Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. máj. 12., kedd - 12:34
én megvárnám a korrekciót... de akár itt is jó lehet hosszútávra.
de mi az a befektetési egység?

brokinetes cucc?
nem brokinet, én jómagam egy független alkuszcégnél vagyok. a befektetési egység egy általános kifejezés unit linked (befektetési egység, vagyis unit, innen a neve is) megoldásoknál, annyit tesz, hogy ami pénzt befizetsz, azt ilyen egységekre váltják, és ezek értékét módosítják pozitív, vagy negatív irányba a hozamok. ez már csak azért is van mert ugye az egyes alapok devizaneme változhat, és azzal hogy ilyen egységekre váltják át, egy amolyan univerzális mérőszámot csináltak belőle.
példa. befizetsz 100 forintot, amiért kapsz 10 egységet monnyuk. ezt berakják neked abba amibe akarod (részvény, kötvény, stb). lesz rajta 50% hozamod az évben, tehát az év végén 1 egység neked nem 10, hanem 15 forintot fog érni.
hivatalos definíció szerint:
"befektetési egység: a biztosításokhoz kapcsolódó eszközalapok vagyona befektetési egységekre - az általánosan használatos angol szóval -, unitokra van felosztva. A befektetési egység a befektetési alapok befektetési jegyének felel meg. Egy unit egységnyi részesedést képvisel az eszközalapban. A biztosító a befizetett biztosítási díjat a szerződő rendelkezésének megfelelő alapban befektetési egységekké váltja át. Az egyes biztosítási szerződésekhez tartozó befektetési egységek száma fejezi ki a szerződésnek az adott alapban való részesedését. Ugyancsak a unitok segítségével történik meg a befektetés aktuális értékének a kiszámítása."
Szerkesztette: obersmith 2009. 05. 12. 13:05 -kor