HWSW Informatikai Kerekasztal: Creative X-Fi - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Creative X-Fi A "Hangkártya"

#1521 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 18. 12:18

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. febr. 18., vasárnap - 12:15

Nem orokre, csak 15 evre:)

Igaz! :D
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1522 Felhasználó inaktív   BlueDeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 18. 16:04

Valakinek sikerült 4.1 vagy több csatornát kicsiholni Vista alatt az extreme audio-ból? Nekem sehogy nem sikerül. Keverő sem megy. Nincs EQ, Crystalizer de még a hangerő sem megy creative control panelből.  :mad:
Eddig buta voltam, de vettem egy 360 fokos fordulatot

#1523 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 18. 17:06

Idézet: BlueDeath - Dátum: 2007. Feb. 18., Sunday - 16:04

...Nincs EQ, Crystalizer...

Hmm, lehet, hogy az ms-nel alapvetoen csak jot akartak:)

#1524 Felhasználó inaktív   BlueDeath 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 18. 18:46

Idézet: NEUROFiRE - Dátum: 2007. febr. 18., vasárnap - 17:06

Hmm, lehet, hogy az ms-nel alapvetoen csak jot akartak:)

Azért a 4.1, 5.1, 7.1 műköhetne...  :mad:
Eddig buta voltam, de vettem egy 360 fokos fordulatot

#1525 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 19:49

[quote name='ElvisTheKing']
Meg miert ruhellitek a 10.000 MIPS 3 way SIMD DSP-t ami rajta van, hisz gyorsabb valoszinuleg mindkettotok CPUjanal szamitasi sebessegben. Azert DooM3ban es Prey-ben  multichan jol johet ez a powa vagy akar ha csak olcson wavetable szintizni tmad kedve az embernek.
[/quote]
Ezert:
[quote name='BlueDeath' date='2007. Feb. 18., Sunday - 16:04']Valakinek sikerült 4.1 vagy több csatornát kicsiholni Vista alatt az extreme audio-ból? Nekem sehogy nem sikerül. Keverő sem megy. Nincs EQ, Crystalizer de még a hangerő sem megy creative control panelből.  :mad:
...
Azért a 4.1, 5.1, 7.1 műköhetne...  :mad:
[/quote]

#1526 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 02. 19. 20:15

Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2007. febr. 18., vasárnap - 10:00

Lenne egy kerdesem nutriahoz es SFIJhez, hisz ok itt a die-hard analog, 2 csatorna, csoves erolkodo es OPAs eloerosito guru. No flame pls...  ;)

Mi van ha az emberfia kulso DAC-ot hasznal, neadjisten D osztalyu erolkodot vagy csak digi bemenetes jobb minosegu receivert, aranylag turheto hangfalakkal, jo elrendezesben.

Akkor miert is szar egy S/PDIF-el ellatott CT kartya hangja, mondjuk egy X-Fi-e. Miert lenne jobb egy meregdraga "studiokartyaje". En ugy tudom bit-accurate mod mar van a CT kartyakon, ha mas nem sima s/pdif jelet azert kivagnak eleg rendesen es itt elfelejthetjuk hogy szarul hallatszanak, mert fos DAC van rajtuk, ami nem igaz X-Fi eseten.

Magyarazzatok mar meg. Meg miert ruhellitek a 10.000 MIPS 3 way SIMD DSP-t ami rajta van, hisz gyorsabb valoszinuleg mindkettotok CPUjanal szamitasi sebessegben. Azert DooM3ban es Prey-ben  multichan jol johet ez a powa vagy akar ha csak olcson wavetable szintizni tmad kedve az embernek.

Viszont igazatok van. Felnyomtam a regi Technics erolkodot csutkaig Au1-el uresjaratban es volt nem alapzaj, bar fulelni kellett, de volt...de ennyivel az emberek 99% egyutt el barmikor. A torzitasrol nem nyilatkoznek, nincs referenciam. Egy auto arat nem tudom audiora kolteni, bar lattam cambridge Audio es NAD cuccost 500-1000 EUR os kategoriaban kibelezve, hat jo kis ICs megoldas volt es nem diszkret. NEm tennem tuzbe a kezem azokert sem....bar jobbak mint amit en lattam es halottam.

Nutriat meg megkernem cserelje mar ki az alairasaban a kovetkezokre:  :Đ

Imagine having the power of a second 3.4GHz processor (more than 10,000MIPS) built into your PC that was dedicated just to audio!

Nekem egy OPAs hangkartya nem sokat er, nekem PC-be hardware gyorsitas kell, ugyanugy ahogy egy VGA kartyatol HDR+FSAA-t varok es nem Matrox fele makulatlan kepet....

Peace  ;)

Kedves Elvis, röviden írom le, így remélem, egyszerű lesz megérteni is:

A kártya HW-es képességeivel nincsen semmi baj, szeretjük érte, játékra minden másnál jobban ajánlott-Sajnos a tiszta HW-es képességet meg is kell fizetni.
A digitális területe elég jó és ebben a tekintetben a legtöbb, akár alaplapi hangkártya is igen jó eredmény bír felmutatni, a különbség a HW-es képességekben és pár lényeges-lényegtelen apróságban rejlik.
Analóg területen nem jobb, mint a legtöbb jó minőségű hangkártya, a professzionálisat még csak meg sem közelíti és ezen a sok-sok MIPS kb. semmit nem változtat (a crystalizer-t remélem nem gondolod komolyan), a legtöbb felhasználó pedig még mindig az analóg végén használja a kártyát.

Ebből a három mondatból szerintem a kártya vélt és valós célközönsége egyértelműen le tudja szűrni, hogy szüksége van-e rá vagy nem, megéri váltani a régiről, vagy nem és remélem, leszállhatunk erről a dologról :)
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1527 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 21:09

Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2007. febr. 18., vasárnap - 10:00

Lenne egy kerdesem nutriahoz es SFIJhez, hisz ok itt a die-hard analog, 2 csatorna, csoves erolkodo es OPAs eloerosito guru. No flame pls...  ;)

Mi van ha az emberfia kulso DAC-ot hasznal, neadjisten D osztalyu erolkodot vagy csak digi bemenetes jobb minosegu receivert, aranylag turheto hangfalakkal, jo elrendezesben.

Akkor miert is szar egy S/PDIF-el ellatott CT kartya hangja, mondjuk egy X-Fi-e. Miert lenne jobb egy meregdraga "studiokartyaje". En ugy tudom bit-accurate mod mar van a CT kartyakon, ha mas nem sima s/pdif jelet azert kivagnak eleg rendesen es itt elfelejthetjuk hogy szarul hallatszanak, mert fos DAC van rajtuk, ami nem igaz X-Fi eseten.

Magyarazzatok mar meg. Meg miert ruhellitek a 10.000 MIPS 3 way SIMD DSP-t ami rajta van, hisz gyorsabb valoszinuleg mindkettotok CPUjanal szamitasi sebessegben. Azert DooM3ban es Prey-ben  multichan jol johet ez a powa vagy akar ha csak olcson wavetable szintizni tmad kedve az embernek.

Viszont igazatok van. Felnyomtam a regi Technics erolkodot csutkaig Au1-el uresjaratban es volt nem alapzaj, bar fulelni kellett, de volt...de ennyivel az emberek 99% egyutt el barmikor. A torzitasrol nem nyilatkoznek, nincs referenciam. Egy auto arat nem tudom audiora kolteni, bar lattam cambridge Audio es NAD cuccost 500-1000 EUR os kategoriaban kibelezve, hat jo kis ICs megoldas volt es nem diszkret. NEm tennem tuzbe a kezem azokert sem....bar jobbak mint amit en lattam es halottam.

Nutriat meg megkernem cserelje mar ki az alairasaban a kovetkezokre:  :Đ

Imagine having the power of a second 3.4GHz processor (more than 10,000MIPS) built into your PC that was dedicated just to audio!

Nekem egy OPAs hangkartya nem sokat er, nekem PC-be hardware gyorsitas kell, ugyanugy ahogy egy VGA kartyatol HDR+FSAA-t varok es nem Matrox fele makulatlan kepet....

Peace  ;)

Elvis, tömören és velősen: Mindenki úgy élvez, ahogy tud :Đ
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1528 Felhasználó inaktív   Ultegra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 21:09

Idézet

Lenne egy kerdesem nutriahoz es SFIJhez, hisz ok itt a die-hard analog, 2 csatorna, csoves erolkodo es OPAs eloerosito guru. No flame pls...  wink_2.gif

Mocsok nagy jitterrel és temérdek zajjal jelenik meg a kimeneten a digitális jel. Ha optika, a zaj kevésbé jelentős, viszont a jitter tovább nő az elektromos-optikai jelátalakítás során.
A gyakorlatban ezek következtében az igazi delikát, a finomság pusztul ki a zenéből. Azok az apró részletek, ami megkülönbözteti az audiofil világot a hifizéstől. Ezért kell drága karesz akkor is, ha digitisz megy ki a gépből. Más kérdés, hogy egy USB külső DAC-kal sokak szerint jobb eredményt lehet elérni bármilyen hangkártyánál, de abból egy igazán jó tényleg horror drága.
Desktop: GB 965P-DS3, C2D E6300@3.15, 2GRAM, 8800GTS@575/900, 980GB tár, Thermaltake Soprano, Logitech VX Revo, G25, Thrustmaster F1 FFB, MS SideWinder FFB 2, Terratec Mystify Claw, Dali Concept 5.1, Sennheiser HD 555
HTPC: ASUS M2AVM, A62X2 4200+@2.4, 1950GT@615/1450, 200GB, Thermaltake Mozart, Logitech Cordless Desktop, Logitech MOMO Force, házimozi környezet (projektor + komolyabb hangrendszer)
Laptop:ASUS X51R-AP109

#1529 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 02. 20. 00:15

Kép

Az mitől lehet, hogy Jet audio-nál 5.1 -ben megy a video, és a subwoofer is nyomja rendesen, de Media Source-al meg nem ? DTS Cinema módban.

#1530 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 09:51

Bocs, nem szándékos az offolásom, de általában milyen magasságban szokták felrakni 5.1 esetében a hangfalakat, nem tudja véletlenül valaki? Szeretném végre a végleges helyére rakni őket.
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#1531 Felhasználó inaktív   Ultegra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 14:56

Szobája válogatja. Általában nyerő elrendezés, ha a frontok és a center úgy vannak elhelyezve, hogy a magassugárzó van a fül magasságában, a háttérsugárzókra pedig egy jó nulladik közelítés, hogy akkor vannak fülmagasságban, ha felállsz. A center semmi esetre se kerüljön a megjelenítő fölé.
Desktop: GB 965P-DS3, C2D E6300@3.15, 2GRAM, 8800GTS@575/900, 980GB tár, Thermaltake Soprano, Logitech VX Revo, G25, Thrustmaster F1 FFB, MS SideWinder FFB 2, Terratec Mystify Claw, Dali Concept 5.1, Sennheiser HD 555
HTPC: ASUS M2AVM, A62X2 4200+@2.4, 1950GT@615/1450, 200GB, Thermaltake Mozart, Logitech Cordless Desktop, Logitech MOMO Force, házimozi környezet (projektor + komolyabb hangrendszer)

#1532 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 02. 20. 23:50

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2007. febr. 20., kedd - 0:15

Kép

Az mitől lehet, hogy Jet audio-nál 5.1 -ben megy a video, és a subwoofer is nyomja rendesen, de Media Source-al meg nem ? DTS Cinema módban.

Tipp??

#1533 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 21. 00:45

Köszönöm Ultegra, valahogy megpróbálom okosan elhelyezni a hangfalakat.

Nem tudjátok Vista alá mikor óhajt kiadni a Creative olyan drivert amiben a THX-et is tudom már állítani? Nagyon hiányolom a mélyládát :(

#1534 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 21. 01:25

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. febr. 21., szerda - 0:45

Nem tudjátok Vista alá mikor óhajt kiadni a Creative olyan drivert amiben a THX-et is tudom már állítani? Nagyon hiányolom a mélyládát :(

Szerintem arra várhatunk még bő fél- ill. akár egy évet.  :( 
Ehhez szerintem fullra át kell írniuk az egész install lemezt, vagy lehet(feltételezés) hogy bemoddolják alchemy módra??!
Kép

#1535 Felhasználó inaktív   Jigsaw 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 21. 04:28

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. febr. 21., szerda - 0:45

Menj vissza XP-re. Nem egészséges egyből normális Vistás Creative driverek nélkül Vistára váltani :)

Szerkesztette: Jigsaw 2007. 02. 21. 04:30 -kor

#1536 Felhasználó inaktív   ElvisTheKing 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 12:38

Hat itt a nagy gond sajnos az h M$-ek "atgondoltak" az audio fogalmat es emiatt mindenki sziv, nemcsak Creative, de kivancsi leszek masok OpenAL fordito layer nelkul (a-la Alchemy) mit csinalnak majd DirectSound3D-s tamogatassal. Az Alchemy-ben az a xar h egyelore csak X-Fi-hoz megy es jo oreg Au1-eshez nem, holott az Au1-hez is van eppkezlab OpenAL tamogatas, sott!

Hanyok en ettol a Vista audio alrendszertol....mi a turos lof@x nem volt jo a regi rendszerrel?....Hat az esz megall... :Đ
AMD Athlon 1,33 GHz, MSI K7T266Pro RAID, 1 GB RAM (2PQI+1Kingston), Maxtor DiamondMax10 250 Gb/16Mb/PATA HDD, VGA Albatron 6600GT 128Mb (AGP), NEC ND-3520A DVD-RW, Audigy 1@4, 3com PCI NIC, IIYAMA VM Pro 452 19'' CRT, 2Mbit/Cable

Proud 3Dfx Voodoo Graphics owner - "Áj láv háromdéefiksz"

PCMCIA Audigy 2 ZS Notebook es Squeezebox v3 juzer

#1537 Felhasználó inaktív   ElvisTheKing 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 12:40

Annak idejen nem is hittem volna milyen jo kis renCCer ez a 5.1es NT (XP  :Đ ).

Van Pistam, megy is, hang is jon ki beta driverekkel, de hanyinger hogy semmi nincs...Creative a hibas h 6 evig fejlesztett egy csucs hangkartyat az epp aktualis hangszabvanyokhoz es szegeny nem ohajtott lemondani EAX Advanced HDrol, ami azert majdnem ugy szol mint a filmek a moziban....baxxa meg a M$..nekem EQ, EAX Console, DirectSound3D, DirectSound kell! Kapjak be..... :reklamacio:

Szerkesztette: ElvisTheKing 2007. 02. 25. 12:43 -kor

AMD Athlon 1,33 GHz, MSI K7T266Pro RAID, 1 GB RAM (2PQI+1Kingston), Maxtor DiamondMax10 250 Gb/16Mb/PATA HDD, VGA Albatron 6600GT 128Mb (AGP), NEC ND-3520A DVD-RW, Audigy 1@4, 3com PCI NIC, IIYAMA VM Pro 452 19'' CRT, 2Mbit/Cable

Proud 3Dfx Voodoo Graphics owner - "Áj láv háromdéefiksz"

PCMCIA Audigy 2 ZS Notebook es Squeezebox v3 juzer

#1538 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 13:05

Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 12:40

baxxa meg a M$..nekem EQ, EAX Console, DirectSound3D, DirectSound kell! Kapjak be..... :reklamacio:

Szintén!

#1539 Felhasználó inaktív   Ultegra 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 14:05

EAX Advanced HD lényegesen jobban szól, mint a moziban. Moziszabvány digitális hang még az otthoni DD bitrátáját sem éri el. :) Egyébként minek erőltetitek ezt a Visztát, ha ennyire xar? :confused:

#1540 Felhasználó inaktív   NEUROFiRE 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 17:24

Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2007. Feb. 25., Sunday - 12:38

Hanyok en ettol a Vista audio alrendszertol....mi a turos lof@x nem volt jo a regi rendszerrel?....Hat az esz megall... :Đ

Az volt a baj a regi rendszerrel, hogy 1x eves szarokkal is kompatibilis. MME, DS, DS3D, DM, es meg erre jonnek ra az egyeni kokanyolasok (ASIO, GSIF, kisfaszom). Nem lehet normalisan MIDI-zni a pontatlan/nem megfelelo idozites miatt. AFAIK alapbol nincs 48kHz feletti mintavetelezes, csak kokanyolassal (pl. ASIO). Biztos van meg mas is, de hirtelen csak enny jutott eszembe.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.