HWSW Informatikai Kerekasztal: Creative X-Fi - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Creative X-Fi A "Hangkártya"

#1061 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 12. 30. 23:47

Idézet: sutyi^ - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 0:20

Symmetric MultiProcessing, volt még a legutóbb ha jól emlékszek.

köszi ;)

#1062 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 31. 09:49

Kicsit bővebben ;) :

http://en.wikipedia....multiprocessing
Kép

#1063 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 09:53

Az X-Fi-ről marketing nélkül:

http://en.wikipedia.org/wiki/X-Fi
Kép

#1064 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 09:58

A 24 bit Crystalizer-rel kapcsolatban van 1 mondat:
"However because it shifts lows higher, it will likely reduce some of the bass"

Ezt tapasztalatból mondom: marhaság! A basszus is erősebb 24b.C.-vel ;)

Szerkesztette: Lacee78 2006. 12. 31. 10:00 -kor

Kép

#1065 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 10:08

Itt 1 teszt az AZALIA-t majmolóknak!! :smoker:

http://www.hardcorew...eview-331-4.htm

Szerkesztette: Lacee78 2006. 12. 31. 10:25 -kor

Kép

#1066 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 12. 31. 10:30

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 9:53

Az X-Fi-ről marketing nélkül:

http://en.wikipedia.org/wiki/X-Fi

A wiki-ről, mint bárki által szerkeszthető orgánumról azért vannak fenntartásaim, mint maketingmentes dolog :) . Ettől még lehet jó az írás.

"However because it shifts lows higher, it will likely reduce some of the bass"
Ez a mondat nem arról szól, amire gondolsz: Eltolja a mélyebb fekvésű hangokat, így a mélyeket ugyan fülnek érzékelhetőbb mértékben ki lehet emelni, de ezzel együtt a legalja üresebb is lesz. Itt kezd elválni az x-fi hanghűség jegyében született mondanivalója a valóságtól. Ez egyszerű hangmanipulálás, amihez egy jóóó erős DSP-t használ fel például a crystalizer és teszi meg jó minőségben, csakhogy ennek köze sincsen a hi-fihez, pláne ahhoz a hanganyaghoz, amit eredetinek hívunk..
Ettől még lehet jó a dolog játékokhoz és a szalonslágerhez meg gyengébb minőségű hangrendszerhez, nem fikázásról van szó, csak amikor a hi-fi jegyében hangmanipulálást, a frekvencia és fázismenet durva alakítását emlegetik, akkor elkezd viszketni a hátam közepe. Tény, hogy erre a területre nem való az EMU1212, csakhogy zenehallgatásra, hanghű visszaadásra annál inkább. Az x-fi meg maradjon meg egy olyan játékkártyának, ami erős DSP-je segítségével képes messzemenően alkalmazkodni egyéni igényekhez, de ettől még vájt fülű zenehallgatáshoz a puszta műszaki paraméterei egyáltalán nem ámultba ejtőek helyenként (itt most lehet emlegetni a csöves erősítők torzítását, de az áthallás mondjuk nem működési sajátosság). és pont ezek az apró részletek válnak bosszantóvá egy egyébként valóban említésre méltó fejlesztés mögött.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1067 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 10:31

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 10:08

Majmolni a majmok szoktak. Nehéz visszafogni magad kultúrált formára?
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#1068 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 10:40

Idézet: didyman - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 10:31

Majmolni a majmok szoktak. Nehéz visszafogni magad kultúrált formára?

bocs... :alcohol:
Kép

#1069 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 10:52

Idézet: didyman - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 10:30

Ettől még lehet jó a dolog játékokhoz és a szalonslágerhez meg gyengébb minőségű hangrendszerhez, nem fikázásról van szó, csak amikor a hi-fi jegyében hangmanipulálást, a frekvencia és fázismenet durva alakítását emlegetik, akkor elkezd viszketni a hátam közepe. Tény, hogy erre a területre nem való az EMU1212, csakhogy zenehallgatásra, hanghű visszaadásra annál inkább. Az x-fi meg maradjon meg egy olyan játékkártyának, ami erős DSP-je segítségével képes messzemenően alkalmazkodni egyéni igényekhez, de ettől még vájt fülű zenehallgatáshoz a puszta műszaki paraméterei egyáltalán nem ámultba ejtőek helyenként (itt most lehet emlegetni a csöves erősítők torzítását, de az áthallás mondjuk nem működési sajátosság). és pont ezek az apró részletek válnak bosszantóvá egy egyébként valóban említésre méltó fejlesztés mögött.

De hát senki sem állította hogy egy 60 ezres hangkártya lenyom egy 500ezres(lehet keveset is írtam, a legdrágabb DENON digitális erősítő azt hiszem 1.5 milla) csöves erősítőt,Lexicon processzoregységgel(1-2 milla :confused: ) megfejelve!
Megmondom őszintén az én komplett cuccom(erősítő,hangfalak) ALIG NYOM 300K-t. De szerintem jól szól.Meg ha azt nézzük pc-n nincs is jobb kártya játékos arcoknak. (off:Az meg már csak a játékkészítőkön múlik majd hogy mikor fog egy pc-s/EAX-os fegyverdörrenés úgy szólni mint egy stúdiómixelt AC-3-as filmben :cool: )

Pont a High end arcok támadtak be minket. Jó nekik hogy millióik vannak csak zenehallgatásra. Ha nekem is lenne annyi én sem adnám alább.

Szerkesztette: Lacee78 2006. 12. 31. 10:59 -kor

Kép

#1070 Felhasználó inaktív   ElvisTheKing 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 11:01

Idézet: didyman - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 21:20

Na akkor most utoljára. Fejezzétek ezt itt be. Elvis kirohanásának még lesz következménye, a többiek pedig legyenek oly szívesek megmaradni szakmai jellegű, észérvekkel alátámasztott vitánál. A továbbiakban pedig kéretik mellőzni a hangminőség és a felszertség alaptalanul gyerekes összehasonlítását, valamint örömteli lenne, ha magyar emberek módjára, magyarul próbálnátok meg beszélni, különféle angol magyarítások és káromkodások nélkül. Szégyen, hogy hova fajultok.

Hat, miert is nem ijjedtem meg?  :think:
AMD Athlon 1,33 GHz, MSI K7T266Pro RAID, 1 GB RAM (2PQI+1Kingston), Maxtor DiamondMax10 250 Gb/16Mb/PATA HDD, VGA Albatron 6600GT 128Mb (AGP), NEC ND-3520A DVD-RW, Audigy 1@4, 3com PCI NIC, IIYAMA VM Pro 452 19'' CRT, 2Mbit/Cable

Proud 3Dfx Voodoo Graphics owner - "Áj láv háromdéefiksz"

PCMCIA Audigy 2 ZS Notebook es Squeezebox v3 juzer

#1071 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 11:11

Ahola.

Genius SW 5.1 Home Theater zajkeltőm van és egy XtremeMusic :)

Kérdésem az lenne, hogy van-e valami leírás arra, hogyan kell beállítani az X-Fi-t, hogy a lehető legszebb hangzást tudjuk kihozni belőle (bass management stb..) Entertaiment mode-ba használom általában.

BUÉK mindenkinek!
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#1072 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 11:24

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 10:52

De hát senki sem állította hogy egy 60 ezres hangkártya lenyom egy 500ezres(lehet keveset is írtam, a legdrágabb DENON digitális erősítő azt hiszem 1.5 milla) csöves erősítőt,Lexicon processzoregységgel(1-2 milla :confused: ) megfejelve!
Megmondom őszintén az én komplett cuccom(erősítő,hangfalak) ALIG NYOM 300K-t. De szerintem jól szól.Meg ha azt nézzük pc-n nincs is jobb kártya játékos arcoknak. (off:Az meg már csak a játékkészítőkön múlik majd hogy mikor fog egy pc-s/EAX-os fegyverdörrenés úgy szólni mint egy stúdiómixelt AC-3-as filmben :cool: )

Pont a High end arcok támadtak be minket. Jó nekik hogy millióik vannak csak zenehallgatásra. Ha nekem is lenne annyi én sem adnám alább.

Ez nem igaz. Az EMU1212 50-60k körül kapható körítéssel...A 0404 meg a fele ha jól emlékszem. És ezek még nem high-end cuccok, messze nem. Pusztán az átviteli lánc egy-egy kifinomult elemei, nem komplett cuccokat, hanem két hangkártyát példálozunk itt...

#1073 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 11:26

Idézet: ElvisTheKing - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 11:01

Hat, miert is nem ijjedtem meg?  :think:

Mitöl SMP az X-fi? Hol olvastál erről?
-ElvisTheKing: A DSP a Creative EMU8000-nél kezdődik (anno AWE32)- LOL
-ElvisTheKing:...nézd már meg ennek az "arctalan-online-köcsögnek" az aláírását.... :D
-Ja és "k*cs*gduda patkány" beteheted aláírásba, addig is reklámozol csórikám.....  Muhaha

#1074 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 11:27

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 10:08

http://www.hardcorew...eview-331-4.htm

Szerintem kulturáltabb formában kellene. De a link is egy komoly teszt.
Legalább görbe, vagy valami, rendes mérések. De hogy egy 6-os.. ez valami vicc. Ennél még a THG is komolyabb volt, pedig aztán...
-ElvisTheKing:...nézd már meg ennek az "arctalan-online-köcsögnek" az aláírását.... :D
-Ja és "k*cs*gduda patkány" beteheted aláírásba, addig is reklámozol csórikám.....  Muhaha

#1075 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 11:30

Idézet: Lacee78 - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 10:52

Meg ha azt nézzük pc-n nincs is jobb kártya játékos arcoknak.

Ez megint nemigaz. Ittvan pl ez az Auzentech kártya ami az x-fihez hasonló árfekvésű, de kiegyensúlyozottab a dsp/analóg rész szempontjából. persze a kárpát-pöcegödörben szokás szerint, eztsem lehet kapni.

Szerkesztette: SFIJ 2006. 12. 31. 11:35 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1076 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 11:33

Idézet: Hippo - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 11:11

Ahola.

Genius SW 5.1 Home Theater zajkeltőm van és egy XtremeMusic :)

Kérdésem az lenne, hogy van-e valami leírás arra, hogyan kell beállítani az X-Fi-t, hogy a lehető legszebb hangzást tudjuk kihozni belőle (bass management stb..) Entertaiment mode-ba használom általában.

BUÉK mindenkinek!

első körben deaktiválj minden hangzásjavító effektet a hangkártyán és állítsd a genius-t linear-ra. tegyél be valam akusztikus dolgot és próbáld igény szerint megtalálni az optimumot. megjegyzendő, ha nem döglött akusztikájú a szobád, akkor az optimum  az off-ba rakott hangszínszabályzás lesz :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1077 Felhasználó inaktív   nutria 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 11:37

Valahogy így, ahogy SFIJ leírta.
Tegyél be valami rendes muzsikát mellé, fúvósokkal, vonósokkal. Persze csak sztereóban fog szolni, mert az ilyen 7+1-re keverést is elfelejtjük.
Lehet elsőnek nehéz lesz megemészteni, de hidd el van ami egészen csodálatosan tud szólni sztereóban is, méghozzá olyan szinten, hogy a 7+1-es arcok csak ámulnak és bámulnak.

#1078 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 11:38

Idézet: didyman - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 11:24

Ez nem igaz. Az EMU1212 50-60k körül kapható körítéssel...A 0404 meg a fele ha jól emlékszem. És ezek még nem high-end cuccok, messze nem. Pusztán az átviteli lánc egy-egy kifinomult elemei, nem komplett cuccokat, hanem két hangkártyát példálozunk itt...

De ezek nem gamer kártyák. Nekem gamer kártya KELL, nem pedig zenész kártya, és ne menjünk bele, az ezredszintű torzításba mert az már sokminden lehet.Biztosan nagyon jól szólnak, de ezek nem engem céloztak meg. Ez van. Akinek nem fontos a játékok alatti teljesítmény,  vegyen ilyet,szive joga, biztos kiválló kártyák.

Szerkesztette: Lacee78 2006. 12. 31. 11:44 -kor

Kép

#1079 Felhasználó inaktív   Kr4tos 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 11:41

Idézet: SFIJ - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 11:30

Ez megint nemigaz. Ittvan pl ez az Auzentech kártya ami az x-fihez hasonló árfekvésű, de kiegyensúlyozottab a dsp/analóg rész szempontjából. persze a kárpát-pöcegödörben szokás szerint, eztsem lehet kapni.

Kinek nem igaz? Neked lehet.De szerinted mit írtam előzőleg? Nagyon tetszik a kártyák képessége de az EAX tudásuk max 2.0 és az nagyon kevés nekem! Kéne az X-Fi-kre ilyen DTS enkóder. Remélem az X-Fi 2.0 -án már lesz Dolby HD-vel egyetemben(de szép is lenne :think: ). Két drága kártyára meg nem telik.

Szerkesztette: Lacee78 2006. 12. 31. 11:51 -kor

Kép

#1080 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 11:48

Idézet: nutria - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 11:37

Valahogy így, ahogy SFIJ leírta.
Tegyél be valami rendes muzsikát mellé, fúvósokkal, vonósokkal. Persze csak sztereóban fog szolni, mert az ilyen 7+1-re keverést is elfelejtjük.
Lehet elsőnek nehéz lesz megemészteni, de hidd el van ami egészen csodálatosan tud szólni sztereóban is, méghozzá olyan szinten, hogy a 7+1-es arcok csak ámulnak és bámulnak.

Minek halgassam stereoban, ha 5.1-ben is lehet? És nem csak a felkeverés létezik ám, (ami nekem sem tetszik) a stereo surround mód sztem tökéletes zenehallgatásra.
- Where are we going?
- Let's go find out.

Téma megosztása:

• (126 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Utolsó »