Creative X-Fi A "Hangkártya"
Elküldve: 2005. 05. 17. 18:58
Proud 3Dfx Voodoo Graphics owner - "Áj láv háromdéefiksz"
PCMCIA Audigy 2 ZS Notebook es Squeezebox v3 juzer
Elküldve: 2005. 05. 17. 23:20
Több évnyi Live és Audigy görcsölés után ránk férne valami tényleg új.
A baj csak az, hogy ez nem konkurrencia.
Elküldve: 2005. 05. 17. 23:44
Idézet: Taranis - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 0:20
Az a gáz, hogy nem is volt nagyon soha.
Játékhoz a creative-cuccok a hasunálhatóbbak és voltak is mindíg is.
Ezért van a hosszú fejlődésbeli stagnálás is. (audigy4 driver audigy1-re stb)
Elküldve: 2005. 05. 18. 07:36
Eddig egy chip volt, aminek a hangja számomra meggyőző volt, ezt úgy hívták Nvidia MCP2-t. Ha lesz folytatása a benne lévő hanggenerátornak, a Creative elmehet a sunyiba.
Persze lehet, hogy elfogult vagyok egy kicst, mivel a most megvett Audigy 2 ZS-t sem tudom sehogyan sem össekötni a házimozi rendszeremmel digital outon keresztül...
Elküldve: 2005. 05. 18. 08:10
Kár, hogy nincs már az A3D. Hiányolom a versenyt a hangkártyák piacán. Az Envy24 valahogy kikerült a köztudatból.
Elküldve: 2005. 05. 18. 13:37
Be kell látni h a többi codeccel ellentétben a Live! és Audigy chipek DSP-k, méghozzá professzionálisak, ha kicsit szenügyre vesszük. A hangminőség talán a codec-ek miatt volt néha a Hi-Fi szabvány alatt. Envy meg hasonlók (integrált alaplapi Nvidia APU és társai) sajnos csak egy sima kis codec-ek ezekhez a programozható ASICokhoz képest.
Az Emu10Kx család az DSP, Wavetable Szinti,Signal Router, Memory Controller (Paging Unit a'la 386 paging unit!!!!) egy lakában. A többi akkor mi? egy LC áramkör?
Elküldve: 2005. 05. 18. 23:29
Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2005. máj. 18., szerda - 14:37
Meg be is termeltek párat, hogy a továbbiakban ne kelljen "alkotni"...
Idézet
Be kell látni h a többi codeccel ellentétben a Live! és Audigy chipek DSP-k, méghozzá professzionálisak, ha kicsit szenügyre vesszük.
LC áramkör meg a covox volt, nem?
Elküldve: 2005. 05. 19. 10:01
Nos gazdasági szempontból yól döntöttek mi meg kaptunk egy univerzális atom kártyacsaládot. Akinek nem tetszenek az ne zenáljen PC-n vegyen egy egész stúdiót....
Az 1994-1999 között gyártott hangkarik között volt méltó ellenfél (RESPECT), de csak egy pár amik ma már nem léteznek sajnos (R.I.P.)!
Advanced Gravis Tech. GRAVIS UltraSound Classic, Ace, PnP, Max
Diamond Monster Sound MX család (Aureal chipset)
Nos, nekem van egy GUS PnP-m és egy Monster Sound MX 300-am is, ami manapság is királyúl megy és kristály hangja van. A GUS a "PC Demo kártya", 2Mb RAM van rajta és annyira király a wave szinti rajta h manapság is rácsodálkozok , a Monster pedig már ment A3D 2.0 módban nem kis sikerrel.
Ha lenne ISA slot az alaplapomon tutti bent lenne a GUS is, sőtt!
Elküldve: 2005. 05. 20. 01:50
Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2005. máj. 19., csütörtök - 11:01
:confused: Az E-MU kártyák tényleg jók, de zenéléshez SoundBlastert...
Elküldve: 2005. 05. 27. 09:49
Nekem még megvan a régi GUS PnP Pro-m, azon 8,5 Mb RAM van, mellette a Kurzveil patch-készlete
" Az E-MU kártyák tényleg jók, de zenéléshez SoundBlastert... "
Hogy miiiiiiiiiii?????
Az SB-vel csak egyetlen baj van...túl magas a jel/zaj viszonya, ellentétben az eredeti E-MU karikkal, akik nem csak jó chipet csinálnak, hanem kártyát is tudnak, lásd pl a 1212M-et...
Ezt onnan veszem, hogy nekem is volt SB cuccom, aztán lecseréltem E-MU-ra...ég és föld! Igaz, hogy nem 30e, mint az Audigy Platinum...
Elküldve: 2005. 05. 27. 09:57
Idézet: Big Jimmy - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 10:49
Hogy miiiiiiiiiii?????
Vedd észre, hogy egy szmájli volt utána...
Elküldve: 2005. 05. 27. 14:02
Idézet: Boba - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 8:57
Bocsesz...aztat én nem látok...
Elküldve: 2005. 05. 27. 15:34
Idézet: Big Jimmy - Dátum: 2005. máj. 27., péntek - 12:49
Nem is csak a jel/zaj viszony ott a problema.Zenehallgatas szempontjabol sokkal meghatarozobb, hogy milyen DAC-ot tesznek a kartyara, es a Creative jatekra szant cuccai (SbLive!, Audigy 1-inf) pont itt vereznek el.Emiatt nem zenei ezeknek a kartyaknak a hangja.
Az E-Mu mar egy mas sulycsoport.Az en gepemben egy Live! es egy E- Mu 0404 van, es bizony tenyleg nem egy kategoria a ketto.
Elküldve: 2005. 05. 28. 08:45
Komolyra fordítva: Miért jó nekünk az egykalap szabvány, az egykalap gyártóval? Annak idején az NV is olyan helyzetbe került, hogy szinte egyeduralkodóvá vált. Jó lenne az nekünk? Jó lenne a programozóknak. A Creative is ilyesmi: Kényelmesen elül a babárjain, nem kell tartania számottevő konkurenciáról. Meg is nézheted, hogy megy nekik. Az SB, mint szabvány elterjedése egy nagyon üdvőzítő dolog, de ez szvsz sikerült volna akkor is, ha nem irtják ki a konkurenciát. A versennyel pedig csak mi járnánk jól és talán elérhető lett volna, hogy az EMU10k ne kapjon maga alá egy közel sem hozzá való kvalitású codec-et. Azért akkoriban nem a digitális bemenetű erősítők voltak az elsődleges csatlakozófelületek a pc-k hangkártyáihoz. Egyébként ez a baj a SS-al is. Mellébaknak az alaplapra egy kuki alc650 kodeket, aztán amit nyersz a réven, bukod a vámon.
Szóval, hiába van feleannyi tranzisztor a Crystal DSP-ben, ha az összhatás az, hogy az EMU-val szerelt (mellesleg forró) Live! padlón marad a hangjával és effektjeivel, legyen az játék, vagy zene. Ráadásul a DSP hideg. persze, a creative is alapozhat arra, hogy minek egy drága, jobb kodek a kártyára, ha az átlag fülnek elég a sygmatel hangja is. De akkor: Minek egy drága EMU DSP a hangkártyára, hiszen az átlag használó közel sem használja ki a képességeit. Akárhogyis, nincs összhang.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2005. 05. 28. 20:47
Elküldve: 2005. 05. 28. 21:10
Idézet: didyman - Dátum: 2005. máj. 28., szombat - 9:45
Komolyra fordítva: Miért jó nekünk az egykalap szabvány, az egykalap gyártóval? Annak idején az NV is olyan helyzetbe került, hogy szinte egyeduralkodóvá vált. Jó lenne az nekünk? Jó lenne a programozóknak. A Creative is ilyesmi: Kényelmesen elül a babárjain, nem kell tartania számottevő konkurenciáról. Meg is nézheted, hogy megy nekik. Az SB, mint szabvány elterjedése egy nagyon üdvőzítő dolog, de ez szvsz sikerült volna akkor is, ha nem irtják ki a konkurenciát. A versennyel pedig csak mi járnánk jól és talán elérhető lett volna, hogy az EMU10k ne kapjon maga alá egy közel sem hozzá való kvalitású codec-et. Azért akkoriban nem a digitális bemenetű erősítők voltak az elsődleges csatlakozófelületek a pc-k hangkártyáihoz. Egyébként ez a baj a SS-al is. Mellébaknak az alaplapra egy kuki alc650 kodeket, aztán amit nyersz a réven, bukod a vámon.
Szóval, hiába van feleannyi tranzisztor a Crystal DSP-ben, ha az összhatás az, hogy az EMU-val szerelt (mellesleg forró) Live! padlón marad a hangjával és effektjeivel, legyen az játék, vagy zene. Ráadásul a DSP hideg. persze, a creative is alapozhat arra, hogy minek egy drága, jobb kodek a kártyára, ha az átlag fülnek elég a sygmatel hangja is. De akkor: Minek egy drága EMU DSP a hangkártyára, hiszen az átlag használó közel sem használja ki a képességeit. Akárhogyis, nincs összhang.
Nos a Creative-ot nem kell védeni, szerintem. Én csak bírom őket.
1 A Live! és az Audigy 1 nem egy kategória (EMU10K1 vs EMU10K2) és a hangjuk a codectól függ. A Live!on xar codec van de az Audigy 1 már Phillips 5.1 UDAmittomén codec van ami már elég jó ha nem stúdióba kell.
2 Nos az Audigy 2 DSP tudásban Audigy 1.
3 A Creative nem űl hanem fejleszt (lásd X-Fi). Ne gyertek már az E-MU szöveggel. Megvették és kész, és akkor mi van? Annál jobb....
4 A többi DSP consumer kártyákba vicc, és igen, van értelme ilyen izom DSPnek. Magamból kiindulva és szeretek effekteket rákeverni zenékre és finomhangolni őket, sőtt van mikor .XM és .IT modulokat játszok le hardware-esen SoundFont interface segítségével és arra keverek DSP effeketeket. Ezek a kártyák mindent gyorsítanak ami hang, szóval ezért jobbak mint akármi más.
Anno a Gravis UltraSound tudott hansonló dolgokat...RESPECT! Gravis Foreva!(ma is hajtok egy GUS PnPt
5 EAX Advanced HD 3.0-4.0. Uraim ez már komoly 3Ds hangzás egy loser PCn hardware gyorsítva!
6 Biztos xar a Creative kártyák hangja hisz THX certifiedak szegények......
7 Attól h M-Audio kártyát hajt valaki kínjában, attól még nem fog gyorsulni semmi max. tiszta lesz a felvett lejátszott hang.
Ha majd lesz gyártó-fejlesztő aki hasonló kategóriában (nem stréber M-Audio meg Sekd...) produkál tized annyit akkor majd lehet fikázni....Via Envyvagymi....stem egy pitch-shifting effektet nem képes rendesen kiszámítani realtime....
Elküldve: 2005. 05. 29. 14:44
Az audigy-t egy szóval sem említettem..
Namost ha Szerinted folyamatos és dinamikus fejlesztés-támogatás az, amit a CT csinál, hát legyen. Régen azért ennél fürgébbek voltak
A helyzet ugyanaz volt a live-val, mint anno volt egyes gef kártyákkal. Szupi effektek, nagy teljesítmény, és egy kukli ramdac a végén, pocsék kép. Végülis kiderült, hogy lehet szép is az a kép és az is számít...Erre mintha a CT is kezdene rájönni.
Te magadból indulsz ki, de mezei ember nem mod-ozik rajta, nem a protracker a fő programja, hanem játszik. Persze, ehhez is kell a DSP, de mennyire. De: valóban ki van használva a tudása? A Santa Cruz-on is szól úgy akármelyik játék hangja.
Amit mondani akartam: Én remélem, hogy a CT jót alkot és jó támogatással fogja ezt megfejelni, emberi áron. De hidd el, sokkal jobb lenne, ha lenne alternatíva. Minden más periféria piacán mi járunk jól a konkurenciával, talán a minőségi hangkeltők piaca lenne a kivétel? Na ne
A másik, hogy mennyire passzol össze egy kártya. Hiába van kb. 2x akkora sebessége a live-nak, mint a santa cruz-nak, ha a teknőc mégis sokkal szebben szól és pont annak, aki profibb módon kihasználná a DSP-t, esetleg elmegy a kedve a codec miatt tőle. Én remélem, hogy az x-fi-ben nem lesz ilyen ellentmondásos. Az Audigy-ről nem mondok semmit
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2005. 05. 30. 10:13
Idézet: didyman - Dátum: 2005. máj. 29., vasárnap - 15:44
Az audigy-t egy szóval sem említettem..
Namost ha Szerinted folyamatos és dinamikus fejlesztés-támogatás az, amit a CT csinál, hát legyen. Régen azért ennél fürgébbek voltak
A helyzet ugyanaz volt a live-val, mint anno volt egyes gef kártyákkal. Szupi effektek, nagy teljesítmény, és egy kukli ramdac a végén, pocsék kép. Végülis kiderült, hogy lehet szép is az a kép és az is számít...Erre mintha a CT is kezdene rájönni.
Te magadból indulsz ki, de mezei ember nem mod-ozik rajta, nem a protracker a fő programja, hanem játszik. Persze, ehhez is kell a DSP, de mennyire. De: valóban ki van használva a tudása? A Santa Cruz-on is szól úgy akármelyik játék hangja.
Amit mondani akartam: Én remélem, hogy a CT jót alkot és jó támogatással fogja ezt megfejelni, emberi áron. De hidd el, sokkal jobb lenne, ha lenne alternatíva. Minden más periféria piacán mi járunk jól a konkurenciával, talán a minőségi hangkeltők piaca lenne a kivétel? Na ne
A másik, hogy mennyire passzol össze egy kártya. Hiába van kb. 2x akkora sebessége a live-nak, mint a santa cruz-nak, ha a teknőc mégis sokkal szebben szól és pont annak, aki profibb módon kihasználná a DSP-t, esetleg elmegy a kedve a codec miatt tőle. Én remélem, hogy az x-fi-ben nem lesz ilyen ellentmondásos. Az Audigy-ről nem mondok semmit
Abban egyetértek h messze nincs kihasználva a DSP mivel CT nem képes egy rendes drivert írni. A Santa Cruz kártyák azok biza' tényleg legendásak. A Live problémát jól írtad le, ott tényleg gondok voltak, és igen én is az nVidia GeForce analógiát hoznám fel, mert jó metafóra
Állítólag olyan kartikat is terveznek amelyek 100USD körűl lesznek zacskós kivitelben.

Súgó
A téma zárva.