HWSW Informatikai Kerekasztal: Benzin vs Diesel III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Benzin vs Diesel III. TDi, Pdtdi, Vti, Gti, Td, GSi, Vvti? Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 19. 07:11

Idézet: GI - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 23:42

Ez igaz...
De azért én jobban bíznék MINDEN szempontból egy ütős 10 éves audiban, mint egy szejcsentos sumakkersportinkban.
Pedig kb egy árban van mindkettő.. persze új szejcsnetóra értem. :)

Az audi szebb, erősebb, biztonságosabb, minőségibb...
De ha kell ugyanezeket a paramétereket hozza olcsóbban is...

Egy hátrány... nem lehet hitelre venni álltalában...
Ja és természetesen megbízható. :)
Utcánkban is vett valaki ilyen szejcsentókocsit.
Csak aztnemtom, hogy az alufelni alap vagy extra felszereltség. Mert ha extra én az árán kárpitozást kérnék a beltérbe... Mert  a wartburgban is ütősebb a beltér.. műbőr belsővel. :D

Nem értem neked miért böki állandóan a csőröd a Seicento, csak mert folyamatosan azzal példálózol?

Lehet szó éppen 10 éves 4.2-es Quattro Audiról, vagy R32-es Golfról vagy VR6 Golfról, vagy G60-as kompresszoros Golfról, folyamatosan a Seicentoval hasonlítod, hogy az mekkora szar. Érthetetlen... :think:

Amit pedig összehasonlítottál elég poénos, direkt írtuk ez olyan mintha a Ren. 19-est hasonlítanánk össze pl. házon belül egy Renault Vel Satis biztonságával.

Amúgy nem mindenkinek ezek a szempontok: az Audi sokat fogyaszt, nem lehet vele kis helyen parkolni, drága hozzá az alkatrész, drága rá a biztosítás és nem biztos hogy mindenhol értenek hozzá (sőt biztos).

A hitelt már egyáltalán nem értem hogy jön ide? Ez egyéni szoc. problem :)

Visszatérve a Seicento Sportingra még egy fél mondat erejéig: összehasonlítani a Wartburg belsejével, hát enyhén szólva is hülyeség. Nézz meg egy Wartburg ülést és egy ilyen Sei. Sporting ülést (oldaltartás, fejtámla, stb. - elképzelhető hogy a Wartburgban ilyenek nincsenek is :) ), kormányt, sebváltót (gyári bőr).

Szerkesztette: Kory 2005. 05. 19. 07:15 -kor

#562 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 07:29

Idézet: Kory - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 8:11

Nem értem neked miért böki állandóan a csőröd a Seicento, csak mert folyamatosan azzal példálózol?

Mert olasz fos, és ezt látta közelről a sok olasz fos közül. Mutassunk neki egy japán és egy francia fost is, aztán talán kicsit bővül a repertoár. Én elvittem a japán fosomat a minitalira, Lord, Goodman és Wizard hozták a saját francia hulladékukat, meg lehetett volna őket tapogatni, én még azt is megengedtem volna, hogy leköpje az alufelnimet. (Annyit azért megjegyzek GI védelmében, hogy nem ennyire beszűkült, elég gyakran fikázza hobizoli Puntóját - ami szintén ott volt a minitalin - és úgy általában a rizskályhákat meg a csigazabálókat is.)

Idézet: Kory - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 8:11

Lehet szó éppen 10 éves 4.2-es Quattro Audiról, vagy R32-es Golfról vagy VR6 Golfról, vagy G60-as kompresszoros Golfról, folyamatosan a Seicentoval hasonlítod, hogy az mekkora szar. Érthetetlen... :think:

Ó, ez ne hidd, hogy számít! Kategóriáknál nagyobb léptékekben gondolkodj. Múltkor azért nem lehetett jobb a Civic a Golfnál, mert a Passat jobb mindkettőnél.

Különben leírta, hogy "én jobban bíznék", innentől kezdve az ő véleménye. Respect. :respect:

#563 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 07:49

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 8:09

Eh, tegnap végre engem is felhívott az Opel, nemsokára időpont-egyeztetés és remélem átvehetem pár napra az én kis Vectrámat :cool: Már nagyon várom. :)

Nos, lett ebből valami, vagy még nem? :)

Satriani: azt hiszem még GI a másik topicban "folyamatosan" gyorsulni akart hobizoli Puntójával, kis félreértés volt, hogy most 1.2 16V-es (ami ugye sehol nincs egy 1.6-os Golfhoz képest), de aztán hobizoli csak annyi írt hogy 1372 cm3 8 szelepes. Lehet a turbót kifelejtette? :)

Szerkesztette: Kory 2005. 05. 19. 07:51 -kor

#564 Felhasználó inaktív   Lord 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 07:50

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 8:29

Mert olasz fos, és ezt látta közelről a sok olasz fos közül. Mutassunk neki egy japán és egy francia fost is, aztán talán kicsit bővül a repertoár. Én elvittem a japán fosomat a minitalira, Lord, Goodman és Wizard hozták a saját francia hulladékukat, meg lehetett volna őket tapogatni, én még azt is megengedtem volna, hogy leköpje az alufelnimet. (Annyit azért megjegyzek GI védelmében, hogy nem ennyire beszűkült, elég gyakran fikázza hobizoli Puntóját - ami szintén ott volt a minitalin - és úgy általában a rizskályhákat meg a csigazabálókat is.)

Ó, ez ne hidd, hogy számít! Kategóriáknál nagyobb léptékekben gondolkodj. Múltkor azért nem lehetett jobb a Civic a Golfnál, mert a Passat jobb mindkettőnél.

Különben leírta, hogy "én jobban bíznék", innentől kezdve az ő véleménye. Respect. :respect:

:nevet2::nevet2::nevet2::nevet2:

#565 Felhasználó inaktív   Mikeee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 07:52

Érdekes elmélet az audi és a seicento összehasonlítása! ;)
Amúgy én pont idézőjelbe a "seicentos" oldalon állok (habár ingyen nem kéne egy sei) százszor inkább egy kisebb új kocsi mint egy öreg nagy! De ez persze az én véleményem!

#566 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 07:57

Idézet: Kory - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 8:49

Nos, lett ebből valami, vagy még nem? :)

Satriani: azt hiszem még GI a másik topicban "folyamatosan" gyorsulni akart hobizoli Puntójával, kis félreértés volt, hogy most 1.2 16V-es (ami ugye sehol nincs egy 1.6-os Golfhoz képest), de aztán hobizoli csak annyi írt hogy 1372 cm3 8 szelepes. Lehet a turbót kifelejtette? :)

Amikor írtam, akkor mondta a fószer, hogy 8 nap múlva lesz időpont-egyeztetés. Még azt várom. :reklamacio: Szóval' el fog tellni pár hét addig még... :(
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#567 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 07:58

Jahajj, GI-nek csőlátása van egy olyan csőben amibe pontosan illeszkedik egy kerek VW embléma. :D
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#568 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 07:59

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 8:57

Amikor írtam, akkor mondta a fószer, hogy 8 nap múlva lesz időpont-egyeztetés. Még azt várom. :reklamacio: Szóval' el fog tellni pár hét addig még... :(

Az holnap lesz :) Várjunk együtt :)

#569 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 08:01

Idézet: Kory - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 8:59

Az holnap lesz :) Várjunk együtt :)

De ha már csak Corsa jut, akkor egy zacskóban adom vissza, az fix... :D

#570 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 08:02

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 9:01

De ha már csak Corsa jut, akkor egy zacskóban adom vissza, az fix... :D

Most miér? Egy ezres Corsát esetleg?  :p

#571 Felhasználó inaktív   Syner 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 08:04

Idézet: Kory - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 9:02

Most miér? Egy ezres Corsát esetleg?  :p

Omega motor/3  :D
így hamarabb megtalálsz:
MSN: gaborszi@msn.com

#572 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 08:05

Idézet: Kory - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 8:49

...1.2 16V-es (ami ugye sehol nincs egy 1.6-os Golfhoz képest)...

Nem ismerem a gyári gyorsulási adatokat, de szerintem igen hasonló értékek lehetnek :)

Én mondjuk Édesanyám öreg Peugeot 205 1,4 8V 75 lovas benzinesével bármikor kiálltam volna gyorsulni GI 1,6-os kettes Golfja mellé (ami tudtommal nem GTI). A Pözsó ugyanis hozta a gyári gyorsulási értéket, ami 10,2. Harmadikban már elfogyott a kraft, de kettesben igen fickós volt a kis kocsi - az pedig 110-ig tartott. Addig jobban ment, mint a Corollám.

#573 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 08:11

Idézet: Syner - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 8:58

Jahajj, GI-nek csőlátása van egy olyan csőben amibe pontosan illeszkedik egy kerek VW embléma. :D

Van ott még 4 cső ( Kép ) és egy hatodik is ( Kép ). Nincs ezzel semmi gond :)

#574 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 08:11

Idézet: Satriani - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 9:05

Nem ismerem a gyári gyorsulási adatokat, de szerintem igen hasonló értékek lehetnek :)

Én mondjuk Édesanyám öreg Peugeot 205 1,4 8V 75 lovas benzinesével bármikor kiálltam volna gyorsulni GI 1,6-os kettes Golfja mellé (ami tudtommal nem GTI). A Pözsó ugyanis hozta a gyári gyorsulási értéket, ami 10,2. Harmadikban már elfogyott a kraft, de kettesben igen fickós volt a kis kocsi - az pedig 110-ig tartott. Addig jobban ment, mint a Corollám.

A II-es 1.6-os 75LE-s Golfról hiteles gyári adatot szerezni a neten lehetetlen (eszméletlen tuning-siteok és stb-k jönnek a google-el, de 12-13 körül lehet), vagy eredeti prosi kéne :)

A Punto gyári adat szerint 12,9, Timeslip.hu mérés szerint 14,8 :think:

---

Én a dízel Unoval ki merek állni bármikor egy 1.7-es szívódízel Astra ellen  :Đ

#575 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 08:19

Idézet: Kory - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 9:11

Én a dízel Unoval ki merek állni bármikor egy 1.7-es szívódízel Astra ellen  :Đ

Yáááy, az mekkora szar :D Az a motor még a Vectrákban izgalmas :D

#576 Felhasználó inaktív   Kory 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 08:37

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 9:19

Yáááy, az mekkora szar :D Az a motor még a Vectrákban izgalmas :D

Hopp tényleg, az A Vectrákba is rakták. :) a Turbo Intercooleres változata viszont már jó. :)

Szerkesztette: Kory 2005. 05. 19. 08:37 -kor

#577 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 08:50

Idézet: Kory - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 9:37

Hopp tényleg, az A Vectrákba is rakták. :) a Turbo Intercooleres változata viszont már jó. :)

Cöcö. powered by Isuzu. :D

#578 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 09:29

Idézet

Csak hogy jó kedvünk legyen. :D

Idézet

10 éves 4.2-es Quattro Audiról..... Seicentoval hasonlítod, hogy az mekkora szar.

Nem pont a 4.2-es Quattro, de egy árban van.
Minap láttam a fórumban egy ilyen nyomós érvet máshol....
És gondoltam, hogy a hangulat fokozása érdekében bevetem.

Egyébként szerintem ismerjük már egymást annyira... jókedv szokott lenni... de mi az istenért vesznek néha mindent ennyire szelektíven komolyan.

Idézet

drága hozzá az alkatrész

fogadjunk, hogy olcsóbb, mint a sumehersportingszejcsentóhoz. :)

Idézet

összehasonlítani a Wartburg belsejével, hát enyhén szólva is hülyeség. Nézz meg egy Wartburg ülést és egy ilyen Sei. Sporting ülést (oldaltartás, fejtámla, stb. - elképzelhető hogy a Wartburgban ilyenek nincsenek is  ), kormányt, sebváltót (gyári bőr).

Nézd meg a fémek kárpitozását is... néhol még a wartburghoz képest is sporoltak.
Na jó.. persze biztos van több felszereltség is... de amiben konkrétan ültem és amiket láttam, abban bizony hiányzott pár olyan dolog, ami egy ladában már megvan.

Idézet

Annyit azért megjegyzek GI védelmében, hogy nem ennyire beszűkült, elég gyakran fikázza hobizoli Puntóját - ami szintén ott volt a minitalin - és úgy általában a rizskályhákat meg a csigazabálókat is

Nem fikáztam hobizoli puntóját.
Én csupán azon röhögök, hogy a FIAT hogy képes egy 1.2-es autóra ráírni, hogy sport..

Idézet

Én elvittem a japán fosomat a minitalira, Lord, Goodman és Wizard hozták a saját francia hulladékukat, meg lehetett volna őket tapogatni, én még azt is megengedtem volna, hogy leköpje az alufelnimet.

Komolyan? :D :D

Idézet

Múltkor azért nem lehetett jobb a Civic a Golfnál, mert a Passat jobb mindkettőnél.

Ezt sehol sem írtam...
Csak azt, hog van olyan csoport, amely igényeit a civic és van olyan csoport, amelyiknek a golf elégíti ki az igényeit.
Ha tetszik ha nem... a Passat magasabb kategória.

De mondjuk a szándékos félreértelmezések :)

Idézet

hiszem még GI a másik topicban "folyamatosan" gyorsulni akart hobizoli Puntójával, kis félreértés volt, hogy most 1.2 16V-es (ami ugye sehol nincs egy 1.6-os Golfhoz képest), de aztán hobizoli csak annyi írt hogy 1372 cm3 8 szelepes. Lehet a turbót kifelejtette?

Nemtom, de nem lepődnék meg, ha az 1.2 80Le-ből a végére 5700ccm és 450Le lenne.
Én mindvégig azt hittem, hogy ő 1.2-esről bezsél.
Sőt, biztosan arról beszélt. Mert emlékszem rá.
Azt hirtelen 1.4 lett.

Na mindegy, pedig komolyan vártam.

Idézet

Az a motor még a Vectrákban izgalmas

:D
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

#579 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 09:46

Idézet: GI - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 10:29

Komolyan? :D :D

Miért is ne? ;) Különben német, úgyhogy meg kellene erőszakolnod a nézeteidet egy ilyen művelethez.

Idézet: GI - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 10:29

Ezt sehol sem írtam...
Csak azt, hog van olyan csoport, amely igényeit a civic és van olyan csoport, amelyiknek a golf elégíti ki az igényeit.
Ha tetszik ha nem... a Passat magasabb kategória.

De mondjuk a szándékos félreértelmezések :)

Szándékos félreértelmezés az eszed tokja :Đ Nem tudom, mit akartál írni (illetve most már sejtem), mindenesetre ezt sikerült:

Idézet

Civic, Mazda 3-ról meg annyit, hogy jó autók.. De azt kijelenteni, hogy jobb mint a Golf 4 szerintem nem szabad.
Mert szerintem egy B3-as Passat midnegyiknél jobb autó.

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=8...dpost&p=2837306
Felhívom a figyelmed a harmadik mondat első szavára ;)

...és változatlanul nem értem, hogy a pennába került a képbe a Passat  :think:  :D

#580 Felhasználó inaktív   GI 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 10:00

Idézet

Civic, Mazda 3-ról meg annyit, hogy jó autók.. De azt kijelenteni, hogy jobb mint a Golf 4 szerintem nem szabad.

Ez a mondat szerintem nem jelenti azt, hogy a Golf 4 jobb lenne, mint a Civic vagy a Mazda 3...
Csak annyit írtam, hogy a mazda és a civic nem jobb.. sehol sem írtam, hogy rosszabb.

Több szempontból megvan mindegyiknek az előnye és hátránya. semelyik sem jobb.

A személyes véleményem pedig, igen az... hogy egy passat jobb. :)
De ez már más...

Félreértettél.

Idézet

és változatlanul nem értem, hogy a pennába került a képbe a Passat

Amiért nálad az Accord. :)

Most sietnem kell, majd este elmondom, hogy miért is. Komolyan.
Lehet szarul fogalmaztam. Vagy nem jól értelmezted.
-sata és az ata a számítógép rákja, megállíthatatlanul terjed tovább, elpusztítva környezetét
-ha mondják, hogy SCSI, akkor rávágom, hogy adattárolás
-ha mondják, hogy S/ATA, akkor rávágom, hogy CRC és bad sector

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »