Beteszem több topciba is, hátha:
Tehát van egy NF4-es lapom (A8NSLI-Deluxe), egy picit húzott 3200-as A64 (2450MHz), és egy Giga ram 280MHz-en. Gondolom ennek a konfignak nem kellene lassúnak lennie.
Mégis, azt vettem észre, hogy bizonyos játékokat elég lassan tölt be, sokkal lassabban, mind a régi sima athlonos konfigom a VIA-s lappal. Leginkább akkor észrevehető, amikor hálózatba játszunk, és ugye nézzük, hogy melyik gép mikor tölt be. A legviccesebb, hogy egy pár elég régi laptop is sokkal hamarabb tölt be 256 rammal, mint ez. A legújabb NF4-es drivert használom, az nVidia IDE drivert is telepítettem. Friss windows, már tettem is újra. Nem fut közben más progi, minden ki van lővel, de akár futhatna is, nincs különbség, próbáltam. Nemrég még egy Diamondmax9-es maxtor volt, lecseréltem, most egy SATA2-es NCQ-s nem lassú Samsung vinyó van. Mindekettőt töredezettségmentesítettem, semmi eredménnyel. Feltűnt még, hogy a vinyó led is csak néha, lassan villog betöltéskor, nem úgy, mint a többi gépen. Vírus, kémprogram nincs a gépen (legalábbis nem talált semmi program

HDD sebességteszt HDtach programmal mérve nem tűnik lassúnak, procihasználta teszt közben szinte semmi.
Mi lehet ez?
Én most utolsó körben az nForce idekezelésére gyanakszom, bár volt itt már Pata-s, és Satas vinyó is.
Valami segítséget adjatok már, mert már kezd idegesítő lenni, főleg, hogy az intelesek mondogatják, hogy hát, igen, azért nem olyan gyorsa az A64... Persze ha már betőlt a játék, akkor minden fut maxon, baromira gyorsan (van még benne egy X800XL is)
Ja, ami érdekes, hogy kifejezetten lassúnak a Battle for middle earth pályabetöltés, és a redalert2 játék és pályabetöltés (főleg ez) tűnik. HL2 pl. villámgyorsab tölt.
Szerkesztette: PeC 2005. 07. 05. 06:40 -kor