HWSW Informatikai Kerekasztal: Creative X-Fi - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Creative X-Fi A "Hangkártya"

#1381 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 28. 11:44

Idézet: mokka - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 11:33

Hát nézegettem az árakat  :)  Biztos van benne valamia amit mondtok  :D  mert 2x annyi az xtreme music.
De ennyire rossz lenne a sima audio? mennyivel van alatta egy audigy?

Hát, a hangzás hasonló, a technikai képességek már nem annyira! Nem is akarom felsorolni nézd át ezeket a feature/specifikációkat:

http://creative.com/products/product.asp?c...uct=14066&nav=0

Itt az Audigy 4 ről:

http://creative.com/products/product.asp?c...5&product=14103

Hát szóval elég sokban eltérnek. Az X-fi lényegesen több lehetőséggel bír.
Kép

#1382 Felhasználó inaktív   mokka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 11:58

Megnéztem az X-Fi AUDIO ÉS MUSIC  oldalát és specifikációit most már csak az a kérdés a kettő közül szükségem van e az "erősebbre"? Genius SW-HF 5.1 3000 hangkeltőim vannak.

Nagykerekben mennyi egy sima AUDIO?

Most olvastam egy másik oldalon, hogy az xtreme audio valami felspékelt audigy se?! De nekem kicsit drága lenne az xtreme music  :confused:

Szerkesztette: mokka 2007. 01. 28. 12:52 -kor

Mint a méhek

MSI K7N2 DELTA-ILSR /BARTON 2500@3200 / 2X512ddr 400 / HIS EXCALIBUR X800XT PE / 2XHDD (Maxtor 40GB + Maxtor 120GB SATA) / TOSHIBA 1802 DVD-ROM / PIONEER 109 DVD RW/Logitech MX510 / Genius KB 29e / LG 1730S LCD 17" / Genius SW-HF5.1 3000 /

#1383 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 13:12

Idézet: mokka - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 11:58

Megnéztem az X-Fi AUDIO ÉS MUSIC  oldalát és specifikációit most már csak az a kérdés a kettő közül szükségem van e az "erősebbre"? Genius SW-HF 5.1 3000 hangkeltőim vannak.

Akkor inkább az xtreme gamer!! Az Xaudio-nál nincs hv gyorsítás játékok alatt, szóval azzal nagyot lehet szívni, ha használni szeretnéd játékok alatt.
Kép

#1384 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 13:19

Idézet: mokka - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 11:33

Hát nézegettem az árakat  :)  Biztos van benne valamia amit mondtok  :D  mert 2x annyi az xtreme music.
De ennyire rossz lenne a sima audio? mennyivel van alatta egy audigy?

EkszRém Audijóban nincs semmiféle hw-es audio, annyival tud kevesebbet.
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#1385 Felhasználó inaktív   mokka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 13:43

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 14:19

EkszRém Audijóban nincs semmiféle hw-es audio, annyival tud kevesebbet.

Hát nemnagyon szoktam mostanság játszani. Egyébként mennyivel lenne jobb a játékoknak ha xtreme musicot vennék pl vagy gamert? audio 11000Ft gamer vagy music 22000Ft. nekem csak jobb hangzás kell a filmek és a zene miatt mert a mostani integrált nem az igazi.
Mint a méhek

MSI K7N2 DELTA-ILSR /BARTON 2500@3200 / 2X512ddr 400 / HIS EXCALIBUR X800XT PE / 2XHDD (Maxtor 40GB + Maxtor 120GB SATA) / TOSHIBA 1802 DVD-ROM / PIONEER 109 DVD RW/Logitech MX510 / Genius KB 29e / LG 1730S LCD 17" / Genius SW-HF5.1 3000 /

#1386 Felhasználó inaktív   Ati_ 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 13:52

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 14:12

Akkor inkább az xtreme gamer!! Az Xaudio-nál nincs hv gyorsítás játékok alatt, szóval azzal nagyot lehet szívni, ha használni szeretnéd játékok alatt.

Nem nagyon vagyok otthon a témában...Kifejtenéd bővebben, hogy mire jó ez a hw-gyorsítás? és miért lehet vele szívni játékok alatt???
Épp tegnap vettem egy Xtreme Audio-t :confused:
Üdv

#1387 Felhasználó inaktív   mokka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 28. 15:51

Idézet: Ati_ - Dátum: 2007. jan. 28., vasárnap - 14:52

Nem nagyon vagyok otthon a témában...Kifejtenéd bővebben, hogy mire jó ez a hw-gyorsítás? és miért lehet vele szívni játékok alatt???
Épp tegnap vettem egy Xtreme Audio-t :confused:
Üdv

Akkor te tudnál nekem tapasztalatokat mondani a kártyával kapcsolatban.
Hol és mennyiért vetted? elötte mi volt jobb lett e?  :D 
Mint a méhek

#1388 Felhasználó inaktív   LiGhTSaBeR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 13:20

Ez annyit jelent, hogy nem lesznek hardver által támogatott effektek a játékban, visszhang, meg 5.1-7.1es hangzás stb. Ahol ez megy szoftverből simán (nagyon ritka), ott nem lesz gond. Aki nem játszik, annak ez valszeg nem jelent semmit.

Szerk: a szívást én sem értem. Ugyanúgy lehet vele játszani, csak sima sztereóban, effektek nélkül.

Szerkesztette: LiGhTSaBeR 2007. 01. 29. 13:22 -kor

#1389 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 01. 29. 14:56

Khm, azért nagyon nem mindegy egy játéknál az effekt. És ha hw-n nem megy, akkor két dolog lehjet: Egy csomó hanghatás hiányozni fog, vagy lesz hanghatás, csak elég drasztikusan lefogja a processzort és vele a játékot.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1390 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 15:05

Már előre láttam, hogy az Xtreme audióval befognak fürödni páran és megorrolnak a CT-re.
Nem igazán értem annak a kártyának létjogosultságát, persze a CT vevőkörének bosszantását leszámítva.
HW3DAudio támagatás hiányában lényegében jelentős visszalépés a korábbi "modern" CT kártyákhoz képest. Audió hallgatásra.. hátőmegő..
Szerintem arra meg nem ikszfit fognak venni.
Valahogy érzem, hogy ebből mindenki bevásárol és miután mindenki rájön hogy nincs eax szépen bagóért fogják dobálni őket a bolhán.
Végülis ha van valakinek egy marhazajos fos alaplapija, akkor alternatíva lehet mondjuk zenét hallgatni, dvd-zni. De ilyen áron? Ha csak ezt akarják, akkor van olcsóbb megoldás is.
Azt azért meg mégse gondoljuk, hogy ez a kártya lesz az audiofil vásárlók best-buy cucca.

Szerk: hogyismondjam, pont a vásárlóközönség számára áhított "lényeggel" csonkították meg a kártyát.
Olyan mint egy....
Kb mint amikor töke van a menyasszonynak.

Szerkesztette: nutria 2007. 01. 29. 15:07 -kor

-ElvisTheKing: A DSP a Creative EMU8000-nél kezdődik (anno AWE32)- LOL
-ElvisTheKing:...nézd már meg ennek az "arctalan-online-köcsögnek" az aláírását.... :D
-Ja és "k*cs*gduda patkány" beteheted aláírásba, addig is reklámozol csórikám.....  Muhaha

#1391 Felhasználó inaktív   Scytam 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 15:33

Idézet: didyman - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 15:56

Egy csomó hanghatás hiányozni fog, vagy lesz hanghatás, csak elég drasztikusan lefogja a processzort és vele a játékot.

Ezt meg tudom erősíteni!
Én a múlt héten vettem egy Music-ot, előtte egy Terratec DMX-em volt.
Mivel a procim nem mai darab (2500 Barton), így a csere után szemmel láthatóan gyorsabbak lettek a játékok (és a hangja is szebb egy kicsivel...)!
Ne menj mögöttem, mert nem vezetlek.
Ne menj előttem, mert nem követlek.
Mellettem se menj.
CSAK HAGYJ A FRANCBA BÉKÉN!

#1392 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 15:39

Idézet: nutria - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 15:05

Már előre láttam, hogy az Xtreme audióval befognak fürödni páran és megorrolnak a CT-re.
Nem igazán értem annak a kártyának létjogosultságát, persze a CT vevőkörének bosszantását leszámítva.
HW3DAudio támagatás hiányában lényegében jelentős visszalépés a korábbi "modern" CT kártyákhoz képest. Audió hallgatásra.. hátőmegő..
Szerintem arra meg nem ikszfit fognak venni.
Valahogy érzem, hogy ebből mindenki bevásárol és miután mindenki rájön hogy nincs eax szépen bagóért fogják dobálni őket a bolhán.
Végülis ha van valakinek egy marhazajos fos alaplapija, akkor alternatíva lehet mondjuk zenét hallgatni, dvd-zni. De ilyen áron? Ha csak ezt akarják, akkor van olcsóbb megoldás is.
Azt azért meg mégse gondoljuk, hogy ez a kártya lesz az audiofil vásárlók best-buy cucca.

Szerk: hogyismondjam, pont a vásárlóközönség számára áhított "lényeggel" csonkították meg a kártyát.
Olyan mint egy....
Kb mint amikor töke van a menyasszonynak.

deha tettek volna ra switchable OPA-kat meg DAC-okat lehet, hogy jo is lenne. :Đ
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1393 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 15:51

Naná. Meg mellé normális drivereket, még lehet én is vennék :D
Úgyláccik kristályosító van eksztrémaudió alatt is. Érdekes. Abban bízhatnak a tulajai, hogy talán lesz hozzá egy mod, vagy valami.

Ez mekkora poén:
Kép

Szerintem ezen még a ct piárosai is szarráröhöghették magukat :D
-ElvisTheKing:...nézd már meg ennek az "arctalan-online-köcsögnek" az aláírását.... :D
-Ja és "k*cs*gduda patkány" beteheted aláírásba, addig is reklámozol csórikám.....  Muhaha

#1394 Felhasználó inaktív   LiGhTSaBeR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 16:37

Ne akadjunk már ki ezen, ez standard marketing bullshit. Az viszont tény, hogy a 192kbit alatti mp3-ak sokkal szebben szólnak a crystalizerrel.

#1395 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 16:47

Idézet: LiGhTSaBeR - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 16:37

a 192kbit alatti mp3-ak sokkal szebben szólnak a crystalizerrel.

Hátő.. itt már volt ezen vita, meg linkeltem be cikket is, amit a kristályosítót elemzi.
Maradjunk annyiban, hogy másképpen szól. De hogy jobban... Izléseken ne vitatkozzunk. Nekem a szőke nők jönnek be :)

http://www.ixbt.com/multimedia/creative/x-...es-linmb-fr.png
http://www.ixbt.com/multimedia/creative/x-...s-linmb-imd.png

Idézet

Conclusions

At last we've learnt enough about the 24-bit Crystalizer technology. It's quite a complex combination of static and dynamic signal processing, which cannot be defined in a single term. That's why Creative patented Crystalizer as an independent creation. However, no matter what Crystalizer is from inside, we are more interested in its effects and applications.

We have seen no miracle, the X-Fi sound card in cooperation with Crystalizer failed to wonderfully remaster a recording, thoroughly created by experts in a mastering studio. Even if the contrary was proved by hundred housewives from a focus group within Creative marketing research, in my tests MP3 didn't overcome CD-DA and didn't catch up with DVD-Audio.

Nevertheless, we should admit that the hardware betterizer Crystalizer is a plus for common users, as well as an equalizer or tone controls. Using these tools they may try to make up for shortcomings of their speakers or headphones. Anyway, you shouldn't hope that MP3 128 Kbit/s will miraculously sound better than the original CD-DA. Whether this technology is justified is up to you to decide, taking into account how it makes your recordings sound.

I doubt that modern popular recordings need additional violation of their dynamic range. Probably you'd better carefully choose the Crystalizer effect until you hear the signs of overload. You must also take into account that Crystalizer increases the volume level by 3-4 dB in digital form. So perhaps all you need is to increase the volume by the same value and avoid distortions in the tonal balance and other problems.

Szerkesztette: nutria 2007. 01. 29. 16:54 -kor

#1396 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 16:48

Idézet: LiGhTSaBeR - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 16:37

Ne akadjunk már ki ezen, ez standard marketing bullshit. Az viszont tény, hogy a 192kbit alatti mp3-ak sokkal szebben szólnak a crystalizerrel.

nemtom. egy lame aps-en meghallgatas alapjan inkabb ront. nehany egyeb CBR encode eseteben elkepzelheto, hogy szubjektiv javulas erheto el, de az az informacio amit az mp3 kodolo torolt az elveszett orokre, es powerpoint slideokon lathato kek teglalapokkal sem lehet visszaallitan; ;)

#1397 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 16:51

Idézet: nutria - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 16:47

[kristalyosito frekimenet]
[kristalyosito intermodulacios torzitas]

:offtopic: nutria b+ tudod jol, hogy arrol a site-rol nem lehet deep-linkelni

Szerkesztette: SFIJ 2007. 01. 29. 16:52 -kor

#1398 Felhasználó inaktív   mokka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 19:20

Hát akkor maradok egy audigy 1 vagy 2 mellet... :D 
Mint a méhek

#1399 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 19:22

Idézet: mokka - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 19:20

Hát akkor maradok egy audigy 1 vagy 2 mellet... :D 

amugy erdekes kerdes, mert tobben aszontak kulonbozo forumokon, hogy a linuxos ALSA/OpenAL-es driverrel linux alatt van OpenAL xtrememusic esetere is... :think:

#1400 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 29. 19:27

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 29., hétfő - 16:51

:offtopic: nutria b+ tudod jol, hogy arrol a site-rol nem lehet deep-linkelni

Jóvanbakker
Ittalink, látható a kristájosító ökörhuggyozás szerű görbetömkelege :)
http://www.digit-life.com/articles2/multim...ative-x-fi.html

Idézet

amugy erdekes kerdes, mert tobben aszontak kulonbozo forumokon, hogy a linuxos ALSA/OpenAL-es driverrel linux alatt van OpenAL xtrememusic esetere is...

Hát végülis a kristályosítót is a déespényomatja, nemtom lehet benne ráció.
Ja várj.. te a music az tuggya.. az eksztrémaudió nem.

Ja és sorry. déespé.. az egy p4 floating teljesítményű kváziesempédéespé :D

Szerkesztette: nutria 2007. 01. 29. 19:29 -kor

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 72
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.