mibe ragadtál be?
leírom, hogy a mai napon miben hibáztam, és így látni fogom később is.
1. az F vételénél
a. már 8479731-szer megfogadtam, hogy medve piacon nem veszek részvényt, mégis vettem, SOKADSZORRA!!! (trenddel szemben soha)
b. szimpla "hátha bejön" vétel volt, arra gondoltam, hogy a jó hírek miatt emelkedni fog (szerencsejáték)
c. pedig tudom azt is, hogy jó hírek hallatán nem szabad bevásárolni ha előtte a részvény már sokat emelkedett (márpedig az elmúlt pár napban elég sokat emelkedett, majdnem megduplázódott)
összegezve: fasz voltam, megérdemeltem a veszteséget
2. SMN vételénél
a. szimpla "hátha bejön" vétel volt, láttam, hogy milyen gyors az SP500 esése (az SMN az alapanyagok szektor inverz ETF-e), nem akartam lemaradni semmi jóról
b. nem vagyok daytrader, mégis a napon belüli chart alapján vásároltam
3. SDS vételénél
a. akkor vettem, amikor az SP500 elérte a 840-et, arra fogadtam, hogy nem megy túl rajta
b. de ez nem jött be, úgyhogy kistoppolódtam
összegezve: ez tervszerű vétel volt, csak szimplán nem jött be.
mégis hibáztam: egy külföldi blogban olvasott dolgok befolyással voltak rám, azt írta az illető, hogy ha az SP500 eléri a 840-et, akkor inverz ETF-eket fog venni. én akkor nem értettem ezzel egyet, de mégis beleestem a "nem akarok lemaradni róla" csapdába. eredetileg a 38,2%-os Fibo-szintnél akartam vásárolni (847 ugye), de az olvasottak eltérítettek az eredeti tervemtől, befolyásoltak.
ebből más is tanulhat.
Szerkesztette: fLeSs 2008. 12. 03. 02:59 -kor