HWSW Informatikai Kerekasztal: Socket 939 és chipkészleteik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (39 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Socket 939 és chipkészleteik II. nForce4 & Co. Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   sonar 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 31. 14:47

olvasva itt a via vs nv fightot lenne egy kis megjegyzésem
NV chipset alatt rengeteg olyan progi nem megy ami vmilyen portot használ. com lpt
Míg via és sis alatt sose találkoztam ilyen gondom.
Tudom nem egy egetvettő gond, de tényleg szop@s,hogy jó ideje nem tudják megoldani.
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi érdemünk.

#242 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 15:03

És még mást sem. :mad2:
Bár azok közül amir Rudi felsorolt, nem tudom hogy mi az ami nf4 tulajdonság, és a többire nem igaz... a chipset hűtésnek hogy örül az talán. Bár ez csak Giga privilégiuma nf4re normális hűtést rakni. Asus és Abit is küszködik heatpipeval, majd meglátjuk milyen lesz. A felszereltség meg típus függő. ~300fsb még nem nagy kunszt, bár igaz, hogy ennyinél nem nagyon kell több. :respect: Szóval én nem találtam érdemi érvet hogy miért inkább nf4, mint K8T890. Lehet /biztos/ iszonyú láma vagyok, de nem találok érdemi előnyt, hátrányt viszont egy párat. Lehet megint okosaknak röhögni rajtam, tessék. Majd ha vki fel tud homályosítani, hogy miért röhög rajtam/mivel jobb az nf4, azt még szívesen elolvasnám. :respect2:
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#243 Felhasználó inaktív   Csibe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 15:23

részemről nincs semmi para, azt veszel ami neked jólesik. Az tény, hogy via sokat fejlődött utóbbi időben.  :respect:

-peace-  :)
Gigabyte p35-DQ6, c2d 6420@3.8Ghz,Crucial Ballsitic 4x1Gb DDR2-8500 , Gigabyte 8800GTX, WD Raptor 150GB, 2x500GB WD RE2, 300GB Maxtor, 200GB Samsung, DELL 24'' TFT, Cooler master Stacker, Liang DCC plus pumpa, Nexxox Extreme III + II radi, Heatkiller chipset + cpu + fet blokkok, Zalman vga blokk
Vízhűtés powwa...

#244 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 31. 16:47

//Bár én a nagy lemaradásáról is lecsúztam.
KT133(A),KT266A és KT333 rulz volt. Az nf1 egy bughalmaz volt megint, kevés lapot adtak el. KT400(A) jó chipset megint, KT600 hátránya, hogy nem volt fix pci - bár 220as fsb 99%ban elég, az még bőven biztonságos volt. Kamu duál nem is hiányzott. Sata mindenkinek járt, jó kis chipset volt szerintem. Mobilbartonok, Duronok, minden úgy ment benne ahogy kell.Ezzel csak 100 fps volt, nem 102, de gyorsabb (és biztonságosabb volt) az ide kezelése, minden gyorsabban töltődött be vele, nem volt olyan gond hogy vagy a hang rossz, vagy az ide, vagy mindkettő. Tisztelet a kivételnek, :respect2: mert nem mindenkinek volt rossz az nf2 - mai napig x akta hogy kinek hol miért volt jó, kinek miért nem. Nem user függő, mert Intel,Ali,Sis Via chipsetet ha jól be tudtam lőni, akkor miért pont ezt nem. És nem én generáltam többszáz oldalt az nf2 drivertapasztalatok topicban sem - mondom, mert már vádoltak vele.

KT880 eléggé elkésve, és a buta userek nyomására duallal jött ki, fix pci megint nem nagyon volt, csak az Asus vette a fáradságot hogy működjön. Ezeknek én nem látom a lemaradását. Lehet, hogy én vagyok lemaradva. Mindig mentek, nem válogattak memóriákat, driver fel,és go. Nem kellet varázslás,imádkozás, nem driver fel és win nem indul, nem kellett xy sata vezérlőhöz x oprendszerhez driver, tudott szerintem mindent, ami kell. Kingston HyperX memóimmal szembe senki nem tudta bebizonyítani, hogy jobban jár 230as fsbvel, és sokkal rosszabb időzítésekkel. És nem drága memók használtan! De van akinek az kellett hogy 10-15Mhzel több fsbt menjen, és azt olvashassa hogy dual.
K8T800 sima egy kis félrelépés volt fix pci nélkül, de ha vele pariban nézzük hogy az nv meg ki merte adni az nf3 150es lapokat _instabilan_, akkor ahhot képest ez egy isteni chipset volt. Az megint kérdéses, hogy a VIA lassusága, vagy a nagy raktárkészeltek hátráltatták a 754es K8T800 Prokat, mert ebből sem sok gyártó adott ki 754eset. :think:

Azóta szerintem megint full korrekt chipseteik vannak, úgyhogy én passzolom a nagy lemaradást... Nem,nem direkt csinálom, de nem értem miben volt rosszabb a via. System speedbe gyorsabb volt, játékban _észrevehetetlenül_, már már mérési hibányival lasabb - de megbízhatóbb(úgy is mondhatjuk szívásmentesebb).

Tfh system is dettó gyors volt (70%ban nem), akkor is probléma mentesebb volt.

/*Aki azt mondja hogy a via chipsetes lapok akadtak az ATi karikkal, felnégyelem. Pár okos ember hírdeti... Azt elfelejetik hogy CSAK Abit,Epox és Biostar lapokkal-chipset függtlenül-jött elő a probléma.*/

#245 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 07:33

Idézet: sonar - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 15:47

olvasva itt a via vs nv fightot l...
...
NV chipset alatt rengeteg olyan progi nem megy ami vmilyen portot használ. com lpt

1. Azt nem kell olvasni! :D Hitvitákba nem érdemes belebonyolódni, mindkét oldal a maga igazát fogja hajtogatni az idők végezetéig! Csak az a baj, hogyha ezt ignorálod, akkor igen kevés tény marad fenn a rostán, amivel bármit is lehetne kezdeni! ;)

2. Kicsit konkrétabban? Alapvető portkezelési gond nem lehet pl. a parallel porttal, mert a nyomtatóim több deszkával is (Asus, Abit, Soltek) hiba nélkül üzemeltek. Arról nem is beszélve, hogy ezek kezelése nem kimondottan az "NV chipset" feladata.
"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#246 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 08:38

Hajrá Pite, veled vagyok! :D
Egyébként vicc, hogy a szomszéd gépe KT600 csippel pont a jó IDE vezérlője miatt mindig gyorsabban tölt be, ha lanon játszunk, mint nekem NF4-el. Aztán persze már gyorsabb a gépem, de mindig az enyémre kell várni, hogy betöltődjön, pedig nekem 1G ram van, neki meg csak 512MB.
Nem baj, ennyit még kibírok, aztán majd csak lesz valami faintos 939 PCI-E lap is
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#247 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 12:53

Idézet: DViD - Dátum: 2005. máj. 31., kedd - 14:43

Mééé? :Đ

Nem szeretitek a viját? :p

semmi bajunk a VIÁval, csak ez lett megbeszélve. :)
nf4u chipsetes lapokból is van egy rakás, ehhez még VIAsakat is odarakni.  :think:
még kitalálom.

#248 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 13:02

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 13:53

nf4u chipsetes lapokból is van egy rakás, ehhez még VIAsakat is odarakni.  :think:
még kitalálom.

Azert mehetett volna melle legalabb 1, csak viszonyitaskepp. Asus A8v-E, vagy Abit AX8, vmi olyasmi ami itthon kaphato.
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#249 Felhasználó inaktív   PeC 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 13:57

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 13:02

Azert mehetett volna melle legalabb 1, csak viszonyitaskepp. Asus A8v-E, vagy Abit AX8, vmi olyasmi ami itthon kaphato.

:up: Ezt mindenképp támogatom, de akkor tényleg olyan legyen, ami kapható is itthon. Az asusra szavaznék ez ügyben
"Aki a munkahelyén nem nyal, az szopni fog!!!"

#250 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 14:28

Idézet: PeC - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 14:57

:up: Ezt mindenképp támogatom, de akkor tényleg olyan legyen, ami kapható is itthon. Az asusra szavaznék ez ügyben

Szintén támogatom a via-s lap tesztelését. Bár én inkább a abit ax8-ra, és az albatron-ra vagyok kíváncsi. Persze felőlem lehet asus is lényeg, hogy lássunk valamit a k8t890-ről.  :up:
My photos

#251 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 14:30

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 13:53

még kitalálom.

Az Abit AX8-at és az Asus A8V-E Deluxe (NW)-t LEGALÁBB rakjátok még oda pls!
Legalább ezeket... :respect2:

//Asus állítólag kissé bugos, nem tudom mennyit küzdött le belőle, ezért is érdeklene. De állítólag AX8 kiforrott, mert 95%ban az AV8ra építkezik. Ha muszály dönteni a kettő közt, akkor Abit, de rengetegen az AX8/A8V-E (AV8/A8V) dillemába vannak, külföldön és itthon 1aránt.
Max fsb és melyik SATA hol hal le tesztek ugye megint lesznek?!

//Asust és Abitot a sarki fűszeresnél is kapsz, Albatront nagyon kevés helyen - kiskerben. Bár arra is kíváncsi lennék, de Abit & Asus fontosabb! (Giga,Epox és Soltekre is kíváncsi lennék, de via roundup nem lesz a jelek szerint.)

Szerkesztette: MC Pite 2005. 06. 01. 14:40 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#252 Felhasználó inaktív   Rudi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 14:31

Idézet: PeC - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 9:38

Hajrá Pite, veled vagyok! :D
Egyébként vicc, hogy a szomszéd gépe KT600 csippel pont a jó IDE vezérlője miatt mindig gyorsabban tölt be, ha lanon játszunk, mint nekem NF4-el. Aztán persze már gyorsabb a gépem, de mindig az enyémre kell várni, hogy betöltődjön, pedig nekem 1G ram van, neki meg csak 512MB.
Nem baj, ennyit még kibírok, aztán majd csak lesz valami faintos 939 PCI-E lap is

Lehet töredezettségmentesíteni kéne például  :think:
Én elmondtam már a véleményemet, feleslegesen nem ragozom tovább, maximálisan elégedett vagyok az NF4-es lapommal, pont. Innéttől mondhat rá akárki akármit nem nagyon érdekel. Lehet viának is lesz majd hozzá normális csipkészlete, csak éppenséggel seholnincs, évek óta le van maradva minimum fél évvel, de inkább többel.

Bár asszem ez a topik nem az NF2-ről, kt400-ról és társairól szól, ezt másik szakavatott topikban kellene ezt kitárgyalni, de ezt már megtettük anno többször is.

#253 Felhasználó inaktív   sonar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 14:44

Idézet: Atomcsirke - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 6:33

1. Azt nem kell olvasni! :D Hitvitákba nem érdemes belebonyolódni, mindkét oldal a maga igazát fogja hajtogatni az idők végezetéig! Csak az a baj, hogyha ezt ignorálod, akkor igen kevés tény marad fenn a rostán, amivel bármit is lehetne kezdeni! ;)

2. Kicsit konkrétabban? Alapvető portkezelési gond nem lehet pl. a parallel porttal, mert a nyomtatóim több deszkával is (Asus, Abit, Soltek) hiba nélkül üzemeltek. Arról nem is beszélve, hogy ezek kezelése nem kimondottan az "NV chipset" feladata.

Persze az alapvető dolgok egér, nyomtató, scanner... mennek. Szép is lenne ha ezek nem mennének
Csak siemens telómon nem tudok rajta soft frissíteni, PIC égetőket nem kezeli meg egyébb kisebb ketyerék, amiket intel meg via meg sis simán visz. Tudom nem fontos dolgok egy átlag usernek, de nekem ezeket kell használnom.
És amugy tökre örülnék ha vki mondjuk az epox 8rda alatt beizzítaná nekem
(sajnos kéthete sis748 defeat szerelés közben)

Szerkesztette: sonar 2005. 06. 01. 14:48 -kor

A tudást mástól kapjuk, a siker a mi érdemünk.

#254 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 14:44

Right!
Csak én azt nem tudom te miről vagy lemaradva, hogy "Lehet viának is lesz majd hozzá normális csipkészlete, csak éppenséggel seholnincs" ezt mire értetted, de nem is érdekel, de ne fikázz jogtalanul dolgokat! Mert elő szokott fordulni... :mad: Azt sem tudom mivel van lemaradva...SLivel.És?

#255 Felhasználó inaktív   Atomcsirke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 15:32

Idézet: sonar - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 15:44

Persze az alapvető dolgok egér, nyomtató, scanner... mennek. Szép is lenne ha ezek nem mennének
Csak siemens telómon nem tudok rajta soft frissíteni, PIC égetőket nem kezeli meg egyébb kisebb ketyerék, amiket intel meg via meg sis simán visz. Tudom nem fontos dolgok egy átlag usernek, de nekem ezeket kell használnom.
És amugy tökre örülnék ha vki mondjuk az epox 8rda alatt beizzítaná nekem
(sajnos kéthete sis748 defeat szerelés közben)

És milyen tip. I/O-chipek vannak a kérdéses nF2 deszkákon, ill. milyen a SiS-en meg a VIA-n? Szerintem valahol ott lesz a kutya elásva inkább. Ellenben ha ugyanolyan I/O chip mellett nem mennek, valószínűleg a te meglátásod a helyes és az nF2 chipset a sz*r! :respect:

Szerkesztette: Atomcsirke 2005. 06. 01. 15:35 -kor

"A nyúl egy igazi jellem. Ott ül a fűben, de akkor sem szívja!"

#256 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 18:19

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 15:30

Az Abit AX8-at és az Asus A8V-E Deluxe (NW)-t LEGALÁBB rakjátok még oda pls!
Legalább ezeket... :respect2:rint.)

:D

na igen, egy K8T890-est mindenképpen melléjük akartam tenni (bár minek? úgyis ugyanolyan gyors lesz, mint az nf4-esek), csak arra nem gondoltam, hogy az összes K8T890-est beletegyük az nf4u lapokat bemutató cikkbe, mert az már "kicsit" sok(k) lenne.
Én is csak ember vagyok... :)

Szerkesztette: fLeSs 2005. 06. 01. 18:20 -kor

#257 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 18:58

Idézet: fLeSs - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 19:19

:D

na igen, egy K8T890-est mindenképpen melléjük akartam tenni (bár minek? úgyis ugyanolyan gyors lesz, mint az nf4-esek), csak arra nem gondoltam, hogy az összes K8T890-est beletegyük az nf4u lapokat bemutató cikkbe, mert az már "kicsit" sok(k) lenne.
Én is csak ember vagyok... :)

De asszem az AX8 vs A8V-E még belefér... nem? :respect2:

HA nem lesz K8T890 roundup.

#258 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 19:18

Nekem nincs is iszonyat elvárásom elég lenne, ha 280-as fsb-t tudna az a k8t890-es lap.  :rolleyes: Akkor már egy percig sem gondokodnék az nf4-en.
My photos

#259 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 20:17

ATI CrossFire Motherboards  ;)

Kép

Kép

Kép

Kép

#260 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 01. 21:35

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. jún. 1., szerda - 20:18

Nekem nincs is iszonyat elvárásom elég lenne, ha 280-as fsb-t tudna az a k8t890-es lap.  :rolleyes: Akkor már egy percig sem gondokodnék az nf4-en.

AX8-ak 290-320 körül mennek külföldi fórumok szerint... A64 tuning topicba is nemrég idéztem egy aláírást... ott a venice 2700et ment, 9*300on, AXban.

Téma megosztása:

• (39 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.