HWSW Informatikai Kerekasztal: kamerával, IEEE-1394-keresztül a világba... - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

kamerával, IEEE-1394-keresztül a világba...

#1 Felhasználó inaktív   Mindenhova 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 04. 22:31

Mondhatnánk elterjedt, de legalábbis nagy ütemben terjednek a digitális kamerák. Ezeken ált. megtalálható legalább 1 db mini DV aljzat, S-VHS, esetleg mini USB is. Az általam ismert képet is küldeni tudó kliensek csak az alacsonysebességű, többnyire USB-s kimenetű kamerákkal, webkamerákkal hajlandók együttműködni, esetleg digikártyákon, vagy tunereken, vivo-n át analóg jeleket is kezelnek. Gondolom nem vagyok egyedül, aki szeretné nagysebességű képek valós idejű átvitelét megvalósítani. Mostani kapcsolatom 1.5/1.5 Mb/s, ez már alkalmas lehetne ilyesmire, csupán a szoftver hiányzik, ami hajlandó lenne Fire Wire kártyán is fogadni jelet. Ha valaki túljutott a buktatókon, kérem ossza meg a világgal.

#2 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 05. 07:09

Idézet: Mindenhova - Dátum: 2005. máj. 4., szerda - 23:31

Mondhatnánk elterjedt, de legalábbis nagy ütemben terjednek a digitális kamerák. Ezeken ált. megtalálható legalább 1 db mini DV aljzat, S-VHS, esetleg mini USB is. Az általam ismert képet is küldeni tudó kliensek csak az alacsonysebességű, többnyire USB-s kimenetű kamerákkal, webkamerákkal hajlandók együttműködni, esetleg digikártyákon, vagy tunereken, vivo-n át analóg jeleket is kezelnek. Gondolom nem vagyok egyedül, aki szeretné nagysebességű képek valós idejű átvitelét megvalósítani. Mostani kapcsolatom 1.5/1.5 Mb/s, ez már alkalmas lehetne ilyesmire, csupán a szoftver hiányzik, ami hajlandó lenne Fire Wire kártyán is fogadni jelet. Ha valaki túljutott a buktatókon, kérem ossza meg a világgal.

Mi a kérdés?  :think:
Ma már azaz nem ma hanem már sokkal régebben szabványos a DV ami azt jelenti, hogy 25Mb/s (miniDV 25Mbps azaz 3.6MB/sec 48KHz PCM hanggal együtt) sebességgel megy a digitális videó real time (valós időben) a firewire porton ki és be (in/out).  A software se gond hiszen a firewire-t szinte mindegyik NL rendszerű videoeditor program képes kezelni. A capture valós időben megy. A valós idejű (real time) DV szerkesztés és kijátszás sem gond csak megfelelő editor programot kell használni.
Szóval digitális videó in/out kezelése semmilyen buktatóval nem jár.

Ha nem gond akkor egy kis kiigazítás a csatlakozók között.
A miniDV az nem aljzat hanem DV szabvány ami azt jelenti, hogy 25Mbps 5:1 tömörítési arányú 4:2:0 színmintavételezésű digitális videó.
A kamerákon elhelyezett DV csatlakozó neve simán DV out (ha kétirányú akkor IN/OUT).
Az S-VHS nem csatlakozó hanem analóg videó rögzítési szabvány mely 400 soros (a VHS továbbfejlesztése)
A kamerákon a csatlakozó neve S-VIDEO.
Az USB felületből kétféle van. Az USB 1.1 (alacsonysebességű) és az USB 2.0 ami max. 450Mbps átviteli sebességet ad. (a firewire azaz az IEE1394 max. 400Mbps átvitelre képes)

#3 Felhasználó inaktív   Mindenhova 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 10:15

Sztem világos a kérdés, de leírom másképp. Melyik az a progi, amivel ki tudom küldeni a kamerából érkező DV jelet a hálóra, és persze ott fogadni is tudják. (én itt, családom ott...)

#4 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 10:27

Idézet: Mindenhova - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 11:15

Sztem világos a kérdés, de leírom másképp. Melyik az a progi, amivel ki tudom küldeni a kamerából érkező DV jelet a hálóra, és persze ott fogadni is tudják. (én itt, családom ott...)

DV-t sehogy. DV-t a kamerából PC-be firewire porton keresztül majd a 720x576 felbontású DV AVI-t átalakítod valamilyen Internetes médiára (pld. Real video (rm), Windows Media Video (wmv), MPEG4, QuickTime, stb.) majd pedig a formátumnak megfelelő streaming programmal nyomatod a netre. Ha nincs bika PC-d valamint nagy sávszélességű kapcsolatod akkor mindenképpen méretezd is át a videót 320x280 vagy kisebb méretre.
Program ügyben javaslom ezt: http://www.realnetworks.com/

Szerk:
Itt is találsz infot: http://netro.ca/index.asp
meg itt: http://www.apple.com...treamingserver/
meg itt: http://go.microsoft....k/?LinkId=16155
Itt is: http://www.ait.iastate.edu/realserver/

Egyébként ajánlom figyelmedbe a Google nevű keresőt.  "streaming server" összesen: kb. 5 830 000 találat. (0,05 másodperc) :D
http://www.google.co.hu/

Itt vehetsz olyan kamerákat, videoszervereket, programokat melyek hálózati üzemmódban is működnek : http://www.p5.hu/ter...k/termekek.html

Ha esetleg komolyabb beruházást szeretnél és van rá sok 100.000Ft akkor javaslom az alábbit: http://w3.studiotech...ming/index.html

Szerkesztette: wpepi 2005. 05. 05. 10:59 -kor

#5 Felhasználó inaktív   Mindenhova 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 11:17

Kösz a segítséget, átlapozom a linkeket!

Ha nem gond, egy vélemény a válaszodról.
Sz.v.sz. tisztában vagyok a szabványokkal, és a fogalmakkal is, még azt is megkockáztatnám, h. kevésbé kötözködő olvasó, ezt a h.sz.-ből rögtön kiszűri, hisz miért is akarnék 1.5Mb/s-os hálón küldeni DV jelet, ha nem azért mert tudom, h. mekkora a szabványok sebessége, mind a DV, mind a IEEE1394 esetében. De kötözködjünk, folyunk bele nyelvhelyességi, vagy fogalmazási vitákba. Nem minden cet bálna, de minden bálna cet, mint ezt állt. iskolából tudjuk. Vannak csatlakozók, amik ha összeillenek, pl.: Coax, RCA, BNC, Tuhel (DIN), Jack, hogy csak az ismertebbekről essék szó, így apa-anya, dugó-aljzat... neveken ismeri mind a szakma, mind a köznyelv. Lengő "csatlakozóból" nem derül ki, h. mivel kell párosítani, de lengő aljat hallatán, már lényegesen többet tudunk. Minekután a kemerák DV kimeneteibe beledugjuk a kábel hasonló ellenoldali csatlakozóját, ezért sztem nyugodtan nevezhetjük aljzatnak. Magyarul, a "csatlakozó", gyűjtőszó.
Bár az S-VHS kapcsán nem írtam csatlakozóról, kétségtelen, h. erre gondoltam, valóban szabvány, de ezt nem is vontam kétségbe, vele együtt a csatlakozója is ilyen szabványú. A TV kártyámra, a VIVO-s videokártyámra viszont az van írva, S-VHS In, S-VHS Out. Nem érzem helytelennek ezt sem. USB-ről azt írtam alacsony sebességű, nyilván azért, mert vágom, h. az én kamerám kimenete 1.1-es.

Világos, a h.sz.-ed rámutat, értetted a a mondanivalóm többségét, csupán a kérdést nem sikerült fellelned, mert nem is ez volt a törekvésed célja.
Ha már annyira okítani akarsz, tedd, de kellő időben, és helyen. Csak azért, h. fontosnak érezd magad, nem muszáj, nem leszel sem kevesebb, sem több, legalábbis mások, értelmes emberek szemében semmiképp, mint ahogy a témával kapcsolatos tudásod sem kérdőjelezi meg senki.

S még. Ha mindenki használná a Google nevű keresőt, és a hozzá hasonlókat, nem lenne szükség ilyen fórumokra. Ha mégis, csak tényeket közölnének, villognának egymásnak az emberek, és valszeg a hozzád hasonló folyamatosan érvényesülni akarókra sem lenne szükség, viszont annál több időre. Nem kötelező segíteni. Ha irritál, h. valaki lama, segíts neki, h. ne maradjon az, de ne azért, h. megalázd, vagy megbántsd. Mindezeket nem gúnyból, megbántásból, írtam nem is kell elfogadni, mindezidáig ez csak az én véleményem.

Maradok tisztelettel, és még egyszer köszönöm a segítséget.

#6 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 11:25

pedig szerintem leírta a választ... ugyanis a win elvileg a firewire-rel összedugott kamera képét és hangját tudja webkameraként kezelni, innentől pedig bármelyik számodra szimpatikus streaming megoldást választhatod.
(egyébként az s-vhs mint csatlakozó neve egy eléggé elterjedt hibás név)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#7 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 11:35

Idézet: Mindenhova - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 12:17

Kösz a segítséget, átlapozom a linkeket!

Ha nem gond, egy vélemény a válaszodról.
Sz.v.sz. tisztában vagyok a szabványokkal, és a fogalmakkal is, még azt is megkockáztatnám, h. kevésbé kötözködő olvasó, ezt a h.sz.-ből rögtön kiszűri, hisz miért is akarnék 1.5Mb/s-os hálón küldeni DV jelet, ha nem azért mert tudom, h. mekkora a szabványok sebessége, mind a DV, mind a IEEE1394 esetében. De kötözködjünk, folyunk bele nyelvhelyességi, vagy fogalmazási vitákba. Nem minden cet bálna, de minden bálna cet, mint ezt állt. iskolából tudjuk. Vannak csatlakozók, amik ha összeillenek, pl.: Coax, RCA, BNC, Tuhel (DIN), Jack, hogy csak az ismertebbekről essék szó, így apa-anya, dugó-aljzat... neveken ismeri mind a szakma, mind a köznyelv. Lengő "csatlakozóból" nem derül ki, h. mivel kell párosítani, de lengő aljat hallatán, már lényegesen többet tudunk. Minekután a kemerák DV kimeneteibe beledugjuk a kábel hasonló ellenoldali csatlakozóját, ezért sztem nyugodtan nevezhetjük aljzatnak. Magyarul, a "csatlakozó", gyűjtőszó.
Bár az S-VHS kapcsán nem írtam csatlakozóról, kétségtelen, h. erre gondoltam, valóban szabvány, de ezt nem is vontam kétségbe, vele együtt a csatlakozója is ilyen szabványú. A TV kártyámra, a VIVO-s videokártyámra viszont az van írva, S-VHS In, S-VHS Out. Nem érzem helytelennek ezt sem. USB-ről azt írtam alacsony sebességű, nyilván azért, mert vágom, h. az én kamerám kimenete 1.1-es.

Világos, a h.sz.-ed rámutat, értetted a a mondanivalóm többségét, csupán a kérdést nem sikerült fellelned, mert nem is ez volt a törekvésed célja.
Ha már annyira okítani akarsz, tedd, de kellő időben, és helyen. Csak azért, h. fontosnak érezd magad, nem muszáj, nem leszel sem kevesebb, sem több, legalábbis mások, értelmes emberek szemében semmiképp, mint ahogy a témával kapcsolatos tudásod sem kérdőjelezi meg senki.

S még. Ha mindenki használná a Google nevű keresőt, és a hozzá hasonlókat, nem lenne szükség ilyen fórumokra. Ha mégis, csak tényeket közölnének, villognának egymásnak az emberek, és valszeg a hozzád hasonló folyamatosan érvényesülni akarókra sem lenne szükség, viszont annál több időre. Nem kötelező segíteni. Ha irritál, h. valaki lama, segíts neki, h. ne maradjon az, de ne azért, h. megalázd, vagy megbántsd. Mindezeket nem gúnyból, megbántásból, írtam nem is kell elfogadni, mindezidáig ez csak az én véleményem.

Maradok tisztelettel, és még egyszer köszönöm a segítséget.

Bocs, de nem volt szándékos. De mivel 25Mbps sávszélességű DV-t szeretnél real time átnyomni 1.5Mb-es hálón éppen ezért írtam amit írtam. Előbb a PC-be majd ott off line formátum konverzió valamilyen internetes média formátumra (ezt azért mert ahhoz, hogy real time adj a videónak olyan sávszélességűnek kell lenni amilyen internetes sávszélességgel sugárzod valamint figyelembe kell venni a vételi oldalon lévő sávszélességet is). Egyébként az 1.5Mb-es sávszélesség upload esetén is megvan? Lehet, hogy tévedek de szerintem he nem letöltesz hanem feltöltesz videót a netre akkor az upload sebesség számít (de lehet, hogy tévedek).

#8 Felhasználó inaktív   Mindenhova 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 11:47

Idézet: qnadam - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 12:25

pedig szerintem leírta a választ... ugyanis a win elvileg a firewire-rel összedugott kamera képét és hangját tudja webkameraként kezelni, innentől pedig bármelyik számodra szimpatikus streaming megoldást választhatod.
(egyébként az s-vhs mint csatlakozó neve egy eléggé elterjedt hibás név)

erdetileg az 1. h.sz.-re készült újjab válaszként, de közben válaszolt...

Ez az, h. nem mindegy milyen progit használunk. a NetMeeting motort használók nem tudják elküldeni a jelet valós időben, ill. az eszközt nem kezelik.

lehet, h. igazad van, h. hibás. de ha azt mondom S-video, akkor gondolhatok S-VHS recorderre is, ilyen szabványú videójelre is... ilyen a magyar nyelv...

#9 Felhasználó inaktív   Mindenhova 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 11:55

Persze. h. nem tévedsz, ezt te is jól tudod:) De mint a topicknyitó h.sz.-ben írtam, 1.5/1.5 Mb/s a kapcsolat sebessége, így feltölteni is 1.5-el tudok. A másik oldalon 1024/384 a net, itt csak nézni tudnák nagyobb sebességgel. Viszont úgy látom az árlistákon, h. 2.0-ás USB-s jó minőségű kamera, már van 10e körül, és ha 2db-ot veszek, akkor is olcsóbban jövök ki, mintha belefolynék gépfejlesztésbe, mint arra már utaltál.

#10 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 12:00

Idézet: Mindenhova - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 12:47

erdetileg az 1. h.sz.-re készült újjab válaszként, de közben válaszolt...

Ez az, h. nem mindegy milyen progit használunk. a NetMeeting motort használók nem tudják elküldeni a jelet valós időben, ill. az eszközt nem kezelik.

lehet, h. igazad van, h. hibás. de ha azt mondom S-video, akkor gondolhatok S-VHS recorderre is, ilyen szabványú videójelre is... ilyen a magyar nyelv...

Tényleg nem piszkálódásképpen de az S-VHS és az S-VIDEO kifejezéseknek semmi közük egymáshoz se a magyar nyelvben se másutt. Ezek rövidítések melyek jelentése teljesen különböző.

Idézem az eredeti jelentést:
"S-VHS (Super VHS)
An improved version of the VHS* tape format capable of recording better picture resolution (definition*). A higher-density tape is required which provides a wider luminance bandwidth*, resulting in sharper picture quality (> 400 horizontal lines vs. 240 for standard VHS) and improved signal-to-noise ratio. Because the equipment is usually smaller and lighter than 3/4" equipment, it is ideally suited for ENG/EFP applications.

S-Video (Separated Video)
Describes a system of plugs and jacks used to interconnect camcorders, VCRs and TV monitors, which keeps the chrominance* (color) and luminance* (brightness) information separate. Also called Y/C* connectors (luminance/chrominance), this system greatly improves picture quality by keeping any signal interaction (degradation) to a minimum.
"

Ez olyan mint a Coax ami valójában egy kábelfajta amire bármilyen csatlakozó felkerülhet azaz a Coax kábelen lehet RCA, BNC, Scart, Jack, Tuhel, stb. csatlakozó vagy aljzat.

Én pusztán azt jegyeztem meg, hogy a kamerákon nem S-VHS hanem S-VIDEO csatlakozó van.

De remélem nem veszed sértésnek.

#11 Felhasználó inaktív   Mindenhova 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 12:12

Idézet: wpepi - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 13:00

Tényleg nem piszkálódásképpen de az S-VHS és az S-VIDEO kifejezéseknek semmi közük egymáshoz se a magyar nyelvben se másutt. Ezek rövidítések melyek jelentése teljesen különböző.

Idézem az eredeti jelentést:
"S-VHS (Super VHS)
An improved version of the VHS* tape format capable of recording better picture resolution (definition*). A higher-density tape is required which provides a wider luminance bandwidth*, resulting in sharper picture quality (> 400 horizontal lines vs. 240 for standard VHS) and improved signal-to-noise ratio. Because the equipment is usually smaller and lighter than 3/4" equipment, it is ideally suited for ENG/EFP applications.

S-Video (Separated Video)
Describes a system of plugs and jacks used to interconnect camcorders, VCRs and TV monitors, which keeps the chrominance* (color) and luminance* (brightness) information separate. Also called Y/C* connectors (luminance/chrominance), this system greatly improves picture quality by keeping any signal interaction (degradation) to a minimum.
"

Ez olyan mint a Coax ami valójában egy kábelfajta amire bármilyen csatlakozó felkerülhet azaz a Coax kábelen lehet RCA, BNC, Scart, Jack, Tuhel, stb. csatlakozó vagy aljzat.

Én pusztán azt jegyeztem meg, hogy a kamerákon nem S-VHS hanem S-VIDEO csatlakozó van.

De remélem nem veszed sértésnek.

A hangvétel, ami megkülömbözteti a sértőt, a kiigazítástól:)

Ezt nem tudtam. Nyilván azért, mert jószerével csak az S-VHS szabványnál használnak S-video kábelt.
(PS2 foglalata ugyan az, csak a tűk száma 6)

bár a coax példa hibás, mégsem neked mondom el, h. az árnyékoló harisnya alatt 2-2db ér fut, az egyik a video, a másik a fehéregyensúlyé, és ugyan ez visszirányba...:)

#12 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 05. 12:26

Idézet: Mindenhova - Dátum: 2005. máj. 5., csütörtök - 13:12

A hangvétel, ami megkülömbözteti a sértőt, a kiigazítástól:)

Ezt nem tudtam. Nyilván azért, mert jószerével csak az S-VHS szabványnál használnak S-video kábelt.
(PS2 foglalata ugyan az, csak a tűk száma 6)

Akkor ha megengeded egy kicsit kiigazítanám (pontosítanám) az általad írottakat .

S-VIDEO kábel és az S-VHS között semmilyen összefüggés nincs. Az tény, hogy először az S-VHS videomagnóknál használtak S-VIDEO csatlakozókat de pusztán azért mert ezen jobb minőségű a kapott kép mint a Composite (összetett videokimenet) felületen. Ma szinte minden készüléken megtalálható az S-VIDEO csatlakozó (TV, DVD, DVD felvevő, Projector, házimozi erősítő, DV valamint DVD kamera, stb.) Az S-VIDEO csatlakozót  Y/C csatlakozónak is szokták hívni.

A PS/2 foglalatot nem célszerű az S-VIDEO foglalattal keverni. A PS/2 felület (foglalat, aljzat, csatlakozó) hivatalos neve miniDIN.

Remélem a hangvétel nem volt sértő mivel nem annak szántam.

Szerk:
Viszont mivel az S-VIDEO felületre használatos csatlakozó a mérete miatt a miniDIN gyűjtőnév alá sorolható ezért sokkal jobban szabványos ha PS/2 esetén a PS/2 csatlakozó nevet használjuk (ez egyértelművé teszi a felhasználási területet)

Szerkesztette: wpepi 2005. 05. 05. 12:38 -kor

#13 Felhasználó inaktív   Tiffany 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 14:42

Egy pár szavas segítséget szeretnék kérni, mert nem tudom merre induljak. A jó sors és a nászajándék összehozott egyvideókamerával. A gépem még egy BX-es alaplappal működik. USB 1 van rajta. Hogy tudom kinyerni a felvett anyagot?

#14 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 14:49

veszel egy firewire kártyát, kábelt, és azzal áttöltöd a videót. ha elég gyors a vinyód...
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#15 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 15:03

Idézet: Tiffany - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 15:42

Egy pár szavas segítséget szeretnék kérni, mert nem tudom merre induljak. A jó sors és a nászajándék összehozott egyvideókamerával. A gépem még egy BX-es alaplappal működik. USB 1 van rajta. Hogy tudom kinyerni a felvett anyagot?

Az i.LINK-en (DV kimenet) keresztül. A gépbe veszel egy egyszerű firewire kártyát és a kamera i.LINK (DV) kimenetét bekötöd a firewire kártya bemenetébe. Capture-re bármilyen program alkalmas ami kezeli a firewire felületet (pld. XP Movie Maker)

#16 Felhasználó inaktív   Tiffany 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 15:07

Oh köszönöm  :respect:  :respect: . Adtak, hozzá USB-t és én azt gondoltam, hogy univerzál plug and play...  :)  :)

#17 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 15:12

Idézet: Tiffany - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 16:07

Oh köszönöm  :respect:  :respect: . Adtak, hozzá USB-t és én azt gondoltam, hogy univerzál plug and play...  :)  :)

"Továbbfejlesztett USB-képátvitel (Video-CD írás)" azaz az USB kimeneten 352x288 felbontásban kapod meg a videót. Az i.LINK-en (DV kimenet) keresztül normál full screen DV-be azaz 720x576 felbontású DV-t kapsz.

#18 Felhasználó inaktív   Tiffany 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 12. 15:17

Igen az Ulead VideoStudio is 352x288 ban írta ki a videó méretét. Már voltam boltban kártyáért. Sajnos nem volt.

#19 Felhasználó inaktív   sanyesz78 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 20:33

Üdv mindenkinek!

Lenne egy kérdésem nekem is Mini DV kamerával kapcsolatban.
Szóval vettem a kamera és a PC közé kábelt.A következő történt, hogy a PC érzékelte a kamerát de, ismeretlen eszközként tartotta(tartja) számon.Gondolom szükséges valamilyen hardver illetve szoftver ahhoz hogy átjátszhassak a kameráról a PC-re.
És nem tudom hol keressek.Ha tudtok segítsetek.Nagyon fontos lenne. :eek:  :eek:
A kamera tipusa  JVC GR-D20

#20 Felhasználó inaktív   sanyesz78 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2005. 05. 13. 20:55

Elfelejtettem ideírni hogy USB a PC felé a kábel.

Téma megosztása:

• (2 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó