gyakorlatilag a tőkém 30%-át vesztettem el ezidő alatt. az egész rally ideje alatt shortban ültem.
és ez már realizált veszteség, mert az előbb nyomtam egy "close all positions"-t, ezzel végülis beismertem, hogy elbaltáztam. totálisan.
azért a lenullázódástól még igen messzi vagyok, még így is megvan az eredeti tőkém 77%-a.
el kell ismerni, a bikák győztek.
99%-os esélyt adok annak, hogy a tetején zártam a shortjaimat, de már nem érdekel, mert a tököm kivolt az idegeskedéssel. nyilván ez már a trendforduló előjele.
ahogy leírtam, hogy a legnagyobb nyerő pozimom 41%-ot nyertem, úgy fair ha leírom, a legnagyobb vesztő pozimon 61%-ot vesztettem. gratulálok magamnak.
btw úgy szól a mondás, hogy a nyerő tradekből nem lehet semmit tanulni, annál inkább a vesztőkből.
és ez igaz.
1. a pozijaimon ezúttal nem használtam előre meghatározott stoploss-t (már az előző nyerőszériánál is elkövettem ezt a hibát), csak egy amolyan "majd meglássuk" hol zárom elméleti maxot. de ez még nem is lenne nagy gond, csakhogy ezt a határt folyamatosan feljebb toltam.
2. leátlagolás, a legnagyobb bűnök egyike amit elkövettem, pontosabban a shortjaimnál felátlagoltam, volt olyan is, amelyiket háromszor.
3. reménykedés <- szánalmas vagyok
egyelőre ennyi, most nincs semmilyen pozim, várok.
ja igen, a legnevetségesebb az egészben az, hogy pont a rallyt megelőző vasárnap leírtam a blogomba, hogy már közel van a rally, és ha az megindul, nagyon gyors lesz. leírtam azt is, hogy a bankok ezidő alatt akár 2-300%-ot is emelkedhetnek (nyilván a C-re és a BAC-ra gondoltam, mert azok 5 USD alatt vannak), de még a többi olcsóbb részvény is duplázott ezidő alatt.
ekkora balfaszságot csinálni mint én, ehhez őstehetség kell. leírtam, mégis megshortoltam.
ezidő alatt egy szimpla egyszeres bankos ETF-fel is 50%-ot lehetett nyerni.
kaput.
Szerkesztette: fLeSs 2009. 03. 23. 21:56 -kor

Súgó
A téma zárva.