HWSW Informatikai Kerekasztal: Megint egy új gép... II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (142 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megint egy új gép... II. ide nézz be először, ha új gépet akarsz Értékeld a témát: -----

#1341 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 09. 07. 12:23

Idézet: Minó - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 13:18

SZiasztok!

Tudna valaki ajánlani egy s939 es AGP-s alaplapot?
Én ezt találtam ABIT Via AV8 AMD Athlon 64/939 DDR AGP SATA 1394,de sajnos(?) ez Via chipset es,és olyan sok lyót hallottam már az nf chipsetekről...
Vagy ez a Via is jó dolog?

üdv

Korrekt az a VIA-s lap, nem jarsz vele rosszul. A legnagyobb hianyossaga talan a keves SATA csatlakozo, 2db.
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#1342 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 12:38

donphobos: Gépem az aláírásomban, a lap a korai szériák egyikéből való, ZENITH feliratos passzív borda van rajta. A házban elöl ~700RPM, hátul ~1200RMP 12cm-es légkavarók dolgoznak, plusz húzva is van, de eddig még nem csuklott, hogy melege lenne. Az Epox lapokat a Herta és az Expert forgalmazza, utóbbiban olcsóbb, de az nagyker, ott a 9NPA+ Ultra 25250 + ÁFA. Amúgy ha tuningolsz, akkor inkább nForce, ha nem, akkor a chipkészlet és lap felszereltsége, elrendezése, stb. szabja meg, hogy melyik a jobb. Dobozos hűtő esetében még a gyári cooler-t is meghagyhatod, állítólag nem hangos.

Szerkesztette: Vulpes 2005. 09. 07. 12:39 -kor

2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#1343 Felhasználó inaktív   -MM- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 13:03

Idézet: donphobos - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 9:44

Sziasztok!

Már egy ideje nyüglődöm egy új gép összeállításán, de sajnos mindenféle más dolog miatt a fizetésem csak pattant az asztalon (mint a western filmekben szokott a golyó) és ezért csak tolódik a téma a végtelenbe. Most már barátnőm szólt rám, hogy kezdjem el megvenni az alkatrészeket, mert így soha nem lesz gépem… :)

Lassan kezd körvonalazódni a dolog, de megint megírom a listát. Azt szeretném kérni, hogy nézzétek át legyetek szívesek, aztán köpködjétek meg.

Előtte elmondom, hogy mire kellene a gép. Némi CAD gyakorlás, hobbi 3D renderelés (ezért a sok ram és a combos proci, valamint VGA). Írnék rajta néha filmeket, mivel a költözés miatt öcsémnél maradt minden filmem. Ezeket lementeném magamnak, szerintem ez még a családon belüli biztonsági mentés kategóriába belefér. Nagyüzemi írás nem várható rajta. Feldolgozom a digitális fényképeimet, ehhez is kell a jó író, ami jó minőségben ment. Néha játszanék is, főleg repülőszimulátorokkal, de valószínűleg a Lock On Modern Air Combat lenne a legújabb, tehát ennek még futnia kéne rajta röccenés nélkül 1024-es felbontásban.

Fontos, hogy a gép csendes legyen, de léghűtéssel, semmi extra megoldás. Minél egyszerűbb, annál jobb. A vinyó is csendes legyen, 3 év garival lehetőleg. A táp legyen jó minőségű, finoman túlméretezett. A ház szellőzzön jól, lehessen benne szellősen pakolni az alkatrészeket. Kábé ennyi az elvárás, legalább 3 évig csak a port akarom majd kifújni belőle, működjön hardver hiba nélkül.

Az alaplap még nincs eldöntve. Szimpatizálok a K8T890 alaplapokkal (Asus deluxe kivitel), mert nem melegszik, viszont tetszenek a NF4Ultra alaplapok szolgáltatásai. Ha sikerülne egy jó NF4 alaplapon valami halk chipset hűtést varázsolni nagy bordával, akkor olyat választanék. EPOX fan vagyok, de azt itthon nem lehet kapni sehol.

Prociból A64 3000 lenne, Venice magos. Hozzá egy Glacialtech nagyon halk hűtő. A korábbi gépemen (amit öcsém örökölt) még az első generációs Silent Breeze van, tökéletes.

Memória 1 giga, márkás, legyen atom stabil a gép.

Vinyó alighanem Hitachi 160 gigás, mivel ez van 3 év garival, egyébként Seagate is jó lenne. Halk legyen, ne melegedjen. SATA vagy PATA mindegy, működjön sokáig. RAID nem kell egyenlőre, nem használnám ki.

Floppy lesz, valami TEAC vagy Samsung.

DVD-író alighanem Pioneer 110-es, mivel a Plextor 716 nagyon drága és nem használnám ki a tudását.

A ház egy Chieftec BA-02-BBB lenne táp nélkül és kapna egy FSP Bluestrom 500W-os egységet. Lenne benne 2 db Coolink VS4B 12cm-es venti leszabályozva, és 2-3 PAPST 3412 N/2GL 9 cm-es halk venti. Legyen benne cúg, de ne halljam.

Grafkártya egy fogós kérdés. Az ATI X800XL tetszik, de nagyon drága, alighanem X800GT lesz belőle. Valószínűleg ezt veszem majd meg utoljára, hátha addig lemegy még az ára.

Lenne még egy SB Live 24 bit 7.1 a gépben. A fontos az, hogy a Transport Tycoon Deluxe (win változat) működjön rajta General Midi zenével. A térhang nem érdekel, fülessel használnám (AKG-K66) vagy két kis fittyenfutty hangszóróval.

Hát, egyenlőre ennyit sikerült kiötleni. Egy dolog nagyon foglalkoztat még: a sorrend. Először venném meg a házat és a tápot, billentyűt, egeret és az összes "nem romlandó" dolgot (kábelek, ventik, floppy). Aztán író, memória, hűtő. Ezután alighanem alaplap, majd proci. Végül a vga és a vinyó egyben. Az utolsó kettőt szerintem érdemes a végére hagyni, mivel azok fejlődnek a legjobban (vga) és a vinyónak kell a legtovább garival bírnia. Az a baj, hogy legjobb lenne az utolsó hónapban megvenni a proci-vga-hdd triumvirátust, de az elég komoly kiadás. Majd meglátjuk.

Tehát a kérdés: melyik alaplap jobb, ha csendre törekszem? Egy csak bordás K8T890 (sajnos szinte midegyiken van venti is) vagy egy bordásított NF4Ultra?
A többi dolog stimmel egymással? Ennél kisebb gépet nem nagyon érdemes összerakni, gyorsabbat pedig csak nagyon drágán lehetne.

Üdv!

Alaplapnak sztem egy Abit AN8 Ultra megfelelően halk lenne:
A NB hűtő passzív, és hőcsővel ki van vezetve, így megfelelően is hűt.

#1344 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 13:11

Idézet: Vulpes - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 12:38

donphobos: Gépem az aláírásomban, a lap a korai szériák egyikéből való, ZENITH feliratos passzív borda van rajta. A házban elöl ~700RPM, hátul ~1200RMP 12cm-es légkavarók dolgoznak, plusz húzva is van, de eddig még nem csuklott, hogy melege lenne. Az Epox lapokat a Herta és az Expert forgalmazza, utóbbiban olcsóbb, de az nagyker, ott a 9NPA+ Ultra 25250 + ÁFA. Amúgy ha tuningolsz, akkor inkább nForce, ha nem, akkor a chipkészlet és lap felszereltsége, elrendezése, stb. szabja meg, hogy melyik a jobb. Dobozos hűtő esetében még a gyári cooler-t is meghagyhatod, állítólag nem hangos.

Kedves Vulpes!

Köszönöm az infókat. Nézegetem akkor a "láncos technika" alaplapot is. Tuningolni nem akarok, a stabilitásra hajtok. Ha mondjuk 3-5% a különbség egy gyors és egy lassú alaplap között, akkor úgyis mindegy, a pontokat nem számolom szintetikus tesztelőkben. Ha egy bizonyos program fut stabilan (nagyon kell neki a stabil gép, különben kiugrik), akkor jó.

Az Epox lap biztos nagyon jó lehet, bár nem tuningra kell. Majd még megfontolom, hátha lesz ember, aki elhozza nagykerből. Egy dolog érdekel talán még, a WIFI antenna. Barátnőm láptopja tud ilyet is és akkor ha egyszer lesz otthon is elérés, akkor a nagy gépen keresztül tudna ő is csatlakozni.

De igazából az érdekel, hogy egy stabil lapot kapjak, ami rendesen fut. A WLAN csak egy kis bónusz lenne, nem ez dönti el a témát. Első helyen az EPOX lap áll, aztán jön a többi, majd utána VIA lap, ha a technológiai sorrendet tekintem. Melegedés szempontjából viszont pont a VIA az első. Még agyalni kell rajta, meg olvasni sok HWSW-t :)

Köszi az infót!
Üdv!
.
.
.

#1345 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 14:09

A 3000+ Venice-t bűn NEM tuningolni, emellett a K7-el szemben nem érzékeny az aszinkron hajtásra, azaz a sima DDR400-as RAM-okkal is menne. WiFi amúgy ált. a "top" lapok mellett fordul elő, mint extra, de gondolom egy PCI-kártya formájában is beszerezhető, és nem egy ökör áráért. Egyébként én is Epox-ot vettem volna, ha anno nem csak a Hertánál lett volna, 32e nettóért. A Via lapok nagy hátránya, hogy viszonylag régi a South Bridge.
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#1346 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 14:28

Idézet: Vulpes - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 14:09

A 3000+ Venice-t bűn NEM tuningolni, emellett a K7-el szemben nem érzékeny az aszinkron hajtásra, azaz a sima DDR400-as RAM-okkal is menne. WiFi amúgy ált. a "top" lapok mellett fordul elő, mint extra, de gondolom egy PCI-kártya formájában is beszerezhető, és nem egy ökör áráért. Egyébként én is Epox-ot vettem volna, ha anno nem csak a Hertánál lett volna, 32e nettóért. A Via lapok nagy hátránya, hogy viszonylag régi a South Bridge.

hát, majd meglátjuk :)

ha fut stabilan alapon, akkor egy kis tuning biztosan nem árt neki. de ez nem cél igazából. úgy gondoltam, hogy ha majd már lassú lesz a gép, akkor kap egy kétmagos procit, addigra az úgyis olcsóbb lesz. és akkor megint gyors lesz majd.

igen, a VIA kicsit el van maradva. megfontolom az Abit AN8 Ultra lapot is, azon passzív hűtés van, nagyon dícséretes megoldás.

tetszik a sok jó dolog, ami az NF4 lapokon van, de a melegedés miatt majrézok. viszont egy jól szellőző házban ez nem lehet igazából gond, főleg, ha oda tudok tenni egy ventit a csipszet fölé (tudok a kiválasztott házon)

a WIFI tényleg csak egy olyan extra lenne, amit esetleg használnék. a lényeg a lap stabil működése. a tuningot akkor próbálom majd csak ki, ha be van lőve minden és nem tűnik elég gyorsnak. bár ha mondjuk 30% ingyen növekedés előjön, akkor tényleg nem kell sokat teketóriázni.

köszi, még olvasok és gondolkozok. első menetben úgyis a lassan öregedő sallangokat veszem meg, az alaplap-vinyó-vga triumvirátus lesz az utolsó tétel.

üdv!
.
.
.

#1347 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 15:36

Lenne 1 gyors kérdésem. kb 20 percem van dönteni.
Az ASUS p4c800E-deluxe-os lapokkal van valakinek tapasztalata?
Mert lehet hogy letudnám nagyon nagyon olcsón cserélni a mobo-m meg a cpu-m.
(3ghz prescott 1mb cache)

Szerkesztette: -=M@X[treme]=- 2005. 09. 07. 15:48 -kor

#1348 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 16:11

Idézet: -=M@X[treme]=- - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 16:36

Lenne 1 gyors kérdésem. kb 20 percem van dönteni.
Az ASUS p4c800E-deluxe-os lapokkal van valakinek tapasztalata?
Mert lehet hogy letudnám nagyon nagyon olcsón cserélni a mobo-m meg a cpu-m.
(3ghz prescott 1mb cache)

Többen az IC7-est ajánlották helyette, de semmiképpen nem járhatsz rosszul vele. Bár S478-ban Aopen AX4C-MAX a király.
Jah és inkább NW, ha van rá mód.
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#1349 Felhasználó inaktív   _DooM_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 16:15

Jah és néhány RAM-ot (nem tudom milyen márkákat - gondolom a gagyibbakat) nem kezel DC-ben. Legalábbis ezeket lehet hallani, és 1 haverom HyperX-eit sem kezelte. De amúgy 1 nagyon korrekt kis lap.
<span style='color:black'><b>GigaByte</b> GA-P35C-DS3R | <b>Intel</b> C2Q Q6600 @ 3,2 GHz (8x 400 MHz) + <b>Zalman</b> CNPS9700 | <b>XFX</b> HD4890 1GB | 2x <b>Corsair</b> Twin2X2048-6400C4 (4GB) | <b>Pioneer</b> DVR-112DB | <b>Maxtor</b> 2x 250GB, <b>Samsung</b> 320GB + 500GB + 750GB + 1000GB, <b>Seagate</b> 320GB + 500GB | <b>Corsair</b> HX750W | <b>Cooler Master</b> Stacker 810 | <b>Logitech</b> Cordless Desktop Wave | <b>Logitech</b> MX Revolution + SteelPad 5L | <b>Dell</b> E228WFP</span>

#1350 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 16:26

Őszintén szólva a csere full ingyenes lenne. (akarom mondani már az, mert nyélbeütöttem :D)
A jelenlegi ramjaim lesznek bent.

#1351 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 16:43

Mennyi rá az eély hogy elindul a winfos a hw csere után?  :think:
Akár csökkentett módban is.

#1352 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 17:00

honan tudom leráncigálni a legújabb intel csippszett drájvert? :)

#1353 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 17:01

Idézet: -=M@X[treme]=- - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 18:00

honan tudom leráncigálni a legújabb intel csippszett drájvert? :)

intel.com vagy mi?  :D  :think:

#1354 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 17:02

jah ok :D Ki hitte volna hogy ilyen 1xű :D
thx:)

#1355 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 17:23

Idézet: -=M@X[treme]=- - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 18:02

jah ok :D Ki hitte volna hogy ilyen 1xű :D
thx:)

én nem tudom soha nem volt intelem  :rolleyes: egy próbát megér  :D Amúgy jó csere volt, de bika hűtőt tegyél rá! Különben ez lesz:  Kép :D

#1356 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 17:24

Én inkább eladnám. (Nekem is volt ilyen kombóm)
JóSebesség

#1357 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 17:27

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 18:24

Én inkább eladnám. (Nekem is volt ilyen kombóm)

Olyan szűkszavú vagy! :) Esetleg megosztanád tapasztalataid?  :think:

#1358 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 17:33

Mire vagy kiváncsi?

Az alaplap nem rossz. az AGP slot nagyon jó helyen van, még dualslotos VGAk is elférnek úgy, hogy egy PCI slotot se töltsenek ki. A BIOS a szokásos ASUS-os. Eléggé overclock barát.

Ez eddig szép és jó... de sajnos a proci(3g-s prenya) már kevésbé ilyen jó...én gyári hűtővel használtam. Na, nem vicc, de szvsz 100%os fordulaton több mint 50dB-t(!!) nyomott. Azért ez elég gáz... Jó, speedfannal leszabályoztam.

Hát nézzük mit tud a HTT-s proci...(amellett, hogy egy kályha. Ez még mindig S478 azért).

Nos, én egyáltalán nem éreztem a HTT előnyét. Direkt próbáltam odafigyelni rá, de semmi. Mondjuk,hozzáteszem, én nem is használom a gépemet fotószerkesztésre, vágásra, renderelésre. Játékokban meg még a jól meghúzott AthlonXP-m is egál volt.

Alapon 48-49celsius, terhelve 68-74  :(  Zalmannal javult a helyzet, de nem sokat.
JóSebesség

#1359 Felhasználó inaktív   =Oli= 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 17:41

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2005. szept. 7., szerda - 18:33

Mire vagy kiváncsi?

Az alaplap nem rossz. az AGP slot nagyon jó helyen van, még dualslotos VGAk is elférnek úgy, hogy egy PCI slotot se töltsenek ki. A BIOS a szokásos ASUS-os. Eléggé overclock barát.

Ez eddig szép és jó... de sajnos a proci(3g-s prenya) már kevésbé ilyen jó...én gyári hűtővel használtam. Na, nem vicc, de szvsz 100%os fordulaton több mint 50dB-t(!!) nyomott. Azért ez elég gáz... Jó, speedfannal leszabályoztam.

Hát nézzük mit tud a HTT-s proci...(amellett, hogy egy kályha. Ez még mindig S478 azért).

Nos, én egyáltalán nem éreztem a HTT előnyét. Direkt próbáltam odafigyelni rá, de semmi. Mondjuk,hozzáteszem, én nem is használom a gépemet fotószerkesztésre, vágásra, renderelésre. Játékokban meg még a jól meghúzott AthlonXP-m is egál volt.

Alapon 48-49celsius, terhelve 68-74  :(  Zalmannal javult a helyzet, de nem sokat.

Szerintem nem én vagyok kíváncsi, de ilyenekre számítottam...kicsit elhamarkodottan mondtam, hogy jó csere volt.  :think:  :D

#1360 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 09. 07. 17:43

Összeségében jobb mint a Barton...De ha csak játékra kell, akkor egál. Ha ingyen volt, akkor no problem.
JóSebesség

Téma megosztása:

• (142 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.