Idézet: Laa-Yosh - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 0:33
a forgalom elég magas volt
http://stockcharts.com/h-sc/ui?s=spx&p=D&y...id=p23654864249
de ez az én szemszögemből kétféle jelentéssel bírhat.
a legtöbben ilyenkor további esést várnak, mert magas volt a forgalom (azaz sok volt az eladó), de én a forgalmat csak az érdeklődés lemérésére használom. ilyenkor megerősítést várok.
lehet, hogy azért volt magas a forgalom, mert sokan bevásároltak (a sok pánikoló eladótól). engem jobban "megrémiszt" egy alacsony forgalmú esés, mert az azt jelzi, hogy nincs érdeklődés, márpedig ebben az esetben az ár önmagától hullik lefelé (mert szimplán nincsenek vevők, az ilyenbe nem veszek bele soha).
de lehet, hogy tényleg tovább fog esni. ha holnap oldalazás/emelkedés lesz, akkor az első verzió a helyes.
5 ok, amiért nem szeretik a tőzsdék a mentőcsomagot
egyébként az ilyen trendvonalak nem szoktak hűdeerős támaszok lenni, inkább a felső sávban az ellenállás szokott erős lenni. ha nincsenek jó hírek, akkor b@szhatod a trendvonalat.
btw shortban ülni sokkal kevésbé idegesítő ezen a piacon, úgyhogy lehet, hogy majd átállok a shortolásra mint a gép. a felfelémenet mindig egy kínszenvedés, míg az összeomlás gyorsan hoz sok pénzt ha megjátszom...
szerk: eladtam (short cover) az SSO shortomat amikor az SP500 825 környékén járt, és lecseréltem SSO longra (ultralong sp500) + UYG-re (ultralong financials), és ha már számtech fórum, AMD részvényes lettem...
Szerkesztette: fLeSs 2009. 02. 11. 01:23 -kor

Súgó
A téma zárva.