HWSW Informatikai Kerekasztal: Tőzsde, befektetés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tőzsde, befektetés pénz, kockázat, mi és hogy.... Értékeld a témát: -----

#2701 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 11. 20:38

Idézet: obersmith - Dátum: 2009. máj. 11., hétfő - 18:38

mitgondoltok, úgy alcuzammen trendforduló megvolt? vagy még visszaeshet?

Hát közép/hosszú távon besz*rnék, ha innen már csak felfelé mennénk.
1. Egy rakás pénz elégett és most is öntik a rendszerbe a fedezetlen pénzt.
2. A termelés, reálgazdasági visszaesés drasztikus, a fellendülés nyomokban sem látszik szerintem. Ez még inkább növeli az első pontbeli fedezetlenséget szvsz.
3. De ha mégis fellendülés jönne akkor jönnie kell az újabb, nagyobb pofára esésnek. Nyersanyag és ugyanúgy hitel oldalról.

Szigorúan szvsz.

#2702 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 01:51

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. máj. 11., hétfő - 16:32

na megvan a tőzsdevizsga eredménye.
sikerült az értékpapírszámtan, és az értékpapír jog.
az értékpapír jogba bele se olvastam, és semmit nem készültem rá, és ebbe még nem is segített senki
értékpapír számtant tanultam, és ehhez se kaptam segítséget.

közgázt tanultam, és segítettek is, de 4 pont hiányzik (30ból 16, 20tól lenne meg) :(
szabályzatokat szintén nem tanultam (bár pár feladatsort átnéztem előtte), és segítettek is, így lett 10 pontos...

na majd októberben újra a 2 hiányzóból.

És maradsz a cégnél?

#2703 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 06:31

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. máj. 12., kedd - 2:51

És maradsz a cégnél?

ha én azt tudnám...
elvileg hétfőn derül ki.

priviben megírtam a helyzetet. (ha mást is érdekel az szóljon)

Szerkesztette: WiZARD 2009. 05. 12. 06:32 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2704 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 08:40

MOL-tól mit vártok, meddig fog felmenni? Van pár darabom 11800-ról, meg 13200-ról is. Jó volna mindkettőből kiszállni lassacskán, de némi nyerővel :) Egon nagy emelkedést jósol így, hogy a 11800-as szintet átvitte.

Szerkesztette: Sipi- 2009. 05. 12. 08:51 -kor

#2705 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 08:51

megkeresett vmi brokernetes csávó

hogy lehet ugy lerázni hogy sértődés ne legyen belőle, de az arcukból is visszavegyenek?

pl most olvasom h buffet is rábaszott a válsággal.
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#2706 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 08:54

brokernetnek nem sok köze van ahhoz, hogy buffet épp nem nyert.
simán mondd meg neki, hogy nem érdekel, nem tudsz/akarsz ilyesmibe fektetni. vagy rázd le azzal, hogy van egyéb befektetésed...

de ha idegen, akkor simán mondd meg neki, hogy hagyjon békén..
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2707 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 08:59

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. May. 12., Tuesday - 8:54

brokernetnek nem sok köze van ahhoz, hogy buffet épp nem nyert.
simán mondd meg neki, hogy nem érdekel, nem tudsz/akarsz ilyesmibe fektetni. vagy rázd le azzal, hogy van egyéb befektetésed...

de ha idegen, akkor simán mondd meg neki, hogy hagyjon békén..

i know h nemsok köze van.

hanem csak lehugyozni a tüzöket  :D
pl warern elqrta akihez inkább teszi az ember a pénzét akkor ők mit tudnak nyújtani? mitől jobbak warrennál? stbstbstb... nincs-e felelősségük a válságért az ilyen cégeknek? mert az igencsak bebaszik h amíg nyereséges addig szabad piac,  verseny stb ha meg beut a ménkű akkormeg közösségi vállalás meg apjaf*sza...

Szerkesztette: Asker 2009. 05. 12. 09:05 -kor

"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#2708 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 09:03

múltkor vmi ilyesmiről beszéltem:

No Economic Recovery in Sight, Only Inflation

FORT LEE, N.J., May 11 /PRNewswire-USNewswire/ -- The National Inflation Association yesterday released the following statement to its http://inflation.us members:

"Wall Street would like you to believe that the Dow Jones' recent 33% rally from March's low is due to improving economic fundamentals, but it is our belief this rally is due to nothing but inflation.

"Jobs data released on Friday shows that U.S. employers cut 539,000 jobs in April, the fewest since October. However, these numbers were artificially strong due to the U.S. government increasing their payrolls by 72,000, which included the hiring of about 60,000 temporary workers in preparation for the 2010 census.

"Government jobs are non-productive jobs that normally get paid for by taxpayers. However, because the U.S. already has a huge budget deficit with tax revenues likely to decline substantially, these jobs will be paid for through inflation. An increase in government jobs is not a sign that the economy is improving, but only a sign that we are digging our economy into a deeper hole that will ultimately lead to the U.S. dollar collapsing.

Szerkesztette: fLeSs 2009. 05. 12. 09:05 -kor

#2709 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 09:51

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. May. 11., Monday - 20:38

Hát közép/hosszú távon besz*rnék, ha innen már csak felfelé mennénk.
1. Egy rakás pénz elégett és most is öntik a rendszerbe a fedezetlen pénzt.
2. A termelés, reálgazdasági visszaesés drasztikus, a fellendülés nyomokban sem látszik szerintem. Ez még inkább növeli az első pontbeli fedezetlenséget szvsz.
3. De ha mégis fellendülés jönne akkor jönnie kell az újabb, nagyobb pofára esésnek. Nyersanyag és ugyanúgy hitel oldalról.

Szigorúan szvsz.

http://index.hu/velemeny/jegyzet/2009/04/0...rnado_sziveben/

http://index.hu/velemeny/jegyzet/2009/04/1...ismet_kihalnak/

http://index.hu/velemeny/jegyzet/2009/05/0...ujrafelosztasa/

#2710 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 10:59

Idézet: Asker - Dátum: 2009. máj. 12., kedd - 9:59

i know h nemsok köze van.

hanem csak lehugyozni a tüzöket  :D
pl warern elqrta akihez inkább teszi az ember a pénzét akkor ők mit tudnak nyújtani? mitől jobbak warrennál? stbstbstb... nincs-e felelősségük a válságért az ilyen cégeknek? mert az igencsak bebaszik h amíg nyereséges addig szabad piac,  verseny stb ha meg beut a ménkű akkormeg közösségi vállalás meg apjaf*sza...

Nyilván van némi felelősségük. Ha nem is a válság miatt, a befektetett pénzek miatt mindenképp, hisz ők 1 és 2 éve is ugyanúgy befektetésre sarkalltak volna téged és másokat is... nyilvánvaló eredménnyel.

Épp ezért ők sem tudnak csodát tenni. Minden a piacokon múlik. Ha nem lesz újabb hosszú bull szakasz akkor ők sem fognak pénzt termelni senkinek. 8Ahogy Buffet sem magának)

Idézet: fLeSs - Dátum: 2009. máj. 12., kedd - 10:03

múltkor vmi ilyesmiről beszéltem:

No Economic Recovery in Sight, Only Inflation

FORT LEE, N.J., May 11 /PRNewswire-USNewswire/ -- The National Inflation Association yesterday released the following statement to its http://inflation.us members:

"Wall Street would like you to believe that the Dow Jones' recent 33% rally from March's low is due to improving economic fundamentals, but it is our belief this rally is due to nothing but inflation.

"Jobs data released on Friday shows that U.S. employers cut 539,000 jobs in April, the fewest since October. However, these numbers were artificially strong due to the U.S. government increasing their payrolls by 72,000, which included the hiring of about 60,000 temporary workers in preparation for the 2010 census.

"Government jobs are non-productive jobs that normally get paid for by taxpayers. However, because the U.S. already has a huge budget deficit with tax revenues likely to decline substantially, these jobs will be paid for through inflation. An increase in government jobs is not a sign that the economy is improving, but only a sign that we are digging our economy into a deeper hole that will ultimately lead to the U.S. dollar collapsing.

Nem túl meglepő.

Szerkesztette: vipisrac 2009. 05. 12. 10:59 -kor

#2711 Felhasználó inaktív   hkpk 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 11:03

Idézet: Asker - Dátum: 2009. máj. 12., kedd - 9:51

Az első 2 cikket megjelenésekor még élvezettel olvastam.
a 3-ikban viszont már sok az ilyen értelmes mondat:
"...olyan szinten lesz korlátozva, az államok mértékben felügyelik majd, hogy sokkal inkább illik majd rá az „államosított gazdaság”, mint a „piacgazdaság” megnevezés."

"Magyarországgal ellentétben az IMF túlságosan kicsi egy esetleges amerikai államcsőd elkerülésében való hatékony közreműködéshez."

"A globalizált világgazdaságba való bekapcsolódásával felgyorsult a lokális gazdaságok elsorvadás,..."

Már sehol nincs energia a cikkek megjelenés előtti átolvasására?

#2712 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 11:29

befektetési szempontból ha van olyan pénzed ami nem kenyérre kell és hosszútávra akarsz akkor a mostani állapot kb jó beszállási pont, mert a befektetési egységek még ócsók.
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#2713 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 11:34

Idézet: obersmith - Dátum: 2009. máj. 12., kedd - 12:29

befektetési szempontból ha van olyan pénzed ami nem kenyérre kell és hosszútávra akarsz akkor a mostani állapot kb jó beszállási pont, mert a befektetési egységek még ócsók.

én megvárnám a korrekciót... de akár itt is jó lehet hosszútávra.

de mi az a befektetési egység?  :think: brokinetes cucc?

Szerkesztette: WiZARD 2009. 05. 12. 11:35 -kor

#2714 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 13:03

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. máj. 12., kedd - 12:34

nem brokinet, én jómagam egy független alkuszcégnél vagyok. a befektetési egység egy általános kifejezés unit linked (befektetési egység, vagyis unit, innen a neve is) megoldásoknál, annyit tesz, hogy ami pénzt befizetsz, azt ilyen egységekre váltják, és ezek értékét módosítják pozitív, vagy negatív irányba a hozamok. ez már csak azért is van mert ugye az egyes alapok devizaneme változhat, és azzal hogy ilyen egységekre váltják át, egy amolyan univerzális mérőszámot csináltak belőle.

példa. befizetsz 100 forintot, amiért kapsz 10 egységet monnyuk. ezt berakják neked abba amibe akarod (részvény, kötvény, stb). lesz rajta 50% hozamod az évben, tehát az év végén 1 egység neked nem 10, hanem 15 forintot fog érni.

hivatalos definíció szerint:

"befektetési egység: a biztosításokhoz kapcsolódó eszközalapok vagyona befektetési egységekre - az általánosan használatos angol szóval -, unitokra van felosztva. A befektetési egység a befektetési alapok befektetési jegyének felel meg. Egy unit egységnyi részesedést képvisel az eszközalapban. A biztosító a befizetett biztosítási díjat a szerződő rendelkezésének megfelelő alapban befektetési egységekké váltja át. Az egyes biztosítási szerződésekhez tartozó befektetési egységek száma fejezi ki a szerződésnek az adott alapban való részesedését. Ugyancsak a unitok segítségével történik meg a befektetés aktuális értékének a kiszámítása."

Szerkesztette: obersmith 2009. 05. 12. 13:05 -kor

Idézet (*Iguana*)

#2715 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 13:09

thx.

#2716 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 13:12

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. máj. 12., kedd - 12:34

És mi az a hosszú táv. Mert most abban sem vagyok biztos.
Elvben rv piacon erre 15-20 évet szokás mondani a régi felállás (fenntartható növekedés, blabla...) szerint, de én most ezt sem merném biztosra mondani... ezt a jelen állapotban technológia/nyersanyag/fogyasztás háromszögben nem érzem biztosnak.

Rövidebb időtávra, 3-5 évre meg azért nem, mert túl rövid. :)
Az még a jelenlegi válság hatása alatti vergődés is lehet akár.
Na ennyit a zeitgeistról. :D

Szerkesztette: vipisrac 2009. 05. 12. 13:14 -kor

#2717 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 13:17

én olyan 5-10 évre gondoltam hosszútávon.
(bár 2 napon túl számomra már bármi hosszú :D)

#2718 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 13:17

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. máj. 12., kedd - 14:12

És mi az a hosszú táv. Mert most abban sem vagyok biztos.
Elvben rv piacon erre 15-20 évet szokás mondani a régi felállás (fenntartható növekedés, blabla...) szerint, de én most ezt sem merném biztosra mondani... ez meg jelen állapotban: technológia/nyersanyag/fogyasztás háromszögben nem érzem biztosnak.

Rövidebb időtávra, 3-5 évre meg azért nem, mert túl rövid. :)
Az még a jelenlegi válság hatása alatti vergődés lehet.
Na ennyit a zeitgeistról. :D

hosszú táv alatt én legalább 10 évet értek, mivel az ilyen unit link cuccok legtöbbjénél (bár van most egy generalis ami 15 év), 10 év után tudod a bentlévő pénzedet kamatadómentesen kivenni, és a költségelvonás is általában úgy van belekalkulálva hogy 10 évre van elosztva.

(alapkezelési költségek, meg egyéb működtetési költségek). ezért van az hogyha valaki elkezd egy ilyet, és 1-2-3 év után abba akarja hagyni, a befizetett pénzének a nevetséges töredékét kapja csak vissza. mivel a biztosítók az első 1-2 év befizetéseiből vonják el előre a költségeket. ez mindegyik biztosítónál így van.
Idézet (*Iguana*)

#2719 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 13:40

Befektetésfüggő is ki mit ért hosszú táv alatt.
Befjegyeknél és egyéb unit linked cuccoknál a 10 év a határ... de annak prózai oka van, ahogy obersmith leírta: az adózási eltérések 10 év alatt/felett.

Megtérülés alapon a rv piacokra szoktak 15-20 évet mondani. Ez olyan időtáv, amit ha megnézel bármikorra visszamenőleg historikusan akkor azt látod, hogy ilyen távon nem nagyon veszthettél.

Most mi van fless?
What you see?
Megint rakéta lesz felfelé. Olaj, deviza, minden...
De egyszerűen nem tudom elhinni. :)

Szerkesztette: vipisrac 2009. 05. 12. 13:42 -kor

#2720 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 12. 13:44

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. máj. 12., kedd - 14:40

Befektetésfüggő is ki mit ért hosszú táv alatt.
Befjegyeknél és egyéb unit linked cuccoknál a 10 év a határ... de annak prózai oka van, ahogy obersmith leírta: az adózási eltérések 10 év alatt/felett.

Megtérülés alapon a rv piacokra szoktak 15-20 évet mondani. Ez olyan időtáv, amit ha megnézel bármikorra visszamenőleg historikusan akkor azt látod, hogy ilyen távon nem nagyon veszthettél.

így van. és az a baj sok embernél hogy hiába mondjuk el nekik hogy egy UL-nél NEMKELL megijedni ha esés van, mivel eleve azért kéne hogy elkezdjék az ilyet hogy majd 8-10 év múlva fájjon a fejük miatta (természetesen alapok között vándorolni éven belül is lehet, tehát pl aki előrelátó és okos volt, vagy időben szólt neki az üzletkötője, az még a válság kezdetekor átpakolta a pénzét részvényekből kötvényekbe), mégis sok olyan, urambocsá, marha volt, aki kivette a pénzét. még akkoris ha nem lett volna rá szüksége mert megengedhette magának.

és ezzel szépen realizálták a veszteségüket.

unit link befektetéseket olyan pénzből szabad csak fizetni ami tuti nem kenyérre kell, és akár ha van egy 1-2 hónapos kereseti kiesésed vagy valami, akkor sem jelent gondot fenntartani.
Idézet (*Iguana*)

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.