HWSW Informatikai Kerekasztal: Tőzsde, befektetés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tőzsde, befektetés pénz, kockázat, mi és hogy.... Értékeld a témát: -----

#1001 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 03. 00:46

Fordított fej-váll szimpatikus, a célár a broadening izéből és a trendvonal alól is kitör, meglátjuk bejön-e (általában ez be szokott). Mondom, az a kérdés hogy mennyire/mennyien hisznek a Mikulásban :D

Szerk: felfedezni vélek egy emelkedő csatornát is már az órás grafikonon, az abszolút mélypont és a mai két lokális szépen kirajzolja az alját; vagy lehet beszűkülő háromszög is a nagy eső trendvonallal. Mindegy, marad a holnapi, legfeljebb holnaputáni határidő az igazság órájának bekövetkeztére :)

Szerkesztette: Laa-Yosh 2008. 12. 03. 00:59 -kor

LY

#1002 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 03. 01:01

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2008. dec. 3., szerda - 0:46

Fordított fej-váll szimpatikus, a célár a broadening izéből és a trendvonal alól is kitör, meglátjuk bejön-e (általában ez be szokott). Mondom, az a kérdés hogy mennyire/mennyien hisznek a Mikulásban :D

én csak 49% esélyt adok neki, hogy bejön, elvégre ez csak az 1 órás charton látszik, szal nem igazán szignifikáns. minél hosszabb ideje tart és minél többször érintette az árfolyam a trendvonalat, annál erősebb, szóval ez már elég erősnek tekinthető. ráadásul a trendvonal mellett ott a 30EMA is.

szerk: volt vkinek tegnap WHI-je? :)

Szerkesztette: fLeSs 2008. 12. 03. 01:06 -kor

#1003 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 03. 01:30

Szerintem meg 98%. Mert
49% hogy hisznek a Mikulsában
és
+49% hogy hisznek a fordított fej-vállban
:D

Viccen kívül is, ez egy tökéletes alibi arra hogy hülyére vásárolja magát mindenki papírokból és ezzel be is jönne az emelkedés. A kedvezőbb gazdasági adatok, vagy akár csak hírek mind segíthetnek kiváltani a trendfordulót, de végeredményben úgy is az kell hozzá, hogy menjen be a pénz hegyekben vissza a tőzsdére. Ha meg bekövetkezik, akkor minden más körülmény hiánya lényegtelen (és a tőzsdei emelkedéstől amúgy is elindul majd minden más mutató is felfelé szépen lassan).
LY

#1004 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 03. 01:51

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2008. dec. 3., szerda - 1:30

Szerintem meg 98%. Mert
49% hogy hisznek a Mikulsában
és
+49% hogy hisznek a fordított fej-vállban
:D

Viccen kívül is, ez egy tökéletes alibi arra hogy hülyére vásárolja magát mindenki papírokból és ezzel be is jönne az emelkedés. A kedvezőbb gazdasági adatok, vagy akár csak hírek mind segíthetnek kiváltani a trendfordulót, de végeredményben úgy is az kell hozzá, hogy menjen be a pénz hegyekben vissza a tőzsdére. Ha meg bekövetkezik, akkor minden más körülmény hiánya lényegtelen (és a tőzsdei emelkedéstől amúgy is elindul majd minden más mutató is felfelé szépen lassan).

látom te komolyan bull vagy, bár nemtom, hogy miért, de a te dolgod. :)

egy komoly emelkedéshez az kellene, hogy az emberek elkezdjenek vásárolni. befektetők kellenének, hedge fundok.
jelenleg semmi ilyesmire utaló jel nincs, az emelkedések a túladott állapotok utáni short coveringeknek köszönhetők. az USA állampapírok hozama esik, azaz oda vándorol a lóvé.

a befektetők és a hedge fundok kivárnak, ahhoz, hogy ők beszálljanak a játékba először kéne egy sor jó hír, de ehelyett csak azt hallani mindenütt, hogy recesszió meg válság. tudom, hogy a tőzsde hamarabb fogja elkezdeni az emelkedést, minthogy a válság lezárulna, de hát hol a válság vége? egyelőre csak mélyülnek a problémák, a negyedéves jelentéseken a következő negyedévekben fog igazán meglátszani a kaki.

a hedge fundok is rengeteget veszítettek az elmúlt időszakban, úgyhogy most még ők is minden kis emelkedés/esés után profitot realizálnak. egyet előre, kettőt hátra.

de lehet, hogy igazad lesz. :)

#1005 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 03. 02:24

Mikulás ralli =/= válság vége, ne érts félre.

Én is azt gondolom, sőt számítok is rá, hogy most még rohannak fel egy darabig, aztán szépen leesik megint minden, ha nem is feltétlenül új mélypontra (bár annak is megvan az esélye). A mostani csökkenő trendvonal áttörése sem jelentené a válság végét, legfeljebb utána kisebb tempóval menne újra lefelé, vagy rajzolhatnánk helyette újat más kiindulási ponttal.

Én csak azt gondolom most viszonylag biztosnak, hogy ez az emelkedés elég lelkes és kitart még legalább a héten. Ekkor jó esély van rá hogy átviszi azt a vonalat és utána támaszként fogja majd meg az 1100-1200 körülről szinte biztosan beinduló következő esést (azaz elég mélyen de talán még a 740 felett). Januárban már Obama beiktatását kéne egy hasonló rohammal ünnepelni, hogy aztán majd abból is beessen valami indokkal. Aztám még legalább fél év hisztériát várok, mielőtt végre egy tartósabb és egyben nyugisabb emelkedés indulhatna be.

Ez most egy jó nagy zavaros, amiben lehet halászni, de látom jól a stopok kiütésével járó kockázatot is. Plusz beragadt poziban ülve nézem a műsort, szóval biztos máshogy szemlélem, mint ha naponta forgatnék sok pénzt, és szedném össze a bukókat ;)
LY

#1006 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 03. 02:27

mibe ragadtál be?

leírom, hogy a mai napon miben hibáztam, és így látni fogom később is.
1. az F vételénél
a. már 8479731-szer megfogadtam, hogy medve piacon nem veszek részvényt, mégis vettem, SOKADSZORRA!!! (trenddel szemben soha)  :omg:
b. szimpla "hátha bejön" vétel volt, arra gondoltam, hogy a jó hírek miatt emelkedni fog (szerencsejáték)
c. pedig tudom azt is, hogy jó hírek hallatán nem szabad bevásárolni ha előtte a részvény már sokat emelkedett (márpedig az elmúlt pár napban elég sokat emelkedett, majdnem megduplázódott)

összegezve: fasz voltam, megérdemeltem a veszteséget

2. SMN vételénél
a. szimpla "hátha bejön" vétel volt, láttam, hogy milyen gyors az SP500 esése (az SMN az alapanyagok szektor inverz ETF-e), nem akartam lemaradni semmi jóról
b. nem vagyok daytrader, mégis a napon belüli chart alapján vásároltam

3. SDS vételénél
a. akkor vettem, amikor az SP500 elérte a 840-et, arra fogadtam, hogy nem megy túl rajta
b. de ez nem jött be, úgyhogy kistoppolódtam

összegezve: ez tervszerű vétel volt, csak szimplán nem jött be.

mégis hibáztam: egy külföldi blogban olvasott dolgok befolyással voltak rám, azt írta az illető, hogy ha az SP500 eléri a 840-et, akkor inverz ETF-eket fog venni. én akkor nem értettem ezzel egyet, de mégis beleestem a "nem akarok lemaradni róla" csapdába. eredetileg a 38,2%-os Fibo-szintnél akartam vásárolni (847 ugye), de az olvasottak eltérítettek az eredeti tervemtől, befolyásoltak.

ebből más is tanulhat. :)

Szerkesztette: fLeSs 2008. 12. 03. 02:59 -kor

#1007 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 03. 09:31

S&P500 future most csinált egy esést, ez az OTP-t 3150-ről cibálta le 3080-ra, aztán amikor pluszba fordultak kint, már ment is vissza 3130-ra. És pontosan lehetett tudni, hogy akkor fog visszapattanni, amikor a kinti határidős. DT-ben ezzel lehetett beszállási pontot fogni.

Lehet grafikonokat egymásra pakolva nézni és arról kijelenteni hogy nincs kapcsolat, de ez a szitu szerintem egyértelműen mellette szól. Így napközben lehet a legjobban látni hogy sokszor teljesen az ő tempójukra ugrál itthon is mindenki.

Lesz még egy beesés pár percen belül újra, az is tuti, mert sötét gyertyát kezd rajzolni az ES.F és már le is mentünk 3110-re.

Szerk: amikor 3100-nál jártunk, a gyertya egyszercsak kivilágosodott, most már szép nagy -> 3125 és fel...

Szerkesztette: Laa-Yosh 2008. 12. 03. 09:34 -kor

LY

#1008 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 03. 09:32

Mikulás ralli csak hangulat alapon lehet, adat, hír, makro szinte kizárt, hogy jön jó.
Ami a hangulatot illeti, az eddig jó volt, figyelmen kívül hagyta a rossz híreket és mindent. Maximum ebből kiindulva lehet némi emelkedés. Ez a lendületes pattanást tekintve reális eséllyel bírt, de a mostani megtorpanás már elbizonytalanít. Ahogy látszik fLeSs grafikonján, rendesen lefordult a csatorna tetejéről. És bár a forgalom nem volt nagy, azért egy 9%-os esés nem lehet véletlen. :)
Technikailag sem ártana tényleg visszatesztelni legalább egy MA vonalat.

Közép és hosszú távon viszont semmi jó nem jöhet, itt fLeSsel értek egyet. Előbb fog fordulni a tőzsde meg minden, de a gazdasági problémák gyakorlatilag most kezdődnek, nemhogy lassan befejeződnének. Szerintem jövőre ennél jóval mélyebb aljakat fogunk ütni.

pl:
Autóval ment pénzért könyörögni a Ford vezetője
38%-os termeléscsökkenés?  :eek: És akkor hol a vége? Ez gyakorlatilag a gyár felére nézve: ON -> OFF. Most indul a második kör, az igazi recesszió. Az indulási szint van beárazva, de a kifutása a jövő zenéje. Mikor kell majd új Ford valakinek? Az biztos, hogy munkanélküli sem kevesebb lesz jövő ilyenkor... és akkor finoman fogalmaztam. :(

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2008. dec. 3., szerda - 9:40

18% emelkedés után kijár a korrekció, főleg ha überhatalmas ellenállásba ütközik...

No igen, de a tegnapi nap sem volt meggyőző és eddig a mai sem az.
Bár nyilván lehet még... ma lesz döntés autógyár ügyben?  :think:

Szerkesztette: vipisrac 2008. 12. 03. 09:46 -kor

#1009 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 03. 09:40

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. dec. 3., szerda - 10:32

És bár a forgalom nem volt nagy, azért egy 9%-os esés nem lehet véletlen. :)

18% emelkedés után kijár a korrekció, főleg ha überhatalmas ellenállásba ütközik...
LY

#1010 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 03. 09:45

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2008. dec. 3., szerda - 9:31

Lehet grafikonokat egymásra pakolva nézni és arról kijelenteni hogy nincs kapcsolat, de ez a szitu szerintem egyértelműen mellette szól. Így napközben lehet a legjobban látni hogy sokszor teljesen az ő tempójukra ugrál itthon is mindenki.

Szerintem ez nekem szólt. :)
Figy, én is azt mondom, amit te. SOKSZOR, legtöbbször őket követjük. Csak szerintem egyrészt nem minden bontásban és azon kívül is vannak kivételek. Főleg a kis forgalmú napok. Ott még én is el tudok húzni egy itthoni grafikont. :D

A másik amiben kevésbé hiszek: a nagyon rövid chartok egymásra tétele. Azért perces grafikon ugraburgálásba továbbra sem látnék bele szoros kapcsolatot. Persze szignifikáns mozgásnál ott is van. Ha kijön egy hír és ugrik rá a dow, dax 1%-ot valamerre függőlegesen az kivétel nélkül meglátszik a buxban is.

De pl. a mostani OTP 3150 -> 3100 leszúrásról: Sokkal inkább vártam amiatt, ahogy elindult felfelé szinte függőlegesen, mintsem az sp500 alapján. És mire ugrott fel reggel?

Pl. most elég jelentőset ugrott lefelé az sp500, látszik is a buxon, de rövidebben nézve az otp mai le-fel-le-fel-le grafikonját nézve már nem látom a teljesen szoros kapcsolatot.

#1011 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 03. 11:05

OTP-t elég erősen befolyásolja a piszok nagy kereslet.

Szerk: meg a jelek szerint az ebédidő :)

Szerkesztette: Laa-Yosh 2008. 12. 03. 12:02 -kor

LY

#1012 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 03. 12:18

----Bernanke: There's No Housing Bubble to Go Bust
Thursday, October 27, 2005
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/conte...5102602255.html

Nem találtam cikket (talán a Nyilasi blogját lehetne felhozni), de a jelzálogpiaci válságról sem akart tudomást venni, ehhez képest már több, mint 1000 milliárd USD-t öntöttek bele a bankokba. aztán...

----Bernanke Expects Housing Recovery by Year End
Reuters | 12 Feb 2008 | 03:59 PM ET
http://www.cnbc.com/id/23131888

----Bernanke says crisis 'no comparison' to Great Depression
1 nappal ezelőtt
http://www.google.com/hostednews/afp/artic...JYcbbCuXLWX0urA

Mint látható Bernanke nagyon "jó" az előrejelzésekben... szóval a legrosszabb még csak ezután jön.

Szerkesztette: fLeSs 2008. 12. 03. 12:37 -kor

#1013 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 03. 16:01

szépen jön le minden.
ddm -et zártam.
f/gm nagyon gondolkoztat. ha zárom és jön valami hír amire sokat emelkedik, akkor :mad: ha nem zárom és tovább esik és nem is jön jó hír akkor is :mad:

aztán ott van a 115ös eurjpy KO-m, bár még messze van, de nem úgy alakul ahogy terveztem. ez aránylag kis összeg, zárni már nem akarom, ha bukom akkor így jártam.

meg ma vettem 40.8-as brent crude KO-t is. vagy stoppolom 20% bukóval (kb ha 45 alá bejön akkor csukódna ki), vagy várok és KO kinyír, vagy nyerek. nemtom merre megy az olaj, de egyre inkább félek hogy nem föl.
szerk: átgondoltam, bent van a stop, nem veszem ki, így is elég tág. max felrobbanok ha kib*ssza és elindul fel :p

Szerkesztette: WiZARD 2008. 12. 03. 16:07 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1014 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 03. 16:15

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. dec. 3., szerda - 16:01

szépen jön le minden.
ddm -et zártam.
f/gm nagyon gondolkoztat. ha zárom és jön valami hír amire sokat emelkedik, akkor :mad: ha nem zárom és tovább esik és nem is jön jó hír akkor is :mad:

aztán ott van a 115ös eurjpy KO-m, bár még messze van, de nem úgy alakul ahogy terveztem. ez aránylag kis összeg, zárni már nem akarom, ha bukom akkor így jártam.

meg ma vettem 40.8-as brent crude KO-t is. vagy stoppolom 20% bukóval (kb ha 45 alá bejön akkor csukódna ki), vagy várok és KO kinyír, vagy nyerek. nemtom merre megy az olaj, de egyre inkább félek hogy nem föl.
szerk: átgondoltam, bent van a stop, nem veszem ki, így is elég tág. max felrobbanok ha kib*ssza és elindul fel :p

én duplán shortolom az olajat a DTO-val (én a crude-ot nézem).
az 55-es ellenálláson nem tudott átmenni, és tegnap a ~48-49-es támasza alá került. sztem megy lejjebb.
de ez a grafikonról is ordít. (de azt tanácsolom, hogy ne hallgass rám :) )

a GM/F-ről: pont az előbb összegeztem az eddigi tradeimet. az xls-ben zölddel jelöltem a sikeres, pirossal a sikertelen tradeket (ofkorsz a piros van túlsúlyban  :rolleyes: ). és miután végiggondoltam, hogy mit rontottam el rájöttem: 90%-uk ilyen vagy bejön vagy nem szerencsejáték trade volt (illetve az elején volt pár, amit rosszul időzítettem, támaszon/ellenálláson vásárlás helyett a kettő között vettem és persze kistoppolódtam).
erről le kell szoknom. még szerencse, hogy a stoplosst mindenhol betartom.

a maradék 10% meg olyan trade volt, ami nem arra indult, amerre gondoltam (ez van), de végülis a stoploss megóvott. ha belegondolok, hogy ha nem megyek bele ezekben a kaszinó-tradekbe, akkor sokkal jobb helyzetben lennék, valszeg egál lenne a nyerő/vesztő tradek száma, de a stoploss miatt kis pluszban lennék, profitom lenne, mert a nyerő tradek elég jól alakultak.

Szerkesztette: fLeSs 2008. 12. 03. 16:26 -kor

#1015 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 03. 16:27

jaja én is sokkal jobban állnék ha rendesen stoplossolnék, és nem várnám az általam megálmodott dolgokat.
(ügyfélnek normál stoplossal, kevésbé kockázatos/kaszinó tradekkel pluszban vagyok.)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1016 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 03. 17:05

USA ma átment a 850 körüli Fibo ellenálláson sztem, tekintve a 860-at ahol tart. 880 körül van a trendvonal, a tegnapi záróból olyan 4% emelkedés kéne hogy átvigye. De igazából sztem már az is jó jel, ha másodjára el tudja érni...
LY

#1017 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 03. 17:26

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2008. dec. 3., szerda - 17:05

USA ma átment a 850 körüli Fibo ellenálláson sztem, tekintve a 860-at ahol tart. 880 körül van a trendvonal, a tegnapi záróból olyan 4% emelkedés kéne hogy átvigye. De igazából sztem már az is jó jel, ha másodjára el tudja érni...

én most a DJIA-t figyelem, azon kb. 8700-nál van a trendvonal.

Szerkesztette: fLeSs 2008. 12. 03. 17:28 -kor

#1018 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 03. 19:46

Most beesett megint a Fibo alá, viszont olyan mintha egy emelkedő csatornát kezdett volna tegnap és azt akarja folytatni, most fordul az alsó vonalról... Ha stimmel, akkor nap végén már pluszban zárhat. Persze simán le is eshet a pincébe megint :)
LY

#1019 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 03. 19:53

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. dec. 3., szerda - 16:01

91 környékéről legkésőbb pattannia kellene, hogy ne jöjjenek csúnya dolgok.
szerk: Ja, hogy EURJPY és nem USD. Annak hol volt az alja? 114 körül?

Szerkesztette: vipisrac 2008. 12. 03. 19:55 -kor

#1020 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 03. 21:12

Hülye jenkik megint pont a vonalon akarnak zárni? :)
LY

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.