HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások III. Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 04. 27. 20:10

Ja. By the way: éjszaka rövid, párperces kimaradások várhatók országosan, mivel a két, BIX felé menő routerünket cseréljük nagyobbra (arra, ami majd a 2x10G-t fogja vinni). Aztán már csak a Victor Hugo utcában kell befejezni a bővítést.

#22 Felhasználó inaktív   enrico 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 20:22

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 18:41

Megint kezdjük? :rolleyes:

Chello igy indult, szál... :smoker:

Idézet

Azok ellen van a korlát, akik folyamatosan töltenek le nagy sebességgel. Van értelme, hidd el. Például lehet vele az előfizetőket differenciálni és csomagokat kialakítani - olcsóbban vagy drágábban.

Hmm, 1 részt nem hinném, hogy kéne korlát, ahhoz, hogy egy cég csomagokat dolgozzon ki, elég ahhoz statisztikákat nézni. Persze elhiszem, hogy ezt a cég nem igy gondolja. Ez esetben igen szegényes a kreativitásuk (az én oldalamról nézve) hiszen a kvázi versenytársaknak sikerült úgy csomagokat kialakitani, hogy nem volt korlát  :D Másrészről, tegyük fel, hogy elhiszem, de megint csak nem sikerült a csomagok kialakitása. Nem tartozom azok közé akiknek ez fizikai fájdalmat okoz, de ha egy cégnek van némi kereskedelmi érzéke, és mindenáron limitálni akar, és látja, hogy vannak olyanok, akik ennek ellenére is töltenek mint állat, akkor csinálok egy olyan csomagot, ami drágább, de nincs korlát.

#23 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 20:27

Idézet: enrico - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 21:22

de ha egy cégnek van némi kereskedelmi érzéke, és mindenáron limitálni akar, és látja, hogy vannak olyanok, akik ennek ellenére is töltenek mint állat, akkor csinálok egy olyan csomagot, ami drágább, de nincs korlát.

Nem éri meg. Ha pl 5% előfizető lépi túl a korlátot, és ez az 5% megvenné a korlátlan csomagot mondjuk 25k huf-ért (nem venné meg), akkor a fejlesztésre mondjuk 2x annyi pénzt kell fordítani, mert mindenhova jut pont annyi HC user, akik mindig csutkára ki tudnak terhelni minden eszközt. Az egyik oldalon van százezres-milliós nagyságú bevételnövekmény, a másikon tíz-százmilliós fejlesztési költség.

Szerinted?

Viszont az eszmei része szép...

#24 Felhasználó inaktív   Krityu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 20:39

Idézet: Krityu @ 2005. ápr. 24. - Dátum: vasárnap - 11:34

NSD tudsz valami infót, hogy felém mikor járnak a kollégáid?

014030208871

Már nagyon várom őket :D 

Idézet: Nagy Sarga Domper @ 2005. ápr. 24. - Dátum: vasárnap - 11:50

Holnap tudok érdeklődni, ma nekünk is vasárnap van  :)

Hétfőn nem akartalak zavarni(voip gondok stb.).

Szerkesztette: Krityu 2005. 04. 27. 20:40 -kor

#25 Felhasználó inaktív   enrico 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 21:33

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 20:27

Nem éri meg. Ha pl 5% előfizető lépi túl a korlátot, és ez az 5% megvenné a korlátlan csomagot mondjuk 25k huf-ért (nem venné meg), akkor a fejlesztésre mondjuk 2x annyi pénzt kell fordítani, mert mindenhova jut pont annyi HC user, akik mindig csutkára ki tudnak terhelni minden eszközt. Az egyik oldalon van százezres-milliós nagyságú bevételnövekmény, a másikon tíz-százmilliós fejlesztési költség. Szerinted?

Hmm, OK. De akkor hadd kérdezzem meg. 5%-nyi user annyira megnöveli a sávterheket, hogy ehhez plusz beruházás kellene? Nem hiszem, hiszen a többi meg nem használja ki, és ha néha-néha nem mindenkinek szolgáltat 100%-os sávot, azért nem dől a kardjába a cégvezetés, ugye? :D Ráaaádul, szinte folyamatosan vannak fejlesztések. Vagy azt mondod, hogy mindig csak annyit fejleszt, hogy holnapra épp elég legyen? Akkor az nagyon rossz üzlet a cégnek, hiszen rövidtávon lehet, hogy olcsóbb, de hosszú távon sokkal drágább, és egy cég, pláne nemzetközi nem rövid távra tervez, nem?

Idézet

Viszont az eszmei része szép...

Köszi :)

Nah a végén még azt hiszik, hogy full hc downloader vagyok, hogy ennyit papolok, de nem ő értük, meg az ő igazukért irok, hanem általában idejétmúltnak tartom ezt, főleg mostmár. Hasonlat: amúgy meg ha van egy tv-m, akkor meg miért ne mehetne állandóan, nem? Lehet, hogy semmi értelme, de ha nekem úgy jó? :smoker: 

#26 Felhasználó inaktív   Xero 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 22:03

Nem azért de én oksat nézek koncerteket tv-t neten..
Nah azzal is meg lehet pár nap alatt tölteni a 30 gigát... tehát nem csak a hc downloader copik ezzel!

Üdv

#27 Felhasználó inaktív   enrico 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 23:04

Idézet: Xero - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 22:03

Nem azért de én oksat nézek koncerteket tv-t neten..
Nah azzal is meg lehet pár nap alatt tölteni a 30 gigát... tehát nem csak a hc downloader copik ezzel!

pláne...

#28 Felhasználó inaktív   Zozo® 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 27. 23:44

Mi gyarmat vagyunk, ezért marad a korlát :reklamacio:
Bécsbe mennyi a korlát? Tudomásom szerint ott nem volt, de most sem igazán látom: Monatliches Datenvolumen Unlimitiertes Zeitvolumen - "fair use policy" Ez a fup mit takar bővebben?
Linux For Human Beings

#29 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 07:49

"User dürfen nicht durch unmäßigen Gebrauch andere User beeinträchtigen, hindern oder einschränken, ebenso dürfen Sie dem Netz selbst keine allzu große Belastung zukommen lassen. Weiters müssen User darauf achten, dass sie mit ihren Aktivitäten chellos Netzwerkdienste, das Backbone und die Schnittstellen nicht unterbrechen oder behindern."

A felhasználónak nem szabad a mértéktelen használattal más felhasználókat korlátoznia vagy akadályoznia, valamint nem szabad  magát a hálózatot túlzottan nagy terhelésnek kitennie.
Továbbá a felhasználónak ügyelnie kell arra, hogy tevékenységével a chello hálózatot, a backbone-t és a portokat ne szakítsa meg vagy ne akadályozza.

Lehet, hogy zagyva lett, és rosszul is fordtítottam néhány helyen, de ez a lényege az osztrák chello fair use policynek.

#30 Felhasználó inaktív   Killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 07:58

Ha már korlát van akkor miért nem oldják meg, hogy az előző havi megmaradt limitet átviszik ill hozzáadják a kö. havihoz.
Igy azért tisztességesebb lenne.

#31 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 09:36

Idézet: enrico - Dátum: 2005. ápr. 27., szerda - 22:33

Hmm, OK. De akkor hadd kérdezzem meg. 5%-nyi user annyira megnöveli a sávterheket, hogy ehhez plusz beruházás kellene? Nem hiszem, hiszen a többi meg nem használja ki, és ha néha-néha nem mindenkinek szolgáltat 100%-os sávot, azért nem dől a kardjába a cégvezetés, ugye? :D Ráaaádul, szinte folyamatosan vannak fejlesztések. Vagy azt mondod, hogy mindig csak annyit fejleszt, hogy holnapra épp elég legyen? Akkor az nagyon rossz üzlet a cégnek, hiszen rövidtávon lehet, hogy olcsóbb, de hosszú távon sokkal drágább, és egy cég, pláne nemzetközi nem rövid távra tervez, nem?

Köszi :)

Nah a végén még azt hiszik, hogy full hc downloader vagyok, hogy ennyit papolok, de nem ő értük, meg az ő igazukért irok, hanem általában idejétmúltnak tartom ezt, főleg mostmár. Hasonlat: amúgy meg ha van egy tv-m, akkor meg miért ne mehetne állandóan, nem? Lehet, hogy semmi értelme, de ha nekem úgy jó? :smoker:

Gondold el hogy adott helyen van 1000 usered. Ennek az 5%-a az 50db user. Adsz nekik 1,5Mbitet down  es 512kbitet up iranyban mondjuk. Gyors fejleszamolas utan kijon, hogy az 5% miatt kell ~75Mbit allando es mindig levo sav. A maradek 950 embert pedig a maradek 25 vagy 80Mbitre tornaszod be. No es ha STM-1 akkor mar szopoág van, mert lehet STM -el kompatibilis cuccot venni, meraz nemolan hogy bedugom a normal switchbe es koszonjuk. Arrol nem is beszelve, hogy ez adott esetbe csak a belfoldi savszeled, es veszel egy E3-at kulfoldre, amit heroinarban mernek. Azt is hozza kene szamolni, hogy a userek a 99,999%-ot varjak el, amit persze ugysem kapnak meg, de az allando szopoág a T. Szolgáltatónak sem érdeke.

#32 Felhasználó inaktív   ferenczg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 10:14

Idézet: Killer - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 8:58

Ha már korlát van akkor miért nem oldják meg, hogy az előző havi megmaradt limitet átviszik ill hozzáadják a kö. havihoz.
Igy azért tisztességesebb lenne.

mert akkor en egybol korlatozva inditanam a honapot :)
tenyleg, ugye jol emlexem, matol mar nem korlatoznak ha elerem a limitet?

#33 Felhasználó inaktív   pauz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 10:18

bazzeg nemertem en ezeket, nektek nincs jobb dolgotok csak otthon ulni egesz nap es toteni? hova a faszba toltottok annyit, meg lesz 100filmet, meg is nezed??? ez mar kajak betegseg !!! kezeltessetek magatokat

egy normalis usernek aki le akarja szedni azokat amik erdeklik es nem a vakvilagba tolt, hogy versenyezzen ki mennyit tud tolteni, annal sztem eleg a classic eseten a 30giga. annyit ugyse lehet tolteni..... na mind1....

#34 Felhasználó inaktív   ferenczg 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 10:38

koszonjuk az ertekes hozzaszolast. mas esetleg?

#35 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 12:37

Idézet: pauz - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 11:18

bazzeg nemertem en ezeket, nektek nincs jobb dolgotok csak otthon ulni egesz nap es toteni? hova a faszba toltottok annyit, meg lesz 100filmet, meg is nezed??? ez mar kajak betegseg !!! kezeltessetek magatokat

egy normalis usernek aki le akarja szedni azokat amik erdeklik es nem a vakvilagba tolt, hogy versenyezzen ki mennyit tud tolteni, annal sztem eleg a classic eseten a 30giga. annyit ugyse lehet tolteni..... na mind1....

Lehet nem normálisak, de a többség tud ékezeteket, nagybetűt és írásjeleket használni. ;) No offense!
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#36 Felhasználó inaktív   Krityu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 14:13

Idézet: Diablovazze - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 13:37

Lehet nem normálisak, de a többség tud ékezeteket, nagybetűt és írásjeleket használni. ;) No offense!

Talán azért nincs ékezete, mert olyan oprendszert használ ami nem támogatja.

#37 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 14:17

Idézet: Krityu - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 15:13

Talán azért nincs ékezete, mert olyan oprendszert használ ami nem támogatja.

Vagy azert nincs mert nem akar ekezettel irni. :) Egyebkent a zoprencer tamogassa csak be kene allitani. Egyebkent szokas kerdese is. Amugy tok jo szetoffolni a topikot olyanokkal amik total irrelevansak.

#38 Felhasználó inaktív   Krityu 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 15:13

Idézet: andrej - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 15:17

Vagy azert nincs mert nem akar ekezettel irni. :) Egyebkent a zoprencer tamogassa csak be kene allitani. Egyebkent szokas kerdese is. Amugy tok jo szetoffolni a topikot olyanokkal amik total irrelevansak.

Lehet anyira még nem ismeri azoprendszert, hogy be tudja állítani a támogatást. Meg amugy tényleg megszokás kérdése, és tényleg jó szétoffolni a topicot, de nem én kezdtem.  :p

#39 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 16:56

Idézet: Krityu - Dátum: 2005. ápr. 28., csütörtök - 16:13

Lehet anyira még nem ismeri azoprendszert, hogy be tudja állítani a támogatást. Meg amugy tényleg megszokás kérdése, és tényleg jó szétoffolni a topicot, de nem én kezdtem.  :p

Azt nem neked irtam. :)

Nade hogy On legyek topikilag. A savszelemelesrol lehet mar vmit tudni? :) En azt tippelem hogy juni 1 vagy juli 1 lesz a nagy nap.

#40 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 04. 28. 17:07

Haliho! Bocs, elore is, itthonrol ekezet nelkul irok, mert angol a bill, es ezt szoktam meg, es sokkal gyorsabb, stb :D De a nagybetuket ismerem!!

Kerdesem az lenne, hogy kinek milyen tapasztalata van fehervaron a cselloval. Meg csak most kezdik kotogetni (nem is ertem hogy lehet hogy csak most er el ide), de gondolom van mar azert tapasztalat. Ping, es a loss erdekelne a cs miatt foleg, de minden mas infot is bevesz a gyomrom.

Koszi!
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó