Sziasztok!
Engem is elért egy konfiguráció összeállításának varázslatos lehetősége.
Igazából egy játék gép összaeállítása lenne a cél, ami talán az ésszerűség határain belül

a lehetőleg a legtovább húzza, azaz nem kell az egész konfigurációt karácsonykor lecserélni, ha jövő ilyenkor is szeretnék még játszani az aktuális játékokkal. Vagy már belestünk a fogyasztói piac feneketlen kútjába, tehát minden évben muszáj újítani?
Ami igazán szükségeltetik:
- Alaplap
- Proci
- RAM
- VGA.
Ahogy olvasgattam a tapasztalatotokat és a teszteket, játékra most az A64-es vonal a legjobb választás. Talán nem elvetendő, hogy a lehető legtöbbet kihozzam a gépből, tehát szeretném egy kicsit tuningolni is. Így eljutottam a DFI és az ABIT Fatal1ty alaplapokhoz. Természetesen a stabilitás is nagyon fontos.
Melyik alaplap gyártótól érdemes most beszerezni egy jó és mégis túlhajtható "barát" alaplapot? RAM tekintetében mi lesz a kifizetődő? 1GB baromi gyors RAM pl.: Corsair Twinx 1024XL, vagy 2GB "normál" azaz 2 * 1GB 400-as RAM? Vagy van jó "tuning" 1GB modul is?
Vegyük úgy, hogy az összeg nem az első kérdés, azaz érdemes-e, egy a fentiekben vázolt gépet most kb.250e-ért összerakni, vagy inkább várjam meg az őszi, téli szüretet?? Esnek addig jelentősen az árak?
Talán még annyit érdemes megjegyeznem, hogy a "játszási" szokásom nem napi, hanem inkább heti pár órát tesz ki, valamint jelenleg egy régi laptopon munkálkodom.

Volt egy közepes gép: P4 3,2 GHz, 9700Pro de azt a testvérkémnek adtam már vagy 3 hónapja és most játék hiányom van...
Előre is Köszönöm a Válaszokat!