Idézet: Charles - Dátum: 2007. júl. 26., csütörtök - 12:37
Mondjuk ha van egy Audigy 1-em, ami az Audigy 2 ZS drivereivel megy, akkor 2.1 rendszer esetén egy EAX-okat támogató játékban hol vagy milyen különbséget tudnék tapasztalni pl. egy XFi-vel? :confused:
Az Audigy-kről 1-4 ig kb. ugyan azt a bőrt lehúzták, persze jobb volt papíron és pár dologban is, de mégis.
Az X-Fi állítólag más. Miben? Hogy adagolja be a Creative marketingje nekem, hogy váltsak Audigy-ről X-Fi-re?
Üdv!
Hát igazából a legtöbb játék az Audigy-k tudásáig használja az EAX-okat, és van pár ami Az OpenAl alapú EAX 5.0-t is támogatja. 2X annyi hangcsatornát kapsz, újabb CMSS eljárásokat (ezek lényegesen jobbak szvsz), és 1 feljavító effektust. Van 3 mód,(entertainment, game, music creation) ezeknek eltérő a hangzásuk. A crystalizer meg jó hogy van, de nem fog cd minőséget varázsolni a rossz minőségű mp3-akból.
Ellenben a szoftveres körítés teljesen más, szerintem jobban eltalált mint az A szériánál. Itt rengeteg lehetőség található, lényegesen több. Alapvetően ezen dolgok összessége miatt éri meg váltani.
Játékok alatt égbekiáltó különbséged nem lesz, csak valamivel szebben fog szólni, bár szerintem picit keményebb a hangja mint az Audigy-szériának. Nagy különbség (játékokban) azokban a programokban lesz, amik igazán kihasználják a kártyát: Quake, Bf2,Bf2142, Colin Mcrae:Dirt, Graw 1-2.
Vista alatt már gyakorlatilag teljes a kompatibilitás, az Audigy-knek azt hiszem necces (sajnos).