HWSW Informatikai Kerekasztal: Tőzsde, befektetés - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Tőzsde, befektetés pénz, kockázat, mi és hogy.... Értékeld a témát: -----

#2761 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 05. 14. 09:30

Idézet: NightLord - Dátum: 2009. máj. 14., csütörtök - 0:26

Pont azért kérdeztem. Lineárison trendvonalon van a zótépé, logaritmukoson kiesett belőle. De akkor melyik a becsapás? : )

Az egyik biztos... de az csak utólag derül ki, mint mindig.

A reggeli shortzárásokról lemaradtam megint. Nem tudom érdemes-e tartani tovább. Még esést várnék, de félek az usától.

Szerkesztette: vipisrac 2009. 05. 14. 09:32 -kor

#2762 Felhasználó inaktív   Csiresz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 14. 18:12

Idézet: fLeSs - Dátum: 2009. máj. 13., szerda - 19:39

a profit az profit.
de lehet, hogy nem lesz olcsóbb. :)

579-en pattintottam, mostmár mehet fel akadálytalanul egészen 640-ig! :D
"Nem az tesz naggyá, ha sosem buksz el, hanem az, ha a bukás után képes vagy talpra állni..." - Vince Lombardi

#2763 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 14. 21:10

Dehogy menjen.
Usa már megint zöld a frankó munkanélküli adat után.

De hát nem is csoda, itt a vége...
Őszre vége az amerikai recessziónak
És bevásárolni már most el kell kezdeni, mert bármikor hirtelen elmúlhat a válság úgy, hogy szinte felfogni sem bírod.
:rolleyes:

Shortok még nyitva.

#2764 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 14. 22:22

SP500-on még tart az emelkedő trendcsatorna amiről tegnap írtam. btw ismét megshortoltam az aranyat, egy emelkedő éket látok a grafikonon. lehet, hogy rosszul. :D

Szerkesztette: fLeSs 2009. 05. 14. 22:26 -kor

#2765 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 14. 22:54

Idézet: fLeSs - Dátum: 2009. máj. 14., csütörtök - 23:22

SP500-on még tart az emelkedő trendcsatorna amiről tegnap írtam.

Ja, láttam.
Pedig törhetné nyugodtan lefelé.

#2766 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 15. 10:03

Mondtam már, hogy utálom az adóbevallást? :)
Van ez:

Idézet

Árfolyamnyereségbõl származó jövedelemnek minõsül az értékpapír átruházására tekintettel megszerzett bevételnek az a része, amely meghaladja az értékpapír megszerzésére és a járulékos költségekre fordított kiadás együttes összegét.

Járulékos költségnek mi tekinthető? Gondolom a brókerdíj biztosan. És a real-time előfizetés díja?

Idézet

Az értékpapír értékesítéséhez kapcsolódó járulékos költség:
·a befektetési szolgáltató részére a befektetési szolgáltatási, befektetõ szolgáltatási tevékenységet kiegészítõ szolgáltatási tevékenység ellenértéke;
·az árutõzsdei szolgáltatási tevékenység ellenértéke;
·a kölcsönbe vett értékpapír esetében a visszaadott értékpapír megszerzésére fordított összeg vagy - ha az értékpapírt a magánszemély visszaszolgáltatni nem tudja - a fizetett kártérítésnek a tõkepiacról szóló törvény szerinti legkisebb összege;
·az értékpapír megszerzésekor fizetett illeték;
·az értékpapír megszerzésének alapjául szolgáló jegyzési, vételi jog ellenértéke;
·az értékpapír átruházásának alapjául szolgáló eladási jog ellenértéke.
(Az utóbbi két esetben az ingyenes vagy kedvezményes jogszerzés esetén, ide kell számítani a jog megszerzésekor adóköteles összeget is.)

(kbc meg elmehet valahova messzira... Összesen küldtk egy olyan papírt, hogy milyen papírokkal milyen üzleteim voltak. De semmi olyat, hogy mennyi lett a nyereség, veszteség, költségek. Ezt a webbroker nyereség/veszteség menüpontjából tudom kiszedni, ugye?)

Szerkesztette: Sipi- 2009. 05. 15. 10:08 -kor

#2767 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 15. 10:36

realtime előfiz díja költségnek tekinthető ha jól tudom.
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2768 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 15. 10:57

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. máj. 15., péntek - 11:36

realtime előfiz díja költségnek tekinthető ha jól tudom.

Én piciben játszok csak így tavaly komoly 1657 forint nyereségem született :D (tavaly ősszel kezdtem) Ezután fizetnem kellene 414 forint adót. Viszont ha a real-time havidíja is költség, akkor viszont lett még 4800 forint kiadásom, tehát az év veszteséges lett. Ezt így lehet?

#2769 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 15. 11:14

szerintem igen.
(felelősséget nem vállalok az általam mondottakért :p)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2770 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 15. 11:29

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. máj. 15., péntek - 12:14

szerintem igen.
(felelősséget nem vállalok az általam mondottakért :p)

:)
Akkor már csak azt kéne megtalálnom, hogy hova kell beírnom az egészségpénztárba befizetett összeg után igényelt adókedvezményt :)
(miért nem lehet olyan igazolást kiállítani, ahol szerepel az adóbevalláson lévő sor száma is? Olyan nagyon bonyolult volna?)

#2771 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 15. 12:11

Idézet: Sipi- - Dátum: 2009. máj. 15., péntek - 11:03

Ezt a webbroker nyereség/veszteség menüpontjából tudom kiszedni, ugye?)

Igen... amennyiben normálisan párosítanak.
Mert nekem elkúrtak már párat, szóval cseszhettem a webbrókeres nyer/veszt kimutatást is.

Egyébként a legegyszerűbb szummában kiszámolni. Dec. 31-én mennyi pénzed volt és előző dec. 31-én mennyi. És ezt kikorrigálod a még nyitott pozikkal, és a cash flow-val, ha volt év közben pénz ki-be fizetésed.

Így minden költség is le lesz vonva, brókerdíj, meg az összes járulékos: realtime, vagy szla vezetési, ha van (tudom, itt nincs).

szerk: Na de arra meg senki nem válaszolt, amit én kérdeztem. Szóval elvileg az utolsó 2 év eredményeit lehet összevonni adóbevalláskor.
1. Ha nekem volt egy nyereséges (fizettem adót)
2. Majd egy veszteséges (fizettem, de ha jól emlékszem nem lett összevonva az előző évvel, tehát az előző évi adót nem kaptam vissza)
3. És újra egy nyereséges évem, amit most kellene bevallani, akkor mi a helyzet?

Nyilván a régi veszteséggel összevonható és akkor most sem kell adóznom a nyereség után. De ha 2 összevonás lenne, akkor elvileg az 1. pontban befizetett adót is visszaigényelhetném?

Szerkesztette: vipisrac 2009. 05. 15. 12:28 -kor

#2772 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 15. 14:26

Nem hiszem el.
Molt eladtam két napja, azóta mit csinálnak vele?

Előtte bottal nem piszkálták meg, most meg veszik mint a cukrot. Beszarok komolyan mondom...
És akkor ezt kereskedd le megint. Biztos nem mutyi.

#2773 Felhasználó inaktív   Sipi- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 15. 14:35

Idézet: vipisrac - Dátum: 2009. máj. 15., péntek - 15:26

Nem hiszem el.
Molt eladtam két napja, azóta mit csinálnak vele?

Előtte bottal nem piszkálták meg, most meg veszik mint a cukrot. Beszarok komolyan mondom...
És akkor ezt kereskedd le megint. Biztos nem mutyi.

A november óta tartogatott 11800-on vett mol-omat az előbb adtam el 12275-ön. Éppen rányomtam volna a szerződésmódosításra, hogy megint fentebb rakom (12295-re akartam), amikor jött az alert, hogy elkelt. Sebaj, épp ideje volt :)
Még van 3 darab (:D) 13200-ról.
OTP-m még tartom (2835-ről).

szerk: MOL-t tényleg meghúzták, már 12550.

Szerkesztette: Sipi- 2009. 05. 15. 15:08 -kor

#2774 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 15. 15:39

Bazmeg. MOL +10%
És akkor ne legyek mérges a kibaszott piacra.

Fless, most mondj valami okosat, ami megcáfolja, hogy a mutyizókon kívül más is nyerhet ezzel a szarral...

#2775 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 15. 15:46

szép lett ez a mol.
(én 12250en vetettem ügyféllel...)

qrvanagy forgalommal emelkedett nagyon, szerintem a jövőhéten lehet valami történés...

#2776 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 15. 16:11

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. máj. 15., péntek - 16:46

szép lett ez a mol.
(én 12250en vetettem ügyféllel...)

qrvanagy forgalommal emelkedett nagyon, szerintem a jövőhéten lehet valami történés...

1000%
bennfentesek vették

hogy szakadna rájuk az ég.
ilyenkor hol a pszáf meg a többiek, hogy mindegyik kapjon 50 évet a nyakába a nyereség mellé?

komolyan... az összes kedvem elmegy ilyenkor az egésztől...
lekötöm a pénzem betétbe oszt' jóvan.

#2777 Felhasználó inaktív   fLeSs 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 15. 17:13

SP500-on elesni látszik a trendcsatorna, már vissza is tesztelték intraday. mondjuk egy emelkedő trendvonal általában nem olyan lényeges, a horizontális támaszok/ellenállások elesése sokkal komolyabb, ez most épp 880 pont.

MOLnál a a zászlóból számított első célár ~12000 volt, a második pedig ~14400. látszik, hogy emelkedő trendben van, szal hülye volt aki shortolta. :)

#2778 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 15. 17:27

vipi: sajnos ez ilyen, mindig is voltak, vannak és lesznek olyanok akik némi többlet információval rendelkeznek.
mellesleg aki figyelt, az simán látta, hogy folyamatosan veszik, és amikor 12k fölé kitört, akkor simán lehetett venni...

#2779 Felhasználó inaktív   vipi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 15. 18:11

Idézet: fLeSs - Dátum: 2009. máj. 15., péntek - 18:13

SP500-on elesni látszik a trendcsatorna, már vissza is tesztelték intraday. mondjuk egy emelkedő trendvonal általában nem olyan lényeges, a horizontális támaszok/ellenállások elesése sokkal komolyabb, ez most épp 880 pont.

MOLnál a a zászlóból számított első célár ~12000 volt, a második pedig ~14400. látszik, hogy emelkedő trendben van, szal hülye volt aki shortolta. :)

De hogy vizsgálsz egy papírt TA alapon ilyen közkézhányad és forgalom mellett?
Kamu az egész. Ezt utólag lehet csak belemagyarázni, bárki bármit mond.

Az összes vagyonom rátenném, hogy ezt ma nem a TA miatt húzták meg ilyen eszetlen módon, hanem egy még általunk nem tudott hír miatt. Állod a fogadást? :) ;)

Idézet: WiZARD - Dátum: 2009. máj. 15., péntek - 18:27

vipi: sajnos ez ilyen, mindig is voltak, vannak és lesznek olyanok akik némi többlet információval rendelkeznek.
mellesleg aki figyelt, az simán látta, hogy folyamatosan veszik, és amikor 12k fölé kitört, akkor simán lehetett venni...

12k felett igen, de ha 1-2 napja adtad el 11xxx-ért akkor azért ilyenbe nem veszel bele csak ezért... ilyen kamupapírnál, mint amilyen ez is lett...
Vagy lehet, hogy kellett volna... what you see... ész nélkül.
De ez azért ez a hozzáállás is túlzás ilyen paranormális mozgásoknál.

Flessnek:
"A piacról való egyik egyre erősödő megfigyelésem az, hogy az idők nagyobbik részében, akár 70-80%-ában zizegés van és rángatás és jojó, amikor gyengeségből erő jön és erőből gyengeség, és csak az idők sokkal kisebbik részében, egy évben pár hét, legjobb esetben pár hónap, vannak jól olvasható és valóban jelentős vajpuha egyirányú mozgások, aminek mondjuk a harmadát ha megfogja az ember, az már király. Tehát az idő kisebbik részében érdemes a piaccal foglalkozni, a nagyobbik részében pedig valami mással.
És ezért sose gondolhatod, hogy te milyen jól tudod olvasni a chartokat, mert csak néha, nagyritkán olvashatók jól a chartok, többnyire meg egyáltalán nem olvashatók. Ha ezt nem akceptálod, a piac gorilla módra beveri a pofád, azt majd tudod olvasni. :-)"

vakmajom...

Szerkesztette: vipisrac 2009. 05. 15. 18:15 -kor

#2780 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 05. 15. 18:16

legtöbb mozgást utólag éppúgy meg lehet magyarázni TA-val, mint hírrel :)

van egy kollégám, öreg róka, de csak 2 hónapja dolgozik itt. TA-ban elég jónak tűnik nekem, szerintem elég jól is tradel.
mol-t tegnap mondta (TA alapon), hogy figyelni kell rá, és otp-t inkább hanyagolja. (2000 környékétől megingás nélkül kiülte a 3100at)
ma amikor látta hogy egyszer volt 12k körül, és délután benyomtak 20k vételt 12k-ra, akkor betett 12005-re egy stopvétel megbízást és ezzel megvette a piramisa alapköveit :)

Téma megosztása:

• (157 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.