HWSW Informatikai Kerekasztal: Tőzsde, befektetés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tőzsde, befektetés pénz, kockázat, mi és hogy.... Értékeld a témát: -----

#1981 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 03. 05. 13:58

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. márc. 5., csütörtök - 13:21

Fless, ne hidd azt, hogy igazam lett a kivárással és megérte. A short jó részét már 10500-as BUX0912 mellett zártam. Eddig 10150 az alja.

Semmi erő itthon, de ennyi pattanás meg semmitmondó mozgás után már ezt sem mertem.
Kellett volna...

:) :(

10500-nál? akkor a shortodból a tetején, az ellenállásnál léptél ki? :) már 9698.

#1982 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 05. 14:03

Idézet: fLeSs - Dátum: 2009. márc. 5., csütörtök - 13:58

10500-nál? akkor a shortodból a tetején, az ellenállásnál léptél ki? :) már 9698.

szerintem bux határidőről beszél, az meg 10200 most is...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1983 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 05. 14:47

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. márc. 5., csütörtök - 14:03

szerintem bux határidőről beszél, az meg 10200 most is...

azt én nem ismerem. :)

#1984 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 05. 15:40

Idézet: hkpk - Dátum: 2009. márc. 5., csütörtök - 9:13

Igen, eleg jol megertetted, amit a felvezetobem irtam.

:D

Ezen ne vitatkozzatok. A tőzsde egy legális átverés a kisembernek, és kurvajó játék a pénzzel az igazán gazdagoknak. :)

Ha valóban sok pénzed van úgy tudod a tőzsdén a részvényeket befolyásni ahogy csak akarod.
Ezért nem tartom fernek a dolgot, mert itt is persze az bukik be leghamarabb aki az 1-10 millióját akarná egy kicsit fialtatni, szal a kisember szív a legnagyobbat. Mint mindenhol az életben....

#1985 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 05. 17:21

no hát az USA-ban elég nagy durvulás van és ami mégdurvább :D, hogy nem látom a pánik jeleit. a shortos részvényeim úgy esnek mintha senkinek sem kellenének, a forgalom alacsony. egyelőre tartom a pozijaimat.

Szerkesztette: fLeSs 2009. 03. 05. 17:21 -kor

#1986 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 05. 18:02

Idézet: fLeSs - Dátum: 2009. márc. 5., csütörtök - 14:47

azt én nem ismerem. :)

Igen, a határidősről beszéltem.
10500-on zártam kb. 3/4-ét. Az volt a gond, hogy nem voltam net előtt és nem láttam mi történik. Reggel benyomtam egy zárás megbízást erre a szintre, aztán mikor ránéztem 11 körül akkor már 10300 körül volt, fél 2 körül már 10150 volt, utána megint nem voltam gépnél egészen mostanáig. :(

Most látom, hogy brutál nap lett belőle. Bár így a vége a déli állapotból már adódott. (záró: 10050, 9920 volt az alja)

Szóval letörte. :(
Azért egy kis shortom van még, nincs gáz, csak jobb lett volna ülve maradni, ha már eljött az, amire 1 hete várok. :D

Látom usa is bedurvult megint. Megnézem a makrok milyenek lettek... bár gondolom nem az a fő ok, hanem a hangulat. Holnap péntek, nem sok jót látok akkorra sem...

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2009. márc. 5., csütörtök - 15:40

:D

Ezen ne vitatkozzatok. A tőzsde egy legális átverés a kisembernek, és kurvajó játék a pénzzel az igazán gazdagoknak. :)

Ha valóban sok pénzed van úgy tudod a tőzsdén a részvényeket befolyásni ahogy csak akarod.
Ezért nem tartom fernek a dolgot, mert itt is persze az bukik be leghamarabb aki az 1-10 millióját akarná egy kicsit fialtatni, szal a kisember szív a legnagyobbat. Mint mindenhol az életben....

Ahhoz, hogy befolyásold kicsit sok pénzednek kéne lennie... nem mondom, vannak ilyen emberek, de sokkal több a pénzes, mint azok, akik igazán meg tudják mozgatni. Szóval nem kell mindenben a teljes átverést keresni. Játékelmélet, stb... matematikai alapjai vannak annak, hogy a tőzsde mindenféle direkt befolyásolás nélkül is ilyen szívatósan működik. És vannak páran, akik rá is játszanak...

Kisemberek számára így nem átverésnek hívnám, inkább kaszinónak. ;)

Szerkesztette: vipisrac 2009. 03. 05. 18:05 -kor

#1987 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 05. 19:36

EBS shortomat zártam (+20%), mert
1. biotech cég, sosem lehet tudni
2. piaczárás után negyedéves jelentés, sosem lehet tudni mit reagálnak rá
3. 150 és 200SMA között van, ez erős támasznak számít

szerk: a mai napon eddig +5%-ban vagyok.  :eek:

Szerkesztette: fLeSs 2009. 03. 05. 20:26 -kor

#1988 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 05. 20:43

Idézet: fLeSs - Dátum: 2009. márc. 5., csütörtök - 19:36

EBS shortomat zártam (+20%), mert
1. biotech cég, sosem lehet tudni
2. piaczárás után negyedéves jelentés, sosem lehet tudni mit reagálnak rá
3. 150 és 200SMA között van, ez erős támasznak számít

szerk: a mai napon eddig +5%-ban vagyok.  :eek:

:fuck: mostmár! :D :Đ :Đ

Én 1 hónapra visszamenőleg vagyok kb ennyiben. És forintban, ugye. :)
Lehet, hogy Wizardnak lesz igaza és inkább most kéne USD-be váltani, amíg lehet? Nem valami jobb beszállót keresni...

A héten nagyon durván elbántak velünk, kezd forró lenni a helyzet.

Szerkesztette: vipisrac 2009. 03. 05. 20:44 -kor

#1989 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 05. 21:07

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. márc. 5., csütörtök - 20:43

mostmár!

Én 1 hónapra visszamenőleg vagyok kb ennyiben. És forintban, ugye. :)
Lehet, hogy Wizardnak lesz igaza és inkább most kéne USD-be váltani, amíg lehet? Nem valami jobb beszállót keresni...

A héten nagyon durván elbántak velünk, kezd forró lenni a helyzet.

USB és WFC shortjaim esetében már rezeg a léc, lassan covering lesz. de még mindig nem látom a pánikot.
a BK még csak ma kezdett igazán termelni. :D
arany egyelőre jónak tűnik, PSA és BA shortom kicsit lassúcska de nem baj. az a durva, hogy rengeteg jó beszállót látok egy csomó részvénybe de úgy vagyok vele, hogy már nem akarok többet shortolni mert rossz vége lesz, aztán minden nap csak esnek és esnek engem meg idegesít, hogy lemaradtam már megint. :D
USDHUF? ugye felfelé trend esetén mindig vagy feljebb, eső trend esetén meg mindig van lejjebb, szal franc tudja, meddig emelkedik az USD. ha Gyurcsányékon múlik, akkor még sokáig. :D

ha a részvénypiacon képes vagy annyit termelni, hogy ellensúlyozd az USD majdani gyengülését, akkor hajrá! :) én kb. 180 Ft-os átlagáron vettem azt az USD-t amit a kinti brokinál használok, ez még talán nem olyan vészes.

szerk: kinti mendemondák szerint állítólag létezik egy PPT azaz "Plunge Protection Team" (esésgátló csapat :D) nevezetű "szervezet", ami állítólag a nagy bankok hedge fundjait és a kormányt takarja, és sokan arra tippelnek, hogy 680-nál lépnek közbe. ezeknek csak annyi a célja, hogy megakasszák az esést, hogy ne legyen már olyan nagy a borulás és persze hogy 1-2 nap alatt keressenek egy rakás lóvét, mivel annyi tőkéjük van, hogy képesek a piacot befolyásolni. aztán hogy ez igaz-e? :)

szerk2: most hogy leírtam, 680-ról elindult a felfelémenet. :)

Szerkesztette: fLeSs 2009. 03. 05. 21:12 -kor

#1990 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 05. 21:36

Idézet: fLeSs - Dátum: 2009. márc. 5., csütörtök - 21:07

USDHUF? ugye felfelé trend esetén mindig vagy feljebb, eső trend esetén meg mindig van lejjebb, szal franc tudja, meddig emelkedik az USD. ha Gyurcsányékon múlik, akkor még sokáig. :D

Na igen, nem tudni. Alapvetően én még dollárerősödést várok hosszabb távon EUR-ral szemben, HUF-nál meg nyilván gyengülést... szóval amit írtam még a hét eleji vízióimban az kb. mindkettőben max korrekciót jelentett volna 1-2 hetes távlatban. Persze totál máshogy alakult a hét is, mint ahogy számítottam rá, semmi nem fordult meg, sőt, az irány tényleg úgy tűnik, hogy a pince. Itthon is, de kint is.

Idézet

ha a részvénypiacon képes vagy annyit termelni, hogy ellensúlyozd az USD majdani gyengülését, akkor hajrá! :) én kb. 180 Ft-os átlagáron vettem azt az USD-t amit a kinti brokinál használok, ez még talán nem olyan vészes.

A fene tudja ott kint mire lennék képes, itthon nem sokra. :D
Szvsz kint is szokni kellene rendesen, bár indexre kevésbé. Azért az már ment volna, elvégre itthon is félig az usát követve lehetett mindig buxot tradelni... csak jóval nehezebben. Nem kevés bux hati pozim volt már, ami ezek alapján lett nyitva, és itthon semmi nem lett belőle, kint meg szarrá kerestem volna magam. :( De nemcsak hajt kifelé, hanem, hogy fedezve legyek a HUF esetleges beszakadása ellen.

A másik gond, hogy viszonylag rövid távra is tervezek már. Lehet, hogy kell a cash nemsokára. (1-1.5 éven belül) Ezért a deviza nyereség/veszteség sem mellékes. A 180 az elég nyerő szint lesz szerintem még sokáig. ;)

Idézet

szerk: kinti mendemondák szerint állítólag létezik egy PPT azaz "Plunge Protection Team" (esésgátló csapat :D) nevezetű "szervezet", ami állítólag a nagy bankok hedge fundjait és a kormányt takarja, és sokan arra tippelnek, hogy 680-nál lépnek közbe. ezeknek csak annyi a célja, hogy megakasszák az esést, hogy ne legyen már olyan nagy a borulás és persze hogy 1-2 nap alatt keressenek egy rakás lóvét, mivel annyi tőkéjük van, hogy képesek a piacot befolyásolni. aztán hogy ez igaz-e? :)

szerk2: most hogy leírtam, 680-ról elindult a felfelémenet. :)

PPT-ről olvastam már én is. Hát ha van is, akkor mostanában nyaralni lehettek... :)

#1991 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 05. 22:19

Gyorsvonattal az összeomlás felé!!!

#1992 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 05. 22:55

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. márc. 5., csütörtök - 22:19

Jó cikk, sajnos ez az igazság.  :(

#1993 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 05. 23:20

EBS beomlott zárás után, a negyedéves jelentés csalódást keltő volt. hát igen, "trade what you see, not what you think", a grafikonról lerí, hogy eső trend indult el, szal nem kellett volna zárni a shortomat, de mostmár mind1, nem akartam kockáztatni.

új short AMZN (amazon.com). :)

ha holnap réssel lefelé nyit USA, akkor zárom a bankos (WFC, USB) shortjaimat, már így is 35-40% nyerőben vagyok velük. :) az a baj a shortolással, hogy minél lejjebb esik az árfolyam, annál kevesebbet ér minden mínusz %. :D tegnap kevesebb %-ot estek a bankok mint ma mégis több volt belőlük a profit.
egy shortból max 99,99%-ot nyerhetsz.

#1994 Felhasználó inaktív   Lufinyul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 05. 23:25

Idézet: fLeSs - Dátum: 2009. márc. 5., csütörtök - 23:20

...

új short AMZN (amazon.com). :)

....

fLeSs, látom neked "bejött" a tőzsde! :D Egy időben gondolkoztam én is rajta, de aztán valahogy nem álltam neki. Helyette betettem a pénzem különféle  részvényekbe stb... amin 3 év alatt 50%-ot buktam  :omg:  :o  :p  a válság lehúzta azokat is..... nem kicsit voltam ideges  :mad:

#1995 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 05. 23:30

Idézet: fLeSs - Dátum: 2009. márc. 5., csütörtök - 23:20

ha holnap réssel lefelé nyit USA, akkor zárom a bankos (WFC, USB) shortjaimat, már így is 35-40% nyerőben vagyok velük. :) az a baj a shortolással, hogy minél lejjebb esik az árfolyam, annál kevesebbet ér minden mínusz %. :D tegnap kevesebb %-ot estek a bankok mint ma mégis több volt belőlük a profit.
egy shortból max 99,99%-ot nyerhetsz.

Már majdnem megsajnáltalak. :D

Azt jól láttam, hogy mbtradingen levelezni kell a nyitáshoz, faxon nem lehet?

Wizard, felétek profiknál milyen most a hanglat?

Szerkesztette: vipisrac 2009. 03. 05. 23:32 -kor

#1996 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 05. 23:34

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2009. márc. 5., csütörtök - 23:25

fLeSs, látom neked "bejött" a tőzsde! :D Egy időben gondolkoztam én is rajta, de aztán valahogy nem álltam neki. Helyette betettem a pénzem különféle  részvényekbe stb... amin 3 év alatt 50%-ot buktam  :omg:  :o  :p  a válság lehúzta azokat is..... nem kicsit voltam ideges  :mad:

azt egyelőre nem mondanám, hogy bejött, mert éppenhogy csak pluszban vagyok a kezdőtőkémhez képest. :D majd 1-2 év múlva kiderül, hogy bejött-e vagy sem.

szerk: éppen mostanában olvastam arról, hogy paradigmaváltás van bekövetkezőben, a Buffett-féle "vedd meg és tartsd" módszer többé nem igazán hatásos, mert mint látni az USA indexek már 12 évvel ezelőtti szinteken vannak, szal ha vki akkoriban befektetett, az ezidő alatt semmit sem keresett. :D egyébként ha olyan egyszerű lenne a tőzsdézés akkor mindenki milliárdos lenne, szal azért kell vmi taktika ami alapján csinálod ezt az egészet.
btw hogy visszautaljak Stan Weinstein könyvére van egy igen egyszerű módja a profit megőrzésének: ha az árfolyam bemegy a 200SMA alá, akkor dobni kell, bármit is írnak, bármit is gondolsz. ilyen egyszerű. :)

Szerkesztette: fLeSs 2009. 03. 05. 23:40 -kor

#1997 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 05. 23:35

Idézet: Lufinyul - Dátum: 2009. márc. 5., csütörtök - 23:25

Szívás. Akkor gondolom épp rosszkor szálltál be.
Én 2007 elején kezdtem kb. a tőzsdén. Én is a válságon szereztem a bukóm... csak én fordítva. Már akkor shortoltam, amikor a piacokat még meghúzták utoljára. :)

#1998 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 05. 23:36

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. márc. 5., csütörtök - 23:30

Már majdnem megsajnáltalak. :D

Azt jól láttam, hogy mbtradingen levelezni kell a nyitáshoz, faxon nem lehet?

elvileg el lehet faxolni a papírokat, én pl. a cash->margin account váltást mailben rendeztem le, a papírt aláírtam, lefényképeztem és elküldtem nekik mailben és elfogadták, de egyszerűbb, ha megkérdezed tőlük, van nekik online chat üsz-uk, ott elmondják, hogy mit kell tenned.

#1999 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 06. 00:45

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. márc. 5., csütörtök - 23:30

vegyes.
"profiknál" - vicces ez. legalább annyira fogalmuk sincs a többieknek se, és legalább annyira szopnak, mint bárki más. régen azt hittem (amíg nem láttam meg, hogy ki mit csinál) hogy vannak a profik, akik itt dolgoznak, és nekik milyen király, és "mindig nyernek" hát nem. max annyi a különbség, hogy ők kizárólag ebből próbálnak megélni.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2000 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 03. 06. 01:17

komolyan mondom látva a nagy pánikolást az EUR/HUF-gyengüléssel kapcsolatban van egy olyan érzésem, hogy már nincs messzi a teteje. a profik/szagértők mindig akkor állnak elő a legképtelenebb ötletekkel, amikor már közel a trendforduló. talán most is így lesz.

Szerkesztette: fLeSs 2009. 03. 06. 01:18 -kor

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.