HWSW Informatikai Kerekasztal: Tőzsde, befektetés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tőzsde, befektetés pénz, kockázat, mi és hogy.... Értékeld a témát: -----

#3061 Felhasználó inaktív   r2r 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 04. 15. 23:20

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2010. 04. 15. 20:35

prémium államkötvényt ÁKK-nál lehet venni, ott asszem nincs TB számla. át kell transzferálni vhova, ahol van, és meg tudják oldani az átkötést :) (pl.: Equilor, ha érdekel, akkor privi)

tele vagy :)
(\__/)
(='.'=)
(")_(")   
r2r   ty

#3062 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 12. 15:53

sziasztok!
uj hus vagyok a piacaon :D
szeretnek takarekoskodni hatekonyan, de biztosan!
nem engedhetem meg magamnak hogy mondjuk 3 ev mulva lenyuljanak minden kamatot, vagy meg a toket se kapjam meg..
ugy terveztuk, havi 60-90ezret kellene felreraknunk, es ezt lehetoleg evente megujitani az addig menott kamattal egyutti osszeggel..
milyen lehetosegeim lehetnenek? van most kb 7kilom.. nagycsaladoskent a biztosabb hozamot valasztom!
koszi a korrekt valaszt!

szerkeszt:
tovabba szeretnek muvelodni a tozsdei dolgokrol is melyebben.. hol lehet jol osszefoglalt tudashoz jutni a neten?

Szerkesztette: vkrisz81 2010. 05. 12. 15:57 -kor

#3063 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 12. 19:44

Üzenet megtekintéseIdézet: vkrisz81 - Dátum: 2010. 05. 12. 16:53

sziasztok!
uj hus vagyok a piacaon :D
szeretnek takarekoskodni hatekonyan, de biztosan!
nem engedhetem meg magamnak hogy mondjuk 3 ev mulva lenyuljanak minden kamatot, vagy meg a toket se kapjam meg..
ugy terveztuk, havi 60-90ezret kellene felreraknunk, es ezt lehetoleg evente megujitani az addig menott kamattal egyutti osszeggel..
milyen lehetosegeim lehetnenek? van most kb 7kilom.. nagycsaladoskent a biztosabb hozamot valasztom!
koszi a korrekt valaszt!

szerkeszt:
tovabba szeretnek muvelodni a tozsdei dolgokrol is melyebben.. hol lehet jol osszefoglalt tudashoz jutni a neten?

ha biztos hozamot akarsz, akkor 2 választásod van. bankbetét, mindig újra lekötve - itt tudsz variálni különböző bankok akciós kamataival. (bár ehhez számlákat kell nyitogatni, meg pénzt átvinni mindig a legjobb helyre, stb)
itt nem tudom van-e lehetőség tbsz számlás dolgokra.

vagy vmi brókercégnél nyitsz egy tbsz számlát, és pár hónapos diszkontkincstárjegybe teszed mindig a pénzt. dkj hozama kb megegyezik a banki kamattal, szóval ennek egyetlen előnye a tbsz számla (ha 3 évig nem nyúlsz a pénzhez, akkor 20% helyett csak 10% kamatadót/nyereségadót fizetsz, ha 5 évig, akkor 20% helyett 0 nyereség/kamatadó van)

amit még érdemes esetleg meggondolni, hogy valami tőkevédett alapba teszed a pénzed. itt legrosszabb esetben annyit bukhatsz, hogy annyit kapsz vissza, amennyi a tőke volt, tehát nem kamatozott a pénzed.

tőzsdéről jó összefoglalót sajnos nem tudok. technikai elemzésről lehet jó angol nyelvű anyagokat találni.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#3064 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 13. 07:31

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2010. 05. 12. 20:44

ha biztos hozamot akarsz, akkor 2 választásod van. bankbetét, mindig újra lekötve - itt tudsz variálni különböző bankok akciós kamataival. (bár ehhez számlákat kell nyitogatni, meg pénzt átvinni mindig a legjobb helyre, stb)
itt nem tudom van-e lehetőség tbsz számlás dolgokra.

vagy vmi brókercégnél nyitsz egy tbsz számlát, és pár hónapos diszkontkincstárjegybe teszed mindig a pénzt. dkj hozama kb megegyezik a banki kamattal, szóval ennek egyetlen előnye a tbsz számla (ha 3 évig nem nyúlsz a pénzhez, akkor 20% helyett csak 10% kamatadót/nyereségadót fizetsz, ha 5 évig, akkor 20% helyett 0 nyereség/kamatadó van)

amit még érdemes esetleg meggondolni, hogy valami tőkevédett alapba teszed a pénzed. itt legrosszabb esetben annyit bukhatsz, hogy annyit kapsz vissza, amennyi a tőke volt, tehát nem kamatozott a pénzed.

tőzsdéről jó összefoglalót sajnos nem tudok. technikai elemzésről lehet jó angol nyelvű anyagokat találni.

Kössz a választ..
mi az a tbsz számla?
mi az a dkj? (diszkontkincstarjegy?)
ha brokercegnel nyitok egy szamlat nem all fenn az a veszely 'elveszti' minden penzem? vagy ez csak akkro lehet ha tozsdere viszi a penzem?
ha en evrol evre berakok egy x osszeget es az eves kamattal egyutt kiveszem ujraberakom az egesz evbe felretett uj oszeggel egyutt, akkro az ot eves vayg 3 eves dolog csak a legutolso betetelre vonatkozik nem? ez a kamatado hogy megy? nekem kell bevallani? lehet esetleg kulfoldre betenni hogy ne vegyek el az adozott penzemet?
mennyi megis az a kamat szamban kifejezve amirol beszelunk? 10? vagy csak 5? erdemes e ebben gondolkodni?
ha 5 %nal nezem a 20% adot akkro marad 4?? kicsit karcsu nem?

#3065 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 13. 07:53

Üzenet megtekintéseIdézet: vkrisz81 - Dátum: 2010. 05. 13. 08:31

Kössz a választ..
mi az a tbsz számla?
mi az a dkj? (diszkontkincstarjegy?)
ha brokercegnel nyitok egy szamlat nem all fenn az a veszely 'elveszti' minden penzem? vagy ez csak akkro lehet ha tozsdere viszi a penzem?
ha en evrol evre berakok egy x osszeget es az eves kamattal egyutt kiveszem ujraberakom az egesz evbe felretett uj oszeggel egyutt, akkro az ot eves vayg 3 eves dolog csak a legutolso betetelre vonatkozik nem? ez a kamatado hogy megy? nekem kell bevallani? lehet esetleg kulfoldre betenni hogy ne vegyek el az adozott penzemet?
mennyi megis az a kamat szamban kifejezve amirol beszelunk? 10? vagy csak 5? erdemes e ebben gondolkodni?
ha 5 %nal nezem a 20% adot akkro marad 4?? kicsit karcsu nem?

tbsz - tartós befektetési számla. (első év alatt lehet rá befizetni, utána a rajta lévő pénzzel tudsz tőzsdézni, vagy csak dkj-t vásárolni, ami jólesik. és 3 év után 10% adókedvezmény, 5 év után 20%)
dkj > diszkontkincstárjegy. magyar állam által kibocsátott kötvény, fix hozama van, egyetlen kockázat, ha a magyar állam csődbemegy, amire jelenleg kicsi az esély. illetve akkor bankbetét is szívás, mert forint úgyis elszáll...
brókercég nem csinál semmit a pénzeddel megbízás nélkül. szóval ők nem vesztik el. ott csak nyitsz egy számlát, és azt csinálsz rajta amit te akarsz.

tbsz számlát évente nyithatsz, és mindig az első év a felhalmozási időszak, tehát addig fizetsz be rá. az adókedvezmény az egész időszakra vonatkozik, attól függetlenül hogy a számlán belül milyen időtávú, és hány darab tranzakció volt.

kamatadót levonják a cégek, nem kell neked bevallással szarakodni.
nem veszi el a pénzed itt se senki.
külföldön nem tudom, hogy hol és mennyi kamatadó van (és van-e), de ott a kamatok alacsonyabbak, eur/usd kamat az 0% körül van (najó, talán 1%)

igen 5%ból kamatadó után 4% marad.
jelenleg pár hónapos diszkontkincstárjegyre 4.9% körüli éves hozam van. 7 év körüli államkötvényre van 6.5% körüli hozam.
napról napra változik, hogy mire mennyi hozam van. kamatvágásnál csökkennek ezek tovább (nem nagyon számítok ilyenre), kamatemeléssel ezek is nőnek.
viszont ha most beteszed egy 7 éves államkötvénybe a pénzed, akkor annak annyi lesz a hozama, ahogy most beraktad, és nem fog változni.
dkj meg lejár pár hónap után, és akkor az aktuálisan elérhető hozamú cuccba tudod berakni.

tehát ha arra számítasz hogy tovább csökkennek a hozamok, akkor hosszú államkötvény jó, hisz most bebiztosítod az aktuális hozamot hosszú időre
ha hozam emelkedésre számítasz, akkor viszont a rövid dkj a jó, hisz azt pár hónap múlva magasabb hozamú cuccba tudod újra berakni...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#3066 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 14. 08:54

Banknál is lehet TBSZ számlát nyitni, amire betét is leköthető. Mondjuk amit láttam ott úgy emlékszem nagyon más lehetőséget nem is adtak ezen kívül. Én mindenképp olyan helyen nyitnám, ahol lehet válogatni legalább 1-2 dolog közül.

#3067 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 14. 10:40

és mire szmámítok? az a 7 ev alatti 7.x % az ugye evesre lebontva jelenti nem azt hogy 7 ev alatt ennyit kamatozik? mert akkro az evesre lebontva meglehetosen kicsi :s

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2010. 05. 13. 08:53

tbsz - tartós befektetési számla. (első év alatt lehet rá befizetni, utána a rajta lévő pénzzel tudsz tőzsdézni, vagy csak dkj-t vásárolni, ami jólesik. és 3 év után 10% adókedvezmény, 5 év után 20%)
dkj > diszkontkincstárjegy. magyar állam által kibocsátott kötvény, fix hozama van, egyetlen kockázat, ha a magyar állam csődbemegy, amire jelenleg kicsi az esély. illetve akkor bankbetét is szívás, mert forint úgyis elszáll...
brókercég nem csinál semmit a pénzeddel megbízás nélkül. szóval ők nem vesztik el. ott csak nyitsz egy számlát, és azt csinálsz rajta amit te akarsz.

tbsz számlát évente nyithatsz, és mindig az első év a felhalmozási időszak, tehát addig fizetsz be rá. az adókedvezmény az egész időszakra vonatkozik, attól függetlenül hogy a számlán belül milyen időtávú, és hány darab tranzakció volt.

kamatadót levonják a cégek, nem kell neked bevallással szarakodni.
nem veszi el a pénzed itt se senki.
külföldön nem tudom, hogy hol és mennyi kamatadó van (és van-e), de ott a kamatok alacsonyabbak, eur/usd kamat az 0% körül van (najó, talán 1%)

igen 5%ból kamatadó után 4% marad.
jelenleg pár hónapos diszkontkincstárjegyre 4.9% körüli éves hozam van. 7 év körüli államkötvényre van 6.5% körüli hozam.
napról napra változik, hogy mire mennyi hozam van. kamatvágásnál csökkennek ezek tovább (nem nagyon számítok ilyenre), kamatemeléssel ezek is nőnek.
viszont ha most beteszed egy 7 éves államkötvénybe a pénzed, akkor annak annyi lesz a hozama, ahogy most beraktad, és nem fog változni.
dkj meg lejár pár hónap után, és akkor az aktuálisan elérhető hozamú cuccba tudod berakni.

tehát ha arra számítasz hogy tovább csökkennek a hozamok, akkor hosszú államkötvény jó, hisz most bebiztosítod az aktuális hozamot hosszú időre
ha hozam emelkedésre számítasz, akkor viszont a rövid dkj a jó, hisz azt pár hónap múlva magasabb hozamú cuccba tudod újra berakni...

#3068 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 14. 10:55

Üzenet megtekintéseIdézet: vkrisz81 - Dátum: 2010. 05. 14. 11:40

és mire szmámítok? az a 7 ev alatti 7.x % az ugye evesre lebontva jelenti nem azt hogy 7 ev alatt ennyit kamatozik? mert akkro az evesre lebontva meglehetosen kicsi :s

ezek a hozamok általában éves hozamot jelentenek.

tehát a 7 éves papírnál évi 7%
pár hónapos diszkontkincstárjegynél is évi 5%, nem pedig a pár hónapra...

beszélnek még kamatcsökkentésről, de én ~éves távon inkább hozamemelkedést várnék.

#3069 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 23. 03:35

Üzenet megtekintéseIdézet: WiZARD - Dátum: 2010. 05. 12. 19:44

Eh, tőkevédett alapokról most hozott össze Nyilasi egy szösszenetet "A garantált alapok garantáltan keveset hoznak" címmel. Igaz, közben agyba-főbe hirdeti a blogján a saját alapját. :D (mondjuk az elmúlt öt év alatti 400%-os saját hozamával van mire büszkének lennie)

#3070 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 23. 04:38

majd meglátjuk, hogy mit hoz a nyilasi alap. nekem azért vannak fenntartásaim vele szembe, de lehet beszállok kicsivel, kiváncsi vagyok mit fog tudni...

nincs mit meglepődni a tőkevédett alapokon, nyilvánvaló hogy működnek, vagy bejön vagy nem, sokat nem lehet tőlük várni, de hátha bejön :)

#3071 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 23. 12:36

Üzenet megtekintéseIdézet: vipi - Dátum: 2010. 05. 14. 09:54

Banknál is lehet TBSZ számlát nyitni, amire betét is leköthető. Mondjuk amit láttam ott úgy emlékszem nagyon más lehetőséget nem is adtak ezen kívül. Én mindenképp olyan helyen nyitnám, ahol lehet válogatni legalább 1-2 dolog közül.

hozampláza
kombinálható a TBSZ-szel.

#3072 Felhasználó inaktív   Netmaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 05. 23. 13:26

Üzenet megtekintéseIdézet: fLeSs - Dátum: 2010. 05. 23. 12:36

hozampláza
kombinálható a TBSZ-szel.

Veled mi újság? Régen láttam a blogodat frissülni. ;)

#3073 Felhasználó inaktív   Sonny2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 04. 12:04

Ti már mennyit kerestetek ezekkel a progikkal? :) :)

#3074 Felhasználó inaktív   Sonny2 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 12. 17:46

http://www.macadu.hu/profilok/106496

Ez milyen?

#3075 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 07. 16:13

(forex) Nézegetem a chartokat és egy olyan dolog jutott eszembe hogy ha vesszük pla CHFHUF és az USDHUF chartokat és valahogy "kivonnánk öket egymásból" akkor mit kapnánk? Mindkettőben a közös a HUF, és lehet látni egy pici hasonlóságot. Az a gyanúm hogy vagy megkapnánk a HUF önnáló erejét/gyengeségét vagy a másik 2 devizáról tudnánk meg valamit. Nem vagyok jó matekból, szóval nem tudom mi történne és milyen információhoz jutnánk így. Esetlen valamelyik technikai indikator tud ilyet? Egyáltalán van értelme? :D

A másik meg hogy paypalen van egy olyan opció hogy money market fund évi kb 11-12% kamat. Konyhanyelven annyi hogy kereskedhetnek a pénzeddel és ebböl kapsz jutalékot. De én nem bizom benne. Valaki hasznalja?

Szerkesztette: FireShadow 2010. 09. 07. 16:17 -kor

It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#3076 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 07. 16:40

FireShadow:
alapvetően forintot euroval szemben kell nézni. minden más az euroval szembeni mozgásból számolható nagyjából.
persze vannak minimális eltérések, de pl egy CHFHUF az nagyjából az EURHUF+EURCHF, az USDHUF pedig EURHUF+USDHUF
USDCHF meg EURCHF+EURUSD

paypalos money market fundot nem ismerem. de van sok ilyen moneymarket cucc. http://en.wikipedia....ney_market_fund
sok hozamot nem lehet várni ezektől, cserébe nagy bukás se jellemző. befektetési alap tulajdonképpen.

#3077 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 08. 13:33

Vagyis ha a CHFHUF és USDHUF-ot nézed egyben akkor gyakorlatilag a CHFUSD korrelációt fogod látni. Vagyis, hogy hogyan mozognak egymáshoz képest.
Ami érdekes lehet... már ha erre vagy kíváncsi. De ha HUF-ban vagy érdekelt, akkor aligha... :)

A money market (paypaltól elvonatkoztatva) önmagában pénzpiaci eszközt jelent nem? Pl. van pénzpiaci alap... annyit jelent, hogy pénzpiaci eszközökbe fektet. Gyk. betét, rövid kötvény.

Szerkesztette: vipi 2010. 09. 08. 13:36 -kor

#3078 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 08. 13:36

dupla

Szerkesztette: vipi 2010. 09. 08. 13:36 -kor

#3079 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 22. 12:07

CIG-Pannonia jegyzésről mit gondoltok?

(nem reklámozni akarok, tényleg érdekel a véleményetek. aki meg jegyezni akar az keressen priviben :))

#3080 Felhasználó inaktív   Nevl 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 09. 22. 12:58

Asszem avanzsálok amatőr dőszdés státuszba és nyitok egy értékpapírszámlát.

Nézegettem ajánlatokat, ill. körbekérdeztem ismerősöknél és 3 hely jött fel, OTP, Erste vagy a Concorde értékpapírszámlája (bár ez utóbbi kettő lényegében ugyan az, mert az Erstevel közösen csinálják ha minden igaz). Ti melyiket használjátok/ajánlanátok? Ill. lehetőleg nem nyitnék egy külön folyószámlát az ÉSZ-hez, össze lehet kötni egy másik banknál vezetett folyószámlával?

CIG-Pannonia: ugyan kezdő vagyok, de ez nekem is felkeltette az érdeklődésem, ha jól emlékszem 40 ft körüli ajánlási áron jön ki a másodlagos piacra és majd pár éven belül kerülhet fel a BUX-ra. Mondjuk ennek a folyamatát és, hogy hogyan lehet bevásárolni nem egészen értem, ill. az éppen aktuális másodlagos piaci áron fog felkerülni az összes többi közé?

Szerkesztette: Nevl 2010. 09. 22. 13:01 -kor

"Komplexen kell vizsgálni a stratégiai kérdéseket" Unknown corporate droid
Battle tag: Nevl#2658

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156