HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások III. Értékeld a témát: -----

#441 Felhasználó inaktív   bringas1 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 11. 21:32

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. máj. 11., szerda - 21:52

Tényeg, bringás barátom, ez egy lényeges különbség, a matáv úgy 128/64-et _garantál_, azon felül csak a csomagban maximálisan elérhető sávszélesség szerepel. Ez is nagy különbség a lakossági és business szolgáltatások között, árban és minőségben egyaránt.

Engem a feltöltés sebessége nem igazán érdekel.
Mindenesetre én 224-et látok.
De még mingíg Te ajánlottad mint alternatíva a KORLÁTLAN internetre a upcbusinesst 83750-ért
és én erre mondtam,hogy van más KORLÁTLAN ami lényegrsen olcsóbb.
Mert nem biztos,hogy minden internetezőnek aki korlátlan internetröl beszél 30 db ip címre van szöksége,illetve 2 mbites feltöltési sebességre,30 db mail címre.

Egyszerűen csak korlátlan internetet szeretne !!!!!!!

"A szolgáltatás sávszélessége 2 Mb/s-ként növelhető" kíváncsi lennék ez mennyibe kerül

#442 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 11. 21:45

Hagyd már a flame-et, ha nem tudsz értelmes hozzászólást írni, akkor inkább kerüld a billentyűzetet.

Korlátlan netet nyújtani üzletileg nem kifizetődő, erre a fatáv is kezd rájönni, ezért jönnek be nála is a korlátos csomagok. Rövid időn belül pedig már csak olyanok lesznek, szóval fölöslegesen ugrálsz itt a 16k HUF-os 3mbites ADSL-eddel.

És szerintem NSD nem komolyan gondolta az upcbusiness-t mint alternatívát, csak viccnek szánta. Látom te ezt nem vetted. Téma lezárva.

Ha meg annyira fontos a korlát-mentesség, akkor minek erőlteted a chello-t? Köttesd be a drágalátos DSL-ed és hajrá!

FLAME off

#443 Felhasználó inaktív   MaskimX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 00:35

Idézet: bringas1 - Dátum: 2005. máj. 11., szerda - 22:32

van más KORLÁTLAN ami lényegrsen olcsóbb.
Mert nem biztos,hogy minden internetezőnek aki korlátlan internetröl beszél 30 db ip címre van szöksége,illetve 2 mbites feltöltési sebességre,30 db mail címre.

Nem látod a lényeget. A upcbusiness üzleti célokra van, vállalatoknak stb, saját honlap futtatására, teljes webes felület hostolására.
Pontosan arra a 30 db ipre, 2mbit szinkron vonalra (vagy többre) és 30 mailcímre van szükségük, azért fizetnek 63k val többet.

Az általad említett dsl átlagembereknek van kitalálva, akik töltögetnek, játszanak, stb.
A biztosított feltételek is ennek megfelelőek, amelyeknek ha utánanézel
és összehasonlítod egy vállalati csomaggal, rá fogsz jönni, mire megy el az a 63k.
Az, hogy a dsl korlátlan, nem sokáig lesz előny, nem érdemes arra számítani, hogy a korlátlan neté a jövő.

A kettőt nem hasonlíthatod össze, kb annyi közös van bennük, mint a trabantban és a bmwben. Mindkettő autó.

#444 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 00:42

Idézet: Jerry311 - Dátum: 2005. máj. 11., szerda - 21:49

valóban hatalmas a különbség: lakossági vs. üzleti előfizetés.
67k + áfa-ért kapsz:
- 2/2 Mbit GARATNÁLT sávszélességet
- saját domaint
- 300 MB webtárhelyet
- 30 email címet + 30*5 aliast
- meg még mittudoménmit.

Tegyük azt is hozzá, hogy jóval komolyabb rendelkezésre állást is garantálnak és néhány órán belüli hibaelhárítást ha valami gáz van. Mert ez sem mind1!

Szerintem a témindenség nem hagyja ki azt a lehetőséget a UPC-val szemben, hogy forgalomban és időben korlátban és max sávban korlátlan netet adjon. Azért a forgalmi korlátokhoz annyit hozzátennék, hogy időben és adatforgalomban korlatlan a chello, csak adott adatmennyiség után csökken a sávszél, de ettől még ami azon elfér mehet.

#445 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 12. 00:49

most, hogy adsl teren is jonnek befele a korlatos csomagok, kezdem ugy erezni, hogy jol jartam a cselloval es jobb, hogy ezt valasztottam.
7500 huf/hoert ilyen netet nem kapok masikat.
alapjava veve jon popecul minden 180kval, a korlatot is kibirom, egerben jelenleg nincs gond vele.
mi kell meg?

persze nagyban kopp-kopp, nehogy valtozzon a helyzet. :Đ

meg vmi:
tenyleg voltak webes lassulasok, lassan hozta be az oldalakat, de ugy tunik, mintha megszunt volna ez a jelenseg is.
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#446 Felhasználó inaktív   bringas1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 05:26

Idézet: MaskimX - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 1:35

Nem látod a lényeget. A upcbusiness üzleti célokra van, vállalatoknak stb, saját honlap futtatására, teljes webes felület hostolására.
Pontosan arra a 30 db ipre, 2mbit szinkron vonalra (vagy többre) és 30 mailcímre van szükségük, azért fizetnek 63k val többet.

Az általad említett dsl átlagembereknek van kitalálva, akik töltögetnek, játszanak, stb.
A biztosított feltételek is ennek megfelelőek, amelyeknek ha utánanézel
és összehasonlítod egy vállalati csomaggal, rá fogsz jönni, mire megy el az a 63k.
Az, hogy a dsl korlátlan, nem sokáig lesz előny, nem érdemes arra számítani, hogy a korlátlan neté a jövő.

A kettőt nem hasonlíthatod össze, kb annyi közös van bennük, mint a trabantban és a bmwben. Mindkettő autó.

De látom.
Csak NSD ajánlotta mint alternatívát két oldallal korábban valakinek,mint lehetőség.És én arra írtam,hogy az illetőnek nem biztos,hogy  pluszra van szüksége a korlátlan net mellett mint amennyit a upc business kínál.

#447 Felhasználó inaktív   bringas1 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 05:28

Idézet: BuPe - Dátum: 2005. máj. 11., szerda - 22:45

Hagyd már a flame-et, ha nem tudsz értelmes hozzászólást írni, akkor inkább kerüld a billentyűzetet.

Korlátlan netet nyújtani üzletileg nem kifizetődő, erre a fatáv is kezd rájönni, ezért jönnek be nála is a korlátos csomagok. Rövid időn belül pedig már csak olyanok lesznek, szóval fölöslegesen ugrálsz itt a 16k HUF-os 3mbites ADSL-eddel.

És szerintem NSD nem komolyan gondolta az upcbusiness-t mint alternatívát, csak viccnek szánta. Látom te ezt nem vetted. Téma lezárva.

Ha meg annyira fontos a korlát-mentesség, akkor minek erőlteted a chello-t? Köttesd be a drágalátos DSL-ed és hajrá!

FLAME off

Te mehg olvasd végig azt is,hogy miért írtam.
Talán vissza kellene olvasni kicsit 2-3 oldalt.

#448 Felhasználó inaktív   PCK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 06:23

Egyébként meg már tényleg teljesen mind1, hogy biznisz korlátlan vagy home korlátos
Az én véleményem még mindig az aki a korlátot előveszi, hogy minek, hova, miért kell az a 660~GB havonta?
Amit ugye valamelyik nap forszirozott itt valaki és ki is lett számolva, asszem ennyi jött ki.
A lényeg a lényeg, hogy a dsl a fizikai végcsúcshoz ért itt magyar honban, bár szerintem miután T-akármicsodaság lett a neve én nem tartom kizártnak hogy fejleszteni fogják.

#449 Felhasználó inaktív   PCK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 06:26

Idézet: PCK - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 7:23

Egyébként meg már tényleg teljesen mind1, hogy biznisz korlátlan vagy home korlátos
Az én véleményem még mindig az aki a korlátot előveszi, hogy minek, hova, miért kell az a 660~GB havonta?
Amit ugye valamelyik nap forszirozott itt valaki és ki is lett számolva, asszem ennyi jött ki.
A lényeg a lényeg, hogy a dsl a fizikai végcsúcshoz ért itt magyar honban, bár szerintem miután T-akármicsodaság lett a neve én nem tartom kizártnak hogy fejleszteni fogják.

Jah ehhez még hozzátenném: Én nem akarom letölteni a zinternetet :D

#450 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 07:30

Idézet: bringas1 - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 6:26

De látom.
Csak NSD ajánlotta mint alternatívát két oldallal korábban valakinek,mint lehetőség.És én arra írtam,hogy az illetőnek nem biztos,hogy  pluszra van szüksége a korlátlan net mellett mint amennyit a upc business kínál.

Mint már korábban NSD is mondta, ne várd el tőle hogy DSL-t ajánljon, ha már egyszer a UPC-nél dolgozik...

#451 Felhasználó inaktív   BuPe 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 07:32

Idézet: bringas1 - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 6:28

Te mehg olvasd végig azt is,hogy miért írtam.
Talán vissza kellene olvasni kicsit 2-3 oldalt.

Képzeld végigolvastam. És folyamatosan nyomon követem a topikot.

Az zavart, hogy hiába próbálták többen is elmagyarázni, hogy miért nincs értelme összehasonlítani a upcbusiness-t a 3 mbites lakossági DSL-lel, folyamatosan ugyanazt szajkóztad...

Peace!

#452 Felhasználó inaktív   bertife 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 09:02

Idézet: kukac7 - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 1:49

most, hogy adsl teren is jonnek befele a korlatos csomagok, kezdem ugy erezni, hogy jol jartam a cselloval es jobb, hogy ezt valasztottam.

Mondj 1 olyan korlátos csomagot az adsl-nél, amelyik 1 korlátlan helyett jött be !!!
Ne törd a fejed, mert nem tudsz!!! A korlátos csomagok az ugyanolyan sebességü korlátlan MELLETT jött be.
/Hobbi, Otthon, Play./

Azért nem kéne úgy beállítani, mintha a korlátlan csomagok lassan elfogynak, mert még 1 sem szünt meg.
Az jó,hogy már többen látjátok a jövőt!!

Ha vki. azt gondolná,hogy a T. cégnél dolgozom, akkor téved. Állítólag ősszel hozzák felénk a Chello-t.
Ha marad a közalkalmazotti csomag, akkor át is megyek oda !!!

A fentieket nem upc ellenességből, hanem a teljes igazság miatt írtam!!!!

#453 Felhasználó inaktív   Jerry311 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 09:24

Idézet: bertife - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 8:02

Azért nem kéne úgy beállítani, mintha a korlátlan csomagok lassan elfogynak, mert még 1 sem szünt meg.
Az jó,hogy már többen látjátok a jövőt!!

Jól mondod, még 1 sem szűnt meg. Szvsz, azonban a külföldi trendek alapján meg fog szűnni egy részük, a maradék kroláltan csomagok árai pedig emelkedni fognak.

#454 Felhasználó inaktív   drs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 09:40

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. máj. 11., szerda - 20:35

A jogi részét félretéve (mert valóban a kutyust sem érdekli, hogy van-e bármilyen szerver a gépeden vagy nincs, amíg nem kérsz érte jóváírást / nem nyomják fel és használják ugródeszkának) holnap estefelé rápróbálnék a droid chellos gépünkről és a noteszomról a 21, 22, 80, 443 portjaidra, hogy a draúúútkoszorúnak erről a végéről (lakossági és business chellos hálózatból) látszanak-e. Csak annyi, hogy kapok-e login screent, vagy nem.

Persze csak ha nem probléma, semmi genyózás ;)

Nem problema, sot, en tartozom koszonettel. :)

Jelenleg a 21-es 22-es es 80-as portot a smoothwall a gepem u.a. portjara forwardolja (iptables -t nat -j DNAT), a 443-at a smoothwall hivatalbol tiltja, helyette javaslom a 441-es https-t (smoothie konfig, ideiglenesen engedelyeztem).
Altalaban nem a default portot szoktam forwardolni biztonsagi okokbol, csak a mai napra lottem be igy.

Megegyszer koszi!
drs
"Nem vagyok lama, csak nem talalom az 'any key' gombot."

#455 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 09:43

Idézet: bertife - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 9:02

Mondj 1 olyan korlátos csomagot az adsl-nél, amelyik 1 korlátlan helyett jött be !!!
Ne törd a fejed, mert nem tudsz!!! A korlátos csomagok az ugyanolyan sebességü korlátlan MELLETT jött be.
/Hobbi, Otthon, Play./

Először bejön a korlátos, aztán kimegy a korlátlan. Csak türelem.
Főleg a megemelt sebsségek mellett.

#456 Felhasználó inaktív   drs 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 10:18

Idézet: bertife - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 9:02

/Hobbi, Otthon, Play./

Azert nem szuntek meg, mert nem lehet egyik pillanatrol a masikra megszuntetni egy olyan csomagot, amire tobb ezer (tizezer? harminc...haromszazezer?) husegnyilatkozat van ervenyben (illetve lehet, a maT-av mar eljatszotta par eve a 150 es 4000 forintos altalanydijakkal, akkor kottettuk ki a madzagos telefont, es akkor valtottam chellora, de ez most nem ide tartozik). Egy ideig parhuzamosan fog futni a korlatos es a korlatlan csomag.

drs
"Nem vagyok lama, csak nem talalom az 'any key' gombot."

#457 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 10:26

Idézet: bertife - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 10:02

Állítólag ősszel hozzák felénk a Chello-t.
Ha marad a közalkalmazotti csomag, akkor át is megyek oda !!!

Hol lax?

#458 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 10:30

OFF: Bocs, ha már vki látta, de nem bírom ki, hogy ne copyzzam be ;)

A készüléket  átneveztük T-elefonra, a vidéki hivást T-ávolságira, az utcai készülékek érméjét T-antuszra, a beszélgetés egységét pedig T-arifában mérjük! Mindezt pedig T-e Fizeted! :p

Bocs  :]

szerk: elütés

Szerkesztette: Nagy Sarga Domper 2005. 05. 12. 11:11 -kor

#459 Felhasználó inaktív   PCK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 10:47

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 11:30

OFF: Bocs, ha már vki látta, de nem bírom ki, hogy ne copízzam be ;)

A készüléket  átneveztük T-elefonra, a vidéki hivást T-ávolságira, az utcai készülékek érméjét T-antuszra, a beszélgetés egységét pedig T-arifában mérjük! Mindezt pedig T-e Fizeted! :p

T-e figyejjé mán Dömpi!

Nem vagy egy kicsit T-?  :nevet2:  :fuck:

szerk: smile-k

Szerkesztette: PCK 2005. 05. 12. 10:49 -kor

#460 Felhasználó inaktív   Zozo® 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 11:06

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 11:30

OFF: Bocs, ha már vki látta, de nem bírom ki, hogy ne copízzam be ;)

Kép
Linux For Human Beings

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25