Elküldve: 2005. 10. 24. 21:18
Hello!
Két konfig között szeretnék választani, mindkettő kb ugyanannyiba kerülne, többet nem tudok rá áldozni.
Az egyik konfig:
Gigabyte GA-8IPE-1000G alaplap
Pentium4 2.4 GHz 478 (1M/533) proci
A másik:
Gigabyte GA-K8NSC 939
AMD Athlon64 3000+ 939 venice
Memória + többi cucc ugyanaz lenne mindkettőnél. (egyelőre 512 DDR + Gef 5500 v. Ati 9550)
Leszögezném, hogy NEM játékra akarom elsősorban használni a gépet (amivel szoktam játszani néha, azt tökéletesen viszi a jelenlegi 1300-as celeron + a 32MB-os Gef2MX) és NINCS kedvem 64bites windows-al szenvedni, hogy drivereket keresgéljek, meg olyan progikat, amik mennek normálisan, szóval az Athlon64-re is 32bites win menne (Linuxból viszont akkor 64bitest raknék mellé).
Kérdéseim:
- Melyik éri meg jobban, ha a gép netezésre + filmnézésre lenne főleg használva + időnként játékra és videószerkesztésre?
- Egy 64bites procival, de 32bites windows alatt mennek rendesen a dolgok (gondolok itt pl. Alcohol 100%-ra, meg ami még problémás a 64bites win alatt)?
- A kettő közül melyiknek kell több kakaó? Jelenleg egy 360W-os Chieftec tápom van, és nem cserélném le, ha nem muszáj.
Bővíthetőség annyira nem lényeg, eddig is úgy volt, hogy mire bővíteni akartam, az új formátumok miatt cserélhettem alaplapot + procit is.
Esetleg 75e ft-ig milyen alaplap+proci+memória+videókártya együttest tudtok ajánlani? (RAM egyelőre 512 elég lenne, majd később veszek még bele)
Előre is köszi mindenkinek!
Moha
Programmers don't die! They just gosub without return...