Outlook Hiba!
Elküldve: 2004. 03. 11. 12:06
elég érdekes dolgokat irkál az Outlook express és nem tudom hova tenni. ha tud valaki segíteni írjon már! a lényeg. semmilyen kimenő levél nem megy el.. ellenben fogadni tudok vele. Az SMTP és POP3 beállítások jók (hozzá sem lettek nyúlva telepítés óta) és a következő hibaüzenet jön mindig vissza:
Az üzenet nem küldhető el, mert a kiszolgáló visszautasította az egyik címzettet.
A visszautasított e-mail cím a következő volt: "badmail@ks.hu”. Tárgy 'Hírlevél
lemondás', Fiók: 'mail.axelero.hu', Kiszolgáló: 'mail.axelero.hu', Protokoll:
SMTP, Kiszolgáló válasza: '550 5.7.1 <badmail@ks.hu>... Relaying denied.
Proper authentication required.', Port: 25, Biztonságos (SSL): Nem, Kiszolgálóhiba:
550, Hibaszám: 0x800CCC79
kipróbáltam több létező e-mail címre küldeni és az sem ment ki. A postaláda nem volt tele, vírus pedig nem hiszem hogy van a gépen (AVG resident Shield fut háttérben)
Szerintetek mi a bibi?
Elküldve: 2004. 03. 11. 12:11
Elküldve: 2004. 03. 11. 12:24
idézet:
Ezt írta bean:
Hm, a hibaüzenet egyértelmű: a mail.axelero.hu nem szeret téged, hitelesítést kér. Megnéztem neked a [url="http://"http://www.axelero.hu/static/levelez_2.html"]http://www.axelero.h.../levelez_2.html[/url] címet, itt teljesen sima beállítások vannak. Tudom, ostoba kérdés, de ugye az Axelero a szolgáltatód? Ha nem, akkor használd annak az SMTP szerverét. Ha igen, hívd fel az Axelero ügyfélszolgálatot, mi aligha fogunk tudni segíteni, sorry.[/quote]
Igen, az axelero a szolgáltatóm... Na most hozzátartozik, hogy azóta Kábelnet elérés van, a gép amin a hiba jelentkezett, egy a hálózaton megosztott kábelmodemen csatlakozik a netre. na most az egész rendszer átállt a kábelnetes szolgáltatóra, de az Outlook beállításokban maradt a mail.axelero.hu
csak az alapértelmezett internetkapcsolatot változtattam meg. Akkor ez lenne a bibi? akkor most ha kábelneten vagyok és onnan nyitom az Outlook-ot akkor nem használhatom az axelero POP3, és SMTP funkcióit?
az axeleros jelszavam beállításaim továbbra sem változtak.
Elküldve: 2004. 03. 11. 12:59
idézet:
Ezt írta Soundmaker:
Igen, az axelero a szolgáltatóm... Na most hozzátartozik, hogy azóta Kábelnet elérés van, a gép amin a hiba jelentkezett, egy a hálózaton megosztott kábelmodemen csatlakozik a netre. na most az egész rendszer átállt a kábelnetes szolgáltatóra, de az Outlook beállításokban maradt a mail.axelero.hu
csak az alapértelmezett internetkapcsolatot változtattam meg. Akkor ez lenne a bibi? akkor most ha kábelneten vagyok és onnan nyitom az Outlook-ot akkor nem használhatom az axelero POP3, és SMTP funkcióit?
az axeleros jelszavam beállításaim továbbra sem változtak.[/quote]
Én nem tom, de a kábelneten is mail.axelero.hu a mail szerverek címe?
Elküldve: 2004. 03. 11. 13:25
idézet:
Ezt írta BlueDeath:
Én nem tom, de a kábelneten is mail.axelero.hu a mail szerverek címe?[/quote]
Könyörgöm, nem egyszerűbb felhívni az üfsz-t mint itt ezen gyötrődni? A weboldaluk nem említ mást, de ki tudja.
Elküldve: 2004. 03. 11. 13:31
idézet:
Ezt írta BlueDeath:
Én nem tom, de a kábelneten is mail.axelero.hu a mail szerverek címe?[/quote]
...a parisatos szolgáltató is adott e-mail fiókot. az egy másik gépen van beállítva. azzal nincs is gond... csak régebben a kérdéses gépen ISDN internethozzáférés volt (axeleros) és az Outlook is ezt használta. De mikor bekötötték a kábelnetet, és helyi kapcsolatként meg lett osztva a hálózaton, ezt állították be minden gépre. Tehát az internet elérése (és így a POP3 és SMTP szolgáltatások elérésére is ) a kábelnetet használja gép. Eleinte a az internet a kábelneten jött de az outlook még mindig az ISDN vonalra lépett fel ha levéllekérdezés illetve küldés volt. Aztán ezt a beállítást átraktam ugyancsak a Kábelnetre.. Ezért kérdezem hogy ez lenne a gond? Állítsam vissza az Outlook-ot arra hogy az ISDN vonalat tárcsázza? Szóval nem értem, a mail.axelero.hu-t csak akkor lehet használni hogyha axelero-s netem van?
Ha más a szolgáltatóm, és az ISDN vonalat sem mondtuk vissza, akkor elvileg mennie kéne a POP3-nak a Kábelnetről is nem? vagy a bevizsgálás miatt csak az axelero internet a jó?
:confused:
Elküldve: 2004. 03. 11. 13:49
datanetes postafiók; datanetes adsl esetén
POP3: mail.datanet.hu
SMTP: smtp.datanet.hu
ugyanez a postafiók axelerós adsl-ről:
POP3: mail.datanet.hu
SMTP: mail.axelero.hu
(no open relay)
Elküldve: 2004. 03. 11. 14:00
Asszem megcsináltam... a kimenő SMTP kiszolgálóhoz a Kábelnet szolgáltatóját írtam (mail.parisat.hu), a bejövő leveleket meg leszedi a mail.axelero.hu ... így a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad

Csak ezt eddig nem tudtam hogy szolgáltató váltás esetén az Outlook nem engedi elküldeni a levelet. Hiába no.. én a HTTP-s levelezőrendszerekkel dolgoztam eddig

Így asszem nem lesz gubanc... kipróbáltam pár tesztlevelet küldeni és nem volt gond... és köszi a tippet fiúk...
Elküldve: 2004. 03. 11. 14:47
idézet:
Ezt írta Soundmaker:
Okés!
Asszem megcsináltam... a kimenő SMTP kiszolgálóhoz a Kábelnet szolgáltatóját írtam (mail.parisat.hu), a bejövő leveleket meg leszedi a mail.axelero.hu ... így a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad![]()
Csak ezt eddig nem tudtam hogy szolgáltató váltás esetén az Outlook nem engedi elküldeni a levelet. Hiába no.. én a HTTP-s levelezőrendszerekkel dolgoztam eddig
Így asszem nem lesz gubanc... kipróbáltam pár tesztlevelet küldeni és nem volt gond... és köszi a tippet fiúk...[/quote]
Erről beszéltem...
A szolgáltatód adja mindíg az SMTP és a POP3 szerverekhez a hozzáférést a net eléréssel együtt. Ha más net szolgáltatót választasz, akkor a mail szerverek címét is át kell írnod.
Az ISDN vonalad hiába él még, ha lemondtad az axelero internetet.
[ 2004. március 11.: BlueDeath szerkesztette a hozzászólást ]
Elküldve: 2004. 03. 11. 19:43
Amikor isdn-en jelentkezel be akkor axelerós ip tartományban vagy ezért az tudod használni az smtp szerverüket.
Ha nem lenne ez a védelem akkor még a jelenleginél is több lenne a spamek száma.
Pioneer 112D, Prescott 2.8, Leadtek A6200TD,
Samsung 160GB 8MB HD160JJ S-ATA NIDEC motor,
WD5002ABYS-01B1B0 S-ATA 500 GB, Hannsg HI221DP 22" LCD,
Intel Pro/100S
Elküldve: 2004. 03. 12. 14:27

Megoldás?
Üdv: Omega

Elküldve: 2004. 03. 12. 18:09
idézet:
Ezt írta Omega:
Outlook hiba... az üzenetszabályoknál beállítottam, hogy ha a feladó címe tartalmaz xy karaktersorozatot, akkor jelölje meg olvasottként és tegye a Törölt elemek mappába. Ezt meg is teszi, de az újlevél-jelző boríték ott marad a taskbaron egészen addig, amíg valamelyik e-mailt kézzel meg nem jelölöm olvasatlanként, majd vissza olvasottként. Zavaró
Megoldás?
Üdv: Omega[/quote]
Erre a hibára sajna nem tom a megoldást, de mondok más félét.
Ha az OE-el hotmailes fiókot kérdezek le, hiába jön új levél, nem teszi ki a kis levél ikont az óra mellé.
Az üzenet szabályokat sem alkalmazza hotmailes fiókokra.![]()
Elküldve: 2004. 03. 19. 08:47

microsoft outlook megfelelően fogad, de a küldést csak a saját címre teljesíti. kértem telefonon, hogy nyissák meg a postázandóban várakozó levelet és ott nyomjanak a küldés gombra. az eredmény még egy postázandó mappa a postázandón belül...
ti látattok már ilyet? délután elmegyek megnézni a saját szemmemel is, de ha van ötletetek, azt nagyon szépen megköszönöm.
a "rendszer" win98se, office2000, winupdatel szépen lefrissítve, naprakész vírusirtóval. a netet és a mail címet a hu.inter.net szakcég adja.
Elküldve: 2004. 03. 19. 09:02
idézet:
Ezt írta grabo:
sziasztok. én is tudok egyet!
microsoft outlook megfelelően fogad, de a küldést csak a saját címre teljesíti. kértem telefonon, hogy nyissák meg a postázandóban várakozó levelet és ott nyomjanak a küldés gombra. az eredmény még egy postázandó mappa a postázandón belül...
.[/quote]
A mégegy postázandó mappa a "hanyag egéerkezelés" miatt van, a küldés meg talán rossz smtp-től.
Elküldve: 2004. 03. 19. 09:40

Elküldve: 2004. 03. 19. 22:06
idézet:
Ezt írta BlueDeath:
Ha az OE-el hotmailes fiókot kérdezek le, hiába jön új levél, nem teszi ki a kis levél ikont az óra mellé.
Az üzenet szabályokat sem alkalmazza hotmailes fiókokra.[/quote]
Lehet, hogy "HTTP protokollon" keresztül kezeled a hotmailes fiókodat, és nem POP3-mal?