HWSW Informatikai Kerekasztal: Tőzsde, befektetés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tőzsde, befektetés pénz, kockázat, mi és hogy.... Értékeld a témát: -----

#1421 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 01. 23. 23:03

Idézet: fLeSs - Dátum: 2009. jan. 23., péntek - 21:48

Az mbtrading.com a JP Morgannél vezeti az ügyfelek számláit, a JP Morgan nem fog csődbemenni, ez tuti. :) Még tőkeinjekció sem kellett neki, ez a legstabilabb bank odakinn.

Nem tudtam, hogy JPM-es,
Tutira pedig nem mondanék semmit. :)
Bár az igaz, hogy a JPM ugye vásárolgatott, amíg a többiek bedőltek...
De ha jól emlékszem ő is kapott akkor egy kis zsét.

Idézet

A fiónál 8-10 USD egy tranzakció, ha kiszámolod, akkor ez most kb. 2200 HUF (attól függ, hogy mennyi a dollár). Ehhez képest az 5-10-15000-es díj a többi magyar brokinál sztem elég magas. :) A kinti átlagár 5-10 USD körül van, a legolcsóbb az mbtrading és az interactivebrokers (min 1 USD) majd a sogotrader (min 3 USD) és van jópár min. 5-10 USD-s cég.

"A Fio által maximalizált díj a megbízás teljesítésért 9,95 USD + piac díja"
A mellékletben szereplő díjak tartoznak még ide, nem?

Idézet

A maradékot neked is írtam, mivel egyeseknek azért nem teccik ez vagy az a bróker, mert gagyi a felülete (pl. fio) vagy nincs grafikonos szolgáltatás. Erre válaszul adtam a linket.

Jaa, ok. :)

#1422 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 23. 23:55

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. jan. 23., péntek - 23:03

"A Fio által maximalizált díj a megbízás teljesítésért 9,95 USD + piac díja"
A mellékletben szereplő díjak tartoznak még ide, nem?

én az oldalukon található pdf-eket most nem is tom letölteni, nincsenek a szerveren.
btw régebben kérdezgettem tőlük ezt-azt, és ez volt az egyik mailben.

"Tisztelt Holgyem/Uram,

a Fio o.c.p., a.s., tarsasag, amely a GPW (Varsoi Ertektozsde) es az AOCP (Ertekpapir Kereskedok Szovetsege) tagja, ujabb tranzakcios dij valtozast vezet be, az Ugyfelek javara.
2008.09.15-tol az Ugyfelek szamara elerheto a lengyel ertekpapirok on-line kereskedese a GPW-n, barmilyen jellegu fenntartas nelkul, es alacsonyabb dijjal: 0,60% a kereskedett mennyisegbol, min. 15 PLN !!!

A tobbi piac tranzakcios dijai is hasonloan attraktiv szinteken mozognak:
- BCPP (SPAD) - 0,1%, max. 990 CZK
- BCPP (AOS) - 0,2 % - 0,4%
- RMS - EasyClick - 0,29 %
- USA (reszvenyek/ETF) - min. 7,95 USD, max. 9,95 USD !!!
- GER - 0,15%, min. 9,95 EUR
- Magyarorszag - 0,50%, min. 2.000,00 HUF
- USA (Futures) - 9,95 USD (mini kontraktus), 19,95 USD (full kontraktus)

Nincs felszamitva semmilyen egyeb dij, gondolunk itt a szamlanyitasra, szamlavezetesre vagy szamlamegszuntetesre. Az Ugyfel minden on-line adatot ingyen kap."

én úgy emlékszem, hogy amikor még elérhető volt az árlistájuk ugyanez volt benne, 8-10 USD egy tranzakció az USA-ban.

na egy kicsit megint magamról, illetve a pancserságomról.
lássuk, hogy ha nem idiótáskodok, akkor milyen tradek jöttek volna be tegnap és ma, azaz miket kellett volna megvennem (kitörés alapján, előre eltervezve) és hol tartanék most velük.

ANAD - 2-nél vétel, most 2,19 = 9,5%
GRS - 5,1-nél vétel, ebből ha nem húzom feljebb az eredetileg megállapított stoppot, akkor bentmaradok, ez most 6,13 = 20%
NG - 2-nél vétel, most 2,26 = 13%
AIB - 1,78-ért vétel, most 2,06 = 15%
BK - 20-ért vétel (még tegnapelőtt, de réssel felfelé nyitott), most 23,85 = 19%

ez fasza. az összes előre betervezett tradem bejött, de az ötből összesen egyet játszottam meg, azt is rosszul.

nem beszélve a GERN-ről, ami miatt végülis nem hibáztatom magamat, mert egyszerűen nem tűnt erősnek a részvény, de azért az 5,25-ös belépési áramhoz képest ma már volt +50%-ban is, és a STEM-ről, amit a réssel felfelé nyitás miatt hagytam ki 1,6-nál pár napja, ez ma elérte a 2,89 USD-t (+80%).

qrvára változtatni kell ezen.

Szerkesztette: fLeSs 2009. 01. 24. 00:19 -kor

#1423 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 01:32

http://index.hu/gazd...ag/broke090125/

#1424 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 13:09

lehet, hogy hülye kérdés, de azért felteszem. :)
szal, mostmár cash helyett margin számlám van, ami nekem új, és én csak azért kértem ezt, hogy tudjak shortolni, de ugye nem haladhatok el a tény mellett, hogy most az eredeti tőkém 4x-esével gazdálkodhatok.

az érdekelne, hogy ha én megszoktam, hogy a tőkém 10%-ából veszek fel egy pozit, akkor most ugye ez is 4x-esére emelkedett elvileg?
ha én továbbra is az alaptőkém 10%-áért vásárolok (tehát nem használhatnék tőkeáttételt), akkor egy pozin lévő 10%-os nyereség az eredeti tőkémet 1%-kal vagy 0,25%-kal növeli?  :think:  :confused:
mert a "buying power"-emen belül nincs megkülönböztetve az alaptőke és a margin, tehát amikor vásárolok, olyankor nem válaszhatok, hogy a saját pénzemből veszek vagy a kölcsönből.

remélem érthetően fogalmaztam. :) mit tudtok mondani erről? a legegyszerűbb az lenne, ha vki elmagyarázná az egészet. :D (jöhet url is)

szerk: hogy érthetőbb legyen

régebben így történt:

vettem 100 darab 1 USD-s részvényt, ez 100 USD, és ez mind az alaptőkémből ment, tehát ha nyertem 10%-ot, akkor nyertem 10 USD-t, ha vesztettem 10%-ot, akkor elment 10 USD. ez egyértelmű.

most viszont:
veszek 100 darab 1 USD-s részvényt, ez 100 USD, de ez most milyen pénzből megy? ha a marginból, akkor
ha nyerek 10%-ot, akkor a nyereségnek csak a negyede lesz valóban az enyém? vagy az egész? és ha vesztek 10%-ot akkor a veszteség negyede vagy egésze az enyém?

mennyi adódik hozzá az én valós alaptőkémhez?

szerk2: egy kis utánolvasás után talán már értem.
szal, amíg a pozijaim mérete nem éri el az alaptőkémet, addig az alaptőkém használódik el, majd miután ez elfogyott, a margin lép érvénybe, és kölcsönből veszek. így van?

Szerkesztette: fLeSs 2009. 01. 26. 13:31 -kor

#1425 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 13:57

ilyen formában nem változik, tehát a felvett pozi-hoz tartozó profit/bukta az a tied 100%-ban.

volt mondjuk 1000 $ amiből gazdálkodtál, tehát max 100$ pozid volt eddig. amin 10% nyerővel 10$-t nyertél, 10% bukóval 10$-t buktál.

ha a 10%-os pozi lemegy nullába, akkor marad 900$-od.

most meg 4000$-ból gazdálkodhatsz. ha 10%-ért veszel, az 400$ pozi, tehát 10% mozdulás esetén 40$-t nyers vagy buksz.

ha a 10%-os pozi (400$) lemegy nullába, akkor 600$-od marad. (és a 600$ x4 a max amivel gazdálkodhatsz)

ha a 4000$-ra egy 1000$ pozit veszel fel, akkor valószínüleg 25% bukó körül (tehát amikor a saját tőkéd elbuktad) kizárják, hogy minuszba ne menj. és nem marad egy filléred sem.

remélem érthető.

Szerkesztette: WiZARD 2009. 01. 26. 13:58 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1426 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 14:15

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 13:57

ilyen formában nem változik, tehát a felvett pozi-hoz tartozó profit/bukta az a tied 100%-ban.

volt mondjuk 1000 $ amiből gazdálkodtál, tehát max 100$ pozid volt eddig. amin 10% nyerővel 10$-t nyertél, 10% bukóval 10$-t buktál.

ha a 10%-os pozi lemegy nullába, akkor marad 900$-od.

most meg 4000$-ból gazdálkodhatsz. ha 10%-ért veszel, az 400$ pozi, tehát 10% mozdulás esetén 40$-t nyers vagy buksz.

ha a 10%-os pozi (400$) lemegy nullába, akkor 600$-od marad. (és a 600$ x4 a max amivel gazdálkodhatsz)

ha a 4000$-ra egy 1000$ pozit veszel fel, akkor valószínüleg 25% bukó körül (tehát amikor a saját tőkéd elbuktad) kizárják, hogy minuszba ne menj. és nem marad egy filléred sem.

remélem érthető.

OK, értem.
viszont ami nem világos az az, hogy ha továbbra is csak az alaptőkémet veszem alapul, és aszerint veszek 10%-ot (tehát a marginos összegnek ez már csak 2,5%-a), akkor végülis ugyanaz történik, mint korábban a cash accountommal, hogy 10%-os nyerő/bukó az alaptőkémre nézve +-1%-ot jelent?

vagyis hogy a nyerő/bukó az végülis mindig az alaptőkémet gyarapítja/apasztja? gondolom egen... (szerk2: már látom, hogy erre válaszoltál is :) )

én egyelőre nem akarok tőkeáttétellel kereskedni, ahhoz még kisfütyi vagyok. :)

szerk: ehh, az AIB már 2,37.

Szerkesztette: fLeSs 2009. 01. 26. 14:26 -kor

#1427 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 14:30

OK, szal a lényeg, hogy az alaptőkém változatlan, kaptam kölcsön lóvét és azzal azt csinálok amit akarok de csak addig amíg az ezzel felvett pozik el nem viszik az alaptőkét.

a kérdés az, hogy ezt most úgy kezeljem mintha pénzt utaltam volna a számlámra és megnégyszereztem volna a lóvémat, azaz egy pozin a kölcsönkért pénzzel együtti összeg 10%-át vállaljam fel (vagyis az alaptőkém 40%-át) vagy csak a saját pénzemét? jó kérdés.

#1428 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 15:02

én nem 4xezném a poziméretet. eddig se akartad a tőkéd 40%át feltenni, ezután miért akarnád.
ha nagyon emelni akarsz, akkor max 2x.

inkább arra jó ez szerintem, hogy ha valami nagyon tutit tudsz, vagy kockáztatós kedvedben vagy. de nem biztos hogy jó vége lesz.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1429 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 15:38

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 15:02

én nem 4xezném a poziméretet. eddig se akartad a tőkéd 40%át feltenni, ezután miért akarnád.
ha nagyon emelni akarsz, akkor max 2x.

inkább arra jó ez szerintem, hogy ha valami nagyon tutit tudsz, vagy kockáztatós kedvedben vagy. de nem biztos hogy jó vége lesz.

nem is fogok tőkeáttételezni, sosem szerettem kölcsönkérni, és ez így is marad.

szerk: RWT vétel volt 12,5-ért. :
szerk2: ha már számtech fórum, NVIDIA részvényes lettem :D 8-ért. bár úgy tűnik, hogy hiba volt.

szerk3: az NV-t 8,03 felett kellett volna csak megvenni, IJ?
a GRS már 6,73, az NG pedig 2,55. király (hogy nincs egyik sem).

szerk4: talán bejön az NV. mellé jött még SRZ 1,35-ért.

Szerkesztette: fLeSs 2009. 01. 26. 16:10 -kor

#1430 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 16:48

Idézet: fLeSs - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 14:30

OK, szal a lényeg, hogy az alaptőkém változatlan, kaptam kölcsön lóvét és azzal azt csinálok amit akarok de csak addig amíg az ezzel felvett pozik el nem viszik az alaptőkét.

a kérdés az, hogy ezt most úgy kezeljem mintha pénzt utaltam volna a számlámra és megnégyszereztem volna a lóvémat, azaz egy pozin a kölcsönkért pénzzel együtti összeg 10%-át vállaljam fel (vagyis az alaptőkém 40%-át) vagy csak a saját pénzemét? jó kérdés.

Szerintem ne kezeld úgy, mintha saját lenne, mert nem az. :)
Arról van szó, hogy saját tőkén felül tudsz kötni, ha akarsz.
Az pedig, hogy akarsz-e nagyobb tőkét lekötni mindig csak az adott üzlettől függjön szerintem. Van belépési szinted, stop, célárad. Azoknak megfelelően állapítod meg a tr. nagyságát most is, tőkeáttételnél is.

Ha szűk a stop és nagyon biztos vagy a jó irányú kitörésben (általában akkor lehet szűk stoppot is megállapítani) akkor mehet rá a nagyobb pénz.

#1431 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 18:49

nem fogom használni (lásd fent), mert ez egy kölcsön, és én nem szeretem a kölcsönöket.

az SRZ-vel beoptam (eladtam). :) benéztem az ellenállást, úgy tűnik, hogy 1,35 helyett 1,4 a bűvös szám.

az NVDA és az RWT még megvan és 30-ért vettem IDA-t és 14,6-ért NTCT-t.

szerk: az AIB már 3 felett van.  :omg:

Szerkesztette: fLeSs 2009. 01. 26. 19:28 -kor

#1432 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 20:18

USA?

#1433 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 20:46

ne is mondd.
amikor +150 pont körül volt a dow, akkor gondolkoztam hogy shortolni kéne. de nem mertem.

#1434 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 21:08

LNY-on filózok.
6,5 volt a kitörési pont, napközben volt egy false kitörés, viszont kijött vmi jó hír, és erre felszaladt.
csak az a gáz, hogy nagyra kéne nyitnom a stoppot.

#1435 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 21:55

Srácok!

Nem tudom, hogy mennyire tartozik ide, nem találtam rá megfelelő témát, érdeklődnék róluk: http://www.tandhconsulting.hu

Megbízhatóak, vannak tapasztalatok velük kapcsolatban?

Igazából nekem most olyasmire lenne szükségem, hogy a CHF emelkedése végett valami más futaimidőt módosítani, amit a jelen bankomnál nem tudok megoldani.. mert elég vészes lett a havi törlesztés.. (tudom kockázatvállalás volt stb... de most ne erről beszéljünk pls..)
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#1436 Felhasználó inaktív   Laa-Yosh 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 22:46

Tippem nincs... csak gondolataim:

A forint árfolyamban benne van egy erősödés az elkövetkezendő mondjuk 2 hétben, de előtte rövid távon még feltehetően gyengülni fog és megnézi a 295 környékét is (!). Talán utána lemegy 270-260 közé.

A hazai bankok alapvetően machinációval intézik a CHF hitelt, ez az elmúlt pár hónapban majdnem ellehetetlenült a bankok közötti bizalom megromlása miatt. Részben emiatt drágultak a hitelek, mert a bankok megemelték a kamatot is, így nem csak az árfolyam miatt szívott az adós. Az MNB most tesz lépéseket, hogy javítson a bankok helyzetén, remélhetőleg ez a kamat visszaengedését eredményezheti.

Továbbá Svájc most gyengíteni akarja a frankot (nekik is szívás a helyzet), ami meg az árfolyam parán segíthet újfent - de mire az megmutatkozik, az se megy hamar.

Szóval most még szinte biztosan lesz 1-2 meredek hónap, de utána talán lesz egy kis javulás. Persze közben ezer más dolog beüthet... én mindenesetre összehúzom a nadrágszíjat és fizetek tovább...
LY

#1437 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 27. 04:31

Én is ezt teszem, ott spórolok most ahol csak tudok csak valami alternatív megoldásokat keresgélek azért, hátha van valami jobb megoldás..
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#1438 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 27. 09:55

Ebben én sem tudok segíteni.

Annyit tudok leírni, hogy szerintem mi várható. Idén valszeg lesz még 300 feletti eur, de hosszabb távon ennél én is jobb helyzetet várok, abból kiindulva amit Laa-Yosh is leírt: CHF gyengülés és némi bizalmi javulás is várható a bankok között hosszabb távon.

#1439 Felhasználó inaktív   obersmith 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 27. 11:08

Idézet: Hippo - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 22:55

Srácok!

Nem tudom, hogy mennyire tartozik ide, nem találtam rá megfelelő témát, érdeklődnék róluk: http://www.tandhconsulting.hu

Megbízhatóak, vannak tapasztalatok velük kapcsolatban?

Igazából nekem most olyasmire lenne szükségem, hogy a CHF emelkedése végett valami más futaimidőt módosítani, amit a jelen bankomnál nem tudok megoldani.. mert elég vészes lett a havi törlesztés.. (tudom kockázatvállalás volt stb... de most ne erről beszéljünk pls..)

pü ment
Idézet (*Iguana*)
Ennek kb. annyi köze van a bringázáshoz, mint Obersmithnek.

---------------------------------
aamási szerint világít a szemem ha tökönvernek.

#1440 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 27. 17:34

mai top pick-jeim :D

ENR 48-ért
SMOD 1,12-ért
STX 3,5-ért (lehet, hogy a 3,55 vagy a 3,6 a tuti töréspont).

illetve RT 1,32-ért, de ezt nem vettem (talán kellett volna, de mind1).

RWT +10%-ra jó volt.
NTCT-ből kistoppolódtam.
NVDA és IDA még megvan, az IDA nagyon lomha, túlságosan is.

szerk: ja, és a ZRAN 6,1-ért az lett volna. de ebből talán jobb is hogy nem vettem.

Szerkesztette: fLeSs 2009. 01. 27. 18:24 -kor

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.