3 nappal ezelött vettem egy Gigabyte K8NXP-SLI alaplapot és hatalmasat csalódtam.

Előzőleg egy Asus A8N-SLI Deluxe alaplapom volt (már akkoris Gigabyte-ot akartam venni, csak akkormég nem lehetet kapni), amit csak azért cseréltem le, mert elszált a gépem és nemtudván, hogy mi a hibás vettem egy másik alaplapot (később kiderült, hogy a winyó volt a ludas).
Elöször is nem volt hajlandó egyik ps2-es billentyűzetemmel sem együttműködni (az xp egyszerűen nem látta

) így kénytelen voltam venni egy USB-s billentyűzetet. Ezzel még nemis lett volna nagy gond, de sajnos az Audigy2 ZS-emmel sem békült ki, amint felraktam a drivert hozzá (több drivert is próbáltam) meghalt a windows. Aztán ott van a zaj. A chipset hűtő még elmegy (egész kellemes az Asus helikopteréhez képest), de a DPS hűtője, hát az valami embertelen, én nyilvánosan kivégezném azt aki ezt megtervezte. Ráadásul teljesen értelmetlen, még lekapcsolt ventivel sem lesz csak kézmeleg. No igen és úgy általában a DPS-ről (dual power system akik nem ismernék

).... erre csak azt tudom mondani, hogy igazi szezámtárulj a balekok pénztárcájához (félreértés ne essék most magamat is odasorolom hisz ez volt a legfontosabb érv az alaplap mellet). Megemeltem a processzor órajelét és vele együtt a magfeszültséget is (+0,5 V), majd megnéztem cpu-z-vel, hogy mennyire ingadozik a feszültség DPS-el és anélkül. Üresjárátban nem volt semmi különbség és teljes terhelésnél is alig volt észrevehető. Ráadásul nem lehet mellete normális hűtőt használni, mert nem fér el (még a gyári hűtő mellet is mindössze 2 centi a távolság és még a meleg levegőt is a proci hűtőre fújja).
A másik amitól égnek ált a hajam, hogy a memória modulokat közvetlenül egymás mellé kell tenni, ha duálba akarom hajtani őket, így sokkal jobban melegednek és az aktív hűtést is el lehet felejteni. Azt sem értem, hogy minek kell elrejteni a tuningfunkciókat a BIOS-ban, állandóan baszkurálni kell, ha tuningolni akarok.
Összefoglalva, nekem nagyon nem jött be ez a lap

és amint módom lesz rá lecserélem egy Asus A8N-SLI Premiumra (nincs hangja a chipset hűtésnek és T1-ben is lehet tuningolni, egyszóval a Delux összes hibáját javították benne). Szerintem aki tuningolni akar, az felejtse el ezt a lapot, viszont jó választás lehet azoknak, akik csak egy márkás jól felszerelt alaplapot akarnak tuning nélkül.
" Ha lelövünk egy embert, azzal bizonyos mértékig tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat."