HWSW Informatikai Kerekasztal: Tőzsde, befektetés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tőzsde, befektetés pénz, kockázat, mi és hogy.... Értékeld a témát: -----

#1761 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 20. 15:00

a múltkor írtam, hogy a DJIA nagyon úgy néz ki, mint 1938-ban és érdekes lenne, ha a történelem megismételné önmagát. :)
úgy tűnik vki más is észrevette ezt, mert készített róla egy ilyen képet (egy külföldi blogban találtam):

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

szerk: van egy olyan érzésem, hogy ma esés lesz, aztán jön egy visszapattanás ~800-ig (az SP500-on) és utána indul be az igazi lejtmenet (lehet, hogy már ma nagy shortpozi-zárást látunk a nap végén, végülis már minden nagyon túladott). ha így lesz, akkor beshortolom a GE, DOW, BE, AXP-t, ezek nagyon gyengék.

Szerkesztette: fLeSs 2009. 02. 20. 15:10 -kor

#1762 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 16:05

Idézet: fLeSs - Dátum: 2009. febr. 20., péntek - 15:00

a múltkor írtam, hogy a DJIA nagyon úgy néz ki, mint 1938-ban és érdekes lenne, ha a történelem megismételné önmagát. :)
úgy tűnik vki más is észrevette ezt, mert készített róla egy ilyen képet (egy külföldi blogban találtam):

Ja, ilyet már én is linkeltem régebben. Ott mondjuk asszem nem volt egymásra téve, csak egymás mellé.
De úgy is hasonlított. :)

#1763 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 16:21

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. febr. 20., péntek - 14:07

Nekem 1640-ről van, de csak nagyon kevéske. Én várok vele :)

Nah, 1775-ön kiszálltam :)
szerk: bár lehet, hogy még várnom kellett volna...

Szerkesztette: Sipi- 2009. 02. 20. 16:22 -kor

#1764 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 16:39

Én viszont iszonyú nagy balf*sz voltam ma, hogy nem zártam a bux shortom.

#1765 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 16:50

Idézet: fLeSs - Dátum: 2009. febr. 20., péntek - 14:39

mazochisták vagytok, hogy a zuhanást longoljátok? :D

ja, aztán a 10% emelkedést már nem longoltam, hanem szép csendben idegeskedtem, hogy előtte kiszálltam. :mad:

kiváncsi leszek hétfőn mi lesz. szerintem esés tovább.

Szerkesztette: WiZARD 2009. 02. 20. 16:51 -kor

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1766 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 16:52

egyébként asszem rájöttem, hogy egyes pozikat miért zárok túl korán vagy túl későn.
az MBT Navigatorban (a kereskedőprogi) be lehet állítani, hogy a megvett részvénynek milyen adatai jelenjenek meg, és nekem ott van közte egy olyan oszlop, ami az előző napi záróhoz képest mutatja az adott napi pluszt vagy mínuszt.
tehát ha van egy longom és az a tegnapihoz képest lejjebb van, akkor pirossal ott van, hogy mittomén -252.67$. (ha meg nyerőben vagyok, akkor zölddel, hogy 252.67$).

és engem ez egyszerűen irritál. azt látom, hogy mínusz xy dollár, és ez vmiért elhamarkodott lépésre szokott kényszeríteni. ha ránézek, már a tököm kivan, még akkor is, ha az én bekerülési áramhoz képest jóval magasabb, tehát végülis rendesen pluszban vagyok.

szerk: az SKF-ből korán szálltam ki... :(

Szerkesztette: fLeSs 2009. 02. 20. 17:00 -kor

#1767 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 16:58

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. febr. 20., péntek - 16:50

ja, aztán a 10% emelkedést már nem longoltam, hanem szép csendben idegeskedtem, hogy előtte kiszálltam. :mad:

Képzeld el én milyen ideges vagyok? :)

Fless, zöld szemüveg? :D

Egyébként nekem is bezavar valami a gondolkodásba. Pl. ma nemcsak most kereskedés után (:)), de még előtte is azt gondoltam, hogy 10k bux alatt zárok. Csak épp akkor nem gondoltam, amikor pont ott voltunk.

Szerkesztette: vipisrac 2009. 02. 20. 17:00 -kor

#1768 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 17:04

az AA és a PRSP shortom +18-20% körül van. az LRY és az SXT meg ~10% körül, a WMT és az ADM bekaphatja.

ez a másik dolog.
az ADM-et már napok óta tartom abban reménykedve, hogy végre beszakad, de fel-le ficánkol és idegesít.

szerintem a legegyszerűbb az lenne, ha az ilyet kiszórnám a francba mert azzal megspórolnám magamnak az idegeskedést, de akkor meg az idegesítene, hogy elszalasztom a lehetőséget ha véletlenül tényleg beomlik. :D

az IBM és AAPL longok lassan megközelítik a stoppomat, brühühü...

Szerkesztette: fLeSs 2009. 02. 20. 17:07 -kor

#1769 Felhasználó inaktív   lacam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 18:34

Sziasztok!

Igaz, ez egy tőzsdei topic, de mivel pénz-pénz, s Ti talán jobban benne vagytok, hátha tudtok tippet adni.

Szerintetek meddig zuhanhat az OTP? Nem is kérdezem a következményeket, hisz senki sem tudhatja.

Nincs sok megtakaritott pénzem, de amit csak tudok, félreteszek. (Tudom, megoldás: baxam el az összeset úgy, mint pár emberke, az ismeretségi körömből :D :D ) Amim van, azt a keveset biztonságban szeretném tudni....lehet hogy lassan a számlámról "át kéne utalom" a párnám alá? Tudom, elvileg van állami garancia, de ezekben a megszorításos időkben, nemtudom mennyire bírná állambácsi.

Ez egy új topicot érdemelne szerintem (bár lehet hogy van!) mit kellene csinálni azzal a kevés megtakaritással, amit az állam még nem szerzett meg tőlem(lünk)?!
Mikor kezdjek keresni egy ATM-et? Kimenekiteném a pénzem....

Bocs, ha hülyeségeket beszélek :D

Üdv
-= Chaintech 9VJL3 - P4 2,4GHz Northwood - 512MB Noname DDR333 - GeForce 6600 (256MB) - 80GB Seagate Barracuda - 120GB Seagate Barracuda - Pioneer DVD-120 - LG 52x24x52 - Pioneer 107D - Plextor PX-760A - Pinnacle PCTV Pro =-
Skype elérhetőségem: |Hívás|

#1770 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 18:48

hogy meddig zuhanhat? hát kb 0-ig, minuszba már nem szoktak menni :Đ

de hogy a részvények meddig/hogy esnek, az nem hiszem hogy befolyásolná bármiben a bank ügyfeleit. nem fogják hagyni csődbemenni, én nem félek ilyentől.
ne parázz, nem lesz ilyen gond.
(ha mégis lenne, akkor párnában lévő pénzed se fog sokat érni, ha csak nem dollárról vagy valami "jobb" devizáról van szó)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#1771 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 18:51

na, elnézve a forgalmat megjöttek az emberek. félidőben elég magasak a számok.
sztem a "buy weakness" érvényesül most egy felpattanás erejéig, persze nem biztos, majd csak hétfőn derül ki. :D ha hétfőn felfelé lesz az irány, akkor igazam volt. :DDD

a részvények shortos megválasztásában még fejlődnöm kell.

18:52 - kezd kiborulni a bili, sztem mostmár várni lehet a short squeeze-t.

szerk: lehet, hogy megszívom, de zártam az összes shortot és vettem SSO-t és BAC-ot. + a tegnapi AAPL és IBM.

Szerkesztette: fLeSs 2009. 02. 20. 19:27 -kor

#1772 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 19:16

Egyelőre nem nagyon pattannak, de 750-en csak nem fog átmenni, mint kés a vajon...
Az a baj, hogy én már a hétfő miatt izgulok. :D
Soha többé ilyen f*szságot, mint amit ma műveltem (mondom ezt úgy, hogy már tavaly is megtettem kb. 3x. :)) Ilyen időkben profitot a zsebbe és kész. Ilyen egyirányú mozgás után mindenképp, főleg egy kiszámíthatatlan tőzsdén...

#1773 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 19:53

PRSP short 21%
SXT short 7%
ADM short 3%
PSA short 12%
AA short 19%
LRY short 11%
WMT short 0,3% :D
USB short 32%

hát ennél lehetett volna jobb is, shortolásra a leggyengébb szektorok leggyengébb részvényeit kell kiválasztani. ha lett volna merszem, akkor a BAC-ot megshortolom 7-nél (írtam is) és ha 3-nál zárom a pozit, az 58% lett volna. damn it. :D az a baj, hogy ezeknél az olcsó részvényeknél pár centes elmozdulás is sokat jelent én meg nem szeretek 5%-nál nagyobb stoppot alkalmazni (már a 3%-kal is vacakolok).

a BAC-om megindult felfelé, 2,79-es az átlagáram. :)

szerk: BAC-ból kistoppolódtam 3,29-nél... (valszeg megint korán)
szerk2: nagyon korán :( már 4 felett jár...

Szerkesztette: fLeSs 2009. 02. 20. 20:53 -kor

#1774 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 20. 23:16

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. febr. 20., péntek - 19:16

Egyelőre nem nagyon pattannak, de 750-en csak nem fog átmenni, mint kés a vajon...
Az a baj, hogy én már a hétfő miatt izgulok. :D
Soha többé ilyen f*szságot, mint amit ma műveltem (mondom ezt úgy, hogy már tavaly is megtettem kb. 3x. :)) Ilyen időkben profitot a zsebbe és kész. Ilyen egyirányú mozgás után mindenképp, főleg egy kiszámíthatatlan tőzsdén...

19:16-kor írtad ezt a hsz-t és pont akkor volt a mélypont. :)

#1775 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 21. 09:50

Gondoltam leírom, hogy tegnap milyen megfontolások vezéreltek a kereskedés során, mert mint kiderült sikerült elkapnom a piac alját, mák volt vagy sem. :)

Szal, mint korábban már írtam én nem figyelem az indikátorokat csak és kizárólag az árfolyamot/pontszámot és a forgalmat. A kereskedés előtt kitűztem magam elé a 755-760-as célpontszámot, amit ha netán elérne az SP500, akkor zárom a shortjaimat. Azért ennyit, mert a novemberi mélypont kb. 750 pont volt, és arra gondoltam, hogy ez biztosan rengeteg shortos pozi zárását fogja eredményezni most is, mert 1. pszichológia, 2. nagyon túladott volt minden, tehát ez egy ideális felpattanási pontnak tűnt.

Három dolgot figyeltem. Az SP500-at, 18:52-kor írtam, hogy kezd kiborulni a bili (lásd a képet), a 762-es támasz elesett, és gappel, begyorsulva kezdett esni az index.

Kép

Ránéztem a VIX-re (put/call ratio, a félelem mérőjének is nevezik, mert az eladási/vételi arányt mutatja), ami végülis szépen megindult felfelé (tehát a félelem nőtt), de a napos charton látszott a divergencia, mert alig sikerült feljebb másznia, mint a négy nappal ezelőtti csúcs amikor az SP500 még feljebb volt.

Időközben azt is észrevettem, hogy a REIT részvények nem igazán akartak esni (LRY-om plusz az előző nap zárt PSA), pedig ezeknek a jelenlegi piacon nagyon gyengének kéne lenniük, plusz az AA-m megakadt 6 USD-nél, nem akart lejjebb esni plusz és ez a leglényegesebb, a BAC-on (Bank of America) amiről írtam 1-2 napja, hogy a piac hőmérője most, elkezdett zuhanni, majd belépett 3 USD alá. Nyilván az indikátorok itt már baromira túladott jelzést adtak.

Kép

Itt léptek a piacra a "latecomer"-ek. Ezután már csak azt néztem, hogy a BAC mikor kezd el esni mint a kő és mikor növekszik meg drasztikusan a forgalom. Lásd a képet, 19:16 és 19:19 között percenként 6 millióra emelkedett a forgalom, egy bazinagy, utolsó pánikot jelző piros gyertya után jött egy bazinagy, vételi erő megjelenését jelző zöld gyertya. Ezt már korábban megfigyeltem több részvénynél is, hogy ez a felkapott részvények mélypontjának ismérve, rengetegszer alapoztam erre tradet amik bejöttek.

Ezekben a percekben az SP500 is elérte a célpontszámot (755), úgyhogy 19:16 és 19:18 között zártam az összes shortot és ekkor vettem meg az SSO-t. Sajna a BAC-cal pár percet késlekedtem, mert kicsit parázok ezektől a feltámadásoktól meg úgy általában a mélypontok kiszúrásától (az SSO mondhatni jól diverzifikált mert végülis az SP500-at követi, szal azzal nem lehet olyan nagyot opni :) ).

Kép

Egyébként múlt héten már sejteni lehetett a zuhét, erről is írtam :), hogy a bankrészvényeken bear-flag látszódik, az USB (US Bancorp) volt az első, amelyik beesett alá, utána jött a többi.

Szal mi a tanulság? Gyertek az USA piacra kereskedni, mert ott lehet napon túl shortolni és nem csak 2-3 értelmes részvény létezik. :D

szerk: újra felfigyeltem egy korábban már megjátszott részvényre, az ARM-ra, brutálisan kiemelkedő forgalom mellett kereskedték tegnap, szal vmi lehet a háttérben. Vagy csődbemegy, vagy fel fog támadni. :)

Szerkesztette: fLeSs 2009. 02. 21. 09:59 -kor

#1776 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 21. 11:46

Idézet: fLeSs - Dátum: 2009. febr. 20., péntek - 23:16

19:16-kor írtad ezt a hsz-t és pont akkor volt a mélypont. :)

Lehet, hogy félreérthető voltam, azt akartam erősíteni, amit leírtál előtte: hogy lassan fordulnak.
Azért írtam, hogy 750-en nem fognak átesni.

Idézet: fLeSs - Dátum: 2009. febr. 21., szombat - 9:50

Szal, mint korábban már írtam én nem figyelem az indikátorokat csak és kizárólag az árfolyamot/pontszámot és a forgalmat. A kereskedés előtt kitűztem magam elé a 755-760-as célpontszámot, amit ha netán elérne az SP500, akkor zárom a shortjaimat. Azért ennyit, mert a novemberi mélypont kb. 750 pont volt, és arra gondoltam, hogy ez biztosan rengeteg shortos pozi zárását fogja eredményezni most is, mert 1. pszichológia, 2. nagyon túladott volt minden, tehát ez egy ideális felpattanási pontnak tűnt.

Ugyanezt gondoltam a 10k buxnál... csak én nem csináltam meg. :(

#1777 Felhasználó inaktív   NAron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 21. 12:57

Idézet: fLeSs - Dátum: 2009. febr. 21., szombat - 9:50

Szal mi a tanulság? Gyertek az USA piacra kereskedni, mert ott lehet napon túl shortolni és nem csak 2-3 értelmes részvény létezik. :D

Hol lehet értelmes tranzakciós díjak mellett USA piacon kereskedni?
A KBC magyar piacra nagyon jó, gondolom létezik online trade-felület külföldi piacokra is, ami hasonlóan baráti tranzakciós díjak mellett üzemel.

#1778 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 21. 13:00

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. febr. 21., szombat - 11:46

Ugyanezt gondoltam a 10k buxnál... csak én nem csináltam meg. :(

általában nagy a kísértés, hogy maximalizáljuk a profitot, de felesleges találgatni az alját és a tetejét, a tuti profit az a lezárt pozi, ez a piac a "fogd a pénzt és fuss" taktikát részesíti előnyben. :)

btw olyan szempontból mákom volt, hogy az SP500 végül leesett 755-ig, mert ha mondjuk 765 körül fordulnak, akkor valszeg megszívtam volna. :)

szerk: a BUX-nak most a ~10700 az ellenállása, a következő meg a ~11400 (egyébként a 61,8%-os fibo-szinten állt meg pénteken, még van egy kis rés, amit be kéne töltenie 10526-ig).

Szerkesztette: fLeSs 2009. 02. 21. 13:12 -kor

#1779 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 21. 13:10

Idézet: NAron - Dátum: 2009. febr. 21., szombat - 12:57

A KBC magyar piacra nagyon jó, gondolom létezik online trade-felület külföldi piacokra is, ami hasonlóan baráti tranzakciós díjak mellett üzemel.

A KBC-nek is van nemzetközi felülete és be van ígérve már 1 éve, hogy itthon is elérhető lesz, de még semmi. :(

Mondjuk én most nem is erőltetem a dolgot, ha kicsit visszakorrigálna az USD és/vagy HUF akkor váltanék külföldi piacra. Bár amúgy szvsz ilyen gyenge szinteken sem életbiztosítás HUF-ban lenni...

Idézet: fLeSs - Dátum: 2009. febr. 21., szombat - 13:00

általában nagy a kísértés, hogy maximizáljuk a profitot, de felesleges találgatni az alját és a tetejét, a tuti profit az a lezárt pozi, ez a piac a "fogd a pénzt és fuss"-t részesíti előnyben. :)

Így kellett volna. De ha nem szívtam volna be már vagy 2-3x, akkor azt mondanám, hogy ok... majd tanulok belőle. De most mit mondjak magamra? :D

És ugye nem csak a short profitról van szó, hanem a fordítás lehetőségéről is, tehát duplán gáz.
Na mindegy, majd a köv. körben...

Szerkesztette: vipisrac 2009. 02. 21. 13:11 -kor

#1780 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 21. 13:14

Idézet: NAron - Dátum: 2009. febr. 21., szombat - 12:57

már írtam, de akkor mégegyszer (onnan tudom, hogy utánanéztem mielőtt elkezdtem volna kereskedni az USA-ban).
itthon a legolcsóbb a fio-bróker 8-10 USD-s tranzakciós díjakkal, az összes többi sokkal drágább ennél még így is, hogy az USD most ilyen drága.
ha valóban olcsón akarsz kereskedni, akkor egy USA-beli brókercéghez kell menned, én az mbtrading.com-nál vagyok.

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 87
  • 88
  • 89
  • 90
  • 91
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.