HWSW Informatikai Kerekasztal: Socket 939 és chipkészleteik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (39 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Socket 939 és chipkészleteik II. nForce4 & Co. Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   ppeti 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 06. 30. 16:11

Hi All!

Három választási lehetőség van - együtt is lehet használni a Windows-os ill. azt nvidia tűzfalat (az nvidia ilyenkor antihacking only módban fut). Nálam így működik + nod32 gond nélkül (6.53-as driverrel). Amennyiben nem megy rendesen a net akkor az eszközkezelőben érdemes körülnézni a hálózati meghajtóknál az nvidia kontroller advanced beállításai között - nekem is ez segített.

P.S.: p2p is megy.

Üdvözlettel : ppeti

Szerkesztette: ppeti 2005. 06. 30. 16:13 -kor

Gigabyte K8NF9 (s939); Athlon 64 X2 4400+ ; Club3D 7800GT 256MB Dual-DVI VIVO ; 2*1024MB Samsung PC3200 ; Seagate Barracuda 200GB (SATA) ; Seagate Barracuda 250GB (SATA) ; Creative Audigy; Feel V; Logitech MX500; Seasonic S12 500W

s^P][ CS : Source klán

#422 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 07. 05. 06:37

Beteszem több topciba is, hátha:

Tehát van egy NF4-es lapom (A8NSLI-Deluxe), egy picit húzott 3200-as A64 (2450MHz), és egy Giga ram 280MHz-en. Gondolom ennek a konfignak nem kellene lassúnak lennie.

Mégis, azt vettem észre, hogy bizonyos játékokat elég lassan tölt be, sokkal lassabban, mind a régi sima athlonos konfigom a VIA-s lappal. Leginkább akkor észrevehető, amikor hálózatba játszunk, és ugye nézzük, hogy melyik gép mikor tölt be. A legviccesebb, hogy egy pár elég régi laptop is sokkal hamarabb tölt be 256 rammal, mint ez. A legújabb NF4-es drivert használom, az nVidia IDE drivert is telepítettem. Friss windows, már tettem is újra. Nem fut közben más progi, minden ki van lővel, de akár futhatna is, nincs különbség, próbáltam. Nemrég még egy Diamondmax9-es maxtor volt, lecseréltem, most egy SATA2-es NCQ-s nem lassú Samsung vinyó van. Mindekettőt töredezettségmentesítettem, semmi eredménnyel. Feltűnt még, hogy a vinyó led is csak néha, lassan villog betöltéskor, nem úgy, mint a többi gépen. Vírus, kémprogram nincs a gépen (legalábbis nem talált semmi program ;) HDD sebességteszt HDtach programmal mérve nem tűnik lassúnak, procihasználta teszt közben szinte semmi.
Mi lehet ez?

Én most utolsó körben az nForce idekezelésére gyanakszom, bár volt itt már Pata-s, és Satas vinyó is.
Valami segítséget adjatok már, mert már kezd idegesítő lenni, főleg, hogy az intelesek mondogatják, hogy hát, igen, azért nem olyan gyorsa az A64... Persze ha már betőlt a játék, akkor minden fut maxon, baromira gyorsan (van még benne egy X800XL is)

Ja, ami érdekes, hogy kifejezetten lassúnak a Battle for middle earth pályabetöltés, és a redalert2 játék és pályabetöltés (főleg ez) tűnik. HL2 pl. villámgyorsab tölt.

Szerkesztette: PeC 2005. 07. 05. 06:40 -kor

"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#423 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 07:44

Nah...

Megsem teljesen tokeletes az nVidia tuzfala nalam sem...

Igaz nem volt semmi error vele, de nagyon ugy nez ki, hogy a korabban emlitett adsl belssulast (2MB->0.9MB) ez okozta...

Szoval aki hasonlot vett eszre probalja meg, hogy uninstalalja (sima kikapcsolasa nem segit)!

#424 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 11:14

Idézet: PeC - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 7:37

Beteszem több topciba is, hátha:

Tehát van egy NF4-es lapom (A8NSLI-Deluxe), egy picit húzott 3200-as A64 (2450MHz), és egy Giga ram 280MHz-en. Gondolom ennek a konfignak nem kellene lassúnak lennie.

Mégis, azt vettem észre, hogy bizonyos játékokat elég lassan tölt be, sokkal lassabban, mind a régi sima athlonos konfigom a VIA-s lappal. Leginkább akkor észrevehető, amikor hálózatba játszunk, és ugye nézzük, hogy melyik gép mikor tölt be. A legviccesebb, hogy egy pár elég régi laptop is sokkal hamarabb tölt be 256 rammal, mint ez. A legújabb NF4-es drivert használom, az nVidia IDE drivert is telepítettem. Friss windows, már tettem is újra. Nem fut közben más progi, minden ki van lővel, de akár futhatna is, nincs különbség, próbáltam. Nemrég még egy Diamondmax9-es maxtor volt, lecseréltem, most egy SATA2-es NCQ-s nem lassú Samsung vinyó van. Mindekettőt töredezettségmentesítettem, semmi eredménnyel. Feltűnt még, hogy a vinyó led is csak néha, lassan villog betöltéskor, nem úgy, mint a többi gépen. Vírus, kémprogram nincs a gépen (legalábbis nem talált semmi program ;) HDD sebességteszt HDtach programmal mérve nem tűnik lassúnak, procihasználta teszt közben szinte semmi.
Mi lehet ez?

Első körben kapcsolt ki az NCQ-t és az nVidia IDE driverét szedd le. A kettő között is tesztelj.

#425 Felhasználó inaktív   Wapetya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 19:04

Sziasztok!
Lenne egy kérdésem,remélem illik a topicba :)
Athlon 64 procit befogadó alaplapot, meg egy 3000+os athlon 64 procit tervezek venni, de nem tudom melyik chipkészletek párosulnak az alaplapon agp slottal,mivel a leadtek gef6800amat még nem akarom lecserélni (ami agp-s). Milyen agp-s athlon 64 alaplap lenne a nyerő tehát? Sata,lan, 6.1 hangkártya kellene azért rá, azokból is a lehető legjobb. Nem ártana 2 alaplapi lan sem. Gondolom a régi ddr ramok működnek vele (2 db 512 mb kingmax ddr400). Még egy kérdés: a 3000-es athlon 64 procira melyik a legjobb/halkabb hűtő?

Peti

#426 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 19:13

Mégis csak támogatja a dual core-t az ax8, ugyanis itt a rev 2.0 belőle.

KATT

Ezek szerint nem volt kamu az a kép.
My photos

#427 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 05. 20:32

Szia!

Idézet: Wapetya - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 20:04

Sziasztok!
Athlon 64 procit befogadó alaplapot, meg egy 3000+os athlon 64 procit tervezek venni, de nem tudom melyik chipkészletek párosulnak az alaplapon agp slottal(nForce 3 Ultra),mivel a leadtek gef6800amat még nem akarom lecserélni (ami agp-s)( :up:  ;) ). Milyen agp-s athlon 64 alaplap lenne a nyerő tehát?(Gigabyte K8NS-ből valamelyik, például, de hazabeszélek :D ) Sata( :up: ),lan( :up: ), 6.1 hangkártya kellene azért rá (5.1-es van rajta), azokból is a lehető legjobb(hááát alaplapi integrált és a legjobb??? van olyan???). Nem ártana 2 alaplapi lan sem. Gondolom a régi ddr ramok működnek vele (2 db 512 mb kingmax ddr400)(Igen). Még egy kérdés: a 3000-es athlon 64 procira melyik a legjobb/halkabb hűtő?(a legolcsóbb a gyári és elég jó, halk is, de Freezer64 a nyerő)

Peti

GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#428 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 09:57

Idézet: Wapetya - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 20:04

Sziasztok!
Athlon 64 procit befogadó alaplapot, meg egy 3000+os athlon 64 procit tervezek venni, de nem tudom melyik chipkészletek párosulnak az alaplapon agp slottal,mivel a leadtek gef6800amat még nem akarom lecserélni (ami agp-s). Milyen agp-s athlon 64 alaplap lenne a nyerő tehát? Sata,lan, 6.1 hangkártya kellene azért rá, azokból is a lehető legjobb. Nem ártana 2 alaplapi lan sem. Gondolom a régi ddr ramok működnek vele (2 db 512 mb kingmax ddr400). Még egy kérdés: a 3000-es athlon 64 procira melyik a legjobb/halkabb hűtő?

Peti

Nforce3-at nem ajánlanám. Néhány ember, köztük én is kegyetlenül szív nf3+geforce 6800 párossal.  :(  Úgy h uaz a cég csinálja a kettőt.  :( :mad: Nálam ez a vga húzhatatlanságában jön elő, másnál a játékok akadhatnak/megfagyhatnak, alacsony framerate-ek, ilyenek.
Semper Fi

#429 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 11:09

Idézet: Vertigo - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 8:44

Nah...

Megsem teljesen tokeletes az nVidia tuzfala nalam sem...

Igaz nem volt semmi error vele, de nagyon ugy nez ki, hogy a korabban emlitett adsl belssulast (2MB->0.9MB) ez okozta...

Szoval aki hasonlot vett eszre probalja meg, hogy uninstalalja (sima kikapcsolasa nem segit)!

Nalam is elofordulnak sajnos anomaliak.
Azt hittem en is hogy jol megy de megsem.
Bittorente kliensek idovel lefagynak.
Neha egyket oldal nem indul el csak a tobbszori probalkozas utan, olyan mintha lelassulna nehany mpig az egesz.
Sima Cfos nem mukodik a lapon igaz, ez akkor is igy van ha eltavolitom a tuzfal szoftveret.
Csak a cfosspeed mukodik.
Nalam belassulas nincs csak az emlitett hiba.
Amugy minden mas ugytunik uzemel.
Emule ment eloszor, masodik szoftver ujratelepitese utan nem mukodik.
Tehat van meg mit finomitani a tuzfal szoftveren.
My name is penis.
1. Ha leesnél az EGOd-ról, szörnyet halnál az IQd-on.
2. A szó fegyver, de neked még egy csúzlid sincs.

#430 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 15:42

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. júl. 5., kedd - 12:14

Első körben kapcsolt ki az NCQ-t és az nVidia IDE driverét szedd le. A kettő között is tesztelj.

Megvolt mindkét variáció, semmi eredmény, ráadásul már az előző PATA-s maxtorral is ugyanezt csinálta, a régi windows installal. :(

#431 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 15:52

Idézet: Jakuza - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 12:09

Nalam is elofordulnak sajnos anomaliak.
Azt hittem en is hogy jol megy de megsem.
Bittorente kliensek idovel lefagynak.
Neha egyket oldal nem indul el csak a tobbszori probalkozas utan, olyan mintha lelassulna nehany mpig az egesz.
Sima Cfos nem mukodik a lapon igaz, ez akkor is igy van ha eltavolitom a tuzfal szoftveret.
Csak a cfosspeed mukodik.
Nalam belassulas nincs csak az emlitett hiba.
Amugy minden mas ugytunik uzemel.
Emule ment eloszor, masodik szoftver ujratelepitese utan nem mukodik.
Tehat van meg mit finomitani a tuzfal szoftveren.

Tovabbi fejlemenyek a tuzfal korul.
Ujra lett telepitve a tuzfal szoftvere es azota nem is kerdezi meg, hogy engedjen e barmilyen ki illetve bejovo adatforgalmat a kulonbozo alkalmazasoknak a tuzfalnal a IAM (Intelligent Application Manager) configuration pedig be van kapcsolva a programfigyeles es az Activ armornal ugyanez a helyzet.
Ahhoz kepes, hogy pont a hardveres tuzfal miatt vettem Ultra lapot, ahhoz kepest nagyon nagyot csalodtam benne a gagyi Nvidia szoftver miatt.
My name is penis.

#432 Felhasználó inaktív   Jakuza 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 16:01

Tud erre a hardveres tuzfalra valaki megoldast, mert ez egy vicc, hogy ugy mennek ki a programok, hogy semmi kerdes nem jelenik meg hogy engedelyezem e vagy sem.
Elinditom a winampot es se szo se beszed megy a netes radioadas, vagy az emule , bitcomet stb.
Igy aztan nagyon sokat er a HW tuzfal.
Kb annyit mintha nem is lenne.
Mar probalkoztam ujratelepitessel, factory beallitassal stb de a helyzet ugyanaz.
Mondjuk furcsa ha custom beallitasokat akarok csinalni ez fogad:
Error in \\\.\ROOT\nVIDIA\NS_Eth_HOT:NV_HOTControls.HOT Set : Failure in Set. Could not set the value because object may be corrupted.
Aztan megcsinalja megis.

Szerkesztette: Jakuza 2005. 07. 06. 16:04 -kor

My name is penis.

#433 Felhasználó inaktív   Wapetya 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 20:13

Szia!
Az egyik fórumtag szerint nf3+ gef 6800 párossal néha szívni lehet. Te tapasztaltál hasonlót? (fagyások, alacsony framerate). Vagy teljesen jól futnak a játékok? Másik kérdés: a freezer64 hűtő pontos neve mi?

#434 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 06. 20:39

Idézet: PeC - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 16:42

Megvolt mindkét variáció, semmi eredmény, ráadásul már az előző PATA-s maxtorral is ugyanezt csinálta, a régi windows installal. :(

Vírusirtó? Valami háttérben futó rendszeralkalmazás?

#435 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 07:41

Idézet: ekoder - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 21:39

Vírusirtó? Valami háttérben futó rendszeralkalmazás?

Nem fut. Direkt kipróbáltam amikor megvettem az új vinyót, hogy a friss windows telepítés után is megnéztem, amikor nem volt még feltelepítve semmi.

Most megnéztem teljesen load bios default beállításokkal is, de semmi változás.
Érdekes jelenség viszont, hogy azok a játékok, amik nem CD-ről (vagy image-ből) töltenek, azok pillanat alatt töltődnek, ott látszik a sok memória és a procisebesség. (pl HL2)

#436 Felhasználó inaktív   Vulpes 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 07. 08:18

Idézet: Wapetya - Dátum: 2005. júl. 6., szerda - 21:13

Másik kérdés: a freezer64 hűtő pontos neve mi?

Arctic Cooling Freezer64, a Herta-ban megveheted nettó 4480 HUF-ért, 6 év garanciával.
2006. III. 4.

Chaintech VNF4 Ultra Rev. 1.0, A64 3000+@2340 (9*260 szinkron, CBBID 0501EPBW, 1.475V), Chaintech SE6600G 128 MB, 512 MB Twinmos Twister DDR533 8-4-4-3-1T, Samsung SP1614C, LG GSA-4163, Enermax Noisetaker 425AX-VE, Antec SLK3000B, Arctic Cooling Silencer 64 Ultra, Hewlett-Packard L1955, Creative Inspire P380

Tud valaki egy eladó 512MB-os Twinmos Twister DDR533-at?

#437 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 18:06

nForce4 Ultra Roundup: Charting the Mainstream

#438 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 18:28

Idézet: arn - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 19:06

Abit és a BIOS esete. A legnagyobb aszinkron overclocking és a leggyengébb szinkron. :D
Mind1, úgyis 400-as 1 GB-os modulokat tervezek, azok egyébként sem mennek magasra. A passzív nF4 hűtés nálam mindent visz, AN8 Ultra lesz ebből. Aztán majd meggondoljuk az új ATI, VIA, ULI és SiS chipseteket, amikor lesznek tesztek.

#439 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 18:28

Idézet: arn - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 19:06

Epox 9npa+ ultra  lapocska elég tuning barát. Aszem megvan a következő lapom. :)
Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#440 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 07. 08. 19:17

Idézet: Frosty - Dátum: 2005. júl. 8., péntek - 19:28

Epox 9npa+ ultra  lapocska elég tuning barát. Aszem megvan a következő lapom. :)

Igen, szimpatikus darab, de semmi hangulatom bajlódni a visító nF4 hűtésével. :mad: ű
SiS és VIA chipset a király, az mindig megelégszik egy árva bordával. ;)

Téma megosztása:

• (39 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.