HWSW Informatikai Kerekasztal: Creative X-Fi - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Creative X-Fi A "Hangkártya"

#81 Felhasználó inaktív   BigKoko 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2005. 08. 20. 22:23

Na most lehet megköveztek, de alaplapi hang is lehet jó ezt saját tapasztalatból mondom. Ami nekünk bevált az a Gigabyte 2 lapján lévő Realtek Alc 655 hang. Nem mondom hogy nem terheli a gépet, mert tény játékra jobb a Live/Audigy! De egyszerű zenehallatásra lehet néha jó Realtek cuccost is találni. Kicsit hihetetlen, én se hittem, amíg nem halottam. Annó több rendszeren meghallgatva vontuk le haverokkal, hogy zenehalgatásra a mi esetünkben felesleges az Audigy2 Platinum ezért el is adtuk őket. (a lehallgatási rendszer Marantz/Jmlab/Mission/JBL/Harman Kardon/Garry lomokat tartalmazott, a hangkártyák terén volt 2db Live 5.1MP3+/ 1db Audigy 1 Platinum/ 2db Audigy 2 Platinum tehát azt se lehet mondani egy gyengébb kártyát fogtunk ki, bár azt nem tagadom hogy a most lévő integrált cuccokat el is ronthatták mert azért ALC/ALC között a körítés miatt azért lehet különbség.) Ennek ellenér kíváncsian várom az új kártyákat, játékokban biztos jobb, és most én is újra a játékos korszakomat élem.

#82 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 20. 22:25

Idézet: BigKoko - Dátum: 2005. aug. 20., szombat - 23:23

Na most lehet megköveztek, de alaplapi hang is lehet jó ezt saját tapasztalatból mondom. Ami nekünk bevált az a Gigabyte 2 lapján lévő Realtek Alc 655 hang. Nem mondom hogy nem terheli a gépet, mert tény játékra jobb a Live/Audigy! De egyszerű zenehallatásra lehet néha jó Realtek cuccost is találni. Kicsit hihetetlen, én se hittem, amíg nem halottam. Annó több rendszeren meghallgatva vontuk le haverokkal, hogy zenehalgatásra a mi esetünkben felesleges az Audigy2 Platinum ezért el is adtuk őket. (a lehallgatási rendszer Marantz/Jmlab/Mission/JBL/Harman Kardon/Garry lomokat tartalmazott, a hangkártyák terén volt 2db Live 5.1MP3+/ 1db Audigy 1 Platinum/ 2db Audigy 2 Platinum tehát azt se lehet mondani egy gyengébb kártyát fogtunk ki, bár azt nem tagadom hogy a most lévő integrált cuccokat el is ronthatták mert azért ALC/ALC között a körítés miatt azért lehet különbség.) Ennek ellenér kíváncsian várom az új kártyákat, játékokban biztos jobb, és most én is újra a játékos korszakomat élem.

Sajnos azt kell mondjam, hogy az adott codec hang minősége nem mindig csak saját magán múlik. Attól függ mit pakolnak mellé a gyártók, ami befolyásolhatja a hang minőséget.
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#83 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 09:11

Hali!

Lenne egy nagyon alma kerdesem...

Sztereo cuccok HW -es felkeveresenel (5-7.1 -re), hogy a CMSS-3D -t a DSP tartalmazza e? Szoval a digitalis kimeneten, ha akarom mar 5-7.1 -es jel jon ki sztereo allomanynal (mint a soundstorm -nal)?

u.i.
torom a fejem, hogy tavasszal megnezzek egy logi-5500 -at, es ha tetszik->upgrade (csak, ahhoz kell egy jo hangkartya is)

#84 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 09:13

Idézet: Vertigo - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 10:11

Hali!

Lenne egy nagyon alma kerdesem...

Sztereo cuccok HW -es felkeveresenel (5-7.1 -re), hogy a CMSS-3D -t a DSP tartalmazza e? Szoval a digitalis kimeneten, ha akarom mar 5-7.1 -es jel jon ki sztereo allomanynal (mint a soundstorm -nal)?

u.i.
torom a fejem, hogy tavasszal megnezzek egy logi-5500 -at, es ha tetszik->upgrade (csak, ahhoz kell egy jo hangkartya is)

Elvileg így kéne működnie itt is.
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
Twittegylet

#85 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 09:17

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 10:13

Elvileg így kéne működnie itt is.

Koszi! ;)

Csak a cikkbe beleolvasgattam a kenyesebb reszeken, (lehet elsiklottam felette) de nem lattam, hogy kiemeltek volna ilyesmit, azert kerdeztrem ra :)

Most mar csak varnom kell, mire kijon a kartya (kideritsem melyik tipusa lesz megfelelo nekem), aztan a javitott rev. meg az ujabb driver -ek, mindenki vegigszivta az irq utkozeseket, fagyasokat, stb -t... Remelem ez tavaszra csak kiforrja magat :)

#86 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 09:36

Idézet: Vertigo - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 10:17

Koszi! ;)

Csak a cikkbe beleolvasgattam a kenyesebb reszeken, (lehet elsiklottam felette) de nem lattam, hogy kiemeltek volna ilyesmit, azert kerdeztrem ra :)

Most mar csak varnom kell, mire kijon a kartya (kideritsem melyik tipusa lesz megfelelo nekem), aztan a javitott rev. meg az ujabb driver -ek, mindenki vegigszivta az irq utkozeseket, fagyasokat, stb -t... Remelem ez tavaszra csak kiforrja magat :)

Már most sem nagyon voltak vele problémák. Én egyedül a driverek miatt aggódok. Bár mivel van Fatal1ty verzsön, talán nem lesz azzal sem gond.  :rolleyes:
Twittegylet

#87 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 10:28

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 10:36

Már most sem nagyon voltak vele problémák. Én egyedül a driverek miatt aggódok. Bár mivel van Fatal1ty verzsön, talán nem lesz azzal sem gond.  :rolleyes:

Ugylegyen! ;)

#88 Felhasználó inaktív   ElvisTheKing 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 15:31

Nekem van egy 1995-ös Gravis UltraSound hangkátyám is, aminek olyan kristály hangja van hogy a Live! is jöhetne tanulni. Akkor ez volt a hangkátyák csúcsa, de sajnos kiszálltak a business-ből. Egy GUS Plug n Play-ről van szó, amin 1 MB General MIDI sample ROM van es 2 DRAM Slot, amibe én 2 MB DRAM-ot raktam. A kari szíve az AMD gyátmányú Interwave DSP ami szinti, DSP és codec is egyben plussz emulátor áramkörök SB Emu-hoz. Azelőtt a GUS-okon GF1-es proci izomozott, de a PnP 100% kompastibilis volt visszafele. Lehetett Interwave kariként hajtani vagy natív GUS Classic módban, de akkor csak 1 Mb sample RAM volt elérhető. Ma is meghajtom néha a régi PCmben, egy pár tracker programmal (DastTracker, ImpulseTracker, OpenCP,stb....). :cool:

Kép

"A drágaszág...."
AMD Athlon 1,33 GHz, MSI K7T266Pro RAID, 1 GB RAM (2PQI+1Kingston), Maxtor DiamondMax10 250 Gb/16Mb/PATA HDD, VGA Albatron 6600GT 128Mb (AGP), NEC ND-3520A DVD-RW, Audigy 1@4, 3com PCI NIC, IIYAMA VM Pro 452 19'' CRT, 2Mbit/Cable

Proud 3Dfx Voodoo Graphics owner - "Áj láv háromdéefiksz"

PCMCIA Audigy 2 ZS Notebook es Squeezebox v3 juzer

#89 Felhasználó inaktív   ElvisTheKing 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 15:40

SB 1. 5

Kép
AMD Athlon 1,33 GHz, MSI K7T266Pro RAID, 1 GB RAM (2PQI+1Kingston), Maxtor DiamondMax10 250 Gb/16Mb/PATA HDD, VGA Albatron 6600GT 128Mb (AGP), NEC ND-3520A DVD-RW, Audigy 1@4, 3com PCI NIC, IIYAMA VM Pro 452 19'' CRT, 2Mbit/Cable

#90 Felhasználó inaktív   ElvisTheKing 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 15:40

SB 2.01

Kép

#91 Felhasználó inaktív   ElvisTheKing 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 15:41

SB Pro 1.0

Kép

#92 Felhasználó inaktív   ElvisTheKing 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 15:41

SB Pro 2.0

Kép

#93 Felhasználó inaktív   ElvisTheKing 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 21. 15:46

És jöjjön a MÉRFÖLDKŐ: SB AWE32 + 8 Mb DRAM, kicsit olyan a kialakítás, mint a GUS Plug and Play, nem?  :D
Majdnem vettem egy ilyet is, csak már nem volt elég ISA slot a gépben.... :confused:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

CHIP - TestSieger , Multimediaprodukt des Jahres 1994....evvel volt tele anno a PcWorld első oldala anno 1995-ben  :cool:

#94 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2005. 08. 22. 09:13

fene tudja. nekem nforce-os soundstorm van, a 2. generációs, egy fáint kis 5 méteres, aranyozott csatlakozós neotech kábellel megy a hifire (békebeli sanyo, 2x80W + 3 utas bassreflex hangfalak, + 2 sorround háttérsugárzó (=4 sarokba hangfal, semmi szar x.1 rencer), szintén neotech kábelekkel. láttam már 20 ropis audidzsi  hangkártyát 2,1-es kodegen v  5,1-es genius (vagy egyéb occsósított) hangfalszettekkel, hozzákapott kábelekkel. brrrrrr. hányás volt. sőt sonyval is, azért ez a cucc még annak is odavágott, pedig azért az meg nem 2 fillérbe volt.  persze vehetünk drága cuccot, drága kábelekkel, ilyenhez is volt szerencsém (1,5 millás holmi, direkt erre kialakított szobában, sőt még segítettem anno a srácnak betojástartózni a szobát) , de hálistennek én már annyi különbséget nem hallottam ki, h hozzátegyek még egy nullát a végéhez a mostani motyónak.
szóval zenehallgatásra, játékra is bőven vannak jó integrált cuccok (ezért raktam asszem ide az rmaa tesztet egy kis pikírtségggel, de persze senki nem ugrott rá, miszerint hajszálra majdnem ua-zt adta, mint a 10-20 ropis kártyák) volt kölcsönbe hangkártya, de még csak arra sem éreztem késztetést h kidobjak 15 ropit a semmiért egy audidzsire, gémben meg persze nem láttam semmi extra fps értékeket. és akkor már inkább egy középkatos kártya vmi jobbféle hangfalakkal és lecserélt zsinórokkal, mint kijött a legújabb audizsi, mék és cserélem le. inkább a motyóra érdemes költeni. persze ez csak a magánvéleményem.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#95 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 09:15

Idézet: JoCkAs - Dátum: 2005. aug. 19., péntek - 22:06

Az már nem üzlet...mit hallasz mindig? Az a szar integrált... :eek:  :D Ebbe beszállni... :D  :D

De egyébként igen, abban is sok pénz lenne! Azért nem lenne egyszerű nézve a sima kártya nyákokat is...amennyi kondi van! :eek:  :D

az egyszeru embert nem erdekli a hangkartya... szoljon aztan kesz. mert ha teszemenazt a gepek 20%aban van kulon hangkartya (lehet sokat mondok), a tobbi 80bol kaszalni lehet de nagyon, meg ha kicsi is rajta a haszon.

sokkal tobb penzt hozna.

#96 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 09:16

Idézet: JoCkAs - Dátum: 2005. aug. 20., szombat - 22:12

Na igen...ebben pedig nincs üzlet a Creative számára! Hiszen azért ők sem engedhetik meg magukat, hogy ha kihoznak egy alaplapi chipet és az zajos...nem tenne jót az üzletnek! Ennyi... :D

ez lenne a legkevesebb... szvsz egyaltalan nem erdekli oket, hogy mibol van a penzuk.

#97 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 09:17

Idézet: BigKoko - Dátum: 2005. aug. 20., szombat - 23:23

Na most lehet megköveztek, de alaplapi hang is lehet jó ezt saját tapasztalatból mondom. Ami nekünk bevált az a Gigabyte 2 lapján lévő Realtek Alc 655 hang. Nem mondom hogy nem terheli a gépet, mert tény játékra jobb a Live/Audigy! De egyszerű zenehallatásra lehet néha jó Realtek cuccost is találni. Kicsit hihetetlen, én se hittem, amíg nem halottam. Annó több rendszeren meghallgatva vontuk le haverokkal, hogy zenehalgatásra a mi esetünkben felesleges az Audigy2 Platinum ezért el is adtuk őket. (a lehallgatási rendszer Marantz/Jmlab/Mission/JBL/Harman Kardon/Garry lomokat tartalmazott, a hangkártyák terén volt 2db Live 5.1MP3+/ 1db Audigy 1 Platinum/ 2db Audigy 2 Platinum tehát azt se lehet mondani egy gyengébb kártyát fogtunk ki, bár azt nem tagadom hogy a most lévő integrált cuccokat el is ronthatták mert azért ALC/ALC között a körítés miatt azért lehet különbség.)   Ennek ellenér kíváncsian várom az új kártyákat, játékokban biztos jobb, és most én is újra a játékos korszakomat élem.

milyen cuccon hallgatod a hangkartyakat? :)

#98 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 09:19

Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2005. aug. 21., vasárnap - 16:31

Nekem van egy 1995-ös Gravis UltraSound hangkátyám is, aminek olyan kristály hangja van hogy a Live! is jöhetne tanulni. Akkor ez volt a hangkátyák csúcsa, de sajnos kiszálltak a business-ből. Egy GUS Plug n Play-ről van szó, amin 1 MB General MIDI sample ROM van es 2 DRAM Slot, amibe én 2 MB DRAM-ot raktam. A kari szíve az AMD gyátmányú Interwave DSP ami szinti, DSP és codec is egyben plussz emulátor áramkörök SB Emu-hoz. Azelőtt a GUS-okon GF1-es proci izomozott, de a PnP 100% kompastibilis volt visszafele. Lehetett Interwave kariként hajtani vagy natív GUS Classic módban, de akkor csak 1 Mb sample RAM volt elérhető. Ma is meghajtom néha a régi PCmben, egy pár tracker programmal (DastTracker, ImpulseTracker, OpenCP,stb....). :cool:

Kép

"A drágaszág...."

mixeres gus classicok sem voltak 100%ban kompatibilisek a mixer nelkuliekkel :D

a 3.4es volt az uccso ilyen... azota is megvan, vettem hozza egy p200at. 3000 forintot megert a demonosztaligiazas.

jatekok alatt meg sose volt az igazi, sok volt vele a gond.

#99 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 09:21

avman:

En speciel azert varom az uj kaerszt, mert ezek szerint ez vegre jol tudja kezelni a digitalis kimenetet... (terveimben, pedig digitalis bemenetu szett szerepel, sajat dekoderrel)

Viszont a velemenyed, amennyiben analog kimeneten hasznalod a SS -t, nem mervado, leven a SS melle integralt DAC -ok tenyleg nem tul jo minoseguek, meg ha aranyozott kabeled van akkor sem... (mostani integralt cuccomnak erezhetoen tisztabb az analog kimenete, mint a SS -e volt, ezert nem ertem, hogy johet ki abbol olyan minoseg, amit erdemes HiFi cuccra kotni, igy elso olvasatra barbarsagnak tunik...)

...ha digitalison, akkor bocsi!

Szerkesztette: Vertigo 2005. 08. 22. 09:21 -kor

#100 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2005. 08. 22. 09:22

Idézet: avman - Dátum: 2005. aug. 22., hétfő - 10:13

fene tudja. nekem nforce-os soundstorm van, a 2. generációs, egy fáint kis 5 méteres, aranyozott csatlakozós neotech kábellel megy a hifire (békebeli sanyo, 2x80W + 3 utas bassreflex hangfalak, + 2 sorround háttérsugárzó (=4 sarokba hangfal, semmi szar x.1 rencer), szintén neotech kábelekkel. láttam már 20 ropis audidzsi  hangkártyát 2,1-es kodegen v  5,1-es genius (vagy egyéb occsósított) hangfalszettekkel, hozzákapott kábelekkel. brrrrrr. hányás volt. sőt sonyval is, azért ez a cucc még annak is odavágott, pedig azért az meg nem 2 fillérbe volt.  persze vehetünk drága cuccot, drága kábelekkel, ilyenhez is volt szerencsém (1,5 millás holmi, direkt erre kialakított szobában, sőt még segítettem anno a srácnak betojástartózni a szobát) , de hálistennek én már annyi különbséget nem hallottam ki, h hozzátegyek még egy nullát a végéhez a mostani motyónak.
szóval zenehallgatásra, játékra is bőven vannak jó integrált cuccok (ezért raktam asszem ide az rmaa tesztet egy kis pikírtségggel, de persze senki nem ugrott rá, miszerint hajszálra majdnem ua-zt adta, mint a 10-20 ropis kártyák) volt kölcsönbe hangkártya, de még csak arra sem éreztem késztetést h kidobjak 15 ropit a semmiért egy audidzsire, gémben meg persze nem láttam semmi extra fps értékeket. és akkor már inkább egy középkatos kártya vmi jobbféle hangfalakkal és lecserélt zsinórokkal, mint kijött a legújabb audizsi, mék és cserélem le. inkább a motyóra érdemes költeni. persze ez csak a magánvéleményem.

megnezem, hogy mikor tudsz olyan alaplapi kutyut analogban mint mongy egy emu 0404.... a legjobb alaplapi cucchoz kepest is van vagy 15-20db elonye. zajszintben es dinamikaban is.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.