HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások III. Értékeld a témát: -----

#421 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 11. 17:07

Idézet: Papesz - Dátum: 2005. máj. 11., szerda - 17:15

Hopp, közben Jerry311  :respect:  már rénezett, írt is pü-t, csak nem vettem észre.

"8,61 e-6 csomagvesztés"

Nem tudom ez mennyire komoly, de majd megmondja a szerelő.

nalam is vannak gondok, tenyleg csoppet lassu.
fel is hivom a havert, hatha o tud mondani vmit erre a problemara. :)
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#422 Felhasználó inaktív   Jerry311 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 11. 17:12

Idézet: drs - Dátum: 2005. máj. 11., szerda - 16:04

Nem warez vagy hasonlo szerver, nem hiszem, h aszf-be utkozik...illetve remelem, h nem... :p
...

ÁSzF szerint csak business előfizetésen üzemeltethetsz szervert, lakossági csomagokkal nem, függetlenül attól, hogy milyen célra használod.
De mindegy...
UPC oldalon nem tudok semmilyen változtatásról :)

#423 Felhasználó inaktív   drs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 11. 17:29

Idézet: Jerry311 - Dátum: 2005. máj. 11., szerda - 17:12

ÁSzF szerint csak business előfizetésen üzemeltethetsz szervert, lakossági csomagokkal nem, függetlenül attól, hogy milyen célra használod.
De mindegy...

Nem mindegy. Ha igazad van (valoszinuleg igazad van), es szo szerint vennenk a szabalyokat, akkor nem indithatnad el az msn-t, sem a bittorrent klienst, sem mas hasonlo progit, mert az ilyenek szerverkent is mukodnek. En inkabb az aszf szellemiseget probalom szem elott tartani, mikor ertelmezem.

drs
"Nem vagyok lama, csak nem talalom az 'any key' gombot."

#424 Felhasználó inaktív   Buffy_21 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 11. 18:53

Idézet: Peetie - Dátum: 2005. máj. 11., szerda - 14:28

Nekem is ezt írta ki a horvát istvánra, utána NSD megnézte, és már lehetséges a bekötés...úgy szólt az illetékesnek hogy ugyan frissítse már a hp-t is :) Ezért kérdeztem őt!

Szia!

Mi nem a netes elérésen néztük :), szal még nincs jelen pillanatban...a Rigó u. 57-ben...

#425 Felhasználó inaktív   bringas1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 11. 19:03

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. máj. 10., kedd - 22:14

Szerintem arra semmi szükség.

:respect:

Nem jó a hasonlat. Ott kiírtak egy százalékot, amihez ha az egyéb költségeket is hozzáraktad, már nem is annyi volt. Tehát ott egy paramétert _tévesen_ tüntettek fel, ezáltal megtévesztő. Olyan, mintha mi azt írnánk, hogy 100G, közben pedig csak 30.
Viszont a chello reklámjain nincs rajta az adatforgalmi korlát, mint valóban lényeges paraméter, ám ezt az ÁSzF tartalmazza és a GVH határozat is az ISP-k álláspontját erősítette meg, hogy a marketinganyag figyelemfelkeltésre szolgál, a lényeges szolgáltatási paraméterek a szerződési feltételekben szerepelnek. Mint ahogy a bankoknál nincs a hirdetésen, hogy ha nem fizetsz, elveszik a házad. Vagy hogy odaírják, hogy a "jelen hirdetés nem minősül nyilvános ajánlattételnek, a pontos feltételekről blablabla".

Így van, viszont a szolgáltatónak nem feltétlenül kifizetődő. (Megsúgom: egyáltalán nem az.) És mivel ez egy üzleti vállalkozás, olyan csomagot árul, ami üzletileg neki megéri. Esetleg árult korlátlant is annak megfelelő áron.
Ja, a távmunka nem játszik, az nincs benne a home-use-ban. (Tudom, hogy fizikailag benne van.) A rendelkezésre állás sem a távmunkához van szabva - 95%, az egy évben 18 nap, ami havi 36 óra. Ez 4,5 munkaidő, ami majdnem egy teljes munkahét - amit a távmunkáltató vagy benyel, vagy nem.

Az nincs is benne az adatforgalomban :) www.zeneszhub.hu

Mégis csak van valami az elméleti közgazdaságtanban: ha a pénz szűkösen áll a fogyasztó rendelkezésére, rangsorolja a preferenciáit és eszerint választja meg a jószágot, amit megvásárol a rendelkezésére álló javakból. Te ezt választottad :)

szerk: helyesírás

Ezekután már csak arra lennék kíváncsi,hogy a t-online-nak miért éri meg 16000 ft.-ért adni  3 mbit KORLÁTLAN internetet míg a upcnek ugyanez 2 mbit korlátlan 67000 ( ? )+ áfa azaz 83750 ft.Igaz,hogy  2mbit a feltöltés is de akkor is hatalmas a különbség.
Mert a UPC nek csak 60 giga korláttal éri meg ezt a szolgáltatást biztosítani.Elég érdekesen számolnak.Lehet új alapokat fedeztek fel a matematikábol.Megoszthatnák velünk és akkor mi is ily módon számolnánk ki a kiállított csekkekre szánt összeget is.Amikor összejön az összeg feladjuk.Csak megoszthatnák velünk a képletet mert ugye szemben áll a 60 giga a végtelennel :)))))).Ha valaki esetleg kitudja számolni engem érdekelne az eredmény.

#426 Felhasználó inaktív   Krityu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 11. 19:05

Szia Buffy_21!
Kaptam jóváírást!!!
3410 Ft-ot március 1-től. Köszönöm a segítséged mégegyszer.  :respect:  :respect:  :respect:

#427 Felhasználó inaktív   Parker 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 11. 19:34

Kérdésem, hogy Dunaújvárosban mikor lesz bővítés, mert az internetkapcsolatom még mindig nem az igazi. A frekvenciaváltás óta ilyen.

#428 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 11. 19:50

Idézet: bringas1 - Dátum: 2005. máj. 11., szerda - 20:03

Ezekután már csak arra lennék kíváncsi,hogy a t-online-nak miért éri meg 16000 ft.-ért adni  3 mbit KORLÁTLAN internetet míg a upcnek ugyanez 2 mbit korlátlan 67000 ( ? )+ áfa azaz 83750 ft. ... blablabla ...

Okos vagy nagyon.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#429 Felhasználó inaktív   Buffy_21 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 11. 20:18

Idézet: Krityu - Dátum: 2005. máj. 11., szerda - 19:05

Szia Buffy_21!
Kaptam jóváírást!!!
3410 Ft-ot március 1-től. Köszönöm a segítséged mégegyszer.  :respect:  :respect:  :respect:

Nincs mit :) :) :)
Akinek jár az általában megkapja azt ami jogos... ebben max. önhibánkon kívül térünk el, semmiképp se szándékosan....
Ez üzenném a többi kétkedőnek is...
:D  :D

#430 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 11. 20:21

Idézet: bringas1 - Dátum: 2005. máj. 11., szerda - 20:03

Ezekután már csak arra lennék kíváncsi,hogy a t-online-nak miért éri meg 16000 ft.-ért adni  3 mbit KORLÁTLAN internetet míg a upcnek ugyanez 2 mbit korlátlan 67000 ( ? )+ áfa azaz 83750 ft.Igaz,hogy  2mbit a feltöltés is de akkor is hatalmas a különbség.
Mert a UPC nek csak 60 giga korláttal éri meg ezt a szolgáltatást biztosítani.Elég érdekesen számolnak.Lehet új alapokat fedeztek fel a matematikábol.Megoszthatnák velünk és akkor mi is ily módon számolnánk ki a kiállított csekkekre szánt összeget is.Amikor összejön az összeg feladjuk.Csak megoszthatnák velünk a képletet mert ugye szemben áll a 60 giga a végtelennel :)))))).Ha valaki esetleg kitudja számolni engem érdekelne az eredmény.

Tudod te hogy miről beszélsz?  :omg:

Kérj egy árajánlatot a matávtól vagy t-com-tól vagy t-systemstől, vagy nem tudom, ki foglalkozik most ezzel, szóval kérj ajánlatot 2 megabit szimmetrikus bérelt vonalra, 30 db fix ip címmel, cisco routerrel, 30 mailcímmel (címenként 20 mega tárral), domainregisztrációval, egyéb szolgáltatásokkal. Esetleg ugyanebben az ajánlatkérésben kérj opciót további 2 megánkénti növelésre. Meg fogsz lepődni az összeg hallatán, azt garantálom. A havi fizud például nem biztos, hogy elég lenne rá.

A lakossági és a business szolgáltatástne hasonlítsd össze, ellenben a két lakossági szolgáltatást összehasonlíthatod: a csDSL (csodaDSL ©™ ;)) 16-ért ad neked mondjuk 3072/200kbitet korlátlanul a telefonközpont adott sugarú környezetében (a sugár nem légvonalban értendő, hanem a kábelhosszban) és emellé még lehúznak 2-3k huf telefondíjjal és közelítenek a technológia által a magyar infrastruktúrán jelenleg elérhető fizikai határhoz. Korlátos csomagban olcsóbb úgy 2e Ft-tal, ez tehát a telefonelőfizut kiüti, és egy árba jön a chello plussal, viszont nem 60 hanem 6G a korlát, és nem lelassítanak, hanem fizetsz a végtelenségbe.
Mi adunk 16k-ért 3072/512 kbitet, ami upstream irányba már nem olyan rossz magyar lakossági viszonylatban, nincs pluszköltség, 60G a korlát, és a korlátozott sebesség 320/64, ami nemrég egy lassabb csDSL ©™ volt. A technológiában pedig még bőven van kraft (külföldön anyacégnél ugyanezt használva már 20 megabites csomagot is kínálnak....), tehát mi még akkor is tudunk 3x duplázni, amikor a t-matáv már csak befőttesgumival tartja össze a hálózatot ;)

Ha tudnád, idén milyen infrastrukturális fejlesztéseink vannak/lesznek a hálózatunkon és hogy ezáltal mekkora tartalékok fognak képződni (és mi mindent lehet azzal kezdeni)... :p

#431 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 11. 20:26

Idézet: Parker - Dátum: 2005. máj. 11., szerda - 20:34

Kérdésem, hogy Dunaújvárosban mikor lesz bővítés, mert az internetkapcsolatom még mindig nem az igazi. A frekvenciaváltás óta ilyen.

Válaszolnám :) hogy kapacitásproblémák nincsenek, pont ezért volt bővítés, ha a kapcsolatod még mindig kaki, fogadj meg egy tanácsot és jelentsd le hibára 1221-en. Jó eséllyel megoldják neked, lehet, csak sima jelszintproblémák, de tudod, néma gyereknek anyja (p1csája :D | se érti a szavát) (megfelelő aláhúzandó).

#432 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 11. 20:35

Idézet: drs - Dátum: 2005. máj. 11., szerda - 18:04

Az lehet, de nem tudom, hogy hol keressem, mert semmit nem valtoztattam meg, es az iptablesben sem talaltam semmilyen anomaliat.

A jogi részét félretéve (mert valóban a kutyust sem érdekli, hogy van-e bármilyen szerver a gépeden vagy nincs, amíg nem kérsz érte jóváírást / nem nyomják fel és használják ugródeszkának) holnap estefelé rápróbálnék a droid chellos gépünkről és a noteszomról a 21, 22, 80, 443 portjaidra, hogy a draúúútkoszorúnak erről a végéről (lakossági és business chellos hálózatból) látszanak-e. Csak annyi, hogy kapok-e login screent, vagy nem.

Persze csak ha nem probléma, semmi genyózás ;)

#433 Felhasználó inaktív   bringas1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 11. 20:38

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. máj. 11., szerda - 21:21

Tudod te hogy miről beszélsz?  :omg:

Kérj egy árajánlatot a matávtól vagy t-com-tól vagy t-systemstől, vagy nem tudom, ki foglalkozik most ezzel, szóval kérj ajánlatot 2 megabit szimmetrikus bérelt vonalra, 30 db fix ip címmel, cisco routerrel, 30 mailcímmel (címenként 20 mega tárral), domainregisztrációval, egyéb szolgáltatásokkal. Esetleg ugyanebben az ajánlatkérésben kérj opciót további 2 megánkénti növelésre. Meg fogsz lepődni az összeg hallatán, azt garantálom. A havi fizud például nem biztos, hogy elég lenne rá.

A lakossági és a business szolgáltatástne hasonlítsd össze, ellenben a két lakossági szolgáltatást összehasonlíthatod: a csDSL (csodaDSL ©™ ;)) 16-ért ad neked mondjuk 3072/200kbitet korlátlanul a telefonközpont adott sugarú környezetében (a sugár nem légvonalban értendő, hanem a kábelhosszban) és emellé még lehúznak 2-3k huf telefondíjjal és közelítenek a technológia által a magyar infrastruktúrán jelenleg elérhető fizikai határhoz. Korlátos csomagban olcsóbb úgy 2e Ft-tal, ez tehát a telefonelőfizut kiüti, és egy árba jön a chello plussal, viszont nem 60 hanem 6G a korlát, és nem lelassítanak, hanem fizetsz a végtelenségbe.
Mi adunk 16k-ért 3072/512 kbitet, ami upstream irányba már nem olyan rossz magyar lakossági viszonylatban, nincs pluszköltség, 60G a korlát, és a korlátozott sebesség 320/64, ami nemrég egy lassabb csDSL ©™ volt. A technológiában pedig még bőven van kraft (külföldön anyacégnél ugyanezt használva már 20 megabites csomagot is kínálnak....), tehát mi még akkor is tudunk 3x duplázni, amikor a t-matáv már csak befőttesgumival tartja össze a hálózatot ;)

Ha tudnád, idén milyen infrastrukturális fejlesztéseink vannak/lesznek a hálózatunkon és hogy ezáltal mekkora tartalékok fognak képződni (és mi mindent lehet azzal kezdeni)... :p

Már elnézést de éppen Te ajánlottad az upcbuisnesst a korlátlan internetre.Nem én kezdtem összehasonlítgatni.De felejtsük ezt.
"Az első lehetőség neked is nyitott, felhívom a figyelmed a www.upcbusiness.hu oldalra."

#434 Felhasználó inaktív   bringas1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 11. 20:43

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. máj. 11., szerda - 21:26

Válaszolnám :) hogy kapacitásproblémák nincsenek, pont ezért volt bővítés, ha a kapcsolatod még mindig kaki, fogadj meg egy tanácsot és jelentsd le hibára 1221-en. Jó eséllyel megoldják neked, lehet, csak sima jelszintproblémák, de tudod, néma gyereknek anyja (p1csája :D | se érti a szavát) (megfelelő aláhúzandó).

Tartalék ide vagy oda 30 illetve 6 giga az még él.Vagy ha képződnek a tartalékok akkor a korlát is eltünik.
Arra nem válaszoltál,hogy miért éri meg mondjuk a t-online-nak korlát nélkül adni a 3mbit-es  kapcsolatot 16000 ért és miért nem éri meg a upc-nek a 3 mbit-es kapcsolatot 16000 ért korlátlanul.
Merthogy Te azt mondtad,hogy nem kifizetődő (lehet,hogy nem idézlek pontosan ezért elnézés) azért van a korlát.

#435 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 11. 20:43

Idézet: bringas1 - Dátum: 2005. máj. 11., szerda - 21:38

Már elnézést de éppen Te ajánlottad az upcbuisnesst a korlátlan internetre.Nem én kezdtem összehasonlítgatni.De felejtsük ezt.
"Az első lehetőség neked is nyitott, felhívom a figyelmed a www.upcbusiness.hu oldalra."

(A|B|cs)DSL-t nem ajánlhatok, mert nem szarok oda, ahonnan eszem. Szerintem te sem a konkurenciát reklámozod. A UPC-nél jelenleg csak ez létezik, mint korlátlan szolgáltatás. Én abba kötöttem bele, hogy a 3 megás lakossági DSL-hez hasonlítod, nem a chello plushoz, ami valójában a versenytársa lenne.

Amúgy no offense...

#436 Felhasználó inaktív   Jerry311 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 11. 20:49

Idézet: bringas1 - Dátum: 2005. máj. 11., szerda - 18:03

...

valóban hatalmas a különbség: lakossági vs. üzleti előfizetés.
67k + áfa-ért kapsz:
- 2/2 Mbit GARATNÁLT sávszélességet
- saját domaint
- 300 MB webtárhelyet
- 30 email címet + 30*5 aliast
- meg még mittudoménmit.

#437 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 11. 20:49

Idézet: bringas1 - Dátum: 2005. máj. 11., szerda - 21:43

Tartalék ide vagy oda 30 illetve 6 giga az még él.Vagy ha képződnek a tartalékok akkor a korlát is eltünik.
Arra nem válaszoltál,hogy miért éri meg mondjuk a t-online-nak korlát nélkül adni a 3mbit-es  kapcsolatot 16000 ért és miért nem éri meg a upc-nek a 3 mbit-es kapcsolatot 16000 ért korlátlanul.
Merthogy Te azt mondtad,hogy nem kifizetődő (lehet,hogy nem idézlek pontosan ezért elnézés) azért van a korlát.

Nekik sem kifizetődő. Ezért is kezdi a Té-minden bevezetni a korlátot. DSL-en is bevezették, idő kérdése, hogy kifussanak a korlátlan csomagra kötött hűségek, aztán egyszercsak nem lesz más az ISP-k felé a Té felől, csak korlátos nagyker csomag. Márpedig ha csak azt kap, ős sem tud mást adni, csak a saját kontójára. A T-kábel userek is választhattak, hogy marad a sávszél és korlátlan kapocs, vagy duplázás, 40G-nél fék és a hónap hátralévő részében 128k-s bünti.

Bizony, így van ez.

#438 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 11. 20:52

Idézet: Jerry311 - Dátum: 2005. máj. 11., szerda - 21:49

- 2/2 Mbit GARATNÁLT sávszélességet

Tényeg, bringás barátom, ez egy lényeges különbség, a matáv úgy 128/64-et _garantál_, azon felül csak a csomagban maximálisan elérhető sávszélesség szerepel. Ez is nagy különbség a lakossági és business szolgáltatások között, árban és minőségben egyaránt.

#439 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 11. 20:55

Idézet: Buffy_21 - Dátum: 2005. máj. 11., szerda - 19:53

Szia!

Mi nem a netes elérésen néztük :), szal még nincs jelen pillanatban...a Rigó u. 57-ben...

Oksa, koszike :) Nem tudtam hogy NSD-n kivul mas is bennfentes itt :)
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#440 Felhasználó inaktív   Parker 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 11. 21:08

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. máj. 11., szerda - 21:26

Na akkor valszeg 1221 lesz a vége. :tired:  :Đ

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.