HWSW Informatikai Kerekasztal: Benzin vs Diesel III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Benzin vs Diesel III. TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti? Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 27. 06:28

Népítéletek között is lehet olvasni arról, hogy vw 2,5 tdi-n turbocserét kellett csinálni, és futóműgondjai is voltak vele...

#42 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 06:30

Idézet: Kory - Dátum: 2005. ápr. 26., kedd - 17:35

Na ez meg a másik ;)

Amúgy nekem se kéne Audi, fúj :D

Nekem mondjuk kéne. Talán az egyetlen német autó amit nem bottal bökködnék, egy új A4/6/8 netán S.. azért az a turbo fsi meg quattro, vagy akár még dizelbe is... szerintem nem nézek ki rosszul.

De azért azon elcsodálkoztam, hogy egy fullos A6 tulaja állít ilyet, hogy a mai autók 10 évesen már sehol sem lesznek, bezzeg a 10 évnél régebbiek...

#43 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 06:40

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 0:12

Szerintem a márkaneveket tulajdonosi háttértől függetlenül szoktuk országokkal összefüggésbe hozni (legalábbis ebben a tekintetben én ragaszkodom a hagyományokhoz). Pl. a Bentley számomra sosem lesz német, ahogy a Daewoo sem lesz sosem amerikai, a Nissan pedig francia.

Kérdem én: az új Micrákkal miért van gond, ha nem érezni rajtuk a francia behatást?

#44 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 07:27

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 6:40

Kérdem én: az új Micrákkal miért van gond, ha nem érezni rajtuk a francia behatást?

És (el nem kezdünk mondtatot:) ) a  váltó? Az borzalmas (egyéb Nissan-okhoz képest).
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#45 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 07:32

Idézet: mocsi - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 8:27

És (el nem kezdünk mondtatot:) ) a  váltó? Az borzalmas (egyéb Nissan-okhoz képest).

Mittudomain, ezt csak a korábbi postok alapján merészeltem állítani. Soha nem ültem Micrában.

#46 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 07:34

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 8:32

Mittudomain, ezt csak a korábbi postok alapján merészeltem állítani. Soha nem ültem Micrában.

Pont tegnap itt a ház előtt egy ismerős csajhoz jött egy barátnője, JMV r. új Micrával, s pont lent voltam a garázsban, így kicsit meg tudtam nézni (a kocsit!) . Fiatalos volt a beltér, világos anyagok, szerintem még minőségi hatást is keltett. Attól még a váltó lehet rossz persze, én sem vezettem ilyet, s valószínű nem is fogok. :)

#47 Felhasználó inaktív   mocsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 07:35

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 7:32

Szerintem maga a Micra egy nagyon jópofa autó, de a váltóját rüheltem. Lehet hogy rossz példányt fogtam ki.
Where you come from... is gone.
Where you thought you were going to... were never there.
Where you are ain't no good, unless you get away from there!

#48 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 07:36

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 7:40

Amellett, hogy igazad van, ennek mi köze ahhoz, hogy milyen nemzethez kötöd a márkát? Szerintem semmi. A Ferrari szerintem akkor is olasz maradt volna, ha kilóra megvette volna a GM a teljes Fiat konszernt. A Renault nekem akkor is francia, ha a törököknél rakják össze. Ugyanígy azt gondolom, hogy a Volvo akkor is svéd, ha egy német autóval közös alapokra épülve francia dízelmotor hajtja egy modelljét. (Satöbbi, szerintem, bláblá :))

Egyébként elbeszélünk egymás mellett. Te "véded" azt az állításodat, miszerint a Nissan "még japán (gyár), de elfrancul...", én meg azt mondom, hogy ennek nincs hatása arra, hogy a Nissan - mint márkanév - melyik országhoz legyen hozzádrótozva.

#49 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 07:38

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 8:36

A Renault nekem akkor is francia, ha a törököknél rakják össze.

Most már egyre többet (bár nem a Thaliát) a Spanyoloknál, ez egy egész új gyár.

Szerkesztette: Kory 2005. 04. 27. 07:38 -kor

#50 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 07:42

Idézet: Kory - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 8:38

Most már egyre többet (bár nem a Thaliát) a Spanyoloknál, ez egy egész új gyár.

Aham, tudok róla. Ja, és a Toyota (ami évek óta gyárt Angliában - az enyém is angol - és a törököknél) is japán marad, a Citroen/Peugeot is francia, pedig az új törpe-triót a cseheknél fogják összerakni.

Ennek a "hol készül?" és "milyen alkatrész van benne?" kérdéskörnek a típusválasztásnál lehet szerepe, de szeritem a márka "nemzetiségét" eldöntő kérdésben már nem annyira.

Szerkesztette: Satriani 2005. 04. 27. 07:44 -kor

#51 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 07:43

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 7:40

Mondom én, mint akinek volt a családban :)
Piros, 3 ajtós, 9xx-es változó szelepvezérlésű benzinmotorral.
Rendkívül preciz szerkezet volt, MINDEN RAJTA. A váltó is. Pontos volt, rövid uton járt. A motorja lentről is jól repítette a micrát, pályán meg a 150 se kottyant meg neki. Ráadásul a 150et biztonságos érzéssel vitte, nem ugy mint más ekkora autók.
A belseje is igen minőségi, világos műanyagokkal volt kirakva, bár az ülései nekem kényelmetlenek voltak. Gyakorlatilag semmi kialakitásuk nem volt, fapad. Hoszzu távon fájt mindenem.
Amugy meg rendkivül könnyü volt vezetni. Lefulladásgátló, könnyű szervo, finom váltó, elektronikus rásegítés mindenre... tipikus női autó.
Nekem nagyon tetszett. Aztán a külső megjelenése már izlés kérdése... :)

Ráadásul kerek 5 literre jött ki a fogyasztása, mikor pesten voltam vele. (300km autópálya, 200 országút, 100 pest). Pedig nem túl kíméletesen vezetek.

Szerkesztette: Locutus 2005. 04. 27. 07:45 -kor

#52 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 07:45

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 8:36

Amellett, hogy igazad van, ennek mi köze ahhoz, hogy milyen nemzethez kötöd a márkát? Szerintem semmi. A Ferrari szerintem akkor is olasz maradt volna, ha kilóra megvette volna a GM a teljes Fiat konszernt. A Renault nekem akkor is francia, ha a törököknél rakják össze. Ugyanígy azt gondolom, hogy a Volvo akkor is svéd, ha egy német autóval közös alapokra épülve francia dízelmotor hajtja egy modelljét. (Satöbbi, szerintem, bláblá :))

Egyébként elbeszélünk egymás mellett. Te "véded" azt az állításodat, miszerint a Nissan "még japán (gyár), de elfrancul...", én meg azt mondom, hogy ennek nincs hatása arra, hogy a Nissan - mint márkanév - melyik országhoz legyen hozzádrótozva.

Nos, lehet székhely szerint kategorizálni a márkákat. Sőt, más alapján nem is lehet az össze-vissza tulajdonlások miatt.

Egyébként emellett szerintem legalább annyira számít a márkáról kialakult sztereotípia, mint maga a származási ország. Lásd: a Ford-fennhatóság nem tudta a Volvo svéd vagy a Mazda japán mivoltát megváltoztatni, de a Renault a Nissanét igen. Ráadásul a "nemzet" legfőbb erényét, a megbízhatóságot veszi el tőle. Mi marad neki?

Pl. a Ford azért német, mert magán viseli a német autók sajátjait, amely sztereotípia az elmúlt évtizedekben kialakult róluk, pl. keményebb rugózás, stb.

#53 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 07:48

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 8:43

Mondom én, mint akinek volt a családban :)
Piros, 3 ajtós, 9xx-es változó szelepvezérlésű benzinmotorral.
Rendkívül preciz szerkezet volt, MINDEN RAJTA. A váltó is. Pontos volt, rövid uton járt. A motorja lentről is jól repítette a micrát, pályán meg a 150 se kottyant meg neki. Ráadásul a 150et biztonságos érzéssel vitte, nem ugy mint más ekkora autók.
A belseje is igen minőségi, világos műanyagokkal volt kirakva, bár az ülései nekem kényelmetlenek voltak. Gyakorlatilag semmi kialakitásuk nem volt, fapad. Hoszzu távon fájt mindenem.
Amugy meg rendkivül könnyü volt vezetni. Lefulladásgátló, könnyű szervo, finom váltó, elektronikus rásegítés mindenre... tipikus női autó.
Nekem nagyon tetszett. Aztán a külső megjelenése már izlés kérdése... :)

Ráadásul kerek 5 literre jött ki a fogyasztása, mikor pesten voltam vele. (300km autópálya, 200 országút, 100 pest). Pedig nem túl kíméletesen vezetek.

Most a sacc. 3 éve kijött játékMicráról beszélsz vagy a régiről?

#54 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 07:53

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 8:45

Ráadásul a "nemzet" legfőbb erényét, a megbízhatóságot veszi el tőle. Mi marad neki?

Na azért látatlanba ne ítélkezz! Főleg ne egy "ismerősöm szerelő szerint "elég sok gond " van az új Micráccal...

Mégis hány Micrát adtak el újan 5 éve? 100-at? Most hányat 1000-et???

Pont hogy a Renault tanult minőséget a Nissantól és minőségirányítási rendszert is átvették tőlük, nem hinném hogy hirtelen valaki tulajdonába kerül egy gyár, és hirtelen szar autókat kezdenek gyártani ugyanazon munkások meg robotok.

#55 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 07:56

Idézet: Carmaged - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 8:48

Most a sacc. 3 éve kijött játékMicráról beszélsz vagy a régiről?

Az újról.

#56 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 08:05

Idézet: Kory - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 8:53

Na azért látatlanba ne ítélkezz! Főleg ne egy "ismerősöm szerelő szerint "elég sok gond " van az új Micráccal...

...ráadásul nem is "elég sok gond van", hanem "egyáltalán van gond" :) Ez pedig nem is a gyártás minőségéből fakad (szerintem nagyon korrektül és igényesen össze van rakva az új Micra, még vezetni nem sikerült, de utaztam már benne), hanem a Renault-tól átvett elektronikai kütyük hibáiból.

SZERK: még egy dolog. Tudtommal sem az eddig legyártott Almerákhoz, sem a Primerákhoz nem használnak Renault eredetű alkatrészeket, úgyhogy azokkal nincsenek olyan megbízhatósági gondok, mint amiről a szerelő gyerek mesélt. Ez az ő állítása szerint csak a Micrát érinti.

Szerkesztette: Satriani 2005. 04. 27. 08:07 -kor

#57 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 08:10

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 9:05

...ráadásul nem is "elég sok gond van", hanem "egyáltalán van gond" :) Ez pedig nem is a gyártás minőségéből fakad (szerintem nagyon korrektül és igényesen össze van rakva az új Micra, még vezetni nem sikerült, de utaztam már benne), hanem a Renault-tól átvett elektronikai kütyük hibáiból.

SZERK: még egy dolog. Tudtommal sem az eddig legyártott Almerákhoz, sem a Primerákhoz nem használnak Renault eredetű alkatrészeket, úgyhogy azokkal nincsenek olyan megbízhatósági gondok, mint amiről a szerelő gyerek mesélt. Ez az ő állítása szerint csak a Micrát érinti.

Én vhogy nem hiszek benne, hogy a rönótól vett volna át valamit a Nissan. Forditva esetleg.
De a micrával a 1.5 éve alatt (új volt) semmi gond nem volt. A legkisebb apróság se.

#58 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 09:07

Nekem is megvan a clio másfél éve, és semmi gond nem volt vele, a legkisebb sem. (az izzítógyertya dolgot észre sem veszem ha ismerős srác nem emlegeti, hogy az övében meghalt kettő) ;)

#59 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 09:14

Idézet: RiCS - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 10:07

Nekem is megvan a clio másfél éve, és semmi gond nem volt vele, a legkisebb sem. (az izzítógyertya dolgot észre sem veszem ha ismerős srác nem emlegeti, hogy az övében meghalt kettő) ;)

Nekünk az 1,2 benzinessel ennyi a hibalista:

- 2 hátsó csapágy
- az összes nyomorult belső kilincs

Slussz.

#60 Felhasználó inaktív   Indy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 11:09

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 9:05

Az Almera 1.5 dCi motorja cakk-pakk a 82 lovas Renault motor minden alkatrészével. Csavarazonos.
A Primera esőérzékelős ablaktörlője (elektronika) szintén a Renault-tól jön. Aztán ott van az az eset, amikor ugyanazt a modellt árulja a Nissan más néven. Trafic--->Primastar, Kangoo--->Kubistar, sőt újabban már a Thalia is kapható Nissan emblémával.  ;)
"All the way up to six if I have to... Maybe even faster than you."

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.