HWSW Informatikai Kerekasztal: Creative X-Fi - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Creative X-Fi A "Hangkártya"

#561 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 15. 09:55

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 8:33

Amúgy mivel Nforce4-es lapom van, ezért vagyok bizonytalan az Extreme musiccal, a másik meg majdnem 40 000 Ft  :(  Aztán lehet mégis a 40 000-est veszem . Mondjuk az eléggé szájba vágna, ha utána miután megvettem kiadnának belőle egy PCI-E-st  :mad:

Szerintem semmi köze sincs a hangártya minőségéhez a pci-express sínnek, azt különben is alapvetően videókártyákhoz tervezték hogy képes legyen töbszáz mega textúrát beletolni a videomemóriába,és vissza.
Hol vagyunk még attól hogy 1 játék többszáz megányi hanggal dolgozzon egyszerre, mikor néhány játéknak alig 4-500 Mb az ÖSSZES hanganyaga....?! (pedig de szép is lenne ;) ) Ennyi erővel akár agp-s is lehetne :D .
Addig meg bőven jó a pci!

Szerkesztette: Lacee78 2006. 11. 15. 09:55 -kor

Kép

#562 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 09:58

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 10:55

Szerintem semmi köze sincs a hangártya minőségéhez a pci-express sínnek, azt különben is alapvetően videókártyákhoz tervezték hogy képes legyen töbszáz mega textúrát beletolni a videomemóriába,és vissza.
Hol vagyunk még attól hogy 1 játék többszáz megányi hanggal dolgozzon egyszerre, mikor néhány játéknak alig 4-500 Mb az ÖSSZES hanganyaga....?! (pedig de szép is lenne ;) ) Ennyi erővel akár agp-s is lehetne :D .

Csak szólok hogy amiről te beszélsz az PCIe x16, de van x1, x4, és x8. Az x1 van végülis a mindenféle bővítő kártyáknak pl. TV Tuner és tsai. ;)
"We are going to hell, so bring your sunblock."
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
"Clarkson you great oaf!"
Twittegylet

#563 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 11. 15. 10:03

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 10:55

Tudom én azt, hogy a sávszélesség igény nem indokoljaa PCI-E-t hangkártyák esetében, de az evidens, legalábbis úgy gondolom, hogy a PCI-E mivel sokkal újabb és fiatalabb szabvány mint a PCI maga, ezért tovább is lesz jelen. Ha pedig vesz valaki 40 000 Ft-ért egy hangkártyát, ami azért tényleg csúcs kategóriás árban is meg úgyis mint kártya, nem feltétlen kellene attól tartania, hogy ha a alaplapot cserél és nem lesz rajta PCI, csak PCI-E akkor mihez kezd a kártyával...

Ha megnézitek a videókártyáknál is van 7. szériás NVidia AGP-ben, tehát még az AGP sávszélessége sincs teljesen kihasználva, mégis már vagy 2 éve mellőzve van, az újabik gépemen nincs is már AGP, csak a kisebbik gépen, amiben AGP-s 6600-as van, és nem marad el sebbességben ha a prcoti leszámítom a PCI-E-s 6600-astól nagyom :)

#564 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 10:32

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 10:03

Tudom én azt, hogy a sávszélesség igény nem indokoljaa PCI-E-t hangkártyák esetében, de az evidens, legalábbis úgy gondolom, hogy a PCI-E mivel sokkal újabb és fiatalabb szabvány mint a PCI maga, ezért tovább is lesz jelen. Ha pedig vesz valaki 40 000 Ft-ért egy hangkártyát, ami azért tényleg csúcs kategóriás árban is meg úgyis mint kártya, nem feltétlen kellene attól tartania, hogy ha a alaplapot cserél és nem lesz rajta PCI, csak PCI-E akkor mihez kezd a kártyával...

Végül is érthető az aggodalmad, de a hangszabványok sajnos :( ,fele olyan gyorsan sem terjednek mint a vizuális szabványok(sokaknak nincs rá igénye,hála az alaplapi hangvezérlőknek :reklamacio: ), és összetevőik. Szerintem 4 múlva is lesz az alaplapokon legalább 1 pci aljzat(legalábbis nagyon remélem), és akkor már jók voltunk!

2év múlva meg biztos itt lesz az X-fi2 az új HD szabványokkal meg a felturbózott EAX-al!

Szerkesztette: Lacee78 2006. 11. 15. 10:38 -kor

Kép

#565 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 11:16

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 11:32

Végül is érthető az aggodalmad, de a hangszabványok sajnos :( ,fele olyan gyorsan sem terjednek mint a vizuális szabványok(sokaknak nincs rá igénye,hála az alaplapi hangvezérlőknek :reklamacio: ), és összetevőik. Szerintem 4 múlva is lesz az alaplapokon legalább 1 pci aljzat(legalábbis nagyon remélem), és akkor már jók voltunk!

2év múlva meg biztos itt lesz az X-fi2 az új HD szabványokkal meg a felturbózott EAX-al!

Nade a PCI-E visszafelé amúgy nem kompatibilis a PCI-al? Most jutott eszembe.
http://www.sg.hu/cikkek/47725/meg_az_iden_...pci_express_2_0
Most nincs kedvem kibontani a gépet, majd mindjárt megnézem az alaplapi leírást...

de úgy rémlik, hogy fizikailag belmegy a sima PCI kártya, sli-nél van eltérés némileg.

Szerkesztette: GoodSpeed 2006. 11. 15. 11:21 -kor

#566 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 11:22

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 12:16

Nade a PCI-E visszafelé amúgy nem kompatibilis a PCI-al? Most jutott eszembe.

Balra PCIe x1, jobbra PCI. :)

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
"To borrow the pharse of the ancient philosopher Clarksonius, 4th century B.C. - How hard can it be?"
"Have you ever thought: Oh no, my shoehorn is far too heavy? Well, help is at hand with this special lightweight, carbonfiber ended shoehorn."
Twittegylet

#567 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 11:39

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 12:22

Balra PCIe x1, jobbra PCI. :)

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

ez PCIE1x, én a 16x-et mondom, amibe belemegy a videókártya :) Pl 6600 stb :)

#568 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 11:43

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 12:39

ez PCIE1x, én a 16x-et mondom, amibe belemegy a videókártya :) Pl 6600 stb :)

Kb. közük sincs egymáshoz. :D
Twittegylet

#569 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 11:48

A legfelső hosszú, sötét színű az mi?

#570 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 11:52

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 12:43

Kb. közük sincs egymáshoz. :D

A PCIE1x szerintem hasonlít az AMR-re ... emlékszel arra a foglaltra ?:) Modemekhez meg olcsó hangkártyákhoz fejlesztették ki, de aztán nem lett nagy pukk belőle :D

#571 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 12:12

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 12:52

A PCIE1x szerintem hasonlít az AMR-re ... emlékszel arra a foglaltra ?:) Modemekhez meg olcsó hangkártyákhoz fejlesztették ki, de aztán nem lett nagy pukk belőle :D

CNR dettó. :dance:  :omg:  :D
Twittegylet

#572 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 13:27

sutyi^, mindjárt 3000-nél tartasz előre is gratula hozzá :)

#573 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 13:53

XtremeMusic van itt helyben dobozos 2 év garral br 29 900-ért... a Lordban OEM van 23400-ért ,de csak 1 év garival + plussz rájön a postaköltség.

#574 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 14:35

http://prohardver.hu...mod=10&id=16332

Idézet

Azokban viszonylag ritka esetekben, amikor a fent leírt művelet nem segít, a Creative díjmentesen kicseréli a kártyát egy, a korábbi modellekhez képest némileg átalakított változatra. Az új X-Fi hangkártyákon csak az alapvető működési paramétereket tartalmazó EEPROM tartalmát frissítette a vállalat, ez a frissítés ugyanakkor nem végezhető el házilag, így a régebbi változatot tartalmazó kártyák nem javíthatók a felhasználó által. A vállalat képviselője hangsúlyozza, hogy a hibás működés csak és kizárólag a 2 MB memóriát tartalmazó hangkártyákat, illetve az nForce4-re épülő alaplapokat érinti, továbbá felhívja a figyelmet, hogy a jelenleg gyártás alatt lévő X-Fi modellek már a frissített EEPROM-ot kapják, így a kompatibilitási problémák csak azok életét keseríthetik meg, akik elsők között csaptak le az új csúcskártyára.

Akkor megmerjem venni? Nforce4-m van, és ExtremeMusic rendelése van folyamatban, de ma kell oda szólnom, hogy kell vagy sem.

#575 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 14:45

Na holnapután érkezik :)

#576 Felhasználó inaktív   levi19711023 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 15. 15:24

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 8:02

Mondtam mán, hogy ez már elvileg semmilyen körülmények között nem ciripel.
Egyébként newegg-en pl. a vásárlók megszokták osztani tapasztalataikat, ott írták a népek hogy nincs semmi gond vele, tisztán szól.

De annyi javaslatot tennék, hogy mielőtt berakjátok az alaplapit tiltsátok le, és uszítsatok rá egy DriverCleaner-t. :)

Köszi :respect:

#577 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 20:31

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 14:27

sutyi^, mindjárt 3000-nél tartasz előre is gratula hozzá :)

Kösz, de nem figyelem. :)
Twittegylet

#578 Felhasználó inaktív   sutyi^ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 20:32

Idézet: GoodSpeed - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 15:45

Na holnapután érkezik :)

Ha gond van vele, akkor 3 napon belül visszaviszed, és kész. Bár nem hinném, hogy lenne vele problémád.
Twittegylet

#579 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 21:18

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 21:32

Ha gond van vele, akkor 3 napon belül visszaviszed, és kész. Bár nem hinném, hogy lenne vele problémád.

Azon filoztam egy picit, bár gondolom tuti, hogy tudja használni Battlefield 2 és a Battlefield 2142, mert kissé elgondolkoztam azon, hogy a két game rávan optimalizálva, de nekem 64 bites Windows XP-m van , a két game meg 32 bitre van optimalizálva, természetesen a 64 bites XP, és Vista driverek fent vannak a Creative internetes szájtján, és le is csurgott már onnan. Szóval kitudja használni igaz ?:)

#580 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 16. 11:34

Idézet: XZoli - Dátum: 2006. nov. 11., szombat - 16:39

Bajban vagyok vettem egy dobozos Sound Blaster X-Fi XtremeMusic hangkártyát, de megsérült a driver lemezem. A Creative honlapján megtalaltam a drivereket de a lemezen lévő programokat nem, Tudjátok, hogy hol lehet ezeket letölteni?

A Driver lemezen rajta vannak egyébként a 64 bites XP-hez való driverek ?

Amúgy lejött a creative oldaláról, csak kíváncsiság :)

Szerkesztette: GoodSpeed 2006. 11. 16. 11:34 -kor

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.