HWSW Informatikai Kerekasztal: Tőzsde, befektetés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tőzsde, befektetés pénz, kockázat, mi és hogy.... Értékeld a témát: -----

#981 Felhasználó inaktív   Carmaged 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 02. 17:44

Van valakinek tippe, hogy mi lesz idén az OTP-vel? :)

#982 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 17:51

Aki most kb. a napi forgalom fele-harmada mennyiséget már múlt hét csütörtök óta veszi, az vagy komolyan gondolja és akkor akár 4000-ig is felmehet az árfolyam, vagy abbafejezi és akkor 2300-ra vagy még alacsonyabbra le. Ha tényleg orosz felvásárlási kísérlet, abból még galiba is lehet.

De az egész alapvetően az éppen most emlegetett S&P 500 indextől függ, vagyis hogy az amerikai tőzsde emelkedik-e tovább, vagy visszaesik még mélyebb szintekre. Ezt nagyjából a hét közepére el kéne dönteniük.

Szerkesztette: Laa-Yosh 2008. 12. 02. 17:58 -kor

LY

#983 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 17:57

Idézet: fLeSs - Dátum: 2008. dec. 2., kedd - 18:42

én ritkán nézem ezeket az indikátorokat, a mozgóátlagokat meg a támaszokat/ellenállásokat figyelem, alakzatokat és kész. mondjuk én nem vagyok profi, nem rég kezdtem. :)

Bollinger még viszonylag egyszerű sztem, érteni is meg nézni is. Eleve a közepe egy mozgóátlag :)
És nem, én se kezdtem valami marha régen ;)

Egyébként most a jelek szerint felfelé kezd kitörni, egybeesett a mozgóátlag (Bollinger középvonal) és a Fibonacci szint, megfogták az esést. Cél a 38,2%-os szint, sztem 1 óra és bepróbálja.
LY

#984 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 18:03

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2008. dec. 2., kedd - 17:57

Bollinger még viszonylag egyszerű sztem, érteni is meg nézni is. Eleve a közepe egy mozgóátlag :)

Egyébként most a jelek szerint felfelé kezd kitörni, egybeesett a mozgóátlag (Bollinger középvonal) és a Fibonacci szint, megfogták az esést. Cél a 38,2%-os szint, sztem 1 óra és bepróbálja.

lehet. és akkor abból is kistoppolódok. :D
ez az én formám, tegnap volt egy jó húzásom, de a realitás az, hogy kisemberként vesztenem kell. :D

#985 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 18:22

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. dec. 2., kedd - 16:59

Wizard, látod mit mondtam a piac elleni mozgásról. Ezen a buxon nem térek magamhoz. Pedig k*rva egyszerű a történet, már megesett velem 100-szor. Nagy bukó volt nyugaton, nálunk meg a fele se? Leszarni, shortzárás, kis nyerő zsebbe, bevásárlás és mozizás. Csak nézni kell, ahogy megy minden fel... csak hinni kell benne, mint a télapóban. Itt minden azon múlik.
:)

havernak tegnap 3020 körül eladtam otp-t, ma 2750en vettem vissza, és nap végére ismét bő 3k felett volt. persze ez is inkább mázli, mint bizonyosság.

usa longjaimmal még várhatok, hogy egyáltalán nullába legyenek.

a mai eurjpy ko warrantommal meg várom a jpy gyengülést. ha meg erősödik akkor bukom az egészet... eddig szép, 40% plusszal kiszállhattam volna, de a túl nagy kockázat miatt kevés van csak benne. ehhez képest meg aránylag magas a költség, így még várok, hátha lesz több is.

usa jó lenne ha tudná tartani magát, és nem fordulna minuszba.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#986 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 18:40

Megvolt a 847-es Fibo :)

Rövid távon, 7 körülig lefelé menetből fordulni fog 839-845 közötti értéken; egy trendvonal és a Bollinger közepe 845-ön az erősebb ellenállás, a Bollinger alja meg 839 körül szinte biztosan megfogja.

Középtávon is emelkedést várnék, ha nincs rossz hír, ma 870-880 tűnik elérhetőnek kis hullámzásos felmenetben. Nagyon akarják a Mikulást a jenkik.
Szerk: ez inkább 850-860 körül lehet, meg kéne nézni hogy ez már találkozik-e a szeptemberi eső trenddel, az akkor ugyanis nagy harc lesz.

Szerkesztette: Laa-Yosh 2008. 12. 02. 18:48 -kor

LY

#987 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 18:49

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2008. dec. 2., kedd - 17:57

hehe, kistoppolódtam (kb. 845-nél), az index elment 848-ig és visszafordult. legalábbis egyelőre úgy tűnik.
mentálisan ezt elég nehéz elfogadni. :) 1 perccel a stoppom után a (számomra) jó irányba indul az index, és ilyenkor az emberben benne van, hogy felmerjen-e venni egy újabb pozit, vagy sem.

ha a kutyát leszídod mert rászart a lábadra, akkor többé nem fog odakakálni. egyszer "megégette" magát, tehát nem akarja, hogy megint leszídd. az ember is ilyen, és a kereskedésben ezeket a dolgokat félre kéne tenni.

#988 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 18:58

Vissza fog pattanni, 3 különböző támasza van a Bollinger és az emelkedő trend alapján.

Ahogy elnézem, meg is fogta a szalag alja 841 körül. Addig tökölt amíg felhúzta odáig :)
LY

#989 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 19:11

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. dec. 2., kedd - 18:22

havernak tegnap 3020 körül eladtam otp-t, ma 2750en vettem vissza, és nap végére ismét bő 3k felett volt. persze ez is inkább mázli, mint bizonyosság.

Én is gondoltam OTP vételre, meg több short zárására, de mivel fene se tudta még kora délelőtt, hogy mi lesz és csak késő délután tudtam ránézni így gondolom jobb lesz a semlegesség.

Pedig csak erősen kellett volna hinni a mikulásban. :D

#990 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 19:14

Idézet: Carmaged - Dátum: 2008. dec. 2., kedd - 17:44

Van valakinek tippe, hogy mi lesz idén az OTP-vel? :)

1500! :D
Na jó, csak vicceltem... remélem.
Most épp veszik mint a cukrot. Nyugattól függetlenül is.
De persze a pár napnál tovább tartó emelkedéshez azért kell a jó környezet is, ahogy Laa-Yosh írta.

#991 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 20:20

Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2008. dec. 2., kedd - 18:40

Középtávon is emelkedést várnék, ha nincs rossz hír, ma 870-880 tűnik elérhetőnek kis hullámzásos felmenetben. Nagyon akarják a Mikulást a jenkik.
Szerk: ez inkább 850-860 körül lehet, meg kéne nézni hogy ez már találkozik-e a szeptemberi eső trenddel, az akkor ugyanis nagy harc lesz.

nemtom miért vársz emelkedést, csak rossz hírek jönnek mindenhonnan.
a múlt hetet Obama dumálta fel az ígéreteivel. meg nagyon túladott volt minden.
megint megtörtént egy kis beszakadás, természetesen nem szálltam be időben, nem voltam hozzá elég tökös. :D aztán végül mégis, vettem SMN-t 89-ért. megláTTYuk. nehezen képzelem el, hogy innen mínuszba menjenek az indexek, mert voltak +3,5%-on is, de ezen a piacon nem lehet tudni, egyszerűen minden elképzelhető.

szerk: muha. megvettem az SMN-t, és megfordult a trend.
már látom, hogy mit kell csinálnom. ha venni akarok, akkor nem szabad venni. ha eladni akarok, akkor nem szabad eladnom. :D

szerk2: most, hogy eladtam az SMN-t, tutira megfordul a trend.

Szerkesztette: fLeSs 2008. 12. 02. 21:00 -kor

#992 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 20:28

Idézet: fLeSs - Dátum: 2008. dec. 2., kedd - 20:20

nehezen képzelem el, hogy innen mínuszba menjenek az indexek, mert voltak +3,5%-on is, de ezen a piacon nem lehet tudni, egyszerűen minden elképzelhető.

dow -4.2 pont, de már feljött +3.5re mire leírtam :(
pedig szép volt az a +3,5% reményt adott...

olaj 47$ alatt  :eek:

Szerkesztette: WiZARD 2008. 12. 02. 20:30 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#993 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 20:32

Ejha! Most nagyon megindultak lefelé.
Azért ennyire lentre nem vártam őket, olyan +1-2%-ra tippeltem... bár még lehet is, messze a záró.

Szerintem Laa-Yosh is csak amiatt gondol longra, ami miatt mindenki. :)
Csak rossz hírek/makrók jönnek, de kb. sz*rnak rájuk. Nagy forgalmú emelkedés volt nemrég, erőteljes pattanásnak tűnt a minimumról. Szóval pozitívnak tűnik a hangulat (rózsaszín köd), hiába a valós reálgazdasági problémák. TA alapon pedig benne volt(van) a hosszú ideje tartó esés után egy kis korrekciónak a nagy forgalmú forduló után. 50MA-ig legalább elmehetne.

Szerkesztette: vipisrac 2008. 12. 02. 20:33 -kor

#994 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 20:37

Idézet: WiZARD - Dátum: 2008. dec. 2., kedd - 20:28

dow -4.2 pont, de már feljött +3.5re mire leírtam :(
pedig szép volt az a +3,5% reményt adott...

olaj 47$ alatt  :eek:

én az olajat a DTO-val szoktam megjátszani.
ha ma 48 USD alatt marad az olaj, akkor lehet, hogy veszek DTO-t.

#995 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 21:05

lásd 20:20-as hsz-emet, az SMN-t abban a pillanatban adtam el, amikor megfordult a trend. legalábbis most úgy tűnik. de egyébként biztos, hogy így is lesz, mert mindig ez van.
a stoploss az stoploss.

#996 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 21:16

Idézet: fLeSs - Dátum: 2008. dec. 2., kedd - 21:05

a stoploss az stoploss.

Ilyen piacon sajnos a stoploss=gyors halál.

#997 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 21:39

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. dec. 2., kedd - 21:16

Ilyen piacon sajnos a stoploss=gyors halál.

ha nincs stoploss=tuti halál. :D
1ébként csak hirtelen feltámadás volt, utána átment zuhéba, azaz az SP500 felpörgött.
kriminális, amit a részvények/indexek csinálnak, a daytrade az úr.

egyébként jobban megvizsgálva az indexeket az 1 perces chartokon úgy látom, hogy a Dow Jonest nézik többen, mert azon a lokális minimumok/maximumok egy-egy visszapattanás után sokkal jobban összepasszolnak, mint az SP500-on.
pl. most a nap vége előtt a DJ lement egészen a napi minimumáig (8155), és onnan pattant vissza, az SP500 viszont nem (818 vs 820). a DJ a visszapattanás után felkúszott egészen a napi maximumáig (8416 vs 8400), az SP500 viszont nem (848 vs 844).
ezek pici különbségek napon belül, de hosszabb távon sokat jelentenek. ezt csak azért írom, mert sosem tudtam, hogy melyiket érdemesebb nézni, a média a Dow Jonest nyomja, viszont az SP500-ban jóval több a cég.

Szerkesztette: fLeSs 2008. 12. 02. 21:50 -kor

#998 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 02. 22:50

Idézet: fLeSs - Dátum: 2008. dec. 2., kedd - 21:39

ha nincs stoploss=tuti halál. :D
1ébként csak hirtelen feltámadás volt, utána átment zuhéba, azaz az SP500 felpörgött.
kriminális, amit a részvények/indexek csinálnak, a daytrade az úr.

egyébként jobban megvizsgálva az indexeket az 1 perces chartokon úgy látom, hogy a Dow Jonest nézik többen, mert azon a lokális minimumok/maximumok egy-egy visszapattanás után sokkal jobban összepasszolnak, mint az SP500-on.
pl. most a nap vége előtt a DJ lement egészen a napi minimumáig (8155), és onnan pattant vissza, az SP500 viszont nem (818 vs 820). a DJ a visszapattanás után felkúszott egészen a napi maximumáig (8416 vs 8400), az SP500 viszont nem (848 vs 844).
ezek pici különbségek napon belül, de hosszabb távon sokat jelentenek. ezt csak azért írom, mert sosem tudtam, hogy melyiket érdemesebb nézni, a média a Dow Jonest nyomja, viszont az SP500-ban jóval több a cég.

Szerintem is a dow-t nyomják, mindenhol azt látni és mozgásban is látszik valóban.
Jobban "ráteszik" a támasz, ellenállás szintekre is.

Ami egy vicc egyébként, mert van benne 30 papír az 500-hoz képest és bár nem tudom hogy viszonyulnak a komponenseinek kapitalizációi egymáshoz, de sima árfolyamsúlyozású.

ha nincs stop loss=NAGY halál... ha nem is tuti :D
Persze, alapvetően kell a stop, csak azt akartam jelezni, hogy ilyen időkben tényleg kevesebbszer jó, mint általában. Alapvetően ugye veszteségminimalizálásra jó, de:
1. Ekkora vola mellett simán lehet, hogy csak sorban kivagdos (elég nagy hatásfokkal) minden irányba, legyen az long vagy short.
2. A stop szintet TA alapján érdemes kiszámolni, viszont a nagy volatilitás miatt a stop szintek is nagyon kitágulnak, vagyis a "minimalizált" veszteség nem is olyan minimális. :)
3. A volatilitás meg jórészt a hangulat-tradelés miatt van, vagyis eleve kisebb a TA hatásfoka is.

Ez a három meg így eléggé lecsökkenti a stop hatásfokot. Ha 10-ből 7-szer kivág és 4x annyi bukóval mint átlagban akkor nem túl jó. Főleg, mivel közben látja az ember, hogy 10-ből 9-szer a mozgás hangulatfüggően úgyis irányba fordul a nagy csapkodásban. :D

#999 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 03. 00:07

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. dec. 2., kedd - 22:50

Szerintem is a dow-t nyomják, mindenhol azt látni és mozgásban is látszik valóban.
Jobban "ráteszik" a támasz, ellenállás szintekre is.

Ami egy vicc egyébként, mert van benne 30 papír az 500-hoz képest és bár nem tudom hogy viszonyulnak a komponenseinek kapitalizációi egymáshoz, de sima árfolyamsúlyozású.

ha nincs stop loss=NAGY halál... ha nem is tuti :D
Persze, alapvetően kell a stop, csak azt akartam jelezni, hogy ilyen időkben tényleg kevesebbszer jó, mint általában. Alapvetően ugye veszteségminimalizálásra jó, de:
1. Ekkora vola mellett simán lehet, hogy csak sorban kivagdos (elég nagy hatásfokkal) minden irányba, legyen az long vagy short.
2. A stop szintet TA alapján érdemes kiszámolni, viszont a nagy volatilitás miatt a stop szintek is nagyon kitágulnak, vagyis a "minimalizált" veszteség nem is olyan minimális. :)
3. A volatilitás meg jórészt a hangulat-tradelés miatt van, vagyis eleve kisebb a TA hatásfoka is.

Ez a három meg így eléggé lecsökkenti a stop hatásfokot. Ha 10-ből 7-szer kivág és 4x annyi bukóval mint átlagban akkor nem túl jó. Főleg, mivel közben látja az ember, hogy 10-ből 9-szer a mozgás hangulatfüggően úgyis irányba fordul a nagy csapkodásban. :D

végülis mind1, hogy a DJIA-t vagy az SP500-at nézzük, mert a felső trendvonal mind2re illeszkedik.
1ébként az órás charton egy fordított fej-váll kezd kialakulni ~8850-es nyakvonallal, ha azon átmenne az index az egyben azt is jelentené, hogy átütötte a trendvonalat, akkor elmehetne ~10200-ig, legalábbis ez lenne a célár, jelenleg ott van a 100SMA és a szeptember végi mélypont (picit feljebb).
ha hosszabb távon nézzük, akkor a 9600-9700 körüli szint a kulcs, az a novemberi csúcs.

a stoppal kapcs igazad van, lehet, hogy növelni kéne a loss-szintet, de az meg brutál módon leapaszhatja a számlámat, ami egyébként sem áll vmi fényesen a kezdéshez képest. :D ha nem lenne stoploss, akkor már óriási bukóim lennének, szóval én inkább betartom.

Szerkesztette: fLeSs 2008. 12. 03. 00:09 -kor

#1000 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 03. 00:31

Idézet: vipisrac - Dátum: 2008. dec. 2., kedd - 21:32

Szerintem Laa-Yosh is csak amiatt gondol longra, ami miatt mindenki. :)
Csak rossz hírek/makrók jönnek, de kb. sz*rnak rájuk. Nagy forgalmú emelkedés volt nemrég, erőteljes pattanásnak tűnt a minimumról. Szóval pozitívnak tűnik a hangulat (rózsaszín köd), hiába a valós reálgazdasági problémák. TA alapon pedig benne volt(van) a hosszú ideje tartó esés után egy kis korrekciónak a nagy forgalmú forduló után. 50MA-ig legalább elmehetne.

Pontosan. A tőzsde előbb szokott fordulni a gazdaságnál és ezért aztán szükségszerűen irracionális okból teszi. Ahogy egy haverom mondta, igazából az dönt hogy az eladni vagy venni akarók vannak-e többen, mert a piaci szereplők viselkedése fogja befolyásolni az árfolyamot. Szeptember óta is elsősorban azért volt az esés mert mindenki pánikszerűen eladott - még ha ez sok cégnél indokolt lépés is volt.

Ugyanígy most valószínűleg az a pont van, amikor annyira hisznek a Mikulásban, hogy meg is csinálják az emelkedést. Bármelyik nap (!) meggondolhatják magukat, de az hogy ilyen negatív környezetben ma ekkorát korrigáltak, egyelőre bíztató.

Most azt kell figyelni, hogy sikerül-e áttörni a fless által említett trendvonalat, mert ha nem (esetleg el se jutunk a mostani nekifutással odáig) akkor viszont ugyanaz jön, mint október végén - szépen 1-2 le-fel ugrással új mélypontra megy minden.
LY

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.