HWSW Informatikai Kerekasztal: Gyorshajtás II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Gyorshajtás II. Értékeld a témát: -----

#901 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 03. 18:30

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 14:16

Az a rendőrbácsi azért megtanulhatná a szabályokat, mielőtt ilyen hülyeségeket terjeszt! :think:

A kerékpáros csak abban az esetben haladhat a forgalommal szemben, egyirányú forgalmú úton, ha ezt jelzőtáblával engedélyezik és külön forgalmi sáv van felfestve nekik.

Kép

Akkor itt az ideje mozgalmat indítani azért, hogy rakják ki a táblákat és fessék föl a sávokat.

#902 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 03. 18:40

Én ma láttam egy ilyen táblát :D

#903 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 20:36

Idézet: Kory - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 14:11

Visszaértél?

Vissza! :D

#904 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 21:03

Idézet: joe39 - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 19:30

Akkor itt az ideje mozgalmat indítani azért, hogy rakják ki a táblákat és fessék föl a sávokat.

Nem rossz ötlet, bár a legtöbb veszélyhelyzet nem abból születik, hogy az egyirányú forgalmú úton szembe közlekedik a kerékpáros. Ez legyen a legkisebb gond.
Inkább tanulják meg a KRESZ-t mind az autósok, mind a kerékpárosok, melyet tartsanak is be. Építsenek kerékpárutakat. Nem igaz, hogy nem futná abból a rengeteg pénzből, amit bezsebel az állam. ;)
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#905 Felhasználó inaktív   Evil. 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 21:04

Ma majdnem sikeralt osszetornom a verdat.Fouton csako kiteszi az iranyjelzot jobbra, mondom akkor megelozom, ugyse jon szembe semmi, tiltva se volt a manover, a hulye meg nem elem kanyarodott balra?Satufek, nem sok kellett.Az ilyen hulye faszoknak, hogy adnak jogsit, ha az se tudja melyik a bal es jobb?3-4 evvel fiatalabb lettem volna, biztos kiszalok a kocsibol es ellapatolom a kukoricasba  :mad:
Ha mindent el lehetne gondolatokban intézni, tele lennének az utcák terhes nőkkel és halott emberekkel!

#906 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 22:03

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 22:03

Nem rossz ötlet, bár a legtöbb veszélyhelyzet nem abból születik, hogy az egyirányú forgalmú úton szembe közlekedik a kerékpáros. Ez legyen a legkisebb gond.
Inkább tanulják meg a KRESZ-t mind az autósok, mind a kerékpárosok, melyet tartsanak is be. Építsenek kerékpárutakat. Nem igaz, hogy nem futná abból a rengeteg pénzből, amit bezsebel az állam. ;)

Azért az autósoknak sem kell a szomszédba menni egy kis szabálytalanságért. Már megszoktam, hogy hetente 2-3x csak a defenzív felfogásomon, és a lélekjelenlétemen múlik, hogy elkerülöm az összeütközést. És akkor még néznek, amikor lassítok akkor is ha nekem van előnyöm, hogy miafasznak tán nem tudom a kreszt, hát egy nagy lófszt, én tudom, csak már nem bízok benne, hogy mások betartják velem szemben.

#907 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 03. 22:05

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 23:03

Azért az autósoknak sem kell a szomszédba menni egy kis szabálytalanságért. Már megszoktam, hogy hetente 2-3x csak a defenzív felfogásomon, és a lélekjelenlétemen múlik, hogy elkerülöm az összeütközést. És akkor még néznek, amikor lassítok akkor is ha nekem van előnyöm, hogy miafasznak tán nem tudom a kreszt, hát egy nagy lófszt, én tudom, csak már nem bízok benne, hogy mások betartják velem szemben.

Idézet

Inkább tanulják meg a KRESZ-t mind az autósok, mind a kerékpárosok, melyet tartsanak is be

;)

Szerkesztette: Lauda 2005. 06. 03. 22:06 -kor

A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#908 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 03:20

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 19:24

Elég nagy baj ez. :(
A médiát én sem értem különben. Ahelyett, hogy valami kis nevelő, ismeretközlő jelleget mutatna, inkább csak a hülyeség megy, és az emberekbe is ez fog berögződni. A rendőrök meg szarnak bele az egészbe.

Ma is melóból hazafele megálltam telefonálni, az út jobb szélén felfestett várakozóhelyen, a túloldalon viszont végig megállni tilos. Ahogy dumálok, egyszercsak megáll ott egy kocsi és vár valamire, vagy nem tudom, 10 sec múlva odaér egy zsarukocsi, jelez szépen és kikerüli. Most innentől fogva ki fog bármit is betartani? Szépen megálltam volna a zsaru helyében, kitöltök egy 10 ezres csekket, akkor talán egy ideig nem állt volna meg ilyen helyeken.

Annak ellenére, hogy eléggé radikális elképzeléseim vannak nekem is a rend fenntartásának egyedüli lehetséges voltáról, annak ellenére szerintem nem kéne egyből a csekk. Elegendő lenne - amit mi szoktunk csinálni, ha kint vagyunk a haver rendőrrel - hogy egészen egyszerűen megkérjük, álljon el haladéktalanul onnan.
Aztán ha jön az okoskodás, vagy nem hajlandó azonnal elmenni onnan, akkor jöhet kíméletlenül a csekk.
Gondolkoztál már ma?

#909 Felhasználó inaktív   *Macika* 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 03:24

Idézet: Mumia - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 23:03

Nézd, régen tudjuk mindannyian, hogy elsőbbséged nem akkor van, ha ki van rakva a mackósajt. Nem akkor van, ha ki van rakva a nyolcszög. Nem akkor van, ha balról érkezel.
Ááá, nem.

Elsőbbséged akkor van, ha megadják!!!
Gondolkoztál már ma?

#910 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 06:23

Idézet: Lauda - Dátum: 2005. jún. 3., péntek - 19:24

A médiát én sem értem különben. Ahelyett, hogy valami kis nevelő, ismeretközlő jelleget mutatna, inkább csak a hülyeség megy, és az emberekbe is ez fog berögződni.

Napok óta foglalkoznak egy vasúti sorompó ügyével, ahol a felvétel tanúsága szerint a vonat áthalad, miközben a sorompó nyitva van, a felvételen fehér villogó fény nem látszik. 
A kommentálás szerint SZABAD jelzés.
Nem először hintik a hülyeséget, hiszen a KRESZ nem szabad jelzésről beszél vasúti átjáróban, hanem a fénysorompó üzemképességéről.

#911 Felhasználó inaktív   joe39 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2005. 06. 04. 07:10

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 7:23

Napok óta foglalkoznak egy vasúti sorompó ügyével, ahol a felvétel tanúsága szerint a vonat áthalad, miközben a sorompó nyitva van, a felvételen fehér villogó fény nem látszik. 
Nem először hintik a hülyeséget, hiszen a KRESZ nem szabad jelzésről beszél vasúti átjáróban, hanem a fénysorompó üzemképességéről.

Több oldalon keresztül itt folyamatosan mondják, hogy a gyalogosnak akkor van elsőbbsége zebrán, ha már lelépett a járdáról.

#912 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 07:42

Idézet: joe39 - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 8:10

gyalogosnak akkor van elsőbbsége zebrán, ha már lelépett a járdáról.

Ezen én is gondolkodtam multkor, mert már hiányosak a KRESZ emlékeim. Amikor legutóbb (2002) a teherautó jogsit csináltam, az oktatóm mindig figyelmeztetett, hogy vizsgán engedjem át a gyalogost ha az már az út szélén áll, mert különben megvághatnak. Lehet azért mondta, mert ha már lelépett elém, akkor a tíz tonnás Merci nem fog tudni megállni.  :D

#913 Felhasználó inaktív   Jareth 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 08:21

Idézet: joe39 - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 8:10

Több oldalon keresztül itt folyamatosan mondják, hogy a gyalogosnak akkor van elsőbbsége zebrán, ha már lelépett a járdáról.

Ami persze nem igaz...
Tyraan - Artum Inferniti

#914 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 08:39

Idézet: Jareth - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 9:21

Ami persze nem igaz...

Idézet

III. RÉSZ

A gyalogosokra és a járművek utasaira vonatkozó szabályok

Gyalogosok közlekedése

21. § (1) A gyalogosnak a járdán, ahol pedig járda nincs, a leállósávon, az útpadkán vagy a kerékpárúton kell közlekednie.

(2) Ha az úton sem járda, sem leállósáv, sem útpadka, sem kerékpárút nincs - vagy az a gyalogosközlekedésre, illetőleg a kerekes székkel való közlekedésre alkalmatlan -, a gyalogosok az úttesten közlekedhetnek.

(3) Ha a gyalogosok az úttesten közlekednek, az úttest szélén, egysorban

a) lakott területen lehetőleg a menetirány szerint a bal oldalon, lakott területen kívül mindig a bal oldalon, a járműforgalommal szemben,

b) a segédmotoros kerékpárt vagy kerékpárt toló, továbbá a kerekes székkel közlekedő mozgáskorlátozott gyalogosok mindig a menetirány szerint a jobb oldalon haladhatnak.

(4) A gyalogosnak az úton olyan tárgyat, illetőleg anyagot, amely sérülést, rongálást vagy szennyezést okozhat, csak megfelelően becsomagolva szabad vinnie. Olyan tárggyal, amely méretei miatt a gyalogosforgalmat zavarná, az úttesten - a menetirány szerinti jobb oldalon, az úttest szélén - kell közlekedni; éjszaka és korlátozott látási viszonyok között az ilyen tárggyal közlekedő gyalogosnak a járművek vezetői által elölről és hátulról kellő távolságból észlelhető lámpát kell vinnie.

(5) A gyalogos az úttesten a kijelölt gyalogosátkelőhelyen, ha pedig a közelben kijelölt gyalogosátkelőhely nincs,

a) lakott területen levő főútvonalon az útkereszteződésnél (a járda meghosszabbított vonalában), valamint a menetrend szerint közlekedő jármű megállóhelyén levő járdasziget és az ahhoz közelebb eső járda között (a járdasziget teljes hosszában),

b) egyéb helyen bárhol,

a legrövidebb áthaladást biztosító irányban mehet át.

(6) A gyalogos az úttestre akkor léphet, ha meggyőződött annak veszélytelenségéről. Az úttestre váratlanul nem léphet, köteles az úttesten késedelem nélkül átmenni és tartózkodni minden olyan magatartástól, amely a járművek vezetőit megzavarhatja vagy megtévesztheti.

(7) A kijelölt gyalogosátkelőhelyen áthaladó gyalogosnak a járművekkel szemben elsőbbsége van. Ugyancsak elsőbbsége van - kijelölt gyalogosátkelőhely hiányában is - az útkereszteződésnél áthaladó gyalogosnak azokkal a járművekkel szemben, amelyek arra az útra kanyarodnak be, amelyen a gyalogos áthalad. A megkülönböztető jelzéseket használó gépjárművekkel szemben azonban a gyalogosnak elsőbbsége ezeken a helyeken sincs.

(8) A gyalogos olyan helyen, ahol a járművekkel szemben elsőbbsége nincs, mielőtt az úttestre lép, köteles meggyőződni arról, hogy áthaladásával a járműforgalmat nem zavarja. Nem léphet az úttestre, ha a jármű olyan közel van, hogy annak zavarása nélkül az úttesten átmenni nem tud.

(9) A gyalogosnak tilos

a) híd, alagút, aluljáró, felüljáró úttestjén áthaladni;

b) olyan helyen, ahol a járművekkel szemben elsőbbsége nincs, a szabad kilátást gátló akadály (nagyobb álló jármű stb.) közelében az úttestre lépni;

c) lánc-, illetőleg csőkorlátot, sorompót kinyitni, azon átmászni, alatta átbújni, illetőleg azt megkerülve elzárt területre (úttest, útszakasz, vasúti pálya stb.) lépni;

d) villamospályán közlekedni, vasúti vagy zárt villamospályán - a kiépített átkelőhelyen kívül - áthaladni;

e) autópályán (a leállósávon is) közlekedni, valamint áthaladni;

f) autóúton (a leállósávon és az útpadkán is) közlekedni, valamint útkereszteződésen kívül áthaladni;

g) az úttesten áthaladni, ha a közelben gyalogos alul- vagy felüljáró van.

(10) Vasúti pályán (vasúti átjárón vagy más kiépített átkelőhelyen) a gyalogos csak akkor haladhat át, ha meggyőződött arról, hogy vasúti jármű nem közeledik. Nem haladhat át a gyalogos, ha a jelzőberendezés a továbbhaladás tilalmát jelzi.

(11) Főútvonalon 6 éven aluli gyermeket felügyelet nélkül hagyni tilos.

Gyalogosok zárt csoportjának a közlekedése

22. § (1) Gyalogosok zárt csoportja az úttesten - annak menetirány szerinti jobb szélén - közlekedhet. Hídon a csoport ütemes lépésben nem haladhat.

(2) Éjszaka és korlátozott látási viszonyok között a csoport bal oldalán, elöl előre fehér vagy sárga fényt, hátul pedig hátra piros vagy sárga fényt adó, a járművek vezetői által kellő távolságból észlelhető lámpát kell vinni. Ha a csoport kellően világított lakott területen közlekedik, vagy közvetlenül a csoport előtt és mögött a csoporthoz tartozó, szabályszerűen kivilágított jármű halad, a lámpák használata nem kötelező.

(3) A csoport közlekedésére vonatkozó szabályok megtartásáról a csoport vezetője köteles gondoskodni.

(4) Gyermekek zárt csoportja a járdán, a leállósávon, az útpadkán, illetőleg a kerékpárúton, ha pedig ez nincs (vagy nem járható) - az (1)-(3) bekezdésben foglalt rendelkezések megtartásával - az úttesten közlekedhet.

Megmutatnád, hogy ebből hol derül ki, amit mondsz?

#915 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 08:46

Idézet: Melinda - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 7:23

Ez meg egy jól hangzó rész a KRESZ-ben, ami egy irdatlan baromság a gyakorlatban, ugyanis ez nem így működik és ezzel szererncsére a vasúttársaságok is tökéletesen tisztába vannak. Volt nemrég egy eset, hogy egy fiatal nő behajtott egy vasúti kereszteződésbe, aminek a jelzője fehéren villogott, de jött a vonat és kész volt a baj. A MÁV kártérítést fizetett a nőnek. Hogy miért ökörség ez az egész rendszer, azt remélem fölösleges elmagyarázni, mert józan ésszel is be lehet látni, hogy ez így nem működik.
Egyébként nem kell messzire menni, hogy ehez hasnló dolgokat lásson az ember, itt van például a Mogyoródi úti vasúti kereszteződés. Én elég sűrún járok arra és a tököm tele van már vele. Ha pirosra vált a jelző, akkor akkár 20 percet is simán elseggelhet az ember az autóban, mire jön a vonat. Ellenben nem egyszer fordult elő (főleg estefelé), hogy fehéren villog a jelző, de mikor megközelítem a kereszteződést, akkor látom, hogy a vonat kb. 20 méterre van a kereszteződéstől és lassan halad a kereszteződés felé.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#916 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 09:00

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 9:46

Ez meg egy jól hangzó rész a KRESZ-ben, ami egy irdatlan baromság a gyakorlatban, ugyanis ez nem így működik és ezzel szererncsére a vasúttársaságok is tökéletesen tisztába vannak. Volt nemrég egy eset, hogy egy fiatal nő behajtott egy vasúti kereszteződésbe, aminek a jelzője fehéren villogott, de jött a vonat és kész volt a baj. A MÁV kártérítést fizetett a nőnek. Hogy miért ökörség ez az egész rendszer, azt remélem fölösleges elmagyarázni, mert józan ésszel is be lehet látni, hogy ez így nem működik.
Egyébként nem kell messzire menni, hogy ehez hasnló dolgokat lásson az ember, itt van például a Mogyoródi úti vasúti kereszteződés. Én elég sűrún járok arra és a tököm tele van már vele. Ha pirosra vált a jelző, akkor akkár 20 percet is simán elseggelhet az ember az autóban, mire jön a vonat. Ellenben nem egyszer fordult elő (főleg estefelé), hogy fehéren villog a jelző, de mikor megközelítem a kereszteződést, akkor látom, hogy a vonat kb. 20 méterre van a kereszteződéstől és lassan halad a kereszteződés felé.

Pont ezért kell a szabály. :p

#917 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 09:08

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 10:00

Pont ezért kell a szabály. :p

Persze, de érted ezt így nem lehet csinálni. Ha ilyen szinten működik a dolog, akkor szedjék fel az összes fénysorompót, mert csak megtévesztésre jó (ami jelen esetben életveszélyes), meg arra, hogy a népet feltartsa.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#918 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 09:11

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 10:08

Persze, de érted ezt így nem lehet csinálni. Ha ilyen szinten működik a dolog, akkor szedjék fel az összes fénysorompót, mert csak megtévesztésre jó (ami jelen esetben életveszélyes), meg arra, hogy a népet feltartsa.

A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy a legutóbbi eset után lenyilatkozta a mávtól valaki a sajtóban, hogy ilyen nincs, hogy szabad jelzés és jön a vonat (pedig fénykép van róla), ez csak kacsa, mert ha rossz a fénysorompó, akkor csak sötét és nem villog.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#919 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 10:24

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 9:46

Józan ésszel azt kell belátni, hogy egy vasúti átjáróba behajtás előtt csökkenteni kell a sebességet, és körül kell nézni, mert ha nem teszed, abba belehalhatsz.
Azért nem szabadot mutat a jelző, mert nem mehetsz át körültekintés nélkül.
A hírek szerint az illető hölgy ellen ez miatt eljárást is indítottak.
Nem magyar szabály, hanem a világon mindenütt ilyen a fénysorompó, sok helyen a fehér fény nélkül.
Több száz tonna vasat nem lehet csak úgy megállítani, mint egy, sebességtől függően 5-10-30 méter fékúttal rendelkező autót.
Ez nem a Nagykörút, hogy zöld jelzés esetén valószínűleg nem jön semmi a keresztező irányból.
A körúti villamost csak azért lehet lámpával szabályozni, mert jóval kisebb tömeget kell mozgatni, fékezni, 50-60 km/h csúcssebesség mellett.
Nem véletlen, hogy az egyéb gyorsvasutakat a közúti forgalomtól szeparálva vezetik, ott 80-120 km/h sebesség is elérhető.

#920 Felhasználó inaktív   Melinda 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 10:35

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. jún. 4., szombat - 9:39

Megmutatnád, hogy ebből hol derül ki, amit mondsz?

A 6-os, és 7-es pontokban van a lényeg.
A gyalogos általában nem potenciális öngyilkosjelölt, hogy az autó elé lépjen, ezért kell meggyőződnie az áthaladás veszélytelenségéről.
Ha féktávon belül lép le, ő a hunyó, neked lesz egy sérült autód, neki lehet, hogy élete sem.
Viszont, a gyalogátkelőhelyet úgy kell megközelíteni, hogy a gyalogosnak járó elsőbbséget meg tudd adni.
Ha te lassítasz, és ezt a gyalogos látja, le mer lépni az úttestre.
Ha kamionnal döngetsz a Határ úton, és b@szol lassítani, a gyalogos dob egy hátraszaltót a villamossínek felé.

Az elsőbbség az életé.

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.