HWSW Informatikai Kerekasztal: Thermaltake A1615 Subzero 4G Peltier elemes hűtés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Thermaltake A1615 Subzero 4G Peltier elemes hűtés CPU Hűtés

#11 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 14. 12:28

Nem értek hozzá, így elhiszem amit mondasz.
Ettől függetlenül a Thermaltake megoldását sz@rnak tartom.

Ha mínuszba vinné a hőmérsékletet (de legalábbis a deltaT mínusz lenne) akkor még OK, de így, hogy egy sima léghűtő teljesítményét produkálja jelentősen nagyobb áramfelvétel mellett, értelmetlen.

Ja és a ventilátor fordulatszáma - pl. egy XP-120 kb. ugyanazt tudja amit a tiéd, 120-as alig forgó hangtalan ventilátorral (mondjuk 1000-1500 rpm).

Na peace, nem akarlak bántani :)

#12 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 22:08

Idézet: Xero - Dátum: 2005. máj. 12., csütörtök - 23:31

Ez nem egészen így kerek.
Első körben a peltier elem egyik oldala és a másik között ugye kemény hőfokbeli eltérés tapasztalható a peltier effektusnak köszönhetően. Ez akár -40 +50 is lehet! Ezt még egy épkézláb léghűtés is le tudja hűteni.
A másik: Bizonyos fokig a léghűtés is elég neki.

Nekem egy ideje sub zero munkálkodik a gépemen és nekem nagyon bevált. 1 idle kegyetlenül halk gyak áll a venti ha meg alap órajelen dolgozik a proc akkor is max 2000-et pörög. Az igaz hogyha felpöckölöm 3.2-re a procit akkor már kezd visítani és akár 4500-öt is hajlamos pörögni de akkor sem megy a prockó 45 fok fölé.

A belső tápja egy fikarsznyit sem melegszik még kézmeleg sincsen. Annyi lehet a hátránya hogy értelem szerűen a peltier elem azért hajlamos fogyasztani így be kell kalkulálni még +125W-ot kb.

Ha alacsony áron valaki hozzá tud jutni és nem akar vízzel bajlódni annak jó lehet mert tényleg képes extrém órajeleket is megfogni :)

Üdv

egy 125w-os peltiert normál müködés közben te nem nagyon tudsz lehűteni egy léghűtéssel, még úgy sem hogy a másik oldalát nem terheled. kezdjük ott hogy a peltierek müködéséhez min 15V szükséges.
ez a thermaltake csoda max 10C° különbséget produkál a hideg és a meleg odal között. az meg +125W befektetett energiával nézve elég karcsú teljesítmény. Én 90W-os elemekkel csináltam -25C° úgy hogy a meleg oldalt 2C°-os vízzel hűtöttem. Na annak volt értelme. de ez a cucc semmit nem ér.

Üdv.
..és a nyolcadik napon isten megteremté a TV-t!
egyszerű internet tesztelő
Panorámák

#13 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 15. 22:10

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2005. máj. 9., hétfő - 17:38

Valahol olvastam, hogy x hőenergia eltávolításához a Peltier ugyanúgy x energiát vesz fel (köbö).
Vagyis van egy 100W-ot fogyasztó processzor, amit egy durván 100W fogyasztású Peltierrel lehet hűteni. Tehát 100W hő helyett van 200W.

Pofon a sz@rnak, SZVSZ.

Ha ugyanolyan teljesítményü petierrel hűtenéd akkor az elem mind a két oldala ugyanolyan hőmérsékletű lenne. de valóban jól fogalmaztad meg így sz@r :)
Panorámák

#14 Felhasználó inaktív   Cheeboo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2005. 05. 27. 07:00

nolám, nekem is egy ilyen vana  gépben, azon kívűl, hogy magas a fogyasztása, és gyenge a léghűtése, több okot nem tudok felsorolni. a tápja nem melegszik valóban. visítani visít, de könnyen lehet rajta segíteni egy kapcsoló segítségével. akkutöltövel 24 fok különbséget sikerült kreálni üres járatban (proci  nélkül, csak az eredeti hűtéssel max ford számon(4800 ami eleve nem semmi) a lapátok kialakításai is jók, épp most készülök egy víz hűtéssel megbolondítani, csak az a baja, hogy rá van ragasztva a hűtőbordára. (az aljára nincsen, csak pasztázva)Kép
megpróbálom betenni a fagyiba lehűteni hátha segít rajta, vagy melegíteni és annyit tágul, hogy lejön róla.

üdv. Czibu

#15 Felhasználó inaktív   sityak 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 05. 27. 08:57

Idézet: Cheeboo - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 7:00

nolám, nekem is egy ilyen vana  gépben, azon kívűl, hogy magas a fogyasztása, és gyenge a léghűtése, több okot nem tudok felsorolni. a tápja nem melegszik valóban. visítani visít, de könnyen lehet rajta segíteni egy kapcsoló segítségével. akkutöltövel 24 fok különbséget sikerült kreálni üres járatban (proci  nélkül, csak az eredeti hűtéssel max ford számon(4800 ami eleve nem semmi) a lapátok kialakításai is jók, épp most készülök egy víz hűtéssel megbolondítani, csak az a baja, hogy rá van ragasztva a hűtőbordára. (az aljára nincsen, csak pasztázva)Kép
megpróbálom betenni a fagyiba lehűteni hátha segít rajta, vagy melegíteni és annyit tágul, hogy lejön róla.

üdv. Czibu

szerinetem nem fog lejönni róla, inkább ne kockáztasd meg hogy eltöröd, ha van lehetőséged akkor marasd le a bordáról a lamellákat. Így legalább kapsz egy nagyobb puffer felületet amit egyszerübben és jobba lehet hűteni.

Üdv.
Panorámák

#16 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 06. 04. 06:32

Találkoztam egyszer egy 486-ra való Peltier-es hűtéssel (!), és én is le akartam szedni a Peltiert a bordáról.

Lejött, de kb. 100 apró darabban; középen ilyen kerámiaszerű, törékeny sz@rok vannak, és mind széttört. Pedig nem is feszegettem, csak a körmömmel próbáltam óvatosan lebuherálni.

#17 Felhasználó inaktív   saca3 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 11:41

sziasztok jolenne ha valaki tudna nekem segiteni abban hogy mijen hutest vegyek hamar a hutesrol is beszelgettek van egy elkepzelesem
ami :reseratir 1 plus neven fut
es hogy mibe kellene:
AN8 SLI DELUXE
CPU:3500+ 64 BIT
X850XT PE
2*1024 RAM
200 GB HDD
HA VALAKI TUDNA SEGITENI AZT MEG KOSZONEM
A PROCIT ES A VGA-T SZERETNEM TAMOGATNI VALAMI JO HUTESEL
CSAK NEMTUDOM HOGY AMIT IRTAM AZ JO VALASZTAS E
VAGY HA TUDTOK JOBBAT AKKOR IRJATOK MEG LEGYSZI
ELORE IS KOSZI MINDENKINEK
P5W DH Deluxe  CPU:E6600 Core 2 duo,  3* 250.GB SATA hdd, GAINWARD  8800GTX vivo, 2*1024.RAM 800MHZ. TAGAN 480W-Tap, logitech mx5000 bill, eger mx1000,  samsung 940bf

#18 Felhasználó inaktív   saca3 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 11:44

JA BOCSANAT A VIDEOKARI AZ ATI X850XT PE
DE SZERINTEM EZ MINDENKINEK VILAGOS
BOCSI
:respect:
P5W DH Deluxe  CPU:E6600 Core 2 duo,  3* 250.GB SATA hdd, GAINWARD  8800GTX vivo, 2*1024.RAM 800MHZ. TAGAN 480W-Tap, logitech mx5000 bill, eger mx1000,  samsung 940bf

#19 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 25. 12:31

Bazz.

NE KAJABÁJJ MEE MEKSIKETÜLÖK ÁZZE.
Neközpontozzmindentegybekellírnihogysenkisemneértsemegmitakarszmondani.

Szívesen.

#20 Felhasználó inaktív   saca3 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 27. 11:27

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2005. okt. 25., kedd - 13:31

Bazz.

NE KAJABÁJJ MEE MEKSIKETÜLÖK ÁZZE.
Neközpontozzmindentegybekellírnihogysenkisemneértsemegmitakarszmondani.

Szívesen.

szia,
nagyon koszonom hogy segitettel
elobre jutottam a valaszoddal
nagyon kedves es segitokesz ember lehetsz
amugy bocs hogy sokmindent egybe irtam
amugy te piszkalodni jarsz ide vagy beszelgetmi is szoktal
;)

#21 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2005. 10. 28. 09:10

Idézet: saca3 - Dátum: 2005. okt. 27., csütörtök - 12:27

szia,
nagyon koszonom hogy segitettel
elobre jutottam a valaszoddal
nagyon kedves es segitokesz ember lehetsz
amugy bocs hogy sokmindent egybe irtam
amugy te piszkalodni jarsz ide vagy beszelgetmi is szoktal
;)

Ha már fórumozni jársz ide és nem csak olvasgatni, szíves figyelmedbe ajánlom a netikett vonatkozó részét.
Az OK, hogy te leírod, hogy mi a bajod, és számodra ez egyértelmű és nyilvánvaló, de annak, aki olvassa, egybe írva, mondatjelek nélkül, kis-nagybetűvel, esetleg baromira nem az.
Tisztelj meg minket azzal, hogy ha már tök ingyen kapsz tőlünk értékes tapasztalati, technikai tanácsot, hogy normálisan, emberi és magyar nyelven írsz. Ha erre nem vagy képes, tőlünk se várj segítséget, keresd meg a mistral-t mondjuk és beszélj velük.
Bástya válasza pedig olyan, mint a te kérdésed volt. Tükröt tartott eléd, de ezek szerint nem látod benne magadat.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#22 Felhasználó inaktív   saca3 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 11:30

Idézet: didyman - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 10:10

Ha már fórumozni jársz ide és nem csak olvasgatni, szíves figyelmedbe ajánlom a netikett vonatkozó részét.
Az OK, hogy te leírod, hogy mi a bajod, és számodra ez egyértelmű és nyilvánvaló, de annak, aki olvassa, egybe írva, mondatjelek nélkül, kis-nagybetűvel, esetleg baromira nem az.
Tisztelj meg minket azzal, hogy ha már tök ingyen kapsz tőlünk értékes tapasztalati, technikai tanácsot, hogy normálisan, emberi és magyar nyelven írsz. Ha erre nem vagy képes, tőlünk se várj segítséget, keresd meg a mistral-t mondjuk és beszélj velük.
Bástya válasza pedig olyan, mint a te kérdésed volt. Tükröt tartott eléd, de ezek szerint nem látod benne magadat.

de igen, latom en ezert bocsanatot is kertem
de szerintem ezt udvariasabban is a figyelmemre lehetett volna hozni
meg ha humort is vitt volna a dologba,
egyebkent mikor azt irtam nagyon siettem
ezert ha barkinek is szemet szurt hohy nemirtam helyesen
akkor megy egyszer BOCSANATOT kerek

egyebkent ha penzt akarsz kerni a hatalmas tudasodert akkor nyis uzletet
:)
poopa mikor meg itt volt soha nem irt ijeneket

en sem vagyok teljesen sotet a szamitas tecnika teruleten
itt tapasztalatot lehet cserelni
tepedig arrol beszelsz hogy te ingyen adsz tanacsokat ha igy gondolod
ne adj tanacsot es kesz
UDV:
SACA

#23 Felhasználó inaktív   saca3 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 11:42

csao
egyebbken itt baratkozni is lehetne
nem pedig piszkalodni
itt nem tudom hanyszor kell bocsanatot kerni egy ijen kis hulyeseg miatt
megyegyszer bocsi
:respect:
lehetnenk baratok is
nem muszaly
ellensegeskedni azt hiszem en meg tettem az elso lepest
szeretnek itt minel tobb baratot szerezni

egyebkent en kint elek Angliaban
es sokat dolgozom
nemsok idom van forumozni
ezert sokszor rohanva irok
es nezelodok

sziasztok

UDV:
saca

#24 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2005. 10. 28. 16:18

:offtopic: Nem kis hülyeség. Én pl. most látlak először itt és az első 3 megnyilvánulásodból nem tűnik ki, hogy nagyon sajnálod, vagy tényleg érdekel a dolog. A barátságnak ehhez semmi köze, és lépést sem kell tenni, ha valami kialakul, az nem ilyen lépéseken fog múlni :) . És nem szívom a fogam azért, hogy ejh, mennyit kereshetnék az "nagy " tapasztalatommal, ha pénzért adnám, csak van egy olyan fórumos állatfaj, aki beregel, kérdez kb. Hozzád hasonló stílusban és aztán vérig sértődik, hogy senki nem segít neki és leorbákolja a fórumot, elvárva tőlünk, többiektől, hogy ugorjunk a bajára azonnal. Na nekik javaslom a fizetős helyeket-ennyi.
Az íráshoz meg annyit, hogy ha leírsz kb. 120 karaktert, akkor vajon tényleg arra a 3-4 írásjelre nincs idő? Valamint, ha aláírásba beteszed, hogy bocsesz, de angol billentyűzet, meg sietek és vakon írok, akkor azért nem sértődünk meg :Đ .
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#25 Felhasználó inaktív   saca3 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 28. 23:00

Idézet: didyman - Dátum: 2005. okt. 28., péntek - 17:18

:offtopic: Nem kis hülyeség. Én pl. most látlak először itt és az első 3 megnyilvánulásodból nem tűnik ki, hogy nagyon sajnálod, vagy tényleg érdekel a dolog. A barátságnak ehhez semmi köze, és lépést sem kell tenni, ha valami kialakul, az nem ilyen lépéseken fog múlni :) . És nem szívom a fogam azért, hogy ejh, mennyit kereshetnék az "nagy " tapasztalatommal, ha pénzért adnám, csak van egy olyan fórumos állatfaj, aki beregel, kérdez kb. Hozzád hasonló stílusban és aztán vérig sértődik, hogy senki nem segít neki és leorbákolja a fórumot, elvárva tőlünk, többiektől, hogy ugorjunk a bajára azonnal. Na nekik javaslom a fizetős helyeket-ennyi.
Az íráshoz meg annyit, hogy ha leírsz kb. 120 karaktert, akkor vajon tényleg arra a 3-4 írásjelre nincs idő? Valamint, ha aláírásba beteszed, hogy bocsesz, de angol billentyűzet, meg sietek és vakon írok, akkor azért nem sértődünk meg :Đ .

szia
hat kivancsi lennek mijen ember vagy te valojaban,
en ugy erzem hogy te szemejeskedsz
az ijen emberektol lesz rosz 1 forum akik kiszurnak valakit es elkezdik piszkalni
sokan az IJEN emberek miatt nem latogatnak vissza

nekem eleg ebbol a forumbol es ez miattad
nekem erre nincs szuksegem
nem vagyok rad szorulva nehogy azt hid
hogy te egy zsenivagy sott en ugy gondolom a te megnyilvanulasod bol hogy pont az ellenkezoje vagy

legyszives neis valaszolj erre
vanak itt nagyon rendes emberek es nagyon szimpatikusak
es segitokeszek baratsagosak

TE NEM TARTOZOL KOZZEUK.

UI:
a tobiektol elnezest kerek akik ezeket az uzeneteket olvastak
bocsi
es sziasztok

#26 Felhasználó inaktív   Leeroy of SMV Design 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 18:56

Most mondjam erre, hogy ARGH?! :lame: :D
Intel Core i7 4770K@4.3, Asus Z87-K, MSI N750Ti 2G, 8G DDR3, BenQ GL2240

#27 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 20:17

Egy újabb unatkozó kisgyerek, majd kikopik innen. :D

Szerkesztette: Etele 2005. 10. 31. 20:18 -kor

#28 Felhasználó inaktív   saca3 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 20:51

Idézet: Etele - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 21:17

Egy újabb unatkozó kisgyerek, majd kikopik innen. :D

nemkopik :D
es 25eves
es nem unatkozik ;)
de jo itt maramikor nem kotexenek
de legalab tik humort is visztek a dologba
csumi

#29 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 21:24

Barátom, ugyan jómagam is egy jókora nagy ragyabunkó vagyok, és igaz senkinek nem tartozol magyarázattal mit miért teszel, de:
- Én elhiszem, hogy te még a commodore érában kezted, majd angol billentyűzettel IRCztél ékezet nélkül, ezért nem használod.
- Elhiszem, hogy lenézed ezt a nagybetű=kiabálás szintű, netiquett köcsögséget.
- Elhiszem, hogy sietsz, és nem irsz helyesen, valamint nem használsz sem irásjelet, sem szóközt nem hagysz.

Magam is helytelenül irok, egyrészt, mert tanultatlan vagyok egy kicsit, nyelvtanból mindig cölöp voltam , jórészt vakon gépelek, angol billentyűzetről, a hosszo i teljes hiánya is ennek köszönhető, mert nincs rajta.
DE:

Ha látod, hogy rajtad kivül mindenki veszi a fáradtságot, és legalább egyszer, ha többször nem is, végigfut azon mit köhögött be a fórumba, és legalább az égbekiáltó dolgokat kipurgálja, akkor miért nem lehet felvenni a fordulatot? Miért májer dolog szembehugyozni a széllal, és szakadárkodni, hogy bezzeg én nem fogom csinálni eztmegazt, azértse? Csak azért mondom, mert ezzel itt nem egyedi leszel, hanem igénytelen, a szó teljes negativ értelmében.
Az, hogy a többiek kicsit élesen reagálnak, nem neked tudható be jórészt, hanem annak, hogy mindenki, mindegyikünk 1000+1 sudirbunkó, hülyeségét ideböfögő, egy kösz vagy egy facsipesz nélkül kalapját vevő, ha tiszteletet nem is, de a minimális toleranciát és alázatot nem ismerő kis 14 éves ph/sg szökevényt láttak/láttunk már.
Ugyhogy ne érezd személyeskedésnek a dolgot, egyszerüen csak vedd fel a ritmust. Ha nem megy, mert vak vagy, siket, testileg vagy szellemileg korlátozott, azt is megértjük, toleráljuk, mint ahogy azt is, aki iskolázottsága vagy családi háttere okán nem tud viselkedni. Egy van, amit nehezen birunk. és az az, ha valaki sikkből, divatból bunkó.
Szóval, részemről peace, és remélem találsz megoldást a bánatodra.

#30 Felhasználó inaktív   nyunyu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 10. 31. 23:41

:offtopic:

Idézet: 2-More - Dátum: 2005. okt. 31., hétfő - 22:24

Magam is helytelenül irok, egyrészt, mert tanultatlan vagyok egy kicsit, nyelvtanból mindig cölöp voltam , jórészt vakon gépelek, angol billentyűzetről, a hosszo i teljes hiánya is ennek köszönhető, mert nincs rajta.

Magyar (101) beallit, aztan AltGr+J/I attol fuggoen, hogy kicsi kell, vagy nagy.

Mivel en is angol kiosztason nevelkedtem, mai napig igy gepelem a hosszu í-t, ha szoveget szerkesztek. (pedig melohelyen "rendes" magyar billzet van, kulon í gombbal.)

Téma megosztása:

• (4 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó