HWSW Informatikai Kerekasztal: Creative X-Fi - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Creative X-Fi A "Hangkártya"

#1421 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 31. 21:07

Idézet: LiGhTSaBeR - Dátum: 2007. Jan. 31., Wednesday - 10:45

Azért azt furállom, hogy egy Creative topicban csak a fikázódó postokat lehet látni...

Na, akkor egy kis kreativ dicseret a kreativ topicban, bar meg igy is offnak szamit, mert egy videokartyarol van szo:D

Par honapja hozzajutottam egy Creative 3D Blaster Annihilator Pro grafikus kartyahoz (GF256 alapu:), es legangyobb meglepetesemre semmi baj nincs vele. A kepe nem szarabb a tobbi GF256-os kartyanal, a venti meg mindig nem zorog (pedig azert 6 eves kartyarol van szo...), rendes hutese van, nem ugy mint vmi asus kartyanak amin a hutoborda egy hajtogatott femlemez volt (volt is vagy 90 fokos a chip uzem kozben), szoval tetszik. (Mar elore latom mit kapok ezert nutriatol icq-n:D)

Idézet

CT meg olyan amilyen. Főként software fronton kellene rágyúrniuk egy "kicsit". Azt szerintem tudná honorálni a gamer társadalom.

Nem csak a gamerek, sot.
En peldaul vennek E-MU kartyat. (Tudom, kit erdekel:)

#1422 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 02. 01. 14:38

Kép

Kép

Léci mondjátok már meg, hogy alaplapi AC97-nél, SB Live! 5.1 Digitalnál, Creative X-fi XtremeMUsic-nál a PCM-et mennyire célszerű állítani?

Gondolom az első kettőnél 16 a következőnél pedig 24-re .

#1423 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 16:54

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 14:38

Kép

Kép

Léci mondjátok már meg, hogy alaplapi AC97-nél, SB Live! 5.1 Digitalnál, Creative X-fi XtremeMUsic-nál a PCM-et mennyire célszerű állítani?

Gondolom az első kettőnél 16 a következőnél pedig 24-re .

tuttommal az AC3 16 bites csatikat ad ki :think:
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1424 Felhasználó inaktív   mokka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 18:34

Na még egy kérédés a becses nagyrabecsült egybegyűlteknek.
Creative SB Audigy SE  ki mit tudna nekem erről mondani érdemes e megvenni...zene és filmnézésre?!
olcsóbb mint az xtreme audio....

:respect:    :respect:    :respect:  :respect:

Szerkesztette: mokka 2007. 02. 01. 18:39 -kor

Mint a méhek

MSI K7N2 DELTA-ILSR /BARTON 2500@3200 / 2X512ddr 400 / HIS EXCALIBUR X800XT PE / 2XHDD (Maxtor 40GB + Maxtor 120GB SATA) / TOSHIBA 1802 DVD-ROM / PIONEER 109 DVD RW/Logitech MX510 / Genius KB 29e / LG 1730S LCD 17" / Genius SW-HF5.1 3000 /

#1425 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 19:22

Az X-FI XtremeMusic hardware-sen is tudja kódolni az AC3-mat, de a Live! 5.1-is ?

#1426 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 20:32

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 19:22

Az X-FI XtremeMusic hardware-sen is tudja kódolni az AC3-mat, de a Live! 5.1-is ?

tudna, csak nem teszi, mert a kreativ nem akar lic-et fizetni a dolby labs.-nak.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1427 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 20:56

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2006. dec. 18., hétfő - 12:08

Nem használom az AC3 filtert(a programot) .A hangkártya tudja zsigerből, a legegyszerűbben a fentebb említett módszerrel tudod szóra bírni, ha van fent WINDVD, vagy POWERDVD(AVI-kkal is működik a technológia :) ), állítsd a szoftvert spdif-out-ra, és legyen bekapcsolva a hangkártya belső dekódolója.Csak ebben az esetben fog a kártya dolgozni,más esetben  szoftveres lesz a dekódolás. Teljesen szükségtelen az AC3 filter nevű cucc.  :smoker:  Ha mégse menne próbáld ki a VLC Playert,ez tutira megesz és hardveresen kigyorsít MINDEN HDTV formátumot, igaz ez csak szoftveres módban tud dekódolni,windows alatt nincs spdif támogatása.

Na, dede

#1428 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 21:07

Idézet: mokka - Dátum: 2007. febr. 1., csütörtök - 18:34

Na még egy kérédés a becses nagyrabecsült egybegyűlteknek.
Creative SB Audigy SE  ki mit tudna nekem erről mondani érdemes e megvenni...zene és filmnézésre?!
olcsóbb mint az xtreme audio....

:respect:    :respect:    :respect:  :respect:

Saját tapasztalatomon alapulva lebeszélnélek róla.  :D
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#1429 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 01. 21:21

Szerintem elértette, és enkódolásra gondolt. ;)

Szerkesztette: Lacee78 2007. 02. 01. 21:27 -kor

Kép

#1430 Felhasználó inaktív   pinbota 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 02. 22:58

Köszöntöm az egybegyűlteket!

Lenne egy kérdésem, ti valószínűleg tudtok majd válaszolni rá.
Szóval:
én elsősorban zenehallgatásra keresek hangkártyát, de fontos, hogy filmnézés vagy akár játékok alatt se legyen probléma a hanggal, de ott nincsenek különösebb elvárásaim, a lényeg, hogy szóljon.
Kizárólag fejhallgatót használok, tehát -szerintem- szükségtelen két csatornánál több, a legfontosabb, hogy a zenék a lehető legjobban szóljanak és ne legyenek folyton kompatibilitási problémát, tehát megbízható legyen. Zenéket szerkeszteni és hasonlókat egyáltalán nem akarok. Az ára max 40e legyen, de jó lenne ha ennél jelentősen olcsóbban meg tudnám úszni, tehát távolról sem profi kártyát keresek.
Én -mint szerintem mindenki aki nincs ott a témán- a soundblastereket nézegettem, de lehet, hogy van jobb megoldás is. Ott úgy nézem kizárólag többcsatornás kártyák vannak, de azt úgy sem használnám ki soha. Már majdnem vettem egy extreme audiot, amikor itt láttam, hogy egyesek lehúzzák, szóval elhalasztottam a dolgot. (Nem tudom mire vonatkozik ez a "hardveres gyorsítás", de ha csak játékoknál számít akkor engem nem érdekel, úgy sem nagyon játszom)
Szóval mit tudnátok ajánlani?
Előre is köszi mindenkinek a választ!

#1431 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 02. 23:30

Én még mindig az XtremeMusic-ot ajánlom.
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#1432 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 00:10

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. febr. 2., péntek - 23:30

Én még mindig az XtremeMusic-ot ajánlom.

Jaja detto:P

#1433 Felhasználó inaktív   pinbota 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 02. 03. 01:49

Kösz srácok!

Az Xtreme Audio-val mi a baj?
Azért kérdezem mert jelentős az árkülönbség a kettő között. a Creative honlapján találtaktól nem lettem sokkal okosabb.
Miben rosszabb zenehallgatásra mint az Xmusic? Ebből a szempontból is jelentős a különbség a kettő között?

#1434 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 02. 03. 07:34

Idézet: pinbota - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 1:49

Kösz srácok!

Az Xtreme Audio-val mi a baj?
Azért kérdezem mert jelentős az árkülönbség a kettő között. a Creative honlapján találtaktól nem lettem sokkal okosabb.
Miben rosszabb zenehallgatásra mint az Xmusic? Ebből a szempontból is jelentős a különbség a kettő között?

Ha ennyire lényeges a zenehallgatás, akkor egy EMU0404-et érdemes volna meglesni, illetve játékok mellé szétnézni a Terratec házatáján és ebben a témában: https://forum.hwsw.h...showtopic=76937 .
A Creative ábráinak ne higyj, ott bukik a dolog, hogy az eredeti CD-nél a róla készült MP3 meg valami szoftveres hókuszpókusz jobb audio-élményt képes nyújtani, azért eleve veszteséges tömörítést követően ezt hogy lehet megoldani, elveszett adatból, redundancia nélkül helyreállítani az eredetinél többet, jobban, érdekes iparági vicc :)
Ha digitális kimenetet használsz, akkor jószerivel majdnem mindegy, mi van a gépben.

Szerkesztette: didyman 2007. 02. 03. 07:35 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1435 Felhasználó inaktív   pinbota 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2007. 02. 03. 10:29

A dologban már az is vicces, hogy az "élményt" mint teljesen szubjektív kategóriát grfikonon ábrázolták. Vajon mi lehetett az élmény mértékegysége?:D
Az, hogy a hanganyag adatvesztés utáni machinációknak köszönhetően jobban szól mint még adatvesztés előtt, már csak ráadás:)
Szerintem ezen mindenki nevet aki felmegy a Creative honlapjára, de én ettől függetlenül nem tudok dönteni, hogy mit vegyek mert gondolog minden gyártó honlapján ugyanez a marketingmaszlag megy, idáig csak Creative-om volt, a többiről semmit tapasztalatom sincs.

#1436 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 10:45

:D  Helyén kéne kezelni a dolgot! Egy ábra miatt azt mondani hogy használhatatlan, ill. játékra terratec-et ajánlani(max. eax2), hát az is kérdéses.
Kép

#1437 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 02. 03. 12:28

Jaja, kérdéses az is, hogy olvasol-e. "akár játékok alatt se legyen probléma a hanggal, de ott nincsenek különösebb elvárásaim, a lényeg, hogy szóljon". Az EAX4 az ugye nem azt jelenti, hogy enélkül meg sem szólal a játék.. Meg aztán idézd be kérlek, ahol azt írtam, hogy használhatatlan. Azért ennyire ne csúsztass.

Pinbota: Ezek alapján dönts. Ha nagyon szükséges a játékokhoz a HW-es effektek adta élmény, akkor mindenképpen ragaszkodnod kell a kreatívhoz. Ha a zenei élmény ennél fontosabb, az EMU-val érdemes kísérletezni: Meg kéne hallgatnod valahol, mert az lenne a legjobb döntési alap, nem az, amit mi mondunk.

Szerkesztette: didyman 2007. 02. 03. 12:33 -kor

Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1438 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 13:44

Lenne egy buta kérdésem, látom bejött hazánkba ez az atomolcsó XtremGamer OEM X-Fi kártya.
Ez ugyan úgy CSAK szoftveresen tudja az EAX-ot, mint az olcsósított Audigy-k? Mert akkor nem sokat ér.
A nyákja pont olyan gagyinak néz ki, mint a Liv! 24/ Audigy SE ... 38.000-et meg az adjon játék hangkártyára aki nyert a lottón.
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#1439 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 13:50

Idézet: didyman - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 12:28

"akár játékok alatt se legyen probléma a hanggal, de ott nincsenek különösebb elvárásaim, a lényeg, hogy szóljon". Az EAX4 az ugye nem azt jelenti, hogy enélkül meg sem szólal a játék..

Meg aztán idézd be kérlek, ahol azt írtam, hogy használhatatlan. Azért ennyire ne csúsztass.

Valóban megszólal, ellenben nemértem mi a francnak kell Terratecet ajánlani játékra, mikor ugyanabban az árban van klasszisokkal nagyobb tudású(minden téren , DD enkódolást leszámítva).

Az meg csak végső konzekvencia volt(részemről! a félreértések elkerülése végett), a számodra/néhányak számára.
Kép

#1440 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 14:27

Idézet: Inquisitor - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 13:44

Lenne egy buta kérdésem, látom bejött hazánkba ez az atomolcsó XtremGamer OEM X-Fi kártya.
Ez ugyan úgy CSAK szoftveresen tudja az EAX-ot, mint az olcsósított Audigy-k? Mert akkor nem sokat ér.
A nyákja pont olyan gagyinak néz ki, mint a Liv! 24/ Audigy SE ... 38.000-et meg az adjon játék hangkártyára aki nyert a lottón.

Egy XtremeMusic 20k-ért nem elég jó? :confused: Milyen 38k?
- Where are we going?
- Let's go find out.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »