HWSW Informatikai Kerekasztal: Socket 939 és chipkészleteik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (39 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Socket 939 és chipkészleteik II. nForce4 & Co. Értékeld a témát: -----

#661 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 02. 10:20

Idézet: MC Pite - Dátum: 2005. szept. 30., péntek - 21:21

Asus A8V, vagy Abit AV8. Jó lapok, 300+fsbt visznek stabilan, jó design, stb.

NF3nál is csak 2 sata használható a 4ből ha tuningolsz, ott 240 fsb körül halnak le. Ezt a K8T890re kijavították, 312es fsbnél atom stabil még a raid tömböm :Đ .

Ez igazán jól hangzik, hogy a 890 ilyen jól sikerült darab. Akkor vajon miért nem nagyon veszik őket? Vagy csak vak vagyok. Viszont a via-nak már nagyon ideje lenne azt a nyamvadt antik déli hídját kivágni és betenni az újat.

Mindegy most már nem fogok nf4-ről 890-re váltani. Ami zavart azt az abit megoldotta, passzív hűtés. Innentől már mindegy.  ;)

De ez a 312-es fsb tényleg nagyon rendben van!  :respect:
My photos

#662 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 10:23

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2005. okt. 1., szombat - 9:23

Kicsit szokatlan helyen vannak a ramok.  :eek:  Ettől még nem biztos, hogy rossz, csak fura. :rolleyes:  Az aktív nb hűtős viszont egy nagyon nagy fekete pont.  :(
My photos

#663 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 10:24

Idézet: PetruZ - Dátum: 2005. okt. 1., szombat - 19:16

Megtört a jég, megjelent az első s939-es VIA8251-es lap: Asus A8V-MX. Egyelőre elég low/mid-level szintűnek tűnik, de remélhetőleg lesznek jobban felszerelt változatok is.

Végre!
Végülis csak egy évet késett!  :D
My photos

#664 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 11:04

Johetnenek mar az elso komolyabb lapok... kivancsi vagyok, mit tud... :)

#665 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 11:34

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 11:23

Kicsit szokatlan helyen vannak a ramok.  :eek:  Ettől még nem biztos, hogy rossz, csak fura. :rolleyes:  Az aktív nb hűtős viszont egy nagyon nagy fekete pont.  :(

Nekem tetszik, igy egy kellemes huzatot lehet csinalni egy hatso hazhuto ventivel es egy kifele fujo cpu hutovel.
Aktiv hutot, ha egy nagyobb bordara csereltek volna akkor meg nem fer el SLI-ben a ket VGA... Tokeletes dizajn ugysem lesz soha. ;)
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#666 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 11:41

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 12:34

Nekem tetszik, igy egy kellemes huzatot lehet csinalni egy hatso hazhuto ventivel es egy kifele fujo cpu hutovel.
Aktiv hutot, ha egy nagyobb bordara csereltek volna akkor meg nem fer el SLI-ben a ket VGA... Tokeletes dizajn ugysem lesz soha. ;)

SLI-ben így se biztos, hogy elfér a két VGA, nem biztos, hogy engedélyezi az ATI a CF mellett. ;)

Mellesleg a CF nélküli lap sokkal jobb, csak jönne már hozzá az SB600 déli híd. Persze még az SB450 sincs a boltokban... :omg:  :reklamacio:

#667 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 02. 12:46

Idézet: ^Sunrise^ - Dátum: 2005. okt. 2., vasárnap - 11:04

Nekem nincs semmi gondom a DFI-vel, de sztem ezen nem veszunk ossze, valszeg egyikonknek se lesz semelyik lapbol...  :D

Nekem volt már pár lapom, és a sok tapasztalat mondatta velem amit írtam. Lehet hogy lesz ATis lapom is, de h nem a dfi-é, az biztos. Csak másfél év alatt használtam 9 K7es lapot. Kerestem az igazit :). De most az Asussal elvagyok, nagyon jó lap. :respect:

/dfin fetek,nb,proc rossz helyen, azokat se feledjétek

Az én lapomon tökéletes a design  :lollypop:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Azért használnak jópáran viát, csak a magukat hc felhasználónak hivök (fórumosok) nf4et vesznek, mert az biztos jobb ám... :omg:

Aláírásomban keresgélők megtalálják a saját levegős NB hűtésemet.(uccsó kép, majd ennek is csinálok külön galériát, vagy feltöltöm a többi frisset) Annak a ventinek nincs semmi hangja, mégis 15°kal hidegebb, mint ennélkül. Azon a bordán ofkursz. :Đ

Szerkesztette: MC Pite 2005. 10. 02. 12:49 -kor

Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#668 Felhasználó inaktív   ^Sunrise^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 08:56

Ezen pl. a 4 pines tapcsati baromi tre helyen van. Egyebkent jo kialakitasu a deszka.
÷ Gigabyte N650SLI-DS4 ÷ Intel C2D E2140 1.6@3Ghz ÷ Kingmax 4GB DDR2-800 ÷ Sapphire X1950XT 256MB ÷ Western Digital 250GB + Hitachi 500GB ÷ LG-H42L/LG-4163B ÷ Enermax Noisetaker 475W ÷ Lian Li PC-V1200B ÷ Samsung 40" LE40R72B ÷

Passzív vízhűtés lépésenként, képekben

#669 Felhasználó inaktív   Sundesz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 04. 20:18

Sziasztok!

Lenne egy olyan kérdésem (elsősorban A64, azon belül is Venice tuningmágusokhoz), hogy mennyi az a max. fesz. amit egy 3200+ Venice mindenféle kockázat nélkül elbír? Magyarán 2.5 Ghz-en szeretném járatni és eddig 1.45 V-t adtam neki, kérdés, hogy ezt meddig emelhetem (a hűtés bőven megfelel tuning célokra)?

Előre is köszi!
Benchmania - 3DMark és AquaMark3 teszteredmények. Küldj be te is!

#670 Felhasználó inaktív   erdoke 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 21:29

Idézet: Sundesz - Dátum: 2005. okt. 4., kedd - 21:18

Lenne egy olyan kérdésem (elsősorban A64, azon belül is Venice tuningmágusokhoz), hogy mennyi az a max. fesz. amit egy 3200+ Venice mindenféle kockázat nélkül elbír? Magyarán 2.5 Ghz-en szeretném járatni és eddig 1.45 V-t adtam neki, kérdés, hogy ezt meddig emelhetem (a hűtés bőven megfelel tuning célokra)?

Bár nem vagyok mágus, de az általam netszerte olvasottak alapján úgy 1,55 V-tól kezd rendesen melegedni, de efölött se feltétlenül kockázatos, minden a hűtésen múlik. :)

#671 Felhasználó inaktív   dr.PAra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 04. 21:51

Kép

Kép

Abit AN8 32X & AT8 @ PH! hír

Szerkesztette: -=PAraNOia=- 2005. 10. 04. 21:53 -kor

#672 Felhasználó inaktív   Sundesz 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 10. 05. 20:26

Lenne még egy olyan kérdésem, hogy ha tuningnál 960 MHz-re teszem a HT-t azzal csökkentem a rendszer teljesítményét, vagy az a 40Mhz az ég világon semmit sem befolyásol?  :confused:
Benchmania - 3DMark és AquaMark3 teszteredmények. Küldj be te is!

#673 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 05. 20:34

Idézet: Sundesz - Dátum: 2005. okt. 5., szerda - 21:26

Lenne még egy olyan kérdésem, hogy ha tuningnál 960 MHz-re teszem a HT-t azzal csökkentem a rendszer teljesítményét, vagy az a 40Mhz az ég világon semmit sem befolyásol?  :confused:

Mivel az 1000-es HT meglehetésen kicsiny arányban van kihasználva ezért semmit nem vesztessz vele. Sőt ha csak 800 lenne, akkor sem vennéd észre.
My photos

#674 Felhasználó inaktív   BBalázs 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 10:13

Az AT-8-at nézegettem én is, csak hát mennyi lesz az ára? DFI-ből van már itthon, de nem vmi olcsó mulatság :(  Tetszik a chipset hűtés, ahogy olvasgattam az egyik legjobban tuningolható az ati chipset.
Tud vki itthoni beszerzési forrást? Nagyon érdekelne az ára.
Noti: Gateway P6860FX,  Desktop: MSI K8N SLI Platinum, AMD Opteron 170, 2*512 TCCD, EVGA 8800GT, Raptor 74 + Maxtor 160 Gbyte Hdd, Fujitsu Siemens 17" TFT, Corsair HX520W táp, Chieftec ház+ full vízhűtés

EREPUBLIK, csatlakozz Te is, eMagyarországnak szüksége van rád!

#675 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 13:21

3 nappal ezelött vettem egy Gigabyte K8NXP-SLI alaplapot és hatalmasat csalódtam. :(  Előzőleg egy Asus A8N-SLI Deluxe alaplapom volt (már akkoris Gigabyte-ot akartam venni, csak akkormég nem lehetet kapni), amit csak azért cseréltem le, mert elszált a gépem és nemtudván, hogy mi a hibás vettem egy másik alaplapot (később kiderült, hogy a winyó volt a ludas).
Elöször is nem volt hajlandó egyik ps2-es billentyűzetemmel sem együttműködni (az xp egyszerűen nem látta  :eek: ) így kénytelen voltam venni egy USB-s billentyűzetet. Ezzel még nemis lett volna nagy gond, de sajnos az Audigy2 ZS-emmel sem békült ki, amint felraktam a drivert hozzá (több drivert is próbáltam) meghalt a windows. Aztán ott van a zaj. A chipset hűtő még elmegy (egész kellemes az Asus helikopteréhez képest), de a DPS hűtője, hát az valami embertelen, én nyilvánosan kivégezném azt aki ezt megtervezte. Ráadásul teljesen értelmetlen, még lekapcsolt ventivel sem lesz csak kézmeleg. No igen és úgy általában a DPS-ről (dual power system akik nem ismernék :) ).... erre csak azt tudom mondani, hogy igazi szezámtárulj a balekok pénztárcájához (félreértés ne essék most magamat is odasorolom hisz ez volt a legfontosabb érv az alaplap mellet). Megemeltem a processzor órajelét és vele együtt a magfeszültséget is (+0,5 V), majd megnéztem cpu-z-vel, hogy mennyire ingadozik a feszültség DPS-el és anélkül. Üresjárátban nem volt semmi különbség és teljes terhelésnél is alig volt észrevehető. Ráadásul nem lehet mellete normális hűtőt használni, mert nem fér el (még a gyári hűtő mellet is mindössze 2 centi a távolság és még a meleg levegőt is a proci hűtőre fújja).
A másik amitól égnek ált a hajam, hogy a memória modulokat közvetlenül egymás mellé kell tenni, ha duálba akarom hajtani őket, így sokkal jobban melegednek és az aktív hűtést is el lehet felejteni. Azt sem értem, hogy minek kell elrejteni a tuningfunkciókat a BIOS-ban, állandóan baszkurálni kell, ha tuningolni akarok.
Összefoglalva, nekem nagyon nem jött be ez a lap :down: és amint módom lesz rá lecserélem egy Asus A8N-SLI Premiumra (nincs hangja a chipset hűtésnek és T1-ben is lehet tuningolni, egyszóval a Delux összes hibáját javították benne). Szerintem aki tuningolni akar, az felejtse el ezt a lapot, viszont jó választás lehet azoknak, akik csak egy márkás jól felszerelt alaplapot akarnak tuning nélkül.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#676 Felhasználó inaktív   DViD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 14:20

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 14:21

3 nappal ezelött vettem egy Gigabyte K8NXP-SLI alaplapot és hatalmasat csalódtam. :(  Előzőleg egy Asus A8N-SLI Deluxe alaplapom volt (már akkoris Gigabyte-ot akartam venni, csak akkormég nem lehetet kapni), amit csak azért cseréltem le, mert elszált a gépem és nemtudván, hogy mi a hibás vettem egy másik alaplapot (később kiderült, hogy a winyó volt a ludas).
Elöször is nem volt hajlandó egyik ps2-es billentyűzetemmel sem együttműködni (az xp egyszerűen nem látta  :eek: ) így kénytelen voltam venni egy USB-s billentyűzetet. Ezzel még nemis lett volna nagy gond, de sajnos az Audigy2 ZS-emmel sem békült ki, amint felraktam a drivert hozzá (több drivert is próbáltam) meghalt a windows. Aztán ott van a zaj. A chipset hűtő még elmegy (egész kellemes az Asus helikopteréhez képest), de a DPS hűtője, hát az valami embertelen, én nyilvánosan kivégezném azt aki ezt megtervezte. Ráadásul teljesen értelmetlen, még lekapcsolt ventivel sem lesz csak kézmeleg. No igen és úgy általában a DPS-ről (dual power system akik nem ismernék :) ).... erre csak azt tudom mondani, hogy igazi szezámtárulj a balekok pénztárcájához (félreértés ne essék most magamat is odasorolom hisz ez volt a legfontosabb érv az alaplap mellet). Megemeltem a processzor órajelét és vele együtt a magfeszültséget is (+0,5 V), majd megnéztem cpu-z-vel, hogy mennyire ingadozik a feszültség DPS-el és anélkül. Üresjárátban nem volt semmi különbség és teljes terhelésnél is alig volt észrevehető. Ráadásul nem lehet mellete normális hűtőt használni, mert nem fér el (még a gyári hűtő mellet is mindössze 2 centi a távolság és még a meleg levegőt is a proci hűtőre fújja).
A másik amitól égnek ált a hajam, hogy a memória modulokat közvetlenül egymás mellé kell tenni, ha duálba akarom hajtani őket, így sokkal jobban melegednek és az aktív hűtést is el lehet felejteni. Azt sem értem, hogy minek kell elrejteni a tuningfunkciókat a BIOS-ban, állandóan baszkurálni kell, ha tuningolni akarok.
Összefoglalva, nekem nagyon nem jött be ez a lap :down: és amint módom lesz rá lecserélem egy Asus A8N-SLI Premiumra (nincs hangja a chipset hűtésnek és T1-ben is lehet tuningolni, egyszóval a Delux összes hibáját javították benne). Szerintem aki tuningolni akar, az felejtse el ezt a lapot, viszont jó választás lehet azoknak, akik csak egy márkás jól felszerelt alaplapot akarnak tuning nélkül.

Abszolut ne vedd sertesnek, de te is pl. elobb gondolkozhatnal, minthogy mesz a boltba... Pl. az USB-s billentyuzet azert, mert rossz a PS2... Megusztal volna sok szopast es ezrest, ha egybol viszed vissza, hogy "ehunma, nemköll", vagy valami.. :Đ

#677 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 14:48

Idézet: DViD - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 15:20

Abszolut ne vedd sertesnek, de te is pl. elobb gondolkozhatnal, minthogy mesz a boltba... Pl. az USB-s billentyuzet azert, mert rossz a PS2... Megusztal volna sok szopast es ezrest, ha egybol viszed vissza, hogy "ehunma, nemköll", vagy valami.. :Đ

Nem ilyen egyszerű ez. :)  Egyrészről sűrgősen kellett minden, mert munkám volt, másrészről meg amúgy is szar volt a billentyűzetem (soha többé fekete billentűzetet nem látod, a betűket :) ), szal ígyis úgyis leakartam cserélni.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."

#678 Felhasználó inaktív   Lipy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 15:26

Nekem is a fent említett gigabyte alaplapom van és elsőnek nekem sem ment a PS2 bill.
Viszont a BIOS beállítások csodákra képesek!
Most megy!
Akárki is lopta el a hitelkártyámat, kevesebbet költ, mint a feleségem.

#679 Felhasználó inaktív   jrpryv 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 15:43

Idézet: Lipy - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 16:26

Nekem is a fent említett gigabyte alaplapom van és elsőnek nekem sem ment a PS2 bill.
Viszont a BIOS beállítások csodákra képesek!
Most megy!

Pontosan mire gondolsz? :think:

#680 Felhasználó inaktív   Lipy 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 08. 18:00

Idézet: jrpryv - Dátum: 2005. okt. 8., szombat - 16:43

Pontosan mire gondolsz? :think:

Asszem az USB billentyüzet beálításnál csináltam valamit!
Akárki is lopta el a hitelkártyámat, kevesebbet költ, mint a feleségem.

Téma megosztása:

• (39 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 32
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.