HWSW Informatikai Kerekasztal: Benzin vs Diesel III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Benzin vs Diesel III. TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti? Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 15. 17:50

Idézet: fram - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 18:50

Hát igen, lehet, h nekem kellett volna a 607es mellé állni  ;)  :D

jajjmár, csak a vonóhorog miatt vertél meg :Đ

#522 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 18:00

Idézet: Lord - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 18:50

jajjmár, csak a vonóhorog miatt vertél meg :Đ

Naja, de az te is tudhatnád, h a dízelhez hozzátartozik a vonóhorog, különben hova kötnéd a boronát? :D
Ciciman is on borda

#523 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 18:07

Topictali képek!
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#524 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 18:19

Idézet: WiZARD - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 17:07

jók lettek :)
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

#525 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 18:23

Idézet: fram - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 19:00

Naja, de az te is tudhatnád, h a dízelhez hozzátartozik a vonóhorog, különben hova kötnéd a boronát? :D

ammá igaz! :Đ

#526 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 19:37

Lord motortere milyen komoly már... :omg: Lófax se látszik.. .:D
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#527 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 20:40

Gyerekek, Konor BMW-je tényleg kurvára megy.

Kár, hogy nem hamarabb érkeztem, szívesen nézegettem volna többet a vasakat.

:hello:

#528 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 20:58

Jó tali, jó vasakkal :D

Akkor volt valami "próbálgatás" is, ha Konor gépéről van vélemény? ;) bár ezt eddig is tudtuk hogy jól megy :)

------

Más: ma nyomta előttem egy Saab 9 az ötödiken típusú autó (valami benzines turbó lehetett, de nem láttam mekkora), Nagykanizsa - Zeg távon.

Igen jól tolta 70-80-ról a "forgalom" előzésekor én általában negyedikben padló, aztán ő meg előttem tolta a Saabnak, hát nyúlós volt a "rágógumi", főleg egy idő után :)

Ezen az útszakaszon vannak egyenes szakaszok, meglehetősen hosszú, de belátható kanyarokkal, illetve kis dombokkal, stb.
Hát azért amikor kb. 160-nál raktam már a 6-ikat, akkor már azért eléggé meglépett előlem, de 4-5-ben kb. 150-ig "ahhoz képest", hogy (ha jól tudom!) min. 2.0 turbó benzin egy 9@5, nem ment annyira el tőlem, talán csak 100-150 méterre (egyedül volt a Saaban, mi négyen).

Látszott a csávón hogy benne volt a "hajtásban" rendesen :).
Aztán persze én falukban nem mertem 120-al menni, mint ő...így 10-15 km után már nem is láttuk...

Azért még kíváncsi lennék egy ilyen turbó benzin fogyasztására egy ilyen 50 km-es menet után. :)

Nekem volt olyan rész (bár "szégyenlem" bevallani), ahol óra szerint 180-at mentem, de mégis szakadtam le tőle... Itthon az átlagfogyi mérő 6,1-et mutatott :)

Szerkesztette: Kory 2005. 05. 15. 21:02 -kor

#529 Felhasználó inaktív   tolvaly 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 21:17

Nincs pillanatnyi fogyasztás mérőd?
Ezt még nem éred föl, azt a kanyart ne is próbáld, maradj itt a helyeden.

#530 Felhasználó inaktív   Targa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 21:23

Idézet: Kory - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 20:58

Akkor volt valami "próbálgatás" is, ha Konor gépéről van vélemény? ;) bár ezt eddig is tudtuk hogy jól megy :)

------

Más: ma nyomta előttem egy Saab 9 az ötödiken típusú autó (valami benzines turbó lehetett, de nem láttam mekkora), Nagykanizsa - Zeg távon.

Igen jól tolta 70-80-ról a "forgalom" előzésekor én általában negyedikben padló, aztán ő meg előttem tolta a Saabnak, hát nyúlós volt a "rágógumi", főleg egy idő után :)

Ezen az útszakaszon vannak egyenes szakaszok, meglehetősen hosszú, de belátható kanyarokkal, illetve kis dombokkal, stb.
Hát azért amikor kb. 160-nál raktam már a 6-ikat, akkor már azért eléggé meglépett előlem, de 4-5-ben kb. 150-ig "ahhoz képest", hogy (ha jól tudom!) min. 2.0 turbó benzin egy 9@5, nem ment annyira el tőlem, talán csak 100-150 méterre (egyedül volt a Saaban, mi négyen).

Látszott a csávón hogy benne volt a "hajtásban" rendesen :).
Aztán persze én falukban nem mertem 120-al menni, mint ő...így 10-15 km után már nem is láttuk...

Azért még kíváncsi lennék egy ilyen turbó benzin fogyasztására egy ilyen 50 km-es menet után. :)

Nekem volt olyan rész (bár "szégyenlem" bevallani), ahol óra szerint 180-at mentem, de mégis szakadtam le tőle... Itthon az átlagfogyi mérő 6,1-et mutatott :)

Ha olyan saab-ot akarsz látni, ami NAGYOT lép, akkor nézz meg egy 2,3 turbo AERO-t. Az veszett... :)

#531 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 21:36

Idézet: Targa - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 22:23

Ha olyan saab-ot akarsz látni, ami NAGYOT lép, akkor nézz meg egy 2,3 turbo AERO-t. Az veszett... :)

Ilyennel sem érdemes leállni gyorsulni :)
Kép

Kettesben padlónál kitépi a kezedből a kormányt :) (hiába, elsőkerékhajtás hátrányai...)

#532 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 22:00

Nemtom, de a kép közepén én egy sugárhajtóművet látok  :think:  :D
Ciciman is on borda

#533 Felhasználó inaktív   keton 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 22:08

Idézet: fram - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 23:00

Nemtom, de a kép közepén én egy sugárhajtóművet látok  :think:  :D

Mind a két jármű Saab Viggen, és egyikkel sem érdemes leállni gyorsulni :D (az autónak sem véletlenül lett ez a neve :) )

#534 Felhasználó inaktív   fram 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 22:52

Idézet: keton - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 23:08

Mind a két jármű Saab Viggen, és egyikkel sem érdemes leállni gyorsulni :D (az autónak sem véletlenül lett ez a neve :) )

Jaja, én is úgy gondoltam, h a repülőgép ellen való gyorsulást meghagyom Palik Lacinak :D
Ciciman is on borda

#535 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 23:28

Idézet: Kory - Dátum: 2005. máj. 15., vasárnap - 21:58

------

Más: ma nyomta előttem egy Saab 9 az ötödiken típusú autó (valami benzines turbó lehetett, de nem láttam mekkora), Nagykanizsa - Zeg távon....

Próbálgatás nem tudom, volt-e, én - ahogy írtam - kicsit későn érkeztem.

Konor gépéről eddig csak sejthettem, hogy jól megy. Elvitt egy körre (szó szerint: út közepén gázzal simán megfordult :D), az autó száraz aszfalton harmadikban is megnyikkantja a - ha jól emlékszem - 225-ös kerekeket. Nagyon komoly benne az a motor, jó a hangja, és rendesen húz alulról is. Tetszett. :cool:

A Saab-os sztoridról jut eszembe, hazafelé Gyöngyös előtt olyan laza 140 körül mentem az autóúton (aki ismerős arra, tudja, melyik szakasz), és a nagyrédei emelkedőn utólértem egy H Astrát, aki éppen leamortizálta a féktárcsákat, akkorát fékezett, mert kijött elé előzni egy dobozos Renault 5.  Azt láttam messziről, hogy az Astra nagyon tolja, kb. egyszerre jöhettünk le a sztrádáról, de ő sokkal előbb ért az emelkedőre, biztos nem értem volna utól, ha nem jönnek ki elé; még nekem is le kellett lassítanom, annyira rosszul mérte fel a Renault az előzését. A lényeg: az emelkedő teteje felé a Renault jobbra lehúzódott, az Astrából kijött egy irdatlan fekete füstfelhő (gondotam, véres rongy vagyok a tükörben), és ahogy megelőzte a Renault-t, ő is ki jobbra. A füstfelhőre már kapcsoltam :D, olyan 80-nál vissza 3, ami a csövön kifért. Vicces, nagyon meglepődtem, de úgy otthagytam az Astrát, hogy csak mikor 170-nél kapcsoltam az ötödiket, akkor állandósult közöttünk egy szűk 20-25 méteres távolság. Jött az autóút végéig, ő is olyan 185-nél tarthatott, mikor lassítani kezdtem. Ötödikben már az enyém sem gyorsul semmit, de ott már az Astra sem jött közelebb (pedig vörösödött a sofőr feje, biztos nem ezért jelentkezett a nagy Opel-tesztre, hogy egy öreg, I-s rendszámú VV-akármi rizskályha otthagyja; ha tudta volna, hogy 1,4-es...).

Az Astrára az volt írva, hogy 1,7 CDTI. Ha jól tudom, ez a 100 lovas jószág. Hát, mit mondjak, ahhoz képest, hogy a belét kifüstölte, nem nyújtott sokat. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az Astrában ketten ültek :p :)

#536 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 23:30

fram, WiZARD: köszi a képeket!

#537 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 16. 12:28

Hm, nem lehetett rossz feeling a BMW :)

Amúgy, igen, valószínű a 100 lovas volt az Astra, (megnéztem az Opel oldalán, van egy DT jelölés ami csak 80 LE, a 100-at már CDTI-nek írják).

A teljesítmény hasonló, csak a H Astrának szvsz van egy kis súlytöbblete a Corollához képest (azaz szerintem egy 1.4-es Twinport benyás Astrát is simán otthagynál, min. 150 kilóval nehezebb az is "alaphangon").

#538 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 14:52

Na júniusban úgynézki én is megyek valamelyik hétvégére pestre, remélem akkor is összehozunk egy ilyen talit :)
A képeken egyébként ki kicsoda? (az autókat tudom nagyjából, a személyekre vagyok kiváncsi :) )

Amúgy most (végre) a Hondával jöttem Ausztriába, 470km-en néztem a fogyasztását, amiből kb 420 autópálya volt (120-160 között) = 6.8L/100. Hát volt már jobb is... gondolom a sok emelkedőt azért megérezte. Na majd hazafelé kiváncsi leszek :)

#539 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 14:57

Idézet: Locutus - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 15:52

A képeken egyébként ki kicsoda?

Szerintem nem haragszanak meg a többiek, ha elárulom :) Ezen a képen balról jobbra az első négy arc: fram, hobizoli, lord, Goodman. WiZARD fotózott, Konor szerintem nem venné szívesen, ha megmondanám, ő melyik a képen, én meg elkéstem.

SZERK: Konor kifogása miatt szerkesztve :cool:

Szerkesztette: Satriani 2005. 05. 17. 15:46 -kor

#540 Felhasználó inaktív   Konor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 17. 15:31

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. máj. 17., kedd - 13:57

Szerintem nem haragszanak meg a többiek, ha elárulom :) Ezen a képen balról jobbra: fram, hobizoli, lord, Goodman, Konor. WiZARD fotózott, én meg elkéstem.

lebuktattál :D szép mondhatom :D
BMW POWAAAAA de akkor miért van az avataromon Skodaaaa? :D

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »