HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások III. Értékeld a témát: -----

#701 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 19. 07:39

Idézet: Papesz - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 13:26

Én is éppen most hívtam az ügyfélszolgálatot.

Csak nagyvonalakban:

- Jó napot kívánok. Lassú az Internetem.
- Nem lépte véletlenül át az adatforgalmi határt?
- Nem. Szerintem központi probléma, a neten mindenki erre panaszkodik Egerből.
- Nem lehet központi probléma, akkor tudnánk róla. De kapcsolok egy szakembert.
.
.
.
.
.
- Jó napot kívánok, lassú a netem.
- Nem lépte véletlenül át az adatforgalmi határt?
- Nem. Szerintem központi probléma, a neten mindenki erre panaszkodik Egerből.
- Nem tudunk központi problémáról, Uram. Ha mond egy nevet és egy címet, ránéznék a modemre.
...
- Igen, én innen azt látom, hogy határértéken van a modem jelszintje. Ez okozhat packet loss-t.
- Én a múlt héten ezt bejelentettem, de akkor felhívtak telefonon és közölték, hogy nem kell kijönni, megoldják bentről. Jelzem: nem oldották meg.
- Valóban végeztünk egy fejállomásjavítást a múlt héten.
- Az lehet, de nálam nem állt helyre a sebesség. Tényleg nem központi probléma? Én úgy tudom, hogy nagyon sokan szenvednek ugyanezzel.
- Ha központi probléma lenne, akkor azt már észrevettük volna. De küldhetek szerelőt. Holnapra megfelel?
- Igen, de legyen szíves írja rá, hogy csak 14:00 után, ha lehet.
- Rendben, holnap mennek.
- Várni fogom őket. Köszönöm, viszonthallásra.
- Viszonthallásra.

Most itt tartunk. Tényleg kéne, hogy minden egri, akinek ez a gondja jelezze, mert így az életben nem fog semmi sem történni. A szerelőkhöz sok reményt nem fűzök, de csak mondanak valamit, ha egyszer kijönnek. Majd meglátjuk. Írok majd, ha van valami.

Fejlemények:

Ma reggel hívtak, hogy nem kell kijönni ( :D ), dolgoznak az ügyön. A hiba egész Egerben jelentkezik, eszközproblémát találtak (ahogy NSD is írta), ráadásul nem is helyit, hanem valahol a Budapest - Eger vonalon. A szakemberek rajta vannak, szíves türelmemet kérik, legkésőbb a jövő hét közepére (ahogy NSD is írta) kijavítják.

Ezek szerint legalább már tudják, hogy gáz van. Nem tudom mikor derült ki, tegnap délután még nem tudták.  :D

Ennek ellenére én továbbra is arra biztatok mindenkit, hogy hívja az üfsz-t, menjen be, írjon e-mailt.

Reméljük a legjobbakat.
Papesz

#702 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 07:41

Eh, bocs a duplázásért, elsőre 'mail error' volt, de aztán mégis elküldte. Ha erre járna egy mod, vagy egy admin, legyen szíves törölni az egyiket. Köszönöm.
Papesz

#703 Felhasználó inaktív   Pjotor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 09:04

NSD kösz az infót. A kellemetlenségekért cserébe nem vennétek ki vhogy Egert a forgalomszámlálásból? :D

#704 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 09:13

Idézet: PaLa - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 23:36

Feltételezem, hogy ahogy a T-com betört a piacra, úgy nem ez lesz a gond, hogy emelgessük a sávszélt. Agresszív terjeszkedési politikája remélhetőleg versenyhelyzetet hoz létre a piacon, amire már régóta szükség lenne. Mellesleg nem szomorodnék el, ha legalább az upot növelnék. Egyébbként jó.

Bocs, Te itt élsz Magyarországon?

Ami miatt szerintem egyelőre vár a sávszélemeléssel a UPC:
- a Bp - Város közötti bérelt vonalak kapacitása (ugye emlékszünk a legutóbbi emeléskor a tisztelt warezharcosok miatt mi volt)
- Még mindig tartanak a DOCSIS1->2 migraciok sokhelyen, gondolom ezt is megvarjak
- Perpill a kinálatuk eléggé versenyképes szerintem, a Classic a maga 1,5/0,5-éjevel elég jó, szerintem normalis otthoni hasznalatra sok is talán

A MatavNet->Axelero->T-Online/Matáv->MagyarTelekom pedig nem agressziven terjeszkedik, hanem most a névváltás miatt kissé felülexponálja magát, aztán szép lassan visszaáll a normálisba. A másik apróság, hogy DSL ügyben alaphálózati szolgáltató a Magyar Telekom marad/lesz, és minden ISP veheti tőle a DSL-eket.

#705 Felhasználó inaktív   kukac7 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 05. 19. 09:44

Idézet: Pjotor - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 10:04

NSD kösz az infót. A kellemetlenségekért cserébe nem vennétek ki vhogy Egert a forgalomszámlálásból? :D

a forgamat nem hazankban merik, hanem mashol.
a magyaroknak semmi kozuk hozza.
"Olyan csúnya vagyok, hogy a kurva is azt mondja, fáj a fejem."

#706 Felhasználó inaktív   Hamrad 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 10:05

Nem akarok senkit lázítani.....
De talán felhívom az ügyfélszolgálatot, finoman célozgatva, hogy ezért a nyagyjából két hetes részleges (és erőteljes) lasssulásért véletlenül nem kapunk-e némi jóváírást........

Szerintem érdeklődjünk többen, több szem többet lát alapon.....  :reklamacio:  :)
Acer Aspire 5310

Mindent ki kell próbálnom az életben, kivéve a vérfertőzést és a népitáncot. - "Belenéztem az internetbe!"

#707 Felhasználó inaktív   Jerry311 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 19. 10:24

Idézet: Hamrad - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 9:05

Nem akarok senkit lázítani.....
De talán felhívom az ügyfélszolgálatot, finoman célozgatva, hogy ezért a nyagyjából két hetes részleges (és erőteljes) lasssulásért véletlenül nem kapunk-e némi jóváírást........

Szerintem érdeklődjünk többen, több szem többet lát alapon.....  :reklamacio:  :)

Jóváírás? :think:
Csak bejelentett hibákra, egyéni elbírálás alapján. Gyakorlatilag azok kaphatnak egyáltalán jóváírást akiknél a bejelentést követő 72 órán belül nem érte el a szolgáltatás minősége a szerződésben meghatározott minimumot. Szerintem.

Nem én bírálom el a jóváírásokat, de nekem ÁSzF-ből ez jön le.
Kaosz, panik, pusztulas.
Azt hiszem az en munkam itt veget is ert.

#708 Felhasználó inaktív   Jerry311 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 10:25

Idézet: kukac7 - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 8:44

a forgamat nem hazankban merik, hanem mashol.
a magyaroknak semmi kozuk hozza.

Nem az új 495 kg-os csodákon mérik?
Ja bocs azok még nincsenek beépítve...

Tényleg ugyan mondja már meg valaki, hogy mi a fax 495 kg egy ilyen eszközben???????
Kaosz, panik, pusztulas.

#709 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 10:32

Idézet: Jerry311 - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 11:25

Nem az új 495 kg-os csodákon mérik?
Ja bocs azok még nincsenek beépítve...

Tényleg ugyan mondja már meg valaki, hogy mi a fax 495 kg egy ilyen eszközben???????

Ezek carrier grade cuccok es egyreszt elpusztithatatlan, masreszt eleve nem hullambagod. A bennuk levo 3x1kVA-s tap eleve 30-40kilo korul lehet / darab. A masik, hogy tele vannak pakolva mindenfele management izevel, mir szinten redundans, illetve a bennuk levo nemkeves CPU/memoria is "sulyos".

#710 Felhasználó inaktív   Jerry311 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 10:41

Idézet: andrej - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 9:32

Ezek carrier grade cuccok es egyreszt elpusztithatatlan, masreszt eleve nem hullambagod. A bennuk levo 3x1kVA-s tap eleve 30-40kilo korul lehet / darab. A masik, hogy tele vannak pakolva mindenfele management izevel, mir szinten redundans, illetve a bennuk levo nemkeves CPU/memoria is "sulyos".

Hát nem tudom milyen táp van benne (ha már ezt hoztad első példának), de amit kicsavaroztunk szemrevételezésre (volt rajta 230V-os tápcsati, tehát valószínűleg az egyik táp volt :confused: ). Hát elég pehelykönnyűnek érződött, az én 365W-os enermax tápom nehezebbnek érzem ha kézbeveszem.  :think:

Az viszont tény, hogy maga a külső borítása acélnak tűnik, és vastagabb mint a chieftec házam 1.2 mm-es oldallapja. :D

Na mindegy, ha más nem egy betonkocka van az alján, hogy lent legyen a súlypontja és ne boruljon könnyen :D :D :D
Kaosz, panik, pusztulas.

#711 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 10:45

Idézet: Jerry311 - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 11:41

Hát nem tudom milyen táp van benne (ha már ezt hoztad első példának), de amit kicsavaroztunk szemrevételezésre (volt rajta 230V-os tápcsati, tehát valószínűleg az egyik táp volt :confused: ). Hát elég pehelykönnyűnek érződött, az én 365W-os enermax tápom nehezebbnek érzem ha kézbeveszem.  :think:

Az viszont tény, hogy maga a külső borítása acélnak tűnik, és vastagabb mint a chieftec házam 1.2 mm-es oldallapja. :D

Na mindegy, ha más nem egy betonkocka van az alján, hogy lent legyen a súlypontja és ne boruljon könnyen :D :D :D

Nem igazan lattam meg m320-at de a datasheet szerint: http://www.juniper.n.../100042.html#04 nem igazan lehetne benne dzsuva tap, plane elvileg 3/4 van benne. Ti a fullosat vettetek meg, vagy vmi belepo szintet ebbol?

#712 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 11:03

Idézet: andrej - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 11:45

Nem igazan lattam meg m320-at de a datasheet szerint: http://www.juniper.n.../100042.html#04 nem igazan lehetne benne dzsuva tap, plane elvileg 3/4 van benne. Ti a fullosat vettetek meg, vagy vmi belepo szintet ebbol?

Belépő szintű M320 :D Belépő szintű BMW M6 ;)
Komolyra fordítva: azért itt nem nagyon vannak már belépő szintű meg advanced változatok belőle, a ház és a tápok adottak, a többi meg összelegózható abból, amire a vevőnek szüksége van. Van, akinek STM vagy GE modulokból kell sok, nekünk jellemzően 10GE modulok vannak benne, mert arra lettek véve, hogy a BIX felé a 10GE kapcsolatot megvalósítsák. (Routerenként: 1x10G a BIX felé, 1x10G a budapesti/vidéki felhordó routerek felé, 1x10G a két hámhuszas közé)

Szerkesztette: Nagy Sarga Domper 2005. 05. 19. 11:04 -kor

#713 Felhasználó inaktív   Jerry311 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 11:11

:offtopic: nekem inkább egy belépőszintű M6-os kellene :D  :offtopic:

Szerkesztette: Jerry311 2005. 05. 19. 11:12 -kor

Kaosz, panik, pusztulas.

#714 Felhasználó inaktív   andrej 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 11:17

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 12:03

Belépő szintű M320 :D Belépő szintű BMW M6 ;)
Komolyra fordítva: azért itt nem nagyon vannak már belépő szintű meg advanced változatok belőle, a ház és a tápok adottak, a többi meg összelegózható abból, amire a vevőnek szüksége van. Van, akinek STM vagy GE modulokból kell sok, nekünk jellemzően 10GE modulok vannak benne, mert arra lettek véve, hogy a BIX felé a 10GE kappcsolatot megvalósítsák. (routerenként: 1x10G a BIX felé, 1 a felhordó routerek felé, 1 a két hámhuszas közé)

Akkor ugy mondom: minimal config -> full config. NA. :p A datasheet a fullconfig sulyarol nyilatkozik, ebbol gondolom, hogy van nemfull is, mondjuk 1-1 STM-es modul es nehany ethernetes, azt jonapot es a kesobbi fejloves miatt vettek ekkora boszmet, de van aki telepakolja STM+10GE-vel mert kell.

#715 Felhasználó inaktív   ADAMX 001 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 11:19

Végre rájöttek, hogy ezek nem egyéni problémák, hanem náluk van a hiba. Remélem mostmár nem kell sokat várni. :)
Emeléssel kapcsolatban: szerintem inkább maradjon a mostani sebesség és csinálják azt meg, hogy totál stabil legyen. Jobb, mint egy 3Mbit/s-es, ingadozó, laggos net. Mellesleg nem hiszem, hogy egy átlag netező kihasználna ennél nagyobb sávszélt.

#716 Felhasználó inaktív   Qpack 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 11:29

NSD!

Nem lenne megoldható, hogy vmelyik TV csatorna TXT-jén pl egy közérdekű oldalt létre hozni, ahol ha vmi gáz van meg lehet nézni? Tegnap délután melóztam, majd este haza értem, erre No net..gondolkodtam, hogy telefonálok, de aztán mégsem tettem 23 órakor (pedig a leveleimet akartam elolvasni). Most olvastam, hogy volt gond, de jó lett volna ezt este megtudni és akkor szerintem az üfsz sem lenne annyira leterhelve! A neten meg ugyebár nem tudom elérni ilyenkor a chello egyetlen oldalát sem. :confused:
---Qpack---
"Muszáj mindig megoldást találni? Nem élvezhetnénk egy kicsit a problémát?" (grafiti)

Gigabyte GA-8INXP;Intel Pentium 4 3.06 HT;Asetek Vapo Chill Micro Ultra Low Noise;Sapphire Radeon HD 3850;Pioneer DVR-110;Pioneer DVR-115(D); IBM Deskstar 120GXP 60GB;Hitachi Deskstar 7k250 SATA 160 GB ;Morex 9689 házikó;2x2x512/400 DualDDR Inifineon;Philips 107T21

#717 Felhasználó inaktív   bertino 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 12:52

Oks, tegnap óta nálam helyrejött
Asus M2Ne : | : AMD 3800+ X2 @ 2120Mhz : | : PQI DDRII./667 RAM : | : Gigabyte 7600GT SPII. : | : Chieftec GPS 450AA-101 A : | : WD 160GB - Maxtor 40GB
Nem egy igazán masszív konfig, de saját erőből kovácsolt és jól állja a helyét :)

#718 Felhasználó inaktív   PaLa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 13:30

Idézet: andrej - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 10:13

Bocs, Te itt élsz Magyarországon?

Ami miatt szerintem egyelőre vár a sávszélemeléssel a UPC:
- a Bp - Város közötti bérelt vonalak kapacitása (ugye emlékszünk a legutóbbi emeléskor a tisztelt warezharcosok miatt mi volt)
- Még mindig tartanak a DOCSIS1->2 migraciok sokhelyen, gondolom ezt is megvarjak
- Perpill a kinálatuk eléggé versenyképes szerintem, a Classic a maga 1,5/0,5-éjevel elég jó, szerintem normalis otthoni hasznalatra sok is talán

A MatavNet->Axelero->T-Online/Matáv->MagyarTelekom pedig nem agressziven terjeszkedik, hanem most a névváltás miatt kissé felülexponálja magát, aztán szép lassan visszaáll a normálisba. A másik apróság, hogy DSL ügyben alaphálózati szolgáltató a Magyar Telekom marad/lesz, és minden ISP veheti tőle a DSL-eket.

Én agresszív terjeszkedésnek azt hívom, amikor egy külföldi cég felvásárol egy magyar (és egyébbként szinte monopol helyzetben lévő) céget, és átnevezi, majd sávszélt emel a saját szolgáltatásában, mindent amit szolgáltatnak T-elefonra, T-arifacsomagra keresztelnek, és a piacon megpróbál jobbat nyújtani (most nem kérdés, milyen sikerrel, de harcol a felhasználókért).

A 1,5/0,5 jó, én csak annyit mondtam, hogy az upot emelhetnék, ez a letöltésben valszeg nem gátolna senkit...
A DOCSIS migrációt pedig persze folyamatosan csinálják, de szerintem senki nem sírja el magát, ha közben nem CSAK ezt csinálják.

És igen, magyarországon élek, ha Budapest annak mondható, bár a megkérdőjelezést elfogadom :)

PaLa

#719 Felhasználó inaktív   Jerry311 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 14:00

Idézet: andrej - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 8:13

Hej, de jó lenne ha így lenne...
De a DOCSIS 2.0 még messze van :(
A Terayon háziszabványáról megy a migráció a DOCSIS 1.0-ra (1.1-re)...
Kaosz, panik, pusztulas.

#720 Felhasználó inaktív   tibric 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 19. 14:25

Sziasztok!
Na ezekben a percekben hivtak fel UPC -tol es mondta a tag hogy olvasta mailem, es most kaptak hivatalos jelentest hogy valoban naluk van a hiba es dolgoznak rajta...
Nem tudta megmondani mikor lesz belole valami... (Eger)
Asus A8N-E / A64 3800+/ 2x512 Kingmax HC DDR500/ Gigabyte 7600 GT/ 320GB WD S-ataII/ Pioneer DVR-110/ Creative SB Audigy2 ZS/ Chieftec DT 450 12cm / |Vízhűtésem|

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.