HWSW Informatikai Kerekasztal: Socket 939 és chipkészleteik II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (39 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Socket 939 és chipkészleteik II. nForce4 & Co. Értékeld a témát: -----

#701 Felhasználó inaktív   ssapi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 22. 16:02

Hallottam mar a problemarol, de eleg furcsa, hogy ket nvidias cucc nem szereti egymast. Nem lehet, hogy hibasak a driverek az alaplaphoz meg a videokartyahoz? Mert a driverhibat ki tudnak javitani az nvidianal(ha meg nem tettek meg), es akkor minden rendben lenne.

#702 Felhasználó inaktív   joshua7 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 12. 22. 16:09

Idézet: ssapi - Dátum: 2005. dec. 22., csütörtök - 16:02

Hallottam mar a problemarol, de eleg furcsa, hogy ket nvidias cucc nem szereti egymast. Nem lehet, hogy hibasak a driverek az alaplaphoz meg a videokartyahoz? Mert a driverhibat ki tudnak javitani az nvidianal(ha meg nem tettek meg), es akkor minden rendben lenne.

Pedig tudnék neked regélni az nf3+6800gt kombóról.  :mad:
Semper Fi

#703 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 22. 16:10

Idézet: ssapi - Dátum: 2005. dec. 22., csütörtök - 16:02

furcsa-nem furcsa tényleg akadnak egymással drivertől függetlenül...
ezért is vettem av8-at a 6800gt-m mellé anno és nem is volt gondom vele

Szerkesztette: FragMaster 2005. 12. 22. 16:14 -kor

Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#704 Felhasználó inaktív   lakisoft 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 12. 23. 01:03

Az Epox (939-es)új alaplapjairól vannak tapasztalatok  már???
Akváriumot mindenkinek - Akvaristák ide

#705 Felhasználó inaktív   yooccoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 18:12

beírom ide is, hátha jön válasz :)

939-es, sli-s, sata2-es lapot mondjatok nekem, ami megbízható, mindamellett tuningbarát is
yooccoo#2929

#706 Felhasználó inaktív   Omega 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 18:13

Idézet: yooccoo - Dátum: 2006. jan. 8., vasárnap - 18:12

beírom ide is, hátha jön válasz :)

939-es, sli-s, sata2-es lapot mondjatok nekem, ami megbízható, mindamellett tuningbarát is

DFI Lanparty UT nF4 Ultra-D :)

#707 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 18:13

az sli?
JóSebesség

#708 Felhasználó inaktív   yooccoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 18:14

egyelőre két 6600gt menne bele
sata raid van benne? :think:

Szerkesztette: yooccoo 2006. 01. 08. 18:17 -kor

yooccoo#2929

#709 Felhasználó inaktív   yooccoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 08. 20:20

jah igen, sli dr az, ami nekem megfelelne
yooccoo#2929

#710 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 09. 08:45

a ket gt helyett vehetsz olcsobban egy 6800gst, de lassan egy 7800gtt is...

#711 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 18:07

omfg, elegem van az NF4 driverekbol. Osregi driverek voltak fenn(gigabyte cdn levok). De a rendszer marha lassan all fel, 30mp bejon az XP de ahhoz hogy egy programot megnyissak vagy akarmit tudjak csinalni, perceket kell varnom.

asszem a halokartyaval van gixer dhcp szervert keres vagy mifene.

gondoltam felrakom a legujabb nforce drivereket... nvidia.com, nforce4-amd, version 6.70. csont nelkul felmegy.. reboot, xp nem jon be. safe mode se... semmi. gg. reinstall
JóSebesség

#712 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 21. 18:10

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 18:07

omfg, elegem van az NF4 driverekbol. Osregi driverek voltak fenn(gigabyte cdn levok). De a rendszer marha lassan all fel, 30mp bejon az XP de ahhoz hogy egy programot megnyissak vagy akarmit tudjak csinalni, perceket kell varnom.

gondoltam felrakom a legujabb nforce drivereket... nvidia.com, nforce4-amd, version 6.70. csont nelkul felmegy.. reboot, xp nem jon be. safe mode se... semmi. gg. reinstall

last known good config. se? :(
- Where are we going?
- Let's go find out.

#713 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 23. 08:55

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2006. jan. 21., szombat - 19:07

azert itt vmi mas dolognaknak is kell lennie...

#714 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 11:27

Az NF3+939+AGP deszkák hogy állnak most driver támogatással?
Konkrétan egy Gigabyte-tal szemezek, egyszerű lenne most arra átállnom, csak procit meg alaplapot kéne cserélnem (épp elégbe kerül az is). Egy ilyen alaplapba bármilyen 939-es A64 belemegy? Az X2-k is?

XP64-et érdemes rárakni? Remélem azért már kevesebb a gond vele, mint amilyen kevés teljesítmény előnyhöz juttat az XP32-vel szemben :)

Vagy vias 939+AGP-t vegyek? Netán az új asrock csodát? Annyira fázok valahogy a via meg uli meg ali, meg ehhez hasonló chipsetektől :(

Szerkesztette: Locutus 2006. 01. 25. 11:30 -kor

#715 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 25. 12:19

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 12:27

Konkrétan egy Gigabyte-tal szemezek, egyszerű lenne most arra átállnom, csak procit meg alaplapot kéne cserélnem (épp elégbe kerül az is). Egy ilyen alaplapba bármilyen 939-es A64 belemegy? Az X2-k is?

XP64-et érdemes rárakni? Remélem azért már kevesebb a gond vele, mint amilyen kevés teljesítmény előnyhöz juttat az XP32-vel szemben :)

Vagy vias 939+AGP-t vegyek? Netán az új asrock csodát? Annyira fázok valahogy a via meg uli meg ali, meg ehhez hasonló chipsetektől :(

Tudtommal mostamra az nf-ek driverei rendben vannak.

XP64 szép és jó meg működik azzal nincs gond, de ami az előnye lenne az meg nincse meg, mert nincsenek 64bit-es progik. Mára a driverek is megvannak a mai cuccokhoz a 32bit-es progik többnyire futnak, de akkor meg nincs teljesítménynövekedés. Még mindig nincs egyik nevesebb cégnek sem 64bit-es tőzfala, vírusirtója.

Az agp/pcie vegyes csodákban én sem bízom, pedig valójában semmi sem támasztja alá ezt a félelmet, ez a saját hülyeségem nem tudom miért.
My photos

#716 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 04:25

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 11:27

Régen én is fáztam, aztán egyszer kénytelen voltam ECS alaplapot venni és legnagyobb megdöbbenésemre összességében elégedettebb voltam vele, mint a lecserélt Asussal, pedig paráztam ezerrel. Most pedig teljesen király Epoxom van, de szemezek egy költséghatékony Asrock csodával, amiről főleg azért jókat olvasok. Itt nem találtam sok tapasztalatot, de a prohardveren hatalmas topicja van.
Ha már itt járok hadd kérdezzem meg: érdemes egy 2800+ xp-t (socketA) lecserélni egy a64 venice 3000+-ra?

Szerkesztette: Orgi 2006. 01. 26. 04:27 -kor

#717 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 05:45

Idézet: Locutus - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 11:27

Hali! Én most akarok nf3-ról váltani, a variációk (nem nagyok): VIA, illetve ULI... A gondom nf3-mal főleg a lap (fizikai) felépítésében van, de a vidkari (6800GT) sem az igazi benne, nincs PCI lock, driver az 5.11-es, tavaly novemberi.

(A VIA meg az ULI legalább erre a platformra építette a chipsetet, míg az nf3 elég kókány foltozással vitte át az nf3-at a s754-ből, sztem nem lett az igazi)
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#718 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 06:09

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2006. jan. 25., szerda - 13:19

Tudtommal mostamra az nf-ek driverei rendben vannak.

XP64 szép és jó meg működik azzal nincs gond, de ami az előnye lenne az meg nincse meg, mert nincsenek 64bit-es progik. Mára a driverek is megvannak a mai cuccokhoz a 32bit-es progik többnyire futnak, de akkor meg nincs teljesítménynövekedés. Még mindig nincs egyik nevesebb cégnek sem 64bit-es tőzfala, vírusirtója.

Az agp/pcie vegyes csodákban én sem bízom, pedig valójában semmi sem támasztja alá ezt a félelmet, ez a saját hülyeségem nem tudom miért.

Asrock nf4es lapot adtam kölcsön pár napra egyik srácnak, feltett minden drivert, és arra panaszkodott a srác, hgoy írtó lassú a betöltés és az ALT+TAB, az ezres Celerronján 2× gyorsabban ment. És így is volt, jó öreg nf ide driver rulez. Tudtommal XP64 raid lemez még mindig nincs hozzá, etc :( . Ill a chipset helyét nem szeressük. De kevesebb baj van vele, mint elődeivel, bár raid stabilitásban még mindig nem a topp. Pláne raid mobilitásban, amiben írtó pocsék az nf3-nf4 is.
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#719 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 08:24

Namost nálam az IDE része nemigazán szempont az NF drivernek, mert van egy Adaptec RAID kártyám.
Az Asrock csodájával kapcsolatban is éppen ezért vannak fenntartásaim.
Az 5.1-es NF driverrel tudom, hogy nincs gondja a RAIDemnek. De az Uli chipset driverrel a fene se tudja.
Emelett ha beleteszem az AGP 6600GT kártyámat az Asrockba, marad 2 használható PCI slotom. Amibe a Live-ot, meg a raid kártyát TALÁN bele tudom passzítani... szal marha szűk ott a hely.
Másrészt az Asrock új foglalat támogatása szvsz sokkal inkább kókány a 60 jumperével, mint az NF3 939-re átültetése. + elég szarok rajta a csati elhelyezkedések is.
NF3-ban amúgy mibaja a 6800GT-nek? Driver gond, vagy mi? A 6600GT-m is szarakodni fog benne? Most asszem a 77.77 DNA-val használom.
Nekem az Asrock Uli csoda, és a Gigabyte K8NSC-939 közül még mindig valahogy az utóbbi tűnik a befutónak...

#720 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 01. 26. 08:27

Idézet: MC Pite - Dátum: 2006. jan. 26., csütörtök - 7:09

Asrock nf4es lapot adtam kölcsön pár napra egyik srácnak, feltett minden drivert, és arra panaszkodott a srác, hgoy írtó lassú a betöltés és az ALT+TAB, az ezres Celerronján 2× gyorsabban ment. És így is volt, jó öreg nf ide driver rulez. Tudtommal XP64 raid lemez még mindig nincs hozzá, etc :( . Ill a chipset helyét nem szeressük. De kevesebb baj van vele, mint elődeivel, bár raid stabilitásban még mindig nem a topp. Pláne raid mobilitásban, amiben írtó pocsék az nf3-nf4 is.

Nekem az nf4-emen fent van az nv ide driver és semmi gondom vele, sőt szépen gyorsan muzsikál, így azt érzem, hogy az nf2-es ide probléma óta (ahol nem tudtam használni az nv ide drivert) itt végre működik és úgy ahogy kell neki.
Raid-et nem használok, arról nem tudok nyilatkozni.

Mondom igazából nem tudom miért nem bízom az uli-ban. A via-t szeretem, sőt eredetileg azt akartam venni nem nf4-et, de olyan soká halogatták az új déli hídjukat, hogy nem bírtam tovább várni és megvettem azt ami elérhető volt. Erről csak a via tehet, most 1 vevőt elvesztettek ebből a chipgenerációból.  :D  Majd a következőnél hátha nem késnek.
My photos

Téma megosztása:

• (39 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.