ment vissza. A melletem levőt diszkréten a záróvonal felé tereltem, másra nem volt szükség.

:)

Szerkesztette: fram 2005. 06. 01. 07:54 -kor

Ciciman is on borda

#870 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 08:41

Tegnap a kedvesem mesélte, munkába menet "ledudálták".
Konkrét eset úgy történt, hogy a munkahelye egy viszonylag forgalmas főút mellett van, de lakott területen megy át ez az út, tehát 50 KM/H van érvényben ezen a szakaszon.

Ezen az úton jobbra kell egy kis parkolóba (a cégé) lefordulnia az útról és nyilván ott megállni (aszfaltozott normál "két autós méretű" lehajtó-kereszteződés, és parkoló).

Mögötte egy ideje jött egy "nagyobb" autó, de nem előzte meg (nem is nagyon tudta volna a forgalom miatt, ráadásul lakott terület), ő szabályosan 50-60-ról lassítva kirakta jobbra az irányjelzőt, és fékezett, majd lekanyarodott. (közben szemből is jöttek egyébként).

Mielőtt azonban ezt megtette volna, már az irányjelzés és fékezés közben kb. 10 másodpercig folyamatosan nyomva leduálta a mögötte lévő és integetett!... :think:

Mégis mit gondolt, hogy hogy merészel valaki előtte fékezni és lekanyarodni jobbra? Vagy mert neki is fékeznie kellett és nem tudta full gázzal balról megelőzni, mert jöttek szembe? Vagy esetleg mert nem csikorgó kerekekkel 50-el vette be a jobbkanyart a parkolóba? Mit gondolnak az ilyenek?

Legközelebb akkor is dudálni fognak meg mutogatni, ha STOP táblánál meg kell állnia?

Szerkesztette: Kory 2005. 06. 01. 08:43 -kor

#871 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 08:51

Idézet: Kory - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 9:41

Tegnap a kedvesem mesélte, munkába menet "ledudálták"....

A féklámpák / irányjelző rendben van a kocsin? :think:

#872 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 08:58

Idézet: Omega - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 9:51

A féklámpák / irányjelző rendben van a kocsin? :think:

Igen, még egy kollegája is kinézett a cégtől az ablakon, olyan hosszan dudált, és mikor bement a céghez, még mondta is, hogy nem érti mi volt ez, még látta is fentről, hogy irányjelzőzött, meg fékezett, stb.

Szerkesztette: Kory 2005. 06. 01. 08:59 -kor

#873 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 09:00

Biztos nem állt föl neki regel és le kellett vezetnie a feszültséget. Csomó ilyen állat van.
Én olyankor szoktam dudálni ha valaki nem rakja ki az irányjelzőt, csak (látszólag ok nélkül) lefékez, aztán váratlanul befordul.

#874 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 09:06

Hétfőn, féléjfélkor volt egy kecsapom is. Körúton lámpa nélkül tiport egy fekete Fiat Bravo.  Nem dudáltam, nem villogtam, hanem mellémentem és átszóltam a lehúzott ablakokon keresztül, h elfelejtetted a lámpát. Fölkapcsolta, megköszönte és ment tovább mindenki a dolgára.

Szerkesztette: fram 2005. 06. 01. 09:06 -kor

Ciciman is on borda

#875 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 09:07

Idézet: Arp - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 8:00

Biztos nem állt föl neki regel és le kellett vezetnie a feszültséget. Csomó ilyen állat van.
Én olyankor szoktam dudálni ha valaki nem rakja ki az irányjelzőt, csak (látszólag ok nélkül) lefékez, aztán váratlanul befordul.

én is szeretem a sok okost aki elkezd fékezni és csak a legvégén teszik ki az irányjelzőt ha kiteszi na ezeknek kapásból elvenném a jogosítványát :) vagy vissza küldeném újra tanulni :)
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#876 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 09:28

Idézet: joe39 - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 7:46

Ezt nem így értettem, de sebaj. Arra gondoltam, hogy azért egy kicsit durva lenne, ha az összes gyalogos-átkelőhelynél megállnánk, mert ott áll egyetlen gyalogos. :)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#877 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 09:36

Na ezt nem értem, nem mindegy, hogy 1 ember áll ott, vagy 50? :think:

Persze nem, mert ha 50 ember indul meg, akkor 10 percig sem mész át, szóval még érdemesebb akkor megállni, ha "csak" egy van :D

Szerkesztette: Mumia 2005. 06. 01. 09:37 -kor

#878 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 09:39

Idézet: Konor - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 10:07

én is szeretem a sok okost aki elkezd fékezni és csak a legvégén teszik ki az irányjelzőt ha kiteszi na ezeknek kapásból elvenném a jogosítványát :) vagy vissza küldeném újra tanulni :)

Viszont aki három utcával korábban teszi ki, az sem jó. Volt már ilyen esetben balhém. Jön a tata a szakadt kocsival, indexel jobbra, 30-al cammog, lassít. Már éppen elindultam volna előtte keresztbe, erre elkezd dudálni mint a veszett  :mad: És az 50m-rel arrébb levő következő utcába kanyarodik be.

#879 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 09:47

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 8:39

Viszont aki három utcával korábban teszi ki, az sem jó. Volt már ilyen esetben balhém. Jön a tata a szakadt kocsival, indexel jobbra, 30-al cammog, lassít. Már éppen elindultam volna előtte keresztbe, erre elkezd dudálni mint a veszett  :mad: És az 50m-rel arrébb levő következő utcába kanyarodik be.

utca elött kell kitenni és még a fékezés elött ha van rá mód
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#880 Felhasználó inaktív   Arp 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 10:03

Az még jobb amikor szimplán kinnfelejtik az indexet és úgy mennek végig a városon. Találd ki mit akar. Nem merem megelőzni se mert mi van ha tényleg elindul pont amikor mellette vagyok. Tegnapelőtt egy taxist láttam így, hogy lehet ilyen bamba valaki akinek az a foglalkozása hogy egész nap vezet? Meg nem néz a műszerfalra hogy villog? Nem hallja hogy kattog a relé?

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.