HWSW Informatikai Kerekasztal: Creative X-Fi - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Creative X-Fi A "Hangkártya"

#421 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 31. 07:36

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2006. máj. 31., szerda - 1:15

megjelent az új X-fi driver, cirka 7 hónap után.....jópár hibát kijavítottak bénne, örüljünk neki nagyon :D

http://hu.europe.creative.com/support/down...Name=Windows+XP

...ha jol latom ez meg beta :(

Majd ird meg muxik e! ;)

u.i.
minden esetre szomszedos forumban azt irtak ra nehany hete, hogy sokkal jobb a hangminosege (gondolom ennek a nem publikus valtozatat probaltak)

Szerkesztette: Vertigo 2006. 05. 31. 07:42 -kor

#422 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 09:41

Gyerekek ennek a hangminősége:  "ROCKS" :D  nagyon fasza!!!

Sokkal dinamikusabb a hangzás, és full openal1.1 támogatása van. 3 játékkal teszteltem Q4, Ut2004(ennél különösen hallatszik a javulás,megszűnt az időnként feltűnő pattogó,sistergő hang.),és Splinter cell:CT; mindnél érezhető a javulás!
Kép

#423 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 31. 10:10

itt van még 1 kis info:

This download

* Includes Creative Audio Console, which enables you to use the Sound Blaster X-Fi features and functions.
    * Does not address all the reported general "crackling" issues, but it does resolve some specific issues with crackling. Investigations with some motherboard manufacturers are ongoing, and we hope to provide a general solution soon.
    * Resolves some issues to improve your overall audio experience.

Added Feature:

* Supports OpenAL 1.1

Game Fixes:

For Prey™

* Resolves the issue of the computer not responding

For Quake 4™ (version 1.04)

* Resolves the issue of the computer not responding when the error message "Quake 4 has encountered an error and needs to close" is displayed
    * Resolves the issue of mono speaker out in surround sound environments
    * Allows you to hear audio from speakers when you select the OpenAL X-Fi option as the audio driver
    * Allows audio channels to stream to correct speakers

For Battlefield 2™

* Allows the Ultra-High Audio setting in a multi-player game

For Battlefield 2 (version 1.12)

* Allows you to hear audio from speakers when the X-Fi audio driver option is selected

For Doom 3™ (version 1.3)

* Allows you to hear audio from speakers when EAX 4.0 is enabled
    * Resolves the "pop" issue during the Chainsaw attack sound effect sequence
    * Removes "hiss" from the front left speaker
    * Allows panning
    * Plays the Ambient sound effects correctly

For Unreal® Tournament 2004 (version 3369)

* Allows you to hear audio from speakers when running in hardware OpenAL mode (the System Driver check-box is cleared) 

For Unreal Tournament 2004 (version 3355)

* Allows reverb in native OpenAL mode
    * Allows music to play correctly during gaming in Native OpenAL mode

For Dungeon Siege® (version 1.11)

* Resolves the issue of the computer not responding during benchmarking

Music or Movie Playback Fixes:

* Resolves the issue of the computer not responding when DTS signal is passed through Creative MediaSource™ Player/Organizer
    * Removes X-Fi CMSS-3D Speakers distortion when playing DivX stereo content

Recording Fixes:

For ASIO

* Resolves the issue where audio stops when you turn on the inputs in Cubase® LE
    * Resolves the issue of the computer not responding when the sample rate changes in Cubase
    * Resolves crackling during playback and monitoring at 1 ms
    * Resolves the issue where signal is lost when the sample rate changes in Cubase LE or SX3

For Audio Creation Mode

* Removes distortion when recording to a 44.1 kHz multi-channel wave file in Audio Creation Mode with 44.1 kHz master sampling rate
    * Removes the pops and crackles during record monitoring and changing sample rates

For Microsoft® Windows® XP Professional x64 Edition

* Resolves the issue where no audio is heard from your speakers occasionally when playing 3D MIDI files
    * Resolves the missing instrument issue when playing a MIDI file in all modes

For Cubase LE 1.09

* Resumes normal playback of MIDI tracks when changing sampling rate

Others

* Resolves the "recording process aborted" issue during a 44 kHz multi-channel recording
    * Resolves the issue of the computer not responding when recording with Creative MediaSource Player/Organizer
    * Resolves SoundFont® issues where notes distort and change pitch during playback and recording

General Fixes

* Allows your computer to quit Suspend mode when enabling "Automatically Enable Headphone Settings" even when headphones are not connected to your computer
    * Resolves the issue where no audio is heard when testing the X-Fi CMSS-3D Headphone in the Game Mode console
    * Resolves the noise issue when your computer quits Standby mode 

Fixes for developers:

* Allows effects to be loaded in EAX4.0 mode of your test program (EAX50ShowDSound)
    * Resolves the issue of the computer not responding when loading a 2D Sound in your test program (DSound50_OpenAL 1.1)
    * Resolves the issue where there is no upmix when switching effects
    * Resolves floating point offset issue in OpenAL
    * Resolves the issue of the computer not responding while using synchronous start through native OpenAL

Requirements:

* Microsoft Windows XP Professional x64 Edition or Windows XP Service Pack 2
    * Sound Blaster X-Fi series audio device

Note:

* Creative MediaSource DVD-Audio Player is unavailable for Windows XP Professional x64 Edition.
Kép

#424 Felhasználó inaktív   Silex 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 02. 07:10

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem! Rá lehet-e kötni az xtreme music-ra a ház audió kábelét? Mert nekem mintha nem igazán akarna illeszkedni. Gondolom miért ne lehetne, vagy rosszul gondolom?  :think: Hogy van ez? Please, help!

#425 Felhasználó inaktív   Nigel 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 02. 09:00

Idézet: Silex - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 8:10

Sziasztok!

Lenne egy kérdésem! Rá lehet-e kötni az xtreme music-ra a ház audió kábelét? Mert nekem mintha nem igazán akarna illeszkedni. Gondolom miért ne lehetne, vagy rosszul gondolom?  :think: Hogy van ez? Please, help!

Az a kábel az alaplapra integrált cuccokhoz használható. Én még nem találkoztam olyan hangkártyával, amire rá lehetett volna kötni.
"There's a statistical theory that if you gave a million monkeys typewriters and set them to work, they'd eventually come up with the complete works of Shakespeare. Thanks to the Internet, we now know this isn't true." Ian Hart

#426 Felhasználó inaktív   Pela 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 20:19

Sziasztok!

az új X-FI drivert a régire rá lehet telepíteni vagy előtte azt töröljem le?
sajna még mindig nem sikerült a szintimet és a kártyát - PLATINUM - összekötni MIDI kábekllel...
van valami tipp???

Kösz

Üdv
Asus a7v600, 512 DDR, Amd 2500+, 80Gb, ATi 9200 128Mb, Asus DVD, Asus 52x24x52, X-FI Platinum

#427 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 11. 20:42

inkább pucold le a drivert...pl drivercleanerrel
sosem lehet tudni...
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#428 Felhasználó inaktív   kfpca 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 06. 21. 17:19

Idézet: Pela - Dátum: 2006. jún. 11., vasárnap - 20:19

Sziasztok!

az új X-FI drivert a régire rá lehet telepíteni vagy előtte azt töröljem le?
sajna még mindig nem sikerült a szintimet és a kártyát - PLATINUM - összekötni MIDI kábekllel...
van valami tipp???

Kösz

Üdv

Szia!

Ezzel en azert szivtam mert csak extreme music modellem van es azon nem game port van hanem a tobbi modellhez adott panelre valo kivezdetes. A legegyszerubb az volt, hogy az alaplapi game portot kivezettem a "hatlapra" es arra dugtam a szintit.

Sok sikert!

Udv.

kfpca

#429 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 04. 07:27

Tegnap kiadták a whql-es x-fi drivert! szedje mindenki ezerrel.... ;)

Kép

#430 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 04. 18:09

van itt a kornyeken valaki, aki ossze tudta vetni ezeket az x-fiket mondjuk az emu kartyakkal sajat fulevel? mondjuk a extrememusicot az emu 0404-gyel, kb. egy arban vannak.
lehet, hogy az emu jobb zenere?
ennek ellenere megis az x-fi fele huzok, mert abszolut mindenesnek kene a kartya, filmhez, jatekhoz, meg persze sok zenehez (ipari is meg finom akusztikus is, enekkel :omg:) - szoval keptelen vagyok valamire rabokni, hogy: erre, mert mindenre kene...
abban mondjuk biztos vagyok, hogy a jelen live-omnal szebben fog szolni. amin szolnia kell: elol denon pma-280 + heybrook hb1 par, hatul a jo oreg, huseges tesla cuccom. ha mind a negy szol, az nagyon tetszik nekem :lollypop: (a heybrook gyonyoru tiszta, es emellett 'lemegy' oda is, ahova a masikak nem, a teslanak meg van valami olyan 'meleg, baratsagos' hangja, ami ismet csak hozzaad valamit :think:)
jah, zenet jobbara foobar-ral hallgatok, a live kedveert allando 48k-s resamplerrel :fly: azt hallottam fel fullel, hogy az x-fi eseteben ez mar nem feltetlen szukseges, sokkal jobb munkat vegez :)
e-mu-val mi a helyzet? az az audigyk chipjet hordozza, 'csak' jobb DAC-koritessel, nem?

szoval a kerdes: x-fi, vagy ne x-fi? :think:

Szerkesztette: alvaro 2006. 07. 04. 18:33 -kor

Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#431 Felhasználó inaktív   brainticket 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 04. 20:07

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2006. júl. 4., kedd - 8:27

Tegnap kiadták a whql-es x-fi drivert! szedje mindenki ezerrel.... ;)

az miért jó nekem, hogy whql?
megnéztem a neten, hogy kb. mit jelent, de nem lettem sokkal okosabb :D

#432 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 05. 10:51

Idézet: brainticket - Dátum: 2006. júl. 4., kedd - 21:07

az miért jó nekem, hogy whql?
megnéztem a neten, hogy kb. mit jelent, de nem lettem sokkal okosabb :D

:D az kérlek azt jelenti hogy hivatalosan támogatott, és a Windows Hardware Quality Labs(innen a minősítés) tesztelte.( nem szabadna....!! furcsa dolgokat művenie a kicsinek.....) :cool:
Kép

#433 Felhasználó inaktív   aljasbab 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 08. 07. 17:46

Hello.

Egy hangkártya vásárlását tervezem . Csak az az egy kérdésem lenne , Hogy a jelenlegi rendszerem kb mennyivel szólna jobban ha ez ketyegne a gépben (eddig nem igazán érdekelt ez a téma mer csak 1 hifim volt , és akkor még nem akartam hangkártyára pénzt áldozni , ezért csak alaplapi volt). Tudom , hogy ez így egy kicsit sánta és hülye kérdés . Csak azért érdekelne , hogy megéri-e nekem ez a beruházás , mert szívem szerint nem áldoznék erre a célra 15 ezernél többet . Csak ha annyival megdobná akkor hajlandó lennék rá . Jelenleg vmi alaplapi 7.1es realtek van . Ami + rá van kötve az egy Sony Str-dg500-as erősítő + egy pár Sony ss-mf450h hangfalpár + egy Sony Sa-wm250 mélynyomó . Ehhez még szeretnék hangfalakat venni , és ezért van ez a gagyi kérdésem . Hogy most ezen megéri e sporolni vagy sem? Lécci vmi kevésbé cinkes , értelmes válasszal reagáljatok .

#434 Felhasználó inaktív   lepmah 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 07. 18:53

Idézet: aljasbab - Dátum: 2006. aug. 7., hétfő - 16:46

Hello.

Egy hangkártya vásárlását tervezem . Csak az az egy kérdésem lenne , Hogy a jelenlegi rendszerem kb mennyivel szólna jobban ha ez ketyegne a gépben (eddig nem igazán érdekelt ez a téma mer csak 1 hifim volt , és akkor még nem akartam hangkártyára pénzt áldozni , ezért csak alaplapi volt). Tudom , hogy ez így egy kicsit sánta és hülye kérdés . Csak azért érdekelne , hogy megéri-e nekem ez a beruházás , mert szívem szerint nem áldoznék erre a célra 15 ezernél többet . Csak ha annyival megdobná akkor hajlandó lennék rá . Jelenleg vmi alaplapi 7.1es realtek van . Ami + rá van kötve az egy Sony Str-dg500-as erősítő + egy pár Sony ss-mf450h hangfalpár + egy Sony Sa-wm250 mélynyomó . Ehhez még szeretnék hangfalakat venni , és ezért van ez a gagyi kérdésem . Hogy most ezen megéri e sporolni vagy sem? Lécci vmi kevésbé cinkes , értelmes válasszal reagáljatok .

Keress egy boltot vagy egy ismerőst, ahol meghallgathatod a kártyát és az alapján dönts. De ha biztosra akarsz menni, a saját gépedben próbáld ki az X-Fi-t, mert az is előfordulhat sajnos, hogy nem megy majd rendesen a gépedben, egyes konfigurációkra ugyanis nyűgös az X-Fi a felhasználók visszajelzése szerint (kattogó hangot ad zene/hang lejátszása közben).
Én egy Audigy 2ZS-t cseréltem le X-Fi Fatal1ty-re. Nem bántam meg.

#435 Felhasználó inaktív   audiowerner 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 08. 13. 14:43

Sziasztok!

Pár napja bosszantó jelenség adódik a hangkártyám körül(xtreme music):
-főként játékok alatt sípoló hang után-közben kép megmerevedik, csak hard reset okés
-ami lényeges-ezek után a telepített x-fi kártya eltűnik a rendszerből, újra kell driver-eznem.
bios okés, nincs ütközés.
tippek??
:(

#436 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 15:16

Idézet: audiowerner - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 15:43

Sziasztok!

Pár napja bosszantó jelenség adódik a hangkártyám körül(xtreme music):
-főként játékok alatt sípoló hang után-közben kép megmerevedik, csak hard reset okés
-ami lényeges-ezek után a telepített x-fi kártya eltűnik a rendszerből, újra kell driver-eznem.
bios okés, nincs ütközés.
tippek??

Próbáld meg átrakni másik slotba, lehet hogy IRQ ütközés. Bár akkor nem párnap múlva kéne előjönnie.
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#437 Felhasználó inaktív   audiowerner 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 15:34

hát ez az...megvan már  tavaly december óta, mostanában kezdődött...lehet, h a hálókártyával kellene megcserélnem slotilag???
normál agp, plusz 4pci slot egy a8v deluxe-ban.bios-ból kilőve alaplapi hang, szal sztem az sem zavar be...nemtom.

#438 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 15:49

Idézet: audiowerner - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 16:34

hát ez az...megvan már  tavaly december óta, mostanában kezdődött...lehet, h a hálókártyával kellene megcserélnem slotilag???
normál agp, plusz 4pci slot egy a8v deluxe-ban.bios-ból kilőve alaplapi hang, szal sztem az sem zavar be...nemtom.

Lehet, hogy halódik. :(
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#439 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 16:01

Idézet: audiowerner - Dátum: 2006. aug. 13., vasárnap - 16:34

hivatalosan a VIA-s alaplapokkal rosszalkodhatnak a creative kártyák. De azért próbálj megpróbálhatsz 1 bios frissítést.
Kép

#440 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 13. 16:01

bocs az elírást! :eek:
Kép

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első